Ili ćete se venčati, ili ćete raskinuti.



Kada uđete sa nekim u vezu, trećeg nema.

Ja lično, teško podnosim raskide. Ne želim da budem ona strana koja ostavlja, niti ona koja je ostavljena. Želim mir i ljubav i sreću i kafu dok pišem ovo sada... Ali zašto bih ja to spontano dobio? Čak i kafu moram sad sam da skuvam.

Ono što mene razlikuje od prosečnog muškarca je što sam brzo izašao iz začaranog kruga - Upoznam nekog, maštam, osećam se super, osećam da nešto nije u redu, padam na nos. Taj krug može da postoji čak i kada ne izlazim sa tom osobom, a kamoli kada smo u vezi i kada mogu da maštam svašta na osnovu samo par relativno normalnih sastanaka.

Imam još jedan začaran krug. Mlad si i glup, padaš jer si mlad i glup, shvataš da si mlad i glup, učiš na greškama i ojačavaš, nisi više toliko mlad niti toliko glup, devojka se duboko zaljubi u tebe jer nisi više glup a i zato što nisi više slab. Ona misli da si jak zato što si rođen takav za nju, a ti si jak zato što si preživeo mikrouništavanje stotina žena. Nastavile bi da te uništavaju da pričaš i žališ se o tome i tako bi ostao zauvek u tom krugu i tvoji geni bi umrli zajedno sa tobom. Prestale su da te uništavaju zato što si sada jak i ne žališ se i znaš da je tvoja prošlost odigrala ulogu.

Realnost je da se prave osobe teško pronalaze, i to važi za svakog. Neko i shvata ovu realnost - ali onda se preda. Pretrpi razočaranje jednom, dva puta i preda se. Lakše mu tako... Onda, kada želi da pokrene neku priču, teško mu je jer treba da transformiše celu svoju ličnost za jednu jednostavnu radnju. Započinjanje razgovora ili traženje broja telefona na primer.

Još jedna realnost je da - ili ćete raskinuti, ili ćete se venčati. Ja želim da okrenete ovu realnost u svoju korist. Prva stvar koja može da se primeni, a važi i za muškarce i za žene, je da prestanete da se trudite za nekog kog 100% sigurno znate da neće biti vaš bračni partner. U praksi to izgleda ovako: Svaka ima potencijalnu šansu koju vodim na prvi sastanak. Trenutak kada pokaže osobinu koju ja 100% ne želim kod bračnog partnera, to je zadnji sastanak. Na primer, ja imam psa - dotična ne voli pse, ili meni je vernost broj jedan, ona ima princip kontakt sa bivšima. Još jedna dobra primena je, ako stvari dobro idu, znam da će taj početni period od prvih dva meseca pamtiti ceo život i prepričavati ga prijateljima i deci. To nam daje posebnu inspiraciju da ga učinimo što boljim mogućim.

"Imaću pet kombinacija" vodi do pet raskida. Ne mora da budu dramatični, ali ako se mere u desetinama, definitivno će uticati na samopouzdanje koje predstavlja trećinu našeg karaktera. Druga stvar - specijalizovaćete se za lakše žene jer ćete ići linijom manjeg otpora. Onda kada neka žena očekuje neko ponašanje na nivou, a vi specijalizovani za lakše žene, desiće se da pogrešnim postupcima izgubite šansu IAKO imate traženi karakter.

Shvatite da je ljubavni život ozbiljna stvar. Nije samo da li ćete imati žensko pored sebe ili ne, već da li ćete imati životnog partnera da delite sreću i nesreću u životu, ili biti sami sada i u starosti. Da li ćete imati decu ili ne. Ako vas ni jedna neće, nećete imati ništa od toga i sami ste krivi.

Moj ključ uspeha - spolja duhovit, lak za razgovor, što prijatnije raspoloženje, empatičan, ne pričam mnogo ali kada pričam trudim se da bude u pozitivnom duhu i duhovito... Unutra vrlo ozbiljno shvatanje trenutnog procesa, progresa i života, disciplina, samokontrola, kriterijum, predviđanje i analiziranje, ali i zahvalnost i neka dublja sreća.

Više u mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro

90 коментара :

  1. Анониман6.6.22. 01:59

    Bravo mentore.Suština objašnjena.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман6.6.22. 13:48

    Meni kako ide,bolje da odustanem.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман8.6.22. 21:53

    Svidela mi se jedna devojka koju sam video u kaficu pre 2 meseca i poceo sam cesce da dolazim da je opet sretnem ali nisam od tada nikako, raspitao sam se ko je i nasao joj instagram totalni smo neznanci bih da pokusam sa njom jer mi se bas svidela kao retko koja ali ne znam kako da postupim kad je nigde ne mogu sresti da pocnem koncerzaciju i upoznavanje da li preko instagrama da je startujem? Ako da sta da posaljem a da me ne iskulira jer sam neznanac? Poz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gledaj da promenis nacin upoznavanja zena. Preporucujem moje knjige.

