Radoznalost


Da li ste slavni?

Da li pozirate za Kelvin Klajn (i plus ste slavni)?

Ako je vaš odgovor "Ne", dobrodošli u moj svet "smrtnika". Problem je što sam ja hteo isto što i oni, ali nisam imao ni slavu, a ni izgled (za novac imate poseban članak). Hteo sam visoko-kvalitetne, veoma lepe devojke. Ni sam nisam bio svestan šta će ta želja napraviti od mene.

Pošto nisam imao izgled, slavu, pa ni velike novce, morao sam nekako drugačije da im privučem pažnju. Sećam se jednog intervjua gde mi je devojka rekla "Bila sam radoznala".

"Radoznala"; zastao sam na trenutak.

"Kaži mi više"

"Nekako sam htela da znam više i nisam se razočarala"

Momci, ja lično nemam instant impakt (ne zaljubljuju se u mene na prvi pogled), ali znam da probudim njenu radoznalost. Zašto radoznalost? Jer znam šta sledi posle.

Ako znate da probudite njenu radoznalost, to je samo jedan korak od toga da misli o vama,
a to je samo jedan korak od toga da bude fascinirana vama,
a to je samo jedan korak od toga da bude zaljubljena u vas,
a to je samo jedan korak od davanja njenog tela i uma vama.

"Pa kako da joj probudim radoznalost Spartanac?"

Postoje više načina.

Devojka može biti radoznala oko teme o kojoj pričate. Na primer kada je pitate: "Šta misliš, jel mi stvaramo našu budućnost ili veruješ u sudbinu?". To stvara radoznalost ne samo o temi već o momku ko pita takva pitanja.

Mogu da stvorim radoznalost samo mojom pojavom. Na primer ako sam duhovit sa njom, zračim visoku vrednost i pričam sa njom bez straha i očekivanja; ona će se pitati "Zašto ovaj lik ima toliko samopouzdanja?" ; "Svi drugi momci se plaše da razgovaraju sa mnom, a ovaj je opušten iako nije rok zvezda" ; "Šta se dešava?"...

Takođe može biti radoznala oko moje rezervisanosti. "Pobogu svi balave na mene, dok ovog momka ne dotičem" "Kako se usuđuje da se odupre mom uticaju?" "Da li ima drugu/e?" "Šta se dešava?"

"Zašto, zašto, zašto" - Radoznalost momci. Veoma moćno oružje.

Niste rok zvezda, niste prelepi, ali ako možete probuditi njenu radoznalost, to je samo jedan korak od...

Na vašoj sam strani.

89 коментара :

  1. Анониман17.10.16. 21:55

    Pozdrav Spartanac, super post. Jel imaš neke preporuke za upoznavanje devojaka preko Tindera? Naravno, pratim tvoje instrukcije i tražim ozbiljnu vezu, a ne neku kombinaciju ili slično. Hvala!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман18.10.16. 00:39

      Pa u principu odlučuješ samo preko slike, ili ti se svidi devojka ili ne, i ona radi isto. Smenjuju vam se tako slike predloženih ljudi... Kada se poklopite, možete da počnete da se dopisujete i da razmenite brojeve telefona. Zasniva se dosta na fizičkoj privlačnosti, a pošto možeš da staviš par informacija o sebi, doprinosi misteriji. Meni jedino otežava stvar to što ne mogu dobro da procenim kada da pitam za izlazak. Ali mislim da je dosta dobra aplikacija.

      Избриши
    2. Ako se odlucuje samo preko fotografije, stavio bih profesionalne fotografije. Nekoliko poruka i pozovi na kafu sat vremena. Nek ti ovo bude samo nesto sa strane. Zelim od tebe da imas interakciju uzivo.

      Избриши
    3. Анониман18.10.16. 19:22

      Spartanac, cini se da nisi bio bas naklonjen tim drustvenim mrezama tipa tinder, fejs, badu itd? Kakva je ovo sad promjena?

      Избриши
    4. Анониман18.10.16. 20:19

      Netacno. Spartanac je i ranije u muskom magazinu predlagao sajtove za upoznavanje. Medjutim sva interakcija na sajtu treba da bude vrlo kratka, da se uzme kontakt i posle na sastanak u realnost. On je insistirao da razmenjivanje bil kakvih emocija ili otkrivanje sebe na drustevnim mrezama ne dolazi u obzir. Samo da se zakaze sastanak ili uzme broj.

