Flert




Jedan od najboljih osećaja koji možemo doživeti sa devojkama momci je obostran flert. Pošto nam flert pruža dobar osećaj, i preteča je sastančenju (ne da se ne nastavlja posle), u ovom poglavlju ću mu pružiti maksimalnu pažnju.

Flert može biti iskren, neiskren i skriven. Hajdemo malo o svakom od njih.

Iskren flert je ustvari projekcija njene zainteresovanosti na njen govor tela. Ona želi da vam pokaže da joj se dopadate. Gleda vas na drugačiji način nego ostale muškarce. Kada vas gleda, oči joj se ukrupne i faca joj dobija oblik prijatnosti. Osećate drugačiju energiju od nje nego od obične nezainteresovane devojke.

Ako ste u interakciji sa njom, pronalaziće svako opravdanje da vas dodirne. Biće joj lako da se nasmeje na vaše šale. Hrabrije devojke će davati otvorenije nagoveštaje da treba da postanete agresor (da potražite broj telefona). Neke će čak ići dotle da vas zatvaraju (postanu agresori). Kada devojka iskreno flertuje sa vama duže vreme, znate da ćete dobiti broj ukoliko ga potražite. Jednostavno znate.

Ovo ponašanje devojke je izuzetno zavodljivo. Prosečan muški ego ne može da ignoriše da se nekome iskreno dopada. To nam je u prirodi. Osećaj je prijatan do izuzetan u zavisnosti od naše zainteresovanosti. Samo stvaranje tog osećaja u nama daje njima određenu vrstu moći.

Što je devojka lepša, to ima manje potrebe da iskreno flertuje. Upoznao sam mnoge devojke prosečnog izgleda koje su izuzetne u flertovanju i mnoge prelepe devojke koje i ne znaju kako da flertuju (ili nikad i ne flertuju). Jednostavno, nemaju potrebu za tim jer njihova lepota je dovoljno zavodljiva. Nemojte se zavaravati da je zavodljivija devojka što je ona lepša. Najopasnije devojke koje sam ja upoznao u životu definitivno nisu bile najlepše koje sam upoznao.

Neiskren flert je simulacija iskrenog flerta. Zašto? Zato što stoji neki motiv iza toga. Neću da ulazim u motive, kao što nisam ni u prethodnoj knjizi. Dvesta psihijatara bi dali 200 različitih odgovora. Ja dajem jedan - Sledeća! Neki neiskreni flertovi su očigledni, dok je neke nemoguće otkriti dok ne pitate za broj (u većini slučajeva). Tada ćete biti svedok strmog obrta zainteresovanosti jer ste je stavili u cajtnot. Zapamtite, zainteresovana devojka želi da vam da broj telefona. Ona želi da je pozovete. Taj obrt može da se desi i kasnije, odnosno kada je zovete na sastanak ("Koji Pera?, "Odakle ti moj broj?", "Zauzeta sam sledeća dva meseca").

Najviše neiskrenog flerta ima u klubovima i diskotekama, osim ako niste prelepi slavni momak (ili samo slavni). Devojke na tako javnim mestima mašu svojom moći, virtuelno puneći bateriju samopouzdanja. Iako je osećaj lep, neke devojke ipak treba da znaju da je ključ pravog samopouzdanja u tome da li se sami sebi dopadamo, a ne hordama muškaraca.

Skriveni flert se načešće javlja u prijateljstvima, na poslu i u ostalim dugoročnim odnosima. Devojka ima emocije prema vama, ali nema hrabrosti ili nema interesa da rizikuje postojeći odnos. Takođe, u ovu grupu spadaju i zabranjeni flertovi odnosno flertovi koji nisu socijalno prihvatljivi (jedan od njih je zauzet, ili u braku, ili previše stariji/mlađi, ili šef...). Ukoliko sumnjate na skriveni flert, jedan od načina je da uključite barometar na njenu pasivnu agresiju u prisustvu "pretnji" (drugih devojaka) i da iskoristite vašu okolinu da je razotkrije jer je okolina dobar detektiv zaljubljenosti. Čitajte komentare i govor tela vaše okoline.

