Nivo zaljubljenosti 2



Kada bih slušao druge ljude šta je ljubav, došao bih do svakojakih zaključaka. Pitao bih recimo 200 najboljih svetskih psihijatara i oni bi mi bukvalno dali 200 različitih odgovora. Svi su oni pametni, eksperti i posvećeni svom polju. Zašto bi mi dali 200 različitih odgovora?

Odavno sam shvatio da ovo ne pije vodu i sam rešio da odgonetnem šta je to. 

Anštajn je rekao da ako ne mogu da objasnim dečaku od 8 godina onda ni ja sam to ne shvatam. Čak sam išao i dalje od toga. Znao sam podsvesno da jedna reč stoji iza "Ljubav je". Kao stablo drveta koje se račva i komplikuje kako ide u visine. U korenu je jedna reč.

Ispitivajući suprotan pol i duboko analizirajući šta osećam kada sam zaljubljen shvatio sam da je ta reč - TENZIJA. Povezanost bez tenzije je prijateljstvo. Međutim sama ta zaljubljenost je ustvari tenzija.

"Momče (ima 8 godina), jel bi pojeo ovu čokoladicu?" "Da"

"Kupio sam 20 čokoladica, ali moraš da ih pojedeš odmah"

"Da li bi hteo da pojedeš 21-vu čokoladicu?" "Nipošto! Pre bih je bacio nego da je ispovraćam."

"Da li bi voleo tvoju omiljenu čokoladicu da moraš da ih jedeš 20 na dan?"

"Ne"

"Zamisli sad da si igrao fudbal sat vremena i puno si trčao. Na skali od jedan do deset, koliko bi želeo čokoladicu?" 

"Jedanaest"

"Hoćeš da kažeš da bi više voleo tu jednu, nego onih 20 koje moraš da pojedeš svaki dan?"

"Naravno"

"E to je ljubav"

Vidite, kada vam neko daje 20 čokoladica na dan, tu apsolutno ne postoji nikakva tenzija. Nema želje za tom čokoladicom. Čak se rađa prezir prema čokoladici. Međutim, ako stvorim tenziju -  Padne mi šećer i retko jedem omiljenu čokoladicu, onda je želim više! Idealizujem je! Pomišljam da bih pojeo 100. Najbolja mi je na svetu.

Zvuči poznato? Kao da pričam o zaljubljenosti, zar ne? Pa pričam o zaljubljenosti!

Da bi postojala ljubav, mora da postoji tenzija. Ja vas učim da stvarate pozitivnu tenziju, jer ta zaljubljenost koju ona oseća je najbitniji faktor u vezi. 

Može da priča ko šta hoće ali veza sa nezaljubljenom ženom je pakao. Može da smo savršeni jedno za drugo, ako nije zaljubljena, možete baciti sve u vodu. Sa druge strane, ako je maksimalno zaljubljena, vi ste za nju srodne duše!

Zaljubljenost stvara srodne duše! Ne novac, ne uspeh, ne potrebe, ne požude...  - Zaljubljenost. Ona (i mi takođe) oseća uzbuđenje samo ako se stvara i otpušta neka tenzija.

"Kako da stvorim tenziju Spartanac?"

Prvo, moraš da joj se dopadneš. Onda, pošto je radoznala i detektiv, ti ćeš to da iskoristiš da povećaš tenziju tako što ćeš da joj budeš izazov i mističan. Uveličaćeš svoje prisustvo time što će da te viđa mnogo ređe nego što je navikla iz prošlosti, oblačićeš se lepo u njenom prisustvu i time koliko ćeš zabave da doprineseš tim sastancima.

Na duže staze ćeš održavati tu tenziju. Reći ćeš "Ne" sa vremena na vreme. Flertovaćeš sa njom i iznenađivaćeš je. Uvek ćeš je ostavljati gladnu tebe, hranićeš je kašičicom i bićeš duhovit!

Na ultra duge staze, shvata da ne može niko da te zameni i da si neprocenjivi izvor sreće u njenom životu i to će da "cementira" njenu zaljubljenost. Naravno opet ćeš reći "Ne" ponekad i hraniti se kašičicom.

Dobre devojke pozitivno reaguju na pozitivnu tenziju. One podsvesno (neke svesno) znaju da je to ljubav. Loše devojke negativno reaguju na pozitivnu tenziju i pozitivno reaguju na negativnu tenziju. Pogrešno su naučene (od oca, majke ili okoline) da je negativna tenzija jedina forma ljubavi i tako idu kroz život. One će koristiti ljubomoru, laži i prljave igre kako bi ispunile svoje duboke unutrašnje crne rupe koje nisu popunile kad su bile deca.

Ne slušajte ljude koji misle da je ljubav precenjana. Zaljubljenost je žestoko potcenjena. Ako u to ne verujete još niste imali maksimalno zaljubljenu ženu ili niste bili nikad zaljubljeni ili oba. Samo zapamtite, njen nivo zaljubljenosti je taj koji se gleda, a ne svoj.

Što je zaljubljenija - zabavnije vam je. Toliko je jednostavno.

Ljubav je tenzija.

Na vašoj sam strani.

Ukoliko želite da postavite pitanje, ili pročitate odgovorena pitanja, to možete uraditi ovde.

7 коментара :

  1. Mislim da ću imati mnogo veće koristi od druge knjige negoli prve...

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман10.2.15. 17:54

    Svaka cast..:)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман17.3.15. 03:42

    svaka ti dala!
    mada su neki od nas vec negativno prosli ovo kroz praksu i svesni smo toga, al lepo je imati sta da nas podseti da ne skrenemo u tim njihovim psiho igrama mozgova!

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман13.2.21. 14:37

    Kako da znam da nemam manjak glavnih muskih osobina?

    ОдговориИзбриши