      Избриши
    5. Анониман18.10.16. 20:21

      A reci mi postotak djevojaka koje ce ti dati broj nakon par recenica, neke osnovne razmjene informacija na tinderu, badu, sem da izgledas kao Kristijano Ronaldo? Jer tako brzo ne mozes ni da budes misterija, niti izazov. Mozda ja grijesim...

      Избриши
    6. Анониман18.10.16. 20:53

      Da, gresis. Svi su svesni da drustvene mreze nisu garancija da je osoba sa kojom komuniciramo onakva kako smo je zamisljali dok je ne vidimo uzivo. To i vrapci znaju. Na sastanku se dosta toga pokaze. Te drustvene mreze sluze upravo da dodjemo u kontakt a ne da muvamo. Takodje posto je fizicka privlacnost prva barijera i kod muskaraca i kod zena, na drustvenim mrezama mozemo odabrati i fizicki izgled te osobe. Naravno na slikama su svi ispeglani ali bar mozemo inicijalno da nayiremo da li nam se fizicki svidja ili ne (do prvog kafa sastanka :) )

      Избриши
    7. Анониман18.10.16. 21:01

      Dakle jedina garancija da ti da kontakt je da igras na kartu fizicke privlacnosti jer i one prave taj test. To im je prvi test. Osisaj se, sredi se, obri se, napravi frizuru. Obuci se lepo.

      Evo ti primera kako da se obuces i slikaj se posle:

      https://www.google.rs/search?q=google+image&rlz=1C1VFKB_enRS603RS603&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj4k6WhhOXPAhVEzRQKHYQYA7MQ_AUICCgB&biw=1366&bih=638#tbm=isch&q=sport+style++man+clothes

      Избриши
    8. Анониман18.10.16. 21:47

      Druze, ako bih htio da dobijem broj od doticne, znaci osobe koja mislim da ce mi se svidjeti i psihicki i fizicki, ne vjerujem da bi bas ove kombinacije pomogle. Jedino na prvoj slici tip sa ove tvoje pretrage izgleda normalno(sto vecina takvih djevojaka vole), ostalo sve neki tipovi kicastog izgleda. Sportski izgled sam prerasto prije 6-7 godina jer ne planiram da pokazujem neki odjevnu kombinaciju u kojoj gledam utakmicu i da tako izlazim, mislim ne trenerka i air max. Toliko imas drugih casual kombinacija i sto se toga tice, da ne ispadne da sam prepotentan, znam se obuci i vise nego dobro za bilo koju priliku, tako mi savjeti ne trebaju.
      Koliko vas je imalo ikakvog uspjeha sa djevojkom na tinderu ili badou? Sama svrha je da kazes svoje interese i zanimanja i samim time, mi vise nismo misterija. To pokusavam cijelo vrijeme da kazem.

      Избриши
    9. Ja ovde vidim samo gomilu slika,po njima sudeći, primer je očajan.

      Избриши
    10. Анониман18.10.16. 22:10

      ok, ti se obuci kao taj tip na prvoj slici i resen problem.
      Ne moze da prestane misterija ako kazes 2-3 reci o sebi.

      Избриши
    11. Анониман18.10.16. 22:12

      Kule, ne filozofiraj, vecinu tih stilova oblacenja sam proverio u praksi.
      Drugo, one su drugacije i ono sto je tebi ruzno njima nije.

      Избриши
    12. Oblači se kako god želiš. Nemoj posle samo da budeš zbunjen kako se odjednom oladila ta kod koje si "prošao".

      Избриши
    13. Sudeći po ovom komentaru, Kule je avanzovao daleko na next level :)

      Избриши
    14. Анониман19.10.16. 11:32

      A propo mog pitanja za Tinder: Facebook inace uopste ne koristim, ali imam "prinudni" profil za Tinder. Moram vam reci momci da je ta aplikacija meni jako korisna, jer smatram da mi stedi mnogo vremena. Upoznam veci broj devojaka preko Tindera za mesec dana, nego kada idem po kaficima i salsa zurkama... Jednostavno, postoji iskrenost oko toga da fizicka privlacnost i posle toga se samo dogovorite da se nadjete.