      Избриши
  4. Анониман11.6.22. 21:07

    I ja Spartanac tesko podnosim raskide , podnosim tesko i odbijanje za broj a kamoli raskide mnogo sam dobar momak i posten i zelio bih da nadjem neku dobru devojku jer samo dobra ide uz mene , procitao sam Kljuc sjajna knjiga . Verovatno zbog manjka iskustva imam utisak da necu znati da se ponasam na Spartanski nacin ali nadam se cu uspeti da zadrzim devojku koju zavolim do kraja zivota. Hvala na knjizi jer daje sigirnost

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман14.6.22. 14:00

    U poglavlju Kontraponuda u knjizi Kljuc pise kada devojka kontrira petkom ili subotom samo joj kazem Zauzet sam ali da li ponudim ja drugi dan? Npr zauzet sam ali mogu u nedelju ili samo kazem zauzet sam da li me razumes

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pitaj za nedelju, ako ne moze, onda prihvati vikend kontraponudu. Ali pazi, odbila je dva datuma - prvi trazeni i nedelju i to je po meni los znak u startu. Uvek razmisljaj kao detektiv.

      Избриши
  6. Анониман15.6.22. 15:18

    Naisoa sam na dobru devojku mislim da je zainteresovana iz istog smo grada ali oboje studiramo u gradu 50 km od naseg ..e sad planiram da je pozovem na sastanak ali ako udjemo u vezu kako da je odrzavam kad studiramo u drugom gradu sa tim sto smo samo vikednom u nas rodni. Mada ja sam vise u rodnom nego tamo dok je ona u dom za studente sa cimerkom

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман24.6.22. 20:51

    Postovanje Spartanac novi sam ovde, citam blog cesto planiram da kupim knjigu. E sad me interesuje moja situacija koja je specificna, ubedjen sam da se svidjam nekoj devojci duzi vremenski period ali nista nisam preduzimao (mogu slobodno reci par godina) iz mnogo razloga , nisam zelio vezu, pa posle sam imao neke probleme itd da ne duzim uglavnom mrdnuo prstom nisam a ona me i dalje "prati" i deluje zainteresovano..e sad kako regovati pravilno na ovu situaciju kada devojka mene juri duzi period? Video sam da je otisla da radi sezonski posoa do septembra u drugi grad da li zapoceti dopisivanje, da joj se javim? Kako pravilno regovati na ovu situaciju? Pozzz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kada se vrati, pozovi je na sastanak. To je to. Do tada procitaj bar Kljuc.

      Избриши
    2. Анониман28.6.22. 21:12

      Planirao sam da joj posaljem poruke da pitam kako joj je tamo pa mozda i porazgovaramo o nama

      Избриши
  8. Анониман28.6.22. 16:26

    Pozdrav Spartanaca… Idem sa devojkom već 4 meseca, ali imam osjećaj, tj znam da nije u potpunosti otvorena… Bukvalno pre nego sto sam hteo da raskinem mi ispričala kako ih je otac maltretirao dok je bila mladja, sve njih u kući i da nikad nije bila Zaljubljena.. kad smo ozbiljno popričali na moje pitanje da li nešto oseca prema meni, rekla je da ne zna… To već traje posljednjih mjesec, mjesec i po. A i komunikacija nam je opala… Sta raditi, ako može savet. Hvala

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман29.6.22. 06:16

    Možeš mi reci koji su? Čitao sam ključ, ali izgleda nedovoljno.
    Pritom da mi je rekla da joj se svidjam i da joj je lepo pored mene, ali da zbog tog maltretiranja od strane oca ona nije nikad bila Zaljubljena.. Ja sam imao 2 ispada i vidim da sam smanjio njenu zainteresovanost zbog toga. Ispada, kao da njoj stvaram pritisak, ali to je zato sto ona razmišlja da li da ostane i bori se ili odustane.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Problemi u kuci, rekla je da ne zna sta oseca prema tebi i to je los znak iako si ti napravio gresku i pitao. Na primer - Pise u Kljucu da se ne prica o emocijama, jel tako? Prati knjigu ako hoces rezultate iz knjige.