Eto momci malo analitičke perspektive njenog flerta. Što se našeg flerta tiče - biće i toga.

Na vašoj sam strani.

Ukoliko želite da postavite pitanje, ili pročitate odgovorena pitanja, to možete uraditi ovde.

24 коментара :

  1. Može li malo detaljnije o iskorišćavanju okoline da otkrije skriveni flert?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako ja mislim da je neko sa kojim nemam romanticni odnos zaljubljen u mene (na primer kolegenica, sestra od prijatelja, prijateljica), recimo da su sanse da je to istina 50%. Ako to misli jos neko onda su sanse da je to istina vece od 50%. Nek bude 70%. Ako jos neko pored nas misli da je to istina, sanse se i dalje povecavaju. Jednostavno intuicija vise ljudi je tacnija nego intuicija jednog coveka. Samo iskoriscavam tu cinjenicu. Daj mi konkretan primer ako zelis bolje da ti objasnim.

      Избриши
    2. Kule, izmedju mene i tebe, ne treba da ti bude cudno ako je neka zaljubljena u tebe. Doci ce vreme kada ce po dve, tri, cetiri, i vise biti zaljubljene u tebe. Ne mislim "Kule mi je simpatican" i to. Bas bas zaljubljene u tebe.

      Избриши
  2. Анониман29.3.15. 23:02

    Bravo Spartanac.Meni se desavalo,dosta puta,da devojke flertuju,uz sve opisano u tekstu,medjutim,nekako su se brzo hladile,ili je na to uticala moja rezervisana,previse oprezna reakcija ili su one bile ipak nedosledne i neiskrene.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mozda je neiskren flert, ali mozda je i iskren, a ti rekao ili uradio nesto glupo. U tekstu sam lepo naglasio gde se obrt dogadja (kad pitas za broj). Ja bih to malo analizirao da sam na tvom mestu. Jel pratis Kljuc?

      Избриши
  3. Анониман30.3.15. 17:22

    Da.Pratim,ucim,trudim se da budem bolji.Flertovi sa vise devojaka su u pitanju,sad se trenutno ne mogu setiti svih detalja,jer me je malo i trema drmala. :) Neke su zaista glumile,jer su ovamo flertovale i sa drugim momcima,to sam naknadno,tek kasnije saznao,a sa ovim drugim,ne znam sta je bilo,ajde da budem samokritican i da sve to dodam na konto,mog stida i povucenosti. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман29.7.17. 22:11