      Избриши
  2. Анониман17.10.16. 23:07

    Spartanac... ti nijesi jedna osoba. Ima vas vise pod istim "umjetnickim imenom"

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман18.10.16. 22:42

      Previse si prisutan, a i previse svestran. Ne mislim to u negativnom kontekstu, podrzavam i cijenim ovo stobradis (radite).

      Избриши
    2. Jedna je osoba u pitanju. Ako iz vise uglova gadjam na istu materiju, bolje cete je shvatiti.

      Избриши
  3. Анониман18.10.16. 21:27

    spartanac,u kljucu pise : AKO joj oprostis kada nesto uradi to znaci da si joj dao dozvolu da to uradi ponovo (nzm dal sam tacno iscitirao)...sta podrazumevas pod time?zar niej ljudski gresiti?da li to znaci da ne treba oprostiti nijednu gresku?ili da ona naama takodje ne treba da oprosti?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман18.10.16. 22:16

      Mislim da Spartanac u odeljku Samopostovanje to jasnije govori i kaze da ona mora da zna vasu crtu preko koje necete vise ici. Dakle oprasta se, ali mora da te postuje.

      Избриши
    2. Mislio sam na stvari kao sto su izdaja, prevara, obmana... A ne ako kupi margarin umesto maslaca.

      Избриши
    3. Анониман11.11.20. 12:45

      Da li ovaj princip vazi i za prijateljstvo? Sta posle izdaje?

      Избриши
  4. Анониман21.10.16. 03:16

    Spartanac, sta nam devojke zele reci kada pricaju kako im drugi muskarci prilaze i pritom manje ili vise hvale njihov izgled?? Govorim o devojkama koje uporno govore o tome, gotovo opsesivno, a pritom su one nama prisle pri upoznavanju i imaju inicijativu u odnosu... Zbunjen sam... :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa jel ih pitas nesto pa to pricaju, ili se onako "zale"?

      Избриши
    2. Анониман22.10.16. 03:32

      Pa ne pitam ih nista, same se zale.

      Избриши
    3. Анониман22.10.16. 10:50

      Druze, ti navali na njih i nemoj da ih hvalis za izgled ....
      Nema komplimenata.
      Kompliment i to samo jedan (mali), ali na kraju večeri kad se rastajete.
      Kažeš "Bilo baš lepo veče"
      Veći komplimenti nakon 3-4 meseca veze.

      Избриши
  5. Анониман21.10.16. 11:24

    Leonida druže...da te pitam za situaciju kada se sa djevojkom gledam tri puta sedmično na kursu, a uzmem joj broj telefona...što tada da radim? Isto da zovem nakon 5-9 dana, a da se tokom kursa pravim lud, ili...?
    Hvala i pozdrav

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман27.10.16. 17:21

    Devojku sam upoznao na dok smo čekali bus pošto radimo u istoj smeni ali ne i u istoj firmi,znači često se vidjamo.Kroz neobavezan razgovor sam saznao da ima dečka ali nisam je direktno pitao i sinulo mi je pitanje:kada devojka ima dečka,kako da shvatimo ili dokučimo da je raskinula sa njim i da možemo da krenemo u uzimanje broja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja iskreno ne bih cekao da neko raskine. Sto bi ti cekao da neko raskine? Vezbaj, zasmejavaj, ali ne cekaj.

      Избриши
  7. Анониман27.10.16. 19:19

    Pozdrav za Spartanca i ostale saborce.Ja prilikom upoznavanja devojaka,odmah idem otvorenih karata,ako mi se svidi to joj odmah stavim do znanja,i to u pesnickom zanosu I odusevljenoscu,pesnik sam I protiv te romanticne idile se bas tesko borimo.Znam da po spartanskim pravilima gresim,ali takav sam po prirodi,veciti sanjar.��

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bukvalno joj kazes - Imas moc. To je veliki turn off. One treba da zarade tvoju afekciju.

      Избриши
    2. Анониман8.12.16. 21:52

      Taj tvoj romantičan stil pali kod devojaka do 18 god, nakon toga je off, one kasnije traže muževnije momke koji znaju kada treba biti nežan a kada se treba isključiti. Poradi na tome i sve će biti ok.

      Избриши
  8. Анониман27.10.16. 23:25

    Da.Jos sam ja zelen i treba dosta da ucim I obnavljam nauceno.Hvala.

