Ruka na kvaku dok ne budeš u braku

 


Ovo me momci nije naučio niko. Ovo imam od rođenja. Nikada nisam savio kičmu da smanjim bol. Pa makar bio nepodnošljiv. Makar umirao. O čemu se radi ovde?

Često puta dolazimo u situaciju manjih, srednjih i velikh konflikta (velikih ne često nadam se) sa devojkom. Često niko nije u pravu. Često, treba da popustimo oko nekih sitnih stvari - Neka stoji saksija tu, neka se kupi nešto skuplja garderoba, neka se promeni mesto izlaska, neka se poseti ne baš tako drag njen prijatelj... 

Ali, dođu situacije kada i srce i duša i mozak i telo kažu da si u pravu. Stavljaš ruku na panj - U pravu si sada. Ponekad, baš u tim situacijama dođe do konflikta - Manjeg, srednjeg ili velikog. 

U svakom slučaju - Ne popuštaj!

E sad momci, lako je reći "Ne" kada ona želi da vam okreči dnevnu sobu pink bojom. Šta ako traži da se useli kod vas posle dva meseca? Šta ako želi da joj platite školarinu posle šest meseci? Šta ako želi odmah decu? Šta ako traži oproštaj što se videla sa bivšim? Šta ako ucenjuje da se odreknete nečega vama vrednog? (prijatelja, slobode, hobija).

Ne - pa makar me ostavila i umro posle toga. Jedino tako će vas prava istinski voleti. Pogrešna za vas će vas ostaviti.

Dobra vest je da, ako disciplinovano upotrebljavamo "Ne" kada znamo da smo u pravu, ne bi trebalo da dolazimo u velika iskušenja. Ona tada zna da ćemo je ostaviti bez osvrtanja.

Kada odaberete pravu na osnovu njene zaljubljenosti i njenog karaktera i krenete u ozbiljnu priču kao što je brak, neće osećati ruku na izlaznim vratima, ali vas neće izdati.

Do tada - nek oseća da vi u svakom trenutku možete da odete, da se odljubite ili da nađete drugu ako pomisli da radi nešto što je u suštini pogrešno. To vas čini izazovom u vezi (često pitanje) i to vam gradi samopoštovanje.

Na vašoj sam strani

Pročitajte i:

Strah od odbacivanja

Reči šapuću, dela vrište

Opširnije u mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.

8 коментара :

  1. Spartanac.
    Instalirao sam aplikaciju za upoznavanje. Svestan sam da ću tu teško naći devojku za neku ozbiljnu priču. Malo sam listao profile i zaključio sam vrlo brzo da većina devojaka nije tu da bi tražila dečka nego radi upoznavanja novih ljudi i slično. Ono što mene interesuje je kako da se javim nekoj devojci, a da ne bude ono klasično: ''Ćao, Kako si'' itd. Hoću da pokrenem neku priču, ali da to ne bude klasično javljanje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tvoj profil mi deluje zanimljivo (pokusaj da primetis nesto unikatno na slici a da nije fizicki izgled). Reci to unikatno i vidi da li ce odgovoriti. Ovde moras dati par informacija o sebi jer je takva priroda upoznavanja. Mora da predje neku crtu poverenja da bi prihvatila kafa sastanak.

      Избриши
  2. Анониман9.1.22. 15:38

    Bravo mentore.Često je teško razlučiti kada reći,ne,vodjeni emocijama,zaslijepljeni, neracionalni.

    ОдговориИзбриши
  3. Mentore,
    Moram da te pohvalim, jer sam primetio da si na blogu sortirao članke po alfabetu i sada je mnogo lakše naći članak koji nas zanima. Pre je sve bilo izmešano, a sada po nazivu možeš vrlo lako da nađeš. Takođe si izdvojio listu najnovijih članaka što je takođe za pohvalu. Ne bi bilo loše kada bi postojala aplikacija za android i ajfon telefone da možeš da postavljaš pitanja preko te aplikacije, a ujedino i da čitaš blog.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман31.3.22. 09:58

    Pre neki dan sam pricao sa jednom devojkom i ona je rekla da ne voli da kuva. Ja sam na to rekao da ja volim da kuvam, ali samo ako je žena bila dobra. Ona je na to prevrnula očima i rekla "E sad, tipičnu ženu danas nećeš naći, da ti kuva i pere noge..." (?) i onda je dodala da mi je to bio nepotreban komentar i pitala šta to znači kad je žena dobra. Ja sam rekao: "Znaš ti vrlo dobro šta to znači." Onda je počela da se smeje. Jesam li dobro postupio?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne mora da voli da kuva i ako je to jedina njena mana (a verovatno nije) onda bi mozda prosla. Ovako, gledam na to kao da ne voli ulogu majke. Kao majku je ceka dosta kuvanja i ja ne zeli konstantno nezadovoljnu zenu zivotom. Ne mora meni da kuva. Kupicu kuvano jelo za 500 dinara i resio sam stvar. U karakteru je sustina. E sad, ne ulazi u raspravu i ne pokusavaj da menjas ljude. Prihvati ih takve kakvi jesu. Na kraju, ja bih joj rekao kakva je meni dobra zena...

      Избриши