      Избриши
  10. Pozdrav Spartanac,
    Danas sam naleteo na devojku koja mi se sviđa još od ranije. Kada sam je sreo osetio sam "leptiriće" u stomaku, ali bukvalno. Iako sam u međuvremenu imao interakcije sa raznim devojkama koje su lepe i zgodne + flertovanja jedino je ta devojka uspela od svih da "probudi" nešto u meni. Ne znam koja je fora sa njom. Imam "Ključ" i "Dijamantsko jezgro", obe knjige sam pročitao. Pričao sam ja sa njom sve lepo, nisam bio pogubljen u njenom prisustvu iako mi se sviđa, ali me buni zašto je baš ona ta koja je uspela da "probudi" to nešto.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Manje analiziraj sebe i vise analiziraj nju u toku vase interakcije. I naravno, pitaj za broj telefona - Ono sto nisi uradio...

      Избриши
  11. Анониман2.7.22. 12:33

    Nikada nisam bio u vezi dugoj sa devojkom da kazem ona mi je devojka. Ali sam imao 2 veze za noc(bez seksa). Na zurci se grlili, poljubili, plesali... prvi put sam se poljubio sa 18 sa devojkom.. sada sa 25 godina zelio bih da imam pravu vezu ali me je malo sramota sto do sada nisam imao devojku zvanicno iako sam bio kao sto sam rekao sa 2 za noc samo bez posvecivanja

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baci se na trening i u proces. Imas knjige, imas blog. Sledi akcija.

      Избриши
  12. Анониман6.7.22. 14:10

    Upoznam devojku i dobijem broj od nje. Nakon toga je zovem posle sedam dana ona odbije sa razlogom "spremam ispit hajde da se nadjemo sledeće sedmice. Je l to ok" ja na to odgovorim potvrdno i zavrsim razgovor. Posle sedam dana je opet zovem da vidim da li će otpevati istu pesmicu. Ne javi mi se. Posaljem joj poruku hajde da se nadjemoo tad i tad tu i tu. Ona odgovori "da si ti stvarno zainteresovan poslao bi mi nekad poruku, ne narucujem se ja na glovu kad se tebi cefne".
    Da li je nezainteresovana, tvrdoglava ili zeljna nemam pojma ali deluje kao da joj je opran mozak.

    ОдговориИзбриши
  13. Nezaintresovana za tebe, zainteresovana za paznju i kontrolu. Sledeca. Zainteresovana bi izasla sa tobom iako sprema ispit. Ja sam studirao i znam sta je to, ali bi izasao vece pred ispit sa osobom koja mi se svidja.

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман14.7.22. 11:56

    Svedoci smo ovih dana velikom broju razvoda poznatih licnosti sto jasno ukazuje da novac i slava nemaju puno veze u ljubavi..zasto se ljudi toliko razvode kada imaju sve i novac i decu i slavu, da li je u pizanju nerazumevanje zena ili los odnos zena prema muskarcima

    ОдговориИзбриши
  15. Анониман16.7.22. 09:30

    Koliko je veliki problem sto nemam automobil? Jos sam stident(23 god) to me najvise koci sto nemam djevojku, a za 30-50e bih se snasao mesecno da odrzavam vezu? Da li sam ovo umislio ili je bas problem ilinda ne gledam.na ovo? Sta da radim, tteba mi devojka ali me je sramota i od nje sto nemam auto

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zavisi iz kog si grada. Studiranje je zrtva. Ako radis, moguce je kupiti auto.

      Избриши
  16. Анониман19.7.22. 17:55

    Koliko generalno utice nase zanimanje(posao) na uspeh sa zenama? Da li to cime se bavimo utice na srecu sa zenama

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zavisi od posla. Ako imas dosta zena na poslu, to moze biti dobra podloga za napredak i pronalazak prave. Karakterno malo.

      Избриши
  17. Анониман29.7.22. 20:32

    Spartanac da li tvoja devojka/zena zna da se bavis ovim i sta ti kaze?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zna cime se bavim i podrzava. Inace ne bi bila moja zena... Razumes?

      Избриши
  18. Анониман30.7.22. 23:06

    Pozdrav legendice,
    Da li ti se dešavalo da kada vidiš određenu devojku da ti se javi osećaj u stomaku? Znači reč je o toj jednoj određenoj devojci. To mi se ne dešava sa drugim devojkama nego samo sa njom. To bukvalno traje 1 sekund i odmah prođe, valjda taj momenat kada je uočim. Ako ti se desilo tokom tvog istraživanja voleo bih da znam šta taj osećaj znači? Da li je to znak za nešto loše ili je nešto drugo u pitanju?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Fantazija. Gledam da dobija tretman kao i svaka druga devojka koja ima sanse kod mene, bez nekih privilegija i bez krsenja pravila. Ako me odbije, moja paznja ide na nulu.