    ОдговориИзбриши
  9. Kad sam čitao blog na Man magazinu i još prehoddnim Spartančevim blogovima uvek smo ostavljali svoj nick i imali smo heroje kao što je Teofil i bitni i Gordanu i još mnogi drugi i tako smo znali ko je ko a sada su svi anonimni,čast izuzecima.Molio boh ubuduće da svi ostavljamo svoj mick.pozdrav svim spartancima.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da mi je znati šta je sa Teofilom. On je prilično obećavao.

      Избриши
  10. Marko Vienna28.10.16. 15:03

    Marko BG na primer je emigrirao u Austriju, tako da ce ubuduce da ostavlja komentare kao Marko Vienna :) Elem, samo da potvrdim da je Kljuc primenjiv potpuno nezavisno od nacionalnih barijera sto je moje dosadasnje iskustvo u Becu potvrdilo (tu sam vise od godinu dana). Bitan je karakter devojke koji ce isplivati na povrsinu primenom principa iz knjige, a ne njena nacionalnost. Svi su ovde modernizovani i homogenizovani, globalizacija je uzela maha, tako da je Kljuc itekako primenjiv na svim meridijanima (ne vodite sad moju izjavu u ekstrem kroz poredjenja sa Severnom Korejom, Jemenom itd). Nakon tri godine treninga vec treba da vam upadaju u oci sitnice i da ste tacno svesni da ih amater ne bi skapirao. Sto se tice karaktera devojke, kod nekih bi trebalo da provalite karakter vec na prvom sastanku (eventualno drugom) ako ste se zaista izostrili. Pogotovo kada su u pitanju izjave koje se ticu novca i/ili porodicnog zivota, tu je najbrze i najlakse procenjujete. Mada necu mnogo da pametujem, jos nisam nasao Pravu, tako da smatram da nisam jos uvek "diplomirao". Inace, predlazem normu za "diplomiranje" - maksimalno zaljubljena devojka sa dobrim karakterom, ciju si zaljubljenost odrzavao godinu dana na tom nivou. Ko bude uspeo, neka se javi! Pozdrav svim Spartancima!

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман3.11.16. 00:34

    Nasao sam se u veoma delikatnoj situaciji.Sa jednom drugaricom u zadnje vreme se cesto srecem,provodimo dosta vremena zajedno i polako ali sigurno mi se uvukla pod kozu.Odavno smo mi prijatelji I znam dosta toga o njoj,kao I l ona o meni,proziveli smo bas dosta toga I poznajem je u dusu,sto se kaze.Znam da mozda I nije u redu da takva osecanja prema njoj gajim,racio mi kaze jedno,ali srce nije nista slabije,ako ne i jace u kontra argumentima.Jednostavno njena prefinjenost,istinska zenstvenost,iskrenost,saosecajnost,dobrota,pa to bi i kameno srce rastopilo.Sad sam podeljen,kao na zaru da stojim,nemam mira ni minuta,sta da radim a da ne pogresim,jer ne zelim da je izgubim,i kao prijatelji,meni je sa njom kao u raju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koliko godina imate i koliko je dugo znas? Kakva je po Kljucu?

      Избриши
    2. Анониман4.11.16. 11:58

      iz mog ličnog iskustva nikad sa drugaricom,ja sam se bio zaljubio u svoju najbolju drugaricu i posle sam toliko lupio glavu o ,,beton'' da me još uvek pomalo boli ali uz spartanćeve iskrene savete i smernice uspeo sam da se uzdignem od toga.nju sam izgubio kao prijatelja a takvog prijatelja nikada više neću naći!ili trpi u sebi i pukni ili joj priznaj pa šta bude bude!ja sam to saznao na teži način a o bolu koji je bio prisutan to ti ne mogu opisati!ali sam zato sada operisan od emocija hehe!

      Избриши
  12. Анониман4.11.16. 00:03

    Ja 34 ona 28.Iskreno,ja ne prepoznajem neke narocite znakove sa njene strane,a da to ne potpada pod sferu prijateljstva.Ona je po svim standardima odlicna devojka,sa manirima i vrlinama,jaka devetka.Buni me jedno saznanje koje sam bas malopre doznao,da joj je rodjena sestra predlagala da me pozovu na neku zurku,i da je ona odbila.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Po kojim standardima je odlicna devojka?