    Imam situaciju sa jednom devojkom koja zna da mi se svidja i ima sledeće reakcije na mene''Kada vas gleda, oči joj se ukrupne i faca joj dobija oblik prijatnosti. Osećate drugačiju energiju od nje nego od obične nezainteresovane devojke.+Smeje se i na moje i najgluplje šale(iskreno to sam čuo i od drugih za nju).'' I dešava se da često čak i ponavlja neke moje debilne šale i voli često da se šali na moj račun, i uvek je neki humor prisutan, često i kopira moje reakcije i uvek joj je širok osmeh kada me vidi, nekada se desi da se čak razneži, utiša glas kada me pozdravlja, kao neki govor ljubavi il šta... Ono šta je drugačije je da je par nedelja sa mnom izlazila i bilo nam je baš lepo a sledeće nedelje sam je slučajno video da je izašla sa drugim i to cela montirana. Tada je isto bila ok prema meni ali kao da me izbegavala da je slučajno ne pitam gde ide sa kim itd iako sam i to posle video. Ja sam reagovao sve kao i obično bio najprijatniji i prema njoj i prema njemu u prolazu pozdravio, samo zato što sam pripremio mozak jer mi se usijao kada sam video tu scenu, ali totalni zbun u glavi mi se desio. Da li se ona igra sa mnom? Pored toga sam je jednom video da je ponovila neke rečenice drugome(isto kada ona nije znala) koje su me u nekom trenutku učinile posebnim kod nje tipa 'prvi put je da mi to neko kaže/uradi' itd, bio je i onaj jedan od tvojih ključnih momenata gde mi je rekla da nije spremna za vezu, da je izašla iz neke loše veze, ali zašto se tako ponaša, kada zna osećaje i da može teško to da me povredi sa time što radi? Prija joj pažnja pa zato il? Ako je to u pitanju stvarno nema ništa gore... A stvarno deluje kao dobra osoba. Imam blagi osećaj da ćeš mi reći da bežim glavom bez obzira tj da totalno ohladim glavu od nje, mada je ona i dalje posle svega ista prema meni kao da i dalje postoji taj konstanti flert, ja imam neki obrazac da nikada ne pokazujem ljubomoru(po iskustvu naučio), ali stvarno me interesuje ova devojka i nekada puknem(ali kontrolišem glavu za sada jer ne želim da pokažem slabost nikome). I nisam rekao da sam sa njom izašao već par puta al onda kada je saznala osećanja se promenila prema meni i bila maksimalno nezainteresovana, ali posle 2 meseca kao da se zainteresovala počela odjednom da se šali na moj račun i ponaša se onako kao što sam gore opisao i to traje i traje al sa onim problemima koje sam naveo. Inače ništa intimno nismo imali. Nadam se da sam sve rekao, malo je haotično al nadam se da je dovoljno informacija za odgovor. Stvarno se trudim oko nje to i ona vidi al me npr taj izlazak obeshrabrio, kao da možda pravim budalu od sebe il možda se tripujem da je to samo običan izlazak i ništa drugo... i dalje se ponašam isto posle toga a i ona nastavila isto... au brate:) Šta raditi dalje?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uhhhh. Ne volim kad citam da gajite zainteresovanost i emocije prema devojci koja ne gaji to prema vama. Prvo, taj pocetak vase komunikacije je veoma veoma veoma bitan i mnogi momci tu grese. Stavljaju se u ulozi druga, ili idu prebrzo, ili pricaju svasta, ili misle previse o svojim osecanjima umesto o njenim, idu bez plana... Zato se ovo i desava. Priznavanje emocija je jedna od najvecih gresaka ikad u muskozenskim odnosima. Ona ne brine o tvojim emocijama prema njoj, vec o svojim prema tebi i to ti niko nece reci osim mene ovde. Njene emocije su bitne i zato ih i merimo. Ti si se toliko obuzeo oko svojih da si napravio niz gresaka. Ne vidim zlo u njoj vec se ohladila ili nikad nije bila zainteresovana. Ohladices se i ti i sta onda? Onda ce biti isto i sa sledecom. Moras da prekines tu dinamiku! Pocni da se trudis oko sebe, a ne oko nje. Ako hoces uspeh na ovom polju, dozvoli mi da te stavim na noge. Posle dva sastanka sa zainteresovanom devojkom je normalno da ona jedva ceka treci, a ne da se ohladi i izlazi sa drugim. Skloni ego i jedva ce cekati treci sastanak sa tobom druga devojka sledeci put. Javi mi se za knjige.

      Избриши
  5. Анониман29.11.17. 11:55

    Pozdrav Spartanac ...interesuje me sledeca situacija, na zurci sam i devojku i ja se gledamo neko vreme, u jednom trenutku ja prolazim pored nje i ona me hvata rukom za rame i okrece me da plesemo, e sad kako je trebalo u toj situaciji da se ponasam, da li je da je uhvatim za ruke da plesemo ili da je ne diram, da li da razgovaram sa njom, zelim da flertujem sa uspehom? pozdrav

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман2.12.17. 20:16

    Prilikom prilaska devojci u klubu, diskoteci, žurci o cemu da razgovaram sa njom dok plesemo ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne razgovaraj dok plesete vec se smej.

      Избриши
    2. Анониман5.12.17. 20:18

      A kad da joj pridjem, odmah ili u toku veceri, kako da vidim da li je i ona zainteresovana da joj pridjem?

      Избриши
    3. U pocetku samo pridji. Kasnije ces ih razlikovati.

      Избриши
    4. Анониман7.12.17. 21:16

      Interesuje me sami ples, da li joj u toku igre mogu staviti ruku oko struka i zagrliti je i da li mogu njenu ruku staviti oko svoga vrata da me zagrli, sve u toku igre mislim?

      Избриши
  7. Анониман10.12.18. 03:44

    Milose, zamolio bih te da napises clanak o tome koliko je bitan taj pocetni razgovor sa curom, tj. koliko je bitno da idemo na humor i flert, jer mi se cini da nas cura nece dodirnuti na prvom sastanku ako nema dovoljno flerta iako joj se mozda dopadamo. Humor sam podigao na visok nivo, ali mi se cini da ne flertujem dovoljno dobro pa bih volio da mi napises par primjera kako flertovati na samom startu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sam cin izvodjenja na prvi sastanak, interesovanje za njenu licnost i humor su stvarno dovoljni za jedan vrlo dobar utisak. Jak nedvosmislen seksualni flert moze napraviti stetu ako izlazis sa potencijalnom pravom. Drzi se samopouzdanog pogleda, dobrog osmeha i to je to. Nek se pita na cemu je i da li ces je zvati ponovo. To nije taktika, stvarno ces razmotriti na cemu je i da li ces je zvati ponovo. Za emocije i intimnost ima vremena. Ostavi to za naredne sastanke kada imate neki temelj povezanosti.

      Избриши
  8. Анониман11.2.19. 01:08

    Da, ali ako nije potencijalna prava, kako da unesem seksualnu tenziju, a da to nije dodir.
    Dok je gledam u oci, koja pitanja da joj postavljam, kako da provociram takoreci.
    Znam da ovo nije tvoja dinamika, ali znacilo bi mi da mi objasnis.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako imas dovoljno iskustva i intuicije da znas da te ona zeli sto pre, onda mozes dati neki komentar koji asocira na seks, ali ne direktno. Seks treba da bude izmedju redova u tim tvojim, a i njenim komentarima. Takodje, dzaba sve ako nemas logistike da to eskaliras. Ne mogu ti dati gotove recenice jer je to ultra specificno za situaciju i doticnu osobu. Ali cu ti dati savet da budes indirektan i da je gledas kao da se to vec desilo (ili desava u odredjenim situacijama). Zakazi razgovor ako zelis detaljnije.

      Избриши
  9. Анониман20.3.19. 00:00

    Milose, da li bi bilo ispravno reci curi na pocetku drugog sastanka nakon sto ponudim lakat: Moja si, da znas i namignuti joj. Cisto da joj stavim do znanja da znam sta zelim i idem po to. Da ne verbalizujem svoja osjecanja vec govorom tijela to da pokazem i nekim konkretnim primjerima.
    Kako to najbolje odraditi i da li je rano na prvom sastanku tako pristupiti ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni se ne svidja ta recenica jer ukazuje na posesivnost. Bolje je samo ponuditi lakat, a nije greska ni ne ponuditi lakat uopste. Malo modifikujem ovo jer nisu sve zainteresovane u istoj meri i nekima treba malo vremena. Medjutim na kraju drugog sastanka moras ici na poljubac.

      Избриши
  10. Анониман7.6.22. 13:45

    Iskusio sam skriveni flert, baš kroz barometar pasivne agresije u prisustvu pretnji. S tim što ja nisam imao potrebe da ja aktiviram taj barometar. Već čim se pojavi pretnja, odmah bude ili vidljivog besa, ili čak direktnih pitanja poput "jel si video kako ti se koleginica iz kancelarije u poslednje vreme sređuje?" Ili direktna pitanja na komentar o novim koleginicama koje dobro izgledaju, uz prethodni bes prema njima i vređanje.

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман5.1.23. 01:23

    Srecna Nova godina spartanac. Moze savet kako se pravilno ponasati u diskotekama i klubovima sa devojkama( iako ne preporucujes) ali mnogo izlazim i tu najvise imam kontak sa devojkama?

    ОдговориИзбриши