Zašto su dobri momci sa devojkama gubitnici?









Mnogo je puta pisano o ovome, mnogo puta diskutovano, mnogo puta zbunjivalo i najveće umove. Došlo je vreme da konačno stavimo tačku na ovu dilemu. Došlo je vreme da konačno shvatimo da su muškarci i žene dva potpuno različita stvorenja sa različitim potrebama.

Uzmimo 100 momaka sa ulice. Njih 10 su prirodni šahisti sa ženama. Jednostavno, vaspitani su vrhunski (očevi su im bili pravi džentlmeni) i rade 80-90% ispravnih stvari. Ti momci mogu biti plastični hirurzi, baštovani, vozači autobusa, šalterski radnici. Nije bitno čime se bave i koliko su obrazovani. Oni biraju fleksibilne i nesebične devojke sa integritetom. Oni su nešto između mačo muškarca i dobrice. Imaju samopouzdanje (nisu ničija budala), i tretiraju devojke sa poštovanjem (i očekuju isti tretman). Uvek su kul (smireni, ne deru se), imaju manire i klasu, ne prihvataju zvocanje niti uvrede, kažu "Ne" kad stvarno to misle, shvataju kao kompliment njihovom ukusu kad drugi momci gledaju njihovu devojku. Ti momci su jaki jer znaju BALANS. Uzimati i davati je njihov moto u vezi. Oni znaju da je njihova devojka srećna sa njim - JESTE.

Ostali muškarci bivaju masakrirani u ljubavnom svetu samo što to nikad neće priznati. Plaše se da pogledaju svoju istoriju veza i ko je koga ostavljao.

Od 90 oduzmimo 20. Tih 20 su takozvani ’’mačo’’ muškarci. Ti muškarci imaju masivan ego i neće da slušaju mene, niti bilo koga drugog u vezi ljubavi. Pričaće devojci šta da radi i, ako joj se to ne sviđa, reći će da može da se nosi. Tvrdoglavi su i ne prihvataju nikakve ideje čak ni ako su tri puta bolje od njihove. Mačo muškarci imaju "bad boy" reputaciju u društvu. Oni generalno bolje prolaze od "dobrih" momaka zato što su svoji (takvi kakvi su) i ne dozvoljavaju da ih devojka kontroliše. To devojke interpretiraju kao samopouzdanje i izazov . Međutim mačo muškarci padaju na testu vremena i na njenim testovima, nisu dovoljno fleksibilni, posesivni su, tvrdoglavi, nikad se ne izvinjavaju, ljubomorni su (ne dao bog da neko pogleda u njihovu devojku), nikad ne prihvataju njene predloge i ne znaju šta je kompromis. Skraćeno - Dominiraju. Sve ove osobine smanjuju njenu zaljubljenost do granice na kojoj ona ostavlja. Prave devojke znaju da je dominacija znak slabosti. Oni misle da je devojka srećna sa njim - NIJE.

Dolazimo do brojke 70. To su upravo ’’dobri momci’’. U suštini, oni stvarno jesu dobri momci. Jednog dana bi želeli da imaju dobru ženu i decu i da žive srećno do kraja života. I pitaćete se zašto ovakvi najgore prolaze.

Kada žena kaže ’’dobar’’ ona misli ’’SLAB’’. Ovi muškarci imaju ogroman problem. Ne znaju kako da dobiju poštovanje od devojke, a bez poštovanja nema zaljubljenosti i nema uzbuđenja. Takvi momci misle da devojke vole da budu tretirane kao smeće upravo zato što su odbačeni više puta. To (naravno) nije tačno.

Ako imate jednu lošu vezu za drugom, jedini zajednički sardžalac tih jednačina ste VI.

Najveći problem je da su većina tih muškaraca veoma nesigurni, a ako nisu generalno takvi, takvi su sa ženama. Nestrpljivi su da se dopadnu i da budu voljeni. Duboko u sebi veruju da moljenjem i stavljanjem do znanja da su uvek dostupni, da će to imati pozitivan uticaj na njena osećanja. Te devojke nikad ne znaju da li ih voli zbog takvih kakve jesu, ili je to zato što je srećan što je devojka sa njim uopšte i pruža mu pažnju. Dobri momci preteruju sa komplimentima i poklonima. Misle da znaju o romantici, a ustvari im je tajming očajan, pokloni i komplimenti preskupi i prerano dati. Previše žele da zadovolje, nametljivi su, ne umeju da kažu "Ne", ne donose odluke, dopuštaju da ga devojka vređa, otvoreno flertuje sa drugim momcima ispred njih i prolazi nekažnjeno (kazna-raskid). Devojka ne poštuje ovog tipa momka, a ljubav se gradi na poštovanju. Ona zna da je on srećan SAMO zato što je sa njom (molim te ne ostavljaj me) - JESTE.

Postoje devojke koje su iskorišćivači (sestra bliznakinja sponzoruši) koje vrebaju ovakve momke. Masiraju im ego i voze ih na emotivom rolerkosteru i na kraju odbace kao smeće. Nije ni čudo sto se toliko žale na devojke. Dobre devojke sigurne u sebe smatraju dobre momke neprivlačnim, dok ga loše iskorišćavaju.

I za kraj od mene: Ok je biti dobar, ali nije ok biti slab.

Na vašoj sam strani.

Ako vam je ovo logično i zainteresovani ste za puno više informacija o dobrim momcima, mačo momcima i džentlmenima, možete to pročitati u mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.

30 коментара :

  1. Анониман16.2.17. 00:55

    Upravo sam ja ovaj tip licnosti kada je u pitanju odnos sa devojkama.Uvek sam na kraju bio povredjen sa njene strane.Nekada i ne dodje do veze,jer se ohlade i shvate da moze da me imaju i nisam im interesantan,a nekada kada dodje do veze,prodje neko vreme i ponovo se ohlade.
    Od kada sam poceo da budem ,,tvrdji" i kada sam prestao da budem dobar,za kratko vreme sam primetio pozitivne promene,devojke su vec pocele da me gledaju zainteresovano i kao da pocinju one mene da muvaju i jure...Koliko je samo bitan adekvatan pristup, i jak karakter,to nisam ni ja shvatao dok nisam probao na par slucajeva ovo sto prica Spartanac.
    Potpisujem ovaj tekst u potpunosti! Svaka cast ! Pravo u centar !!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U balansu je kljuc, a u kljucu je balans.
      Ovom Kljucu - http://www.spartanaculjubavi.com/p/knjiga.html

      Избриши
  2. Анониман12.4.17. 16:29

    Spartanac mozes li da mi kazes nesto vise o tome zasto su dobre devojke gubitnice sa muskarcima? Jel je mozda problem u tome zato sto ja na samom pocetku trazim vezu? Ili zato sto prosto ne tolerisem dajem primer ne dajem sansu momku ako mi se nije javio vise dana ( nekad je to bilo i po par nedelja) ili zakazuje pa mi otkazuje sastanak i u dogovorenom danu tipa cujemo se sutra pa se ne javi....Na moje pitanje zasto ne zeli da funkcionisemo kao normalan par rekao mi je da ne zeli vezu ali da hoce da se vidjamo povremeno, ali ja nisam pristala. Da li bi se nesto promenilo i bilo drugacije ako bi prihvatila da igram njegovu igru?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U danasnje vreme biti dobra devojka nije dovoljno. Moras biti mudra devojka. Da, problem je sto na samom pocetku trazis vezu. Odmah cu posumnjati u tvoje motive jer me ne poznajes. Razumes? Za ne javljanje vise dana opet gresis. Ako on zove na sastanak i planira ga i placa, ima pravo da zove KAD HOCE. E sad, ako ga nema mesec dana, to je druga stvar. Isto tako i ti mozes pozvati njega ako ste vec izasli par puta. Ako ne ispunjava svoju rec bez ikakvog opravdanja, to ti jasno govori sta te ceka u eventualnoj vezi sa njim. To je u tvom slucaju zbog nedostatka njegovih emocija. On zeli tvoje drustvo i zensku osobu, ali nije zaljubljen u tebe. Nije to igra ako ti je jasno rekao da ne zeli vezu. Igra bi bila da ti je rekao da ste u vezi, a ponasa se kao da niste. Napravi razliku. Znas sta bih ja uradio na tvom mestu: pitao bih ga zasto ne zeli vezu ali da kaze brutalno iskreno. Daj mu primer - (da nisi dovoljno lepa, da si pozurila, da si dosadna, da si nametljiva...). Najbolje je da ti kaze iskreno da ne gresis sa sledecim i da se menjas ako treba. Do leta ce biti lansiran kleopatrauljubavi.com pa si dobrodosla kao citalac.

      Избриши
    2. Анониман10.9.18. 15:04

      Inace ti si decko ovde napisao kada ces da lansiras sajt kleopatrauljubavi, a nisi to uradio. Jesi li sad: 1) neprincipijelan 2) zaboravan 3) izaberi odgovor :)

      Избриши
    3. Анониман12.9.18. 20:43

      Ozeni je Spartanac! Ova devojka definitivno ima smisla za humor hahaha :D

      Избриши
    4. Napisao sam mnoge stvari koje nisam na vreme uradio zato sto je tesko proceniti nesto na tako velikom nivou. Fale mi jos neke kockcice da se sklope za Kleopatru.

      Избриши
  3. Анониман12.4.17. 20:25

    Hvala na odgovru Spartanac. Imam samo jednu ispravku pogresno sam se izrazila kad sam mislila po tim ,,da prihvatim igru,, mislila sam da budem mudra i da pustim da stvari idu svojim tokom da mu dam vremena da ce se mozda zaljubiti i da budem u vezi jednog dana. Znamo se dugo, vise godina, nije mi rekao od samog starta da ne zeli vezu, vec kad sam ja pokrenula temu da ne mogu vise tako da me to vise ne ispunjava i da mu prosto nije stalo do mene. Rekao je da nije tako da mu prija moje drustvo i da cemo pricati.Naravno nismo pricali, na moje pitanje zasto ne zeli vezu rekao je da ima vremena za to. Ne bi nista mnejao u nasem odnosu. Ja vise tako nisam mogla jer sam bila zeljna njegove paznje,resila sam da prekinem i stavim tacku. Odluku sam donela i vodila sam se recenicom da ,,jednom procitana knjiga uvek ima isti kraj,, jer je to bilo sto puta pokidano i nastavljeno a razlog je bio uvek isti jednostavno ga nije bilo u mom zivotu. Mozda sam ja kriva jer sam se postavila tako od pocetka pustila sam i posmatrala kuda to vodi. Mislis li da sam pogresila?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tvoja prica je pomalo tuzna jer si se zaljubila u nekog ko se nije zaljubio u tebe. Ja to razumem. Mozda je kvalitetan decko i izlozena si njegovom uticaju. Ali neko je trebao na samom pocetku da ti kaze kako se ponasa nezaljubljen momak i da se od nule ne krece u muskozenskim odnosima. Evo sad ti kazem za ubuduce. Samo momci koji su zainteresovani za tebe dolaze u obzir i niko vise. To vazi i za momke. Bolje sada pati mesec dva nego da se nadas ceo zivot bilo za ovim momkom ili nekim drugim.
      Nisi pogresila - covek si. Ali sa sledecim momkom ne kreci u neke kombinacije ako si zaljubljena. Seci sada brzo i u potpunosti. Kreni u nove avanture.

      Избриши
  4. Анониман13.4.17. 13:20

    dobar dan Spartanac,

    potpuno se slazem sa svime sto je napisano...
    evo u cemu je moj problem... ima jedna devojka sa kojom sam nakon par meseci druzenja uleteo u friends with benefits zonu koja je trajala par meseci... U toku te fwb faze, ja sam se zaljubio u nju... ona se onda vratila bivsem, dok smo nas dvoje ostali u dobrim odnosima i cesto se druzimo... stvar je u tome da me sada jako malo postuje i uopste ne zarezuje nimalo sto bi se reklo... priredjuje scene, izdrkava se... a ja sam postao nekako premekan u odnosu na to kakav sam bio prema njoj dok se jos nismo zblizili.... sta da radim ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sta ako ti kazem da nikada vise neces ulaziti u te zone i da ce devojke da te postuju od sada? Postani Spartanac - eto sta da radis.

      Избриши
    2. Анониман13.4.17. 16:14

      apsolutno razumem sta hoces reci.... super ulaganje u buducnost...
      medjutim ja i ona smo dobri i voleo bih izvaditi stvar tj popraviti ako je moguce u ovom odnosu konkretno..

      Избриши
    3. Nemoguce je. Ne zavaravaj se da ste dobri.

      Избриши
  5. Анониман13.4.17. 16:38

    i sta sad...
    prekinuti kontakt sa njom... ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno. To i naruci knjige ako ne zelis da ti se ovo desava u buducnosti. Postoje dva nacina da te devojke postuju i vole u buducnosti: 1) Promeni ceo zenski pol (sretno sa tim) 2) Promeni sebe.
      Veruj mi iste ili gore stvari ce ti se desavati u buducnosti ako ides "na slepo". Sa druge strane, ako malo ucis pred ispit, bices jedini muskarac u njenoj glavi. Ako procitas knjige i ne verujes u ovo sto pricam - zadrzi knjige, trazi mi investiciju nazad i vraticu ti i isprozivaj me ovde na sajtu kao sto su ovi ljudi:
      http://www.spartanaculjubavi.com/p/vasa-misljenja.html
      Jel moze tako?

      Избриши
  6. Анониман9.5.17. 21:07

    Spartanac pratim ovaj blog dugo.Zanima me tvoje misljenje u vezi poklona romantike itd.Licno mislim da je glupost davati devojci poklone za mesec dana veze,tri meseca,pa mozda i 6 meseci itd..Zar to nije los tajming PREVISE OCEKIVANO jer to radi vecina muskaraca.Moje pitanje je Kada romantika i koliko? Kapiram da i ne treba preterivati.Isto i u vezi poklona?Ko je uopste izmislio to pravilo? Zar nisu devojke nad slabim momcima koji ce im svaki cas kupovati paznju.Da me dame koje citaju ne shvate pogresno.Nisam nikad bio cicjia ,samo zelim savet u vezi ovoga.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Romantika je sastavni deo odrzavanja veze, a pokloni su sastavni deo romantike. Ne vezujem poklone za vreme osim kada su praznici u pitanju, ali moraju biti redovni. Ne mora nista skupo (ja bih se snasao i sa 500 dinara mesecno) ali mora biti licno jer oni dozivljavaju poklone licno. Zasto ne bi investirao u Kljuc gde je pokrivena romantika u vezi (a i pratis me vec dugo)? Ne samo romantika vec i ceo program odrzavanja veze.

      Избриши
    2. Анониман18.1.21. 21:43

      Ja nisam romantican samo a sa ostalim stavkama sam zadovoljan, ne volim da kupujem poklone cesto

      Избриши
    3. Pa ne radis to zbog sebe vec zbog nje. Ljubav po mojim kriterijumima je uzimanje i davanje. Nije samo uzimanje. Ne voli ni ona da ti pere prljav ves... Razumes?

      Избриши
  7. Анониман2.3.21. 00:24

    U pravu si, zena je muskarcu najveca motivacija i svaki muskarac zeli biti baja sa zenama.. e sad zanimljiv je taj fenomen prirodnog talenta koji se ovde stalno pominje. Moze li se to malo dublje objasniti? Priroda kaze da svi imaju talenat za nesto i mwni to pije vodu ali da li zaista postoje muskarci koji nikada ne mogu biti ostavljeni od devojaka i koji su predmet idealizacije zena a mogu biti i patnja. Da li si i to ispitivao? Jesi li razgovarao sa njima? Po cemu se razlikuju od prosecnog muskarca? Mogao bi i clanak jedan o ovome napisati zaista bi bilo zanimljivo , a i sam si rekao da si idrastao sa jednim...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa i nije to toliko duboko koliko se cini. Nekog dobrog sa zenama je imao za primer. Oca, brata... Uglavnom, ne zelim da se bilo ko oslanja na talenat. Devojka bi pre odabrala disciplinovanog spartanca nego prirodnog talenta ako su klonovi.

      Избриши
  8. Анониман18.6.21. 05:40

    Kada prvi put ugleda devojku, muskarac zamislja kakva bi bila u krevetu i po tome njegov mozak odlucuje da li moze da mu bude partner a za devojke sam zaboravio kako bese, da li mozes da dopunis

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne bih se slozio sa pocetnom konstatacijom. Tacno je samo za odredjeni procenat. Sta muskarac razmislja na pocetku mnogo zavisi od samog muskarca.

      Избриши
  9. Da li je istina da se muskarci zaljubljuju gledajuci a zene slusajuci?

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман21.12.21. 14:03

    Sta mislite o anonimnom slanju cveca devojci, sa željom da saznam da li naslucuje ko je obozavalac?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман23.12.21. 13:06

      Da si čitao 30% stvari od Spartanca ne bi ovo ni pitao...

      Избриши
    2. Kontraproduktivno iako ti deluje produktivno. Salji cvece svojoj supruzi. Tada je trenutak.

      Избриши
  11. Анониман24.12.21. 09:39

    Da si čitao bonton ne bi tako odgovorio...

    ОдговориИзбриши