      Избриши
    2. I to zadnje sto si rekao je poprilican dil brejker u mojoj glavi u vezi nje. Ali i dalje me interesuju tvoji standardi.

      Избриши
    3. Mozda te nije htela na zurci da te ne bi muvale njene drugarice a ti je vec dugo ne muvas. No proveri. Napravi test.Izvedi je iz frend zone. Pitaj je jednostavno :"Ana, sta radis u cetvrtak, hteo bih da te izvedem na veceru".
      Ako kaze ne, znas na cemu si. Sledeca. Ako kaze da, .....

      Избриши
    4. Анониман4.11.16. 02:22

      Moralna,iskrena,srdacna,nasmejana,inteligentna,plus divno izgleda,iskreno jaka devetka.Tako nesto sam i mislio,da je pozovem na veceru,ali opet s druge strane se bojim da je ne izgubim kao prijateljicu,koju je danas,takvu bas tesko naci.Ona u meni cini mi se vidi samo dobrog prijatelja,a ja jesam zaljubljen u nju,s druge strane,kad malo bolje razmislim,ovaj potez nepozivanja na zurku,je mozda najbolji pokazatelj da se drzim prijateljske zone,dok I nju nijesam izgubio,a emocije cu lako potisnuti,nije mi prvi put.Malo racionalizujem stvari,sagledam realno situaciju,spustim se na zemlju i opet ne gubim mnogo,tacnije cuvam je kao prijatelja,a to je bogatstvo.

      Избриши
    5. Анониман4.11.16. 13:08

      Nemoj nista da iniciras, radi ono sto je Spartanac savetovao u ovom postu:
      http://www.spartanaculjubavi.com/2012/07/zaljubljen-sam-u-drugaricu-sta-da-radim.html

      Избриши
    6. Veruj mi da ona zna da si zaljubljen u nju. Cak mislim da je to razlog sto je blokirala taj poziv na zurku. Bilo kako bilo, ti si taj koji je u dilemi. Iskreno, ja ne mogu da gajim emocije prema nekom ko ih nema prema meni. To je zato sto vise volim sebe i razumem sebe. Da bi voleo druge i razumeo druge, moras prvo to prema sebi da osecas. To tebi nedostaje i to ne mogu da popravim jednim postom. Naruci knjigu i resi svoje probleme. Sadasnje i pogotovo buduce.

      Избриши
    7. Анониман5.11.16. 18:19

      Istina.Hvala Spartanac brate,hvala saborci Spartanci.

      Избриши
  13. Анониман9.11.16. 20:49

    Vidim u medijima dominira I potencira se tema,zasto je bolje biti solo.Moje misljenje je da je jedno bolje biti solo,ukoliko nema kvalitetne osobe na vidiku.Molim za tvoje misljenje Spartanac.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zelim da ti bude super biti solo, a jos bolje sa nekim u vezi. E sad ne znam sta smatras pod solo. Po meni ti si solo sve dok nisi u vezi. Jel me razumes? Mozes da si solo, a da izlazis sa njih dve. Sve dok te devojka sa kojom si sprenan da ides na duze staze ne pita za vezu - ti si solo.

      Избриши
    2. Анониман8.12.16. 21:43

      "Sve dok te devojka sa kojom si sprenan da ides na duze staze ne pita za vezu - ti si solo.". I od takvih treba bežati. Čist hedonizam i površnost, a da ne kažem i nešto drugo.

      Избриши
  14. Анониман9.11.16. 22:11

    Мислим да спартанац има мишљење да је боље бити сам него бити са оном која није ПРАВА.
    Међутим, та права треба да се нађе што изискује труд. Ако будемо чекали праву а не уложимо огорман труд тражећи је, онда смо лицемерни. Е сад шта је права, њу је описао спартанац у кључу, међутим ја бих додао још понешто. Налазећи праву ми тражимо духовно-душевно добро у њој, без обзира на њене мане. Битно је да су те мане подношљиве. Теже мане је описао спртанац у кључу. На пример једна од њих је да је девојка звоца (стално).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svi imamo mane. Ne zelim da sirim mit savrsenstva. Ja imam mane. Ti imas mane. Ja znam da moja prava ima mane i jednostavno prihvatam to. U kljucu pise sta to mi muskarci mozemo da tolerisemo, a sta ne. Nikakvo savrsenstvo ja ne predstavljam niti trazim. ALI, visoko kvalitetni momci treba da imaju VISOK standard. Jednostavno to ide jedno uz drugo. To je selekcija i kvalifikacija. Sto se tice truda, mislim da tu sreca ima faktora. Neko ce cekati duze, neko krace, ali hocu svima vama da popravim kvalitet zivota.