      Избриши
    2. Kažeš da je u pitanju fantazija sa moje strane? To me sada zbunjuje, jer ona sa moje strane nema nikakav poseban tretman kao što kažeš. Jedino što bih povezao sa tvojim odgovorom je da bih na neki način voleo kada bi bili zajedno i da u tom smislu "fantaziram".

      Избриши
    3. Desava mi se da mi se devojka svidi kada je vidim sto je prirodno. Ako mi se svidja jedna, a ostale ne, gledam da joj ne pridodajem vrednosti koje jos nisu proverene. Gledam da joj potrazim broj na neki nacin i krenem u sastancenje.

      Избриши
  19. Анониман3.8.22. 16:26

    Spartanac imam veliki problem tj. Konfuziju..izgubio sam 5 godina ni u sta , zaljubih se u jednu devojku sa kojom ne znam sta da radim, svidjam joj se i ona meni to mi je priznala ali je moga poznanika sestra kojeg cesto gledam i ponekad se druzimo , e sad kad god hocu da nastavim dalje da trazim drugu ona mi je pred oci i u glavi jer me koci da nista ne pokusam sa njom a mogu jer je stvarno dobra devojka i mnogo mi se svodja ali ne mogu vise ovako u masti da uovom kakp da resim ovo ili nastavim dalje sa drugima

    ОдговориИзбриши
  20. Анониман7.9.22. 19:54

    Posle dugogodisnje veze, nisam imao devojku 2 meseca jer sam patio za njom iako me napravila magarcem i prevarila. Medjutim, upoznam devojku i udjem u vezu s njom. Posle dva meseca veze, primecujem da mi se neke stvari svidjaju, neke ne. Veza je za sad na daljinu, al ne toliku da ne mogu da je vidjam svaki dan. Medjutim, toliko radi, da nam jako malo vremena preostaje, te sam skeptican da li ce to da uspe, iako ona kaze da joj je prelepo. Ne znam sta da radim, zelim ozbiljnu vezu, ne zelim da se izmotavam…

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nivo detalja koje mi dajes je ispod minimuma da ti kazem bilo sta. Ako zelis neki ozbiljniji plan sta da radis, zakazi razgovor.

      Избриши
  21. Spartanac,
    Nisam nimalo zadovoljan sa izborom devojaka. Sve na koje sam naleteo do sada su mi bile dosadne, jer za početak nisu imale tu neku priču da možemo da vodimo neki duži i ozbiljniji razgovor. Naviše od svega bi voleo kada bih naleteo na devojku koja je kopija mene u smislu karaktera i znanja. Tada bih živeo bajku.

    ОдговориИзбриши
  22. Анониман12.9.22. 05:35

    Поздрав друже, имао сам дугу везу, планирао и веридбу и то је пукло, проблем је што радимо заједно и ја не знам како ћу издржати да је гледам уопште, шта да радим????

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zdravo zdravo kada se vidite i nastavi zivot dalje. Na kraju krajeva, promeni posao.

      Избриши
  23. Анониман15.9.22. 14:20

    Spartanac kada kazes da zene ne brinu za nasa osecanja, vec za samo svoja mozes li malo pojasniti kako si to otkrio? Dakle bitno se nase glavne muske osobine na kojima one baziraju njiihovu zaljubljenost ako sam razumeo?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne baziraju svoju zaljubljenost na kolicini tvoje vec na tvojim glavnim muskim osobinama. Jel treba jos da objasnjavam?

      Избриши
    2. Анониман15.9.22. 21:53

      A kako da znam kakav sam u glavnim muskim osobinama?

      Избриши
    3. Kada ti bude lako da pricas i radis prave stvari, znaces da si na pravom putu za realnu srecu u ljubavnom zivotu.

      Избриши
  24. Анониман23.9.22. 15:36

    Spartanac verovatno si nailazio na youtube pogotovo ispod pesama pozntih pevaca pa kako devojke stavljaju kako pate za nekim deckom, kako ih je ostavio pa se potpisuju na primer " Milose volim te" ili napisu svoju ljubavnu situaciju sto znaci da nismo samo mi muskarci ti koji patimo i imamo problema ali verovatno su ti momci prirodni talenti, kakvo je tvoje vidjenje toga sigurno si nailziao na takve komentarr?

    ОдговориИзбриши
  25. Анониман29.9.22. 08:50

    Pitanje za tebe Spartanac,sta raditi kad sI u vezi sa mnogo ljubomornom devojkom,tolipa traziti sifru od Instagram,fb,I umislja da si ti najveci svaler,jel presek veze resenje ?

    ОдговориИзбриши
  26. Spartanac,
    Da li postoji verovatnoća da te devojka odbije, jer je nesigurna u sebe? Znam da bi po pravilu devojka koja je zainteresovana dala broj, prihvatila sastanak itd. Pitam ovo, jer sam čitao po raznim komentarima na drugim portalima kada devojke komentarišu neke svoje situacije iz muško-ženskih odnosa da su odbijale momke zbog nesigurnosti u sebe.

    ОдговориИзбриши
  27. Анониман4.10.22. 19:12

    Spartanac iz tvog iskustva kako prepoznati kada je neka devojka umišljena, puna sebe, egoistična, a kako da spoznamo da je neka devojka nesigurna u sebe?

    ОдговориИзбриши
  28. Анониман5.10.22. 21:24

    Pozdrav Spartanac,
    Imam jedan mali "problem", ako tako mogu reći. Naime dopada mi se jedna poznanica. Znamo se još od srednje škole. Ne viđamo se često i nismo u kontaktu osim kada se sretnemo u prevozu. Jedino tada imamo neku interakciju i komunikaciju. Međutim problem leži u tome što ona uvek deluje da je "zauzeta". Kada kažem da je "zauzeta" ne mislim da je stvarno zauzeta da ima dečka, jer znam da ga nema, nego da uvek koristi telefon. Svaki put kada bi je video na stanici dok čekamo bus ili ako bi se sreli u busu ona bi uvek koristila telefon mahom dopisivajući se sa drugaricom ili drugaricama. Od momenta kada sam je upoznao i kada sam je ranije viđao dok smo išli u školu ona je uvek koristila telefon i to mahom kuckajući poruke. Ja naš susret gledam da iskoristim maksimalno tj. pozdravim se sa njom, pitam je: kako je, šta ima novo, kao što i ona mene pita kako sam ja, šta ima novo kod mene. Bukvalno kratki formalni razgovor sa formlanim uobičajenim pitanjima. Taj naš razgovor uvek kratko potraje, svega par minuta iz prostog razloga, jer nema saradnje sa njene strane za neki duži razgovor. Kada bi pričali i ukoliko bi počeo neku priču ona se ne bi aktivirala da se taj razgovor održi tj. davala kratke odgovore . U principu ja sam stvarno komunikativan i ni sa kim nemam problem da popričam, čak ni sa devojkama koje su mi potpuni neznanci, ali sa njom imam "problem" po tom pitanju. Bukvalno bi samo nastavila da se dopisuje na telefonu posle razgovora i svako na svoju stranu. Meni je glupo da ja nešto pričam i da joj se namećem kada vidim da nije aktivna ili daje kratke odgovore, a da sama nekad pokrene neku temu to se nikad nije desilo . Ovakav slučaj nisam imao ranije, jer ne vidim način kako da je "animiram" kako bi imao podlogu za dalje delovanje i da jednostavno taj telefon i kuckanje poruka ne bude preče od svega. Pretpostavljam da ćeš mi reći: "Nije zainteresovana, sledeća". Međutim mene to kopka, taj njen nastup koji je uvek isti. Da li je moguće da telefon ne ispušta iz ruke i da konstantno kucka poruke? Ako je ona sa svakim dečkom ovakva kao što je sa mnom, neće me čuditi ako zauvek ostane sama.

    ОдговориИзбриши
  29. Анониман20.10.22. 14:09

    Znam da ne preporucujes drus. mreze za upoznavanje ali sam koristio i posle nekoliko poruka devojkama mi nista nisu odgovorile, kada mi nista ne odgovore znaci da nisu zainteresovane?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nek ti taj vid upoznavanja bude na sedmom mestu a ne na prvom i nece biti problema.

      Избриши
  30. Анониман23.10.22. 12:15

    Pozdrav za tebe Spartanac iz Leskovca. Odlican blog pre svega, dosta sam clanaka procitao. Moja situacija je skedeca: uskoro punim 24 godine i nikada nisam bio u vezi, sto ne znaci da nisam imao akcija sa devojkama, flerotavanje, ljunljenje po nocnim klubovima ali sve za noc bukvalno. Do sada mi samoca nije tesko padala mesjutim kako vreme prolazi osecam da mi je potrebna zenska bliskost. Bio sam u semi sa nekolike devojke , jedna me osbila posle dugog dopisivanja pocela da glumi, neke su me odbile ovako, a jedna me jurila 2 godine ali ja nista nisam preduzimao , vreme brzo prolazi i zelim sto pre da nadjem neku devojku ne mora biti prava ali za vezu makar pa bila i kratka..smatram da aam normalan i kvalitetan momak ali ne znam kako da pocnem od 0 kad sam dosta vremena izgubio vec jer sam pasivan bio sa devojkama uvek i kada su mi davale signale

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Normalan u danasnje vreme nije dovoljno. Moras da se izdvajas bar po jednoj, a pozeljno po vise stvari. Jel imas moje knjige?