      Избриши
    2. Može li još primera prihvatljivih mana (uopšteni odgovor) za obe strane?

      Избриши
    3. To zavisi od osobe do osobe. Analiziraj primere iz tvog zivota i pitaj sam sebe sta bi prihvatio a sta ne.

      Избриши
  15. Анониман10.11.16. 14:58

    Da li da uvek cekamo da nas devojka pita da budemo u vezi ili postoji izuzetak od tog pravila?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ti ne cekas nju vec pravi trenutak. A pravi trenutak je kada oboje zelite vezu. Odakle znas da ona zeli vezu ako ona tebe ne pita. To je logicko objasnjenje. Izazov je samo jos jedna stavka.

      Избриши
  16. Анониман11.11.16. 17:19

    Devojka sa kojom sam se upoznao pre par godina i uglavnom zbog daljine nismo zapoceli nista konkretnije mi se javlja pre neki dan i pita kada cemo na kafu.Ja joj pogledam nove slike na fejsbuku i vidim da se bas promenila.Ranije je bila lepsa i bolje raspolozena.Sinoc iako sam imao dilema,sada ih nemam,jer daljina ostaje ista,ona lepsa i vedrijeg raspolozenja a verovatno je jos ljuta,zasto nisam trcao za njom kao mnogi .Da li joj radi ego pa i pored toga sto sam joj se ja ranije svidjao,zeli novi sastanak.Verovatno je i usamljena,vidim da pise na fb-u da je slobodna.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako ti se dopada - idi. Sta te kosta? Vidi da li te zove jer je usamljena ili stvarno zainteresovana.

      Избриши
  17. Анониман11.11.16. 20:42

    Evo jedan primer sta ja ne trpim niti cu trpeti od devojke.Konstantno povisen ton,a tek smo u pocetku veze,svadljivost,sumnjiva proslost,promene raspolozenja.Veceras je dobila crveni karton.Nisam duzan to da trpim pa ga ceo zivot bio sam,briga me,ja sam dovoljno jaka licnost da mi je i samom lepo.Volim umetnost,sport,nauku,putovanja,nikada mi nije dosadno.Necu namcora pored sebe,suvise sam svestan svojih kvaliteta,i naravno volim sebe.

    ОдговориИзбриши
  18. Анониман20.11.16. 13:09

    Spartanac,raskinuo sam sa devojkom u julu,prateci tvoj blog i kljuc,to je bila bukvalno devojka koja je pravila budalu od mene,neverna,nije me postovala,nije mi bila podrska kad je trebala da bude,karakter joj je bio na nuli,umisljala je da je glavna u vezi iako nike bila i zbog toga smo se cesto svadjali,feministkinja klasicna itd,ali zasto immam osecaj kao da me je proklela?kao da me nijedna nece posle nje?zasto me presece kada vidim nnjenu sliku na drustvenoj mrezi?zasto mi posle nje muvanje ne ide ni sa jednom?mislim nije da ne ide al nikada ne izadje sve to so kraja,nije da sam je zaboravio skroz i da sam se ohladio nego sam shvatio kakva je i da mi to zlo ne treba u zivotu jel me je stalno nervirala svakodnevno i jos ke i nekulturna i ne postuje me.al kao da me posle nje tera baksuz.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ti si se spasio covece. Ta devojka ce nekom unistiti zivot, a to nisi ti. E sad, sece te zato sto si ti u njoj video roditelja iz tvog detinjstva. Neodoljivo te je njeno ponasanje podsecalo na kritike oca i majke i kako si pokusavao (kako smo svi mi pokusavali) da joj se dodvoris. Postoji neko bolesno zadovoljstvo u tom izazovu. Osecas se zivim kada se svadjas sa njom. Shvati ovo kao prehladu koja prolazi vremenom. Inace svaka cast sto si presekao. Nadam se da je bilo u kratkom roku (da nisi potrosio godine na nju). Reci cu ti sada da postoje devojke koje donose spokoj srecu i zabavu u tvoj zivot. Posveti se sada sebi, meni i tvom novom zivotu. Putuj, planinari, upoznaj nove ljude, kontaktiraj stare prijatelje, udji u neki proces. Taj baksuz je privremen jer ti je ona malo uprljala duh. Pusti malo vremenu da ocisti to. Dijamantsko jezgro izlazi sredinom decembra i pomoci ce ti.

      Избриши
    2. Анониман8.12.16. 21:32

      "Taj baksuz je privremen jer ti je ona malo uprljala duh." Volim kada neko pogodi tačno u jezgro.

      Избриши
  19. Prije svega veliko postovanje za Vas rad i trud koji ulazete u ovu gorucu temu. Moje pitanje je sledece. Upoznao sam djevojku preko drugarice, i imali smo kracu konverzaciju na samo na faxu, te mi se tu ucinila interesantna,ali nisam nista otkrivam. Zatim neki dan idem ulicom, mislim na nju,kad ona ispred mene na semaforu. Zovnem je na kafu, ispricamn se jedno satak iako je rekla da.mora brzo da ide... Uglavnom, pitao sam je za broj i pristala je. Nakon toga, posle pet dana, i posle par kezual poruka zovnem je da izadjemo u setnju za tri dana. Ona kaze da li bi bio problem da dacekam jedno dvije sedmicee. Meni iskreno nije presa, ali kako to da tumacim prema Vama? Znam da ima dosta posla na faxu i jos neke cistke po domu, a opet je sumnjiva,mada meni svejedno sta god da je u pitanju. Veliki pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ko je inicirao te kezual poruke? Kakva setnja sad 20 Novembra? Ne svidja mi se to odlaganje sa njene strane, ali mi se ne svidja ni tvoj pristup. Jos jednom napominjem da je ta pocetna faza vrlo vrlo bitna jer se tad stvara privlacnost. Tu se greske skupo placaju.

      Избриши
  20. Анониман23.11.16. 01:31

    Pogresno se izrazih, te poruke su bile taj dan kad sam je kontaktirao, kraca razmjena i moj poziv je usledio... Pa fino je vrijeme, iako je novembar :-) Moj pristup jeste hladan i pomalo ravnodusan jer se vise ne 'primam' k'o ranije, posebno kad osjetim sumnjivo ponasanje sa druge strane. Sve u svemu Hvala na komentaru, procitao sam sve clanke, A uskoro cu i knjigu da narucim. Super su tekstovi, ali treba dobro da se prouce, pa onda step 2, praksa. Srdacan pozdrav i Hvala na brzoim odgovoru.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман23.11.16. 23:44

      Savet spartancevog ucenika - Kreni u praksu paralelno sa teorijom kako bi stvorio konekcije u mozgu i da bi pravilno reagovao u odredjenom trenutku u nastupu sa devojkom. Ne zaboravi na ljubav kao sveopstu kategoriju. Ljubav prema svim ljudima i prema citavoj zemaljskoj tvorevini koja treba da podmazuje tvoj novi zivot. Nesto kao ulje motor koji pravilno radi.

      Избриши
  21. Анониман6.12.17. 09:48

    Pozdrav Spartanac lep blog i poucan, dosta sam novih stvari naucio!! Imam jedno pitanje, ako je devojka zaljubljena u mene i imamo zajednicki dogadjaj za nedelju dana, a nismo se odavno videli (citao sam clanak Manje je vise) smanjio dostupnost, da li ce ona da misli na mene ovih dana na mene i mastajuci da se vidimo na taj dogadjaj?

    ОдговориИзбриши
  22. Carnillius31.1.18. 09:30

    "Šta misliš, jel mi stvaramo našu budućnost ili veruješ u sudbinu?
    - odlično pitanje

    Je li to pitanje primjereno za prvi sastanak? Jer u knjigama tvrdiš da na prvom sastanku teme trebaju biti lake i zabavne, a ne dublje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa dobro, intrigantno pitanje. Mislio sam na negativne teme iz novina na primer - to treba da se izbegava. Teske teme takodje (religija, politika, seksizam). Idi gde te razgovor navede. Imas to u Dijamantskom jezgru.

      Избриши
  23. Анониман13.3.18. 12:25

    Kako mislis instant imapkt? Da li mislis na prelepe momke? Da li verujes u ljubav na prvi pogled? Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne mislim na prelepe momke. Instant impakt je kada je pogledas u oci i ona oseti sirov celik i jasnu nameru u vezi nje. Verujem u zainteresovanost na prvi pogled koja moze biti i velika.

      Избриши
  24. Анониман25.3.18. 20:07

    Koja je prednost prelepog momka u odnosu na prosecnog? Da li prednost postoji uopste u zavodjenju?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Prednost postoji, ali iz iskustva ti kazem da moze potrajati maksimalno nekoliko meseci i to ako je devojka mlada i neiskusna. Kod iskusnije devojke, ta prednost je dok ne izadju na prvi sastanak. Reci cu ti moju tajnu - Devojci koja je stvarno zaljubljena u tebe si prelep u svakom slucaju.

      Избриши
  25. Анониман16.12.18. 09:53

    Ukoliko pričam nešto sa nekom devojkom konkretno sa drugaricom i u toj priči kažem da sam se jedno vreme viđao sa jednom devojkom (više ne), a onda ona meni odgovori kako se njoj neki tip javljao preko instagrama, i šta su se dopisivali.
    Da li po tebi ovo bio znak ljubomore ili ono klasično lupanje kontre?

    ОдговориИзбриши
  26. Анониман19.12.18. 13:36

    Takođe primetio sam da kad' god me vidi da se odmah osmehne, bukvalno joj se kez razvuče. Tako je svaki put kada se sretnemo. Po prirodi je pozitivna osoba i vrlo komunikativna pa zato nisam tome toliko pridavao pažnje.
    Da li je po tebi ovo još jedan znak ili ne mora ništa da znači?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман19.12.18. 16:03

      Sada sam se setio još nečega. Jednom prilikom kada sam išao na Kalemegdan sa društvom, naleteo sam sasvim slučajno na tu drugaricu što mi se uvek obraduje kada me vidi. Takođe to je ista ona za koju sam napisao da kada sam rekao da sam se viđao sa jednom devojkom da mi je ona odgovorila kako joj se javljao neki lik na instagramu i šta su se dopisivali.
      Tu smo na Kalemegdanu popričali nekih 5 minuta, a dok smo pričali ona je rukom prepravlja meni šiške bez da mi kaže da mi se kosa poremetila (ako je to bilo u pitanju). Zatim kada sam čekao bus, ona je u međuvremenu naišla. Kada smo se taj drugi put sreli na stanici, ona je rekla: "Ovo više nema smisla, vodiš me na piće". Ja sam joj na to odgovorio: "Da znaš da hoću" (nisam je ni zvao, niti slao poruke). To kada mi je rekla, tu sam provalio da se tako izrazim da me muva tj. flertuje.
      Nikada pre do tada nisam primetio ili provalio da flertuje sa mnom. Sasvim sam siguran da nikada pre toga nije flertovala sa mnom, a nije ni posle toga, a sreli smo se u busu od tada jedno 2-3 puta, i normalno pričali kao što i uvek popričamo.
      Sada kada uzmeš sve ovo u obzir dragi Spartanac (moj sensej), da li ima neke indicije da ona na mene ne gleda kao na druga nego na nešto više?
      Da li smatraš da potajno očekuje da se nešto desi ili kao što sam u prethodnom komentaru rekao da ne mora ništa da znači?

      Избриши
    2. Kada je u pitanju drugarstvo retko kada postoje konkretni dokazi.

      Избриши
  27. Анониман24.11.20. 16:57

    I mene ovo interesuje volim samo lepe i prelepe devojke ali ne znam da li da im prilazim kad nemam moc, tj nisam slavan, bogat? Da li se one mogu smuvati i bez ovoga

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moze, ako znas kako sa zenama. Mora prvo da se isprati clanak Plan za slobodne do slova.

      Избриши
  28. Анониман23.3.22. 11:02

    Novi sam ovde, citam blog... da bih privukao prelepe devojke da li moram da imam i novac i slavu i izgled ili jedno od toga je dovoljno?

    ОдговориИзбриши
  29. Анониман31.5.22. 14:14

    U pravu si Spartanac bravo, bas sam analizirao neke prelepe devojke i vidim kako lajkuju i prate nase poznate fudbalere, pevace... vole moć i dobro si to otkrio

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vole ljude koji bude njenu radoznalost. To ne mora da znaci da imaju moc.

      Избриши