      Избриши
    2. Анониман14.11.22. 10:44

      Imam knjigu Kljuc

      Избриши
  31. Анониман6.11.22. 17:58

    Pozdrav,

    Stanje je sledece: Nikako da ostanemo nasamo kako bi pitao za broj telefona. Redovno su tu jos neke osobe.
    Vreme prolazi, ja verovatno delujem nezaintresovano jer do sada nisam trazio broj (pa naravno da necu pred svima)...

    Sta raditi u takvim situacijama?

    Ja da sam zensko i da me neko ne pita za broj posle toliko vidjanja, polako bi se distancirao da ne bi bio povredjen

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U pocetku, pitas kakva god da je situacija. Kazi "Imam neki osecaj da je pametno da bas tebi potrazim broj telefona" i pitaj. Kasnije, ako kaze ne, povezaces govor tela i to ne. Ili obrnuto.

      Избриши
  32. Анониман27.11.22. 21:34

    Pozdrav mentore.
    Znam da si u knjizi rekao da je poljubimo na kraju drugog sastanka. E sada kada se to desi i devojka se ispostavi kao dobra, da li onda svaki naredni sastanak idemo na poljubac na kraju sastanka s obzirom da smo je već poljubili na kraju drugog ili možemo da je poljubimo na početku i kraju svakog sledećeg? Kako to sa poljupcima da uradimo pravilno do kraja perioda sastančenja?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tako je. Na kraju svakog sastanka. Neka ceka poljubac do kraja ako moze. Ti mozes. Razumes?

      Избриши
  33. Анониман3.12.22. 21:27

    Majstore,
    Koliko je trebalo tvojoj ženi vremena da sazna sve o tebi od momenta kada ste krenuli da se sastančite? Pitam, jer znam da si rekao da se otvaramo veoma veoma sporo pa samim tim ne želim da budem anti-mistrerija, ako me bude prebrzo "pročitala".

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eventualno, znace sve osnovno o tebi, ali ti evoluiras i umes da je iznenadis ponekad. Rastete zajedno i to je ono sto ce drzati vezu.

      Избриши
  34. Анониман11.12.22. 21:24

    Mentore,
    Počeo sam da se sastančim sa jednom devojkom početkom meseca. Za sada ide dobro. Ako to potraje, zanima me da li bi je ti zvao da proslavite Novu godinu zajedno ili ne? Ako je odgovor da, da li je to neka varijanta u nekom klubu, kafani?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zakazi razgovor da utanacimo ovaj period. Ovo je najbitniji period u celokupnom odnosu.

      Избриши
    2. Анониман18.12.22. 17:49

      Izašli smo na tri sastanka do sada. Iskreno više nemam neku želju i volju uopšte da je zovem. Sada ću ti objasniti. Počeli smo lepo tj. razmenili kontakt, zvao sam je na prvi sastanak. Na prvi sastanak sam je zvao na piće koji je po meni bio relativno ok. Ona se meni javila posle 2h da joj je bilo lepo. Ja sam joj kratko odgovorio na poruku, jer sam hteo da izbegnem dopisivanje i upotrebu telefona u te svrhe. Sutradan mi se javila porukom da se čujemo telefonom, ali ja sam spavao, jer sam radio noćnu smenu pa sam joj opet kratko odgovorio na poruku. Ukratko išao sam sve kao po knjizi. Bio je četvrtak kada smo izašli na prvi sastanak. Naravno ja sam čekao 5 do 9 dana da je ponovo nazovem, međutim ona me je poremetila, jer se javila porukom u nedelju uveče. Napisala je da je očigledno se nećemo videti, da ako mogu da joj kažem gde je pogrešila i da imam pravo ako sam nezainteresovan. Tu sam ušao u debatu porukama i mislim da sam opasno pogrešio po tom pitanju. Na kraju smo to rešili i ona je shvatila iz moje priče da nije trebala da mi piše. Od tog momenta nisam išao sve kao po knjizi, jer me je poremetila. Debelo sam se razmišljao da li da je zovem na drugi sastanak ili da je otkantam, ali sam je zvao, jer sam se razmišljao da nije loše da se malo vežbam. Na drugi sastanak sam je zvao na pizzu u jednu od boljih picerija koji je opet prošao relativno ok, ništa specijalno kao i prvi. Zvao sam je i na treći sastanak u muzej iluzija, ali više nemam nikakvu želju čak ni da se vežbam na njoj. Ja sam video po njoj da je tiha i povučena. Na svakom sastanku kada bi nešto pričao ili kada bi ona prilčala ja sam je gledao u oči. Ona je u fazonu da nije mogla duže od 2 sekunde da drži pogled ka meni nego bi joj pogled bio negde u levo, jer joj je bilo neprijatno kada je ja tako gledam i to joj je bilo čudno s obzirom da se ne poznajemo. Isto tako kada bi nešto pričali, ako ja ne pokrenem neku priču nastala bi neprijatna tišina, jer kao što sam ti već napomenuo primetio sam da je tiha i povučena pa samim tim je bila nekako stegnuta. Nikako da se opusti. To se videlo na svakom sastanku. Ona je student kao i ja s tim što ja pored toga radim, a ona ne. Nijednom se nije ponudila da plati piće ili bilo šta tog tipa, ali pretpostavljam da je to zato što ne radi pa samim tim nije pri parama što je ona i sama meni rekla još na prvom sastanku kako nije nešto pri parama. Na kraju trećeg sastanka mi pričamo, njoj je opet pogled negde levo, a nekako mi je bila baš odsutna taj put. Takođe na kraju sastanka mi je rekla kako je njoj ovo malo u smislu da joj je malo što se viđamo jednom nedeljno i da bi htela da se viđamo barem dva puta, ako je to moguće. To mi se nije dopalo baš kao onda kada me je sasekla i poslala poruku posle dva dana od prvog sastanka kada je rekla gde je pogrešila i da je očigledno da se nećemo videti. Taj njen potez sam u tom momentu pravdao time da je baš zainteresovana pa zato želi da se čujemo. Kasnije to skretanje pogleda i što generalno nije imala neki performans u smislu da je nešto puno doprinosila sastancima sam pravdao time da je tiha, povučena i da joj treba vremena da se opusti. Sada na kraju ona bi htela da se češće viđamo, a ja realno nemam nijedan valjan razlog uopšte da je zovem. Nekako mi deluje iz ovog mog iskustva sa njom da je željna pažnje i da joj prija što je od mene dobija, ali bi htela više. Možda tj. 99,9% sam siguran da ću joj na kraju tog četvrtog sastanka reći u oči da se više nećemo viđati.

      Избриши
    3. Анониман1.1.23. 17:28

      Da se nadovežem mentore na prethodni komentar, jer smo izašli još jednom u međuvremenu. Pisao sam kako se nijednom nije ponudila da plati račun, a sada na zadnjem je ona platila. Malo smo pričali o utiscima do sada. Mi smo se upoznali na neobičan način pa sam malo bio slobodniji u razgovoru sa njom kao i ona što je mogla slobodno meni da kaže šta misli. U suštini ono što bih ti mogao reći je da ona nije loša osoba i primetio sam da su nam različita očekivanja. Vidi se da nema nikakvog iskustva što je ona meni priznala. Na primer ja idem po knjizi, nazovem je na sastanak, između sastanaka se ne čujemo telefonom tj. nema dopisivanja. Njoj sa druge strane smeta to što se mi ne čujemo telefonom porukama i što ja nju tako iznenadno nazovem posle par dana između sastanaka. Ona u međuvremenu pomisli da se mi više nećemo videti čim se ja njoj ne javljam (to mi je ona priznala). Zato je ona meni pisala posle dva dana od prvog sastanka, jer je mislila kako igram igre, da joj nisam prva opcija i da se nećemo videti. Malo joj je što se viđamo jednom nedeljno, ona bi htela barem dva puta. To su neke stvari gde se ona ne uklapa kao po knjizi, a ja bih voleo da sve ide lepo baš kao po knjzi. Kao da ne reaguje baš dobro kada sam izazov. Kapiram da bi trebalo da prođe neko vreme dok se njen nivo zaljubljenosti ne poveća. Svi sastanci do sada su bili na moju inicijativu, a sada bi po nekom pravilu posle prva tri-četiri sastanka trebala ona mene da zove. Ne mogu da grešim dušu, ona je svaki sastanak prihvatila bez lažnih izgovora i bilo čega sličnog. Sa druge strane ja sam komunikativan i vedrog duha, a ona je tiha i povučena pa obično se ja trudim da pokrenem neku temu i razgovor. Ukoliko ja nešto ne potegnem onda nastane "neprijatna" tišina. Potpuno smo različiti karakteri. Eto opisao sam ti neko moje viđenje situacije pa mi ukratko daj neki tvoj komentar.

      Избриши
  35. Анониман12.1.23. 18:00

    Pozdrav Spartanac,

    Interesuje me da li mislis da je vredno nastaviti vezu od 6 meseci nakon sto je devojka od izjave tipa " Ako nam ovako bude i dalje ja bih se bez razmisljanja udala za tebe" nakon nekoliko malo zescih svadja u kratkom periodu dosla do izjave "Mislim da nisam sigurna da li sam srecna, pocele su da me pritiskaju stvari oko mene.
    Osecam kao da radim protiv sebe"

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cetvrti nivo zaljubljenosti. Procitaj nivoe zaljubljenosti

      Избриши
    2. Анониман19.1.23. 18:42

      Na zalost ona je raskinula sa mnom, uz reci da ne moze dalje da nastavi, da su je te svadje poljuljale mnogo i da je sve ono prelepo vreme koje je imala sa mnom nestalo zbog tih neslaganja.
      Ocigledno nije bio cetvrti nivo zaljubljenosti nego jos gore.
      Nabavio sam Kljuc ali prekasno ocigledno.

      Избриши
    3. Анониман28.1.23. 10:17

      Današnje devojke mnogo se*u, teško se nalazi dobra, nema poštovanja kao nekad, a ni muškarci nisu bajni. Ukratko, propast. Sreća je da nam treba samo jedna, valjda ćemo se naći. Pozdrav. :)

      Избриши
  36. Анониман15.1.23. 19:45

    Sta po tebi svaki muskarac treba da uradi do 30-te godine u zivotu a i ljubavi?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da pokusa sve sto moze da pokusa. Da ojaca svoje telo i svoj karakter. Ako je srecan, da sazna sta zeli da radi u svom zivotu i da krene da se posvecuje tome.

      Избриши
  37. Анониман6.2.23. 12:42

    Pozdrav.Dopisujem se sa djevojkom preko neta i kad sam je pitao kad pijemo kafu ona je odgovorila da ne zna,da to zavisi od obaveza.Da idem dalje?

    ОдговориИзбриши
  38. Анониман17.2.23. 09:05

    Spartanac, da li sam dobro razumela..na blogu nećemo više moći da vidimo tvoje odgovore. Da li se možemo nadati tekstovima vezanim za napredovanje u karijeri i životu u opšte...koje si nekad najavljivao. Mislim da si... materiju (muško-ženski odnosi) doktorirao....nema nikakvih nedoumica...ovde je sve što bi nekog moglo zanimati....Ali bi meni lično značilo da nam daš par smernica...kako se u poslovnom svetu ponašati...među najčešće...licemernim...manipulativnim...zavidnim ljudima. I dalje.. dubok naklon i veliko hvala...za sve... čemu si nas ovde naučio...

    ОдговориИзбриши
  39. Анониман8.3.23. 10:57

    Spartanac, jel sam dobro razumeo, na ovom blogu nema više novih tekstova, niti pisanja, pitanja-odgovori.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Poštovani Spartanci, usled nemogućnosti odgovaranja na vaša pitanja na blogu, mejlu i društvenim mrežama, odgovore na vaša pitanja možete dobiti samo u razgovoru 1 na 1 i to samo u nedelju od 16-20h. Razgovor se zakazuje u formi gde se naručuju knjige.

      Избриши
  40. Анониман31.3.23. 23:53

    umro spartanac? nema više?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Poštovani Spartanci, usled nemogućnosti odgovaranja na vaša pitanja na blogu, mejlu i društvenim mrežama, odgovore na vaša pitanja možete dobiti samo u razgovoru 1 na 1 i to samo u nedelju od 16-20h. Razgovor se zakazuje u formi gde se naručuju knjige.

      Избриши
  41. Анониман8.6.23. 23:28

    Pozdrav spartanac!
    Imam jedno pitanje, vezano za moju situaciju. Pratim tvoj blog i iskreno ne posedujem ni jednu kd tvojih knjiga. Moje pitanje se odnosi samo konkretno za moju situaciju, ne uopšteno.
    Video sam jednu devojku jednom prilikom u mom mestu i odmah se raspitao ko je ona jer je ranije nisam viđao. Zapratio na društvenoj mreži i samo pratio situaciju. Bila je zauzeta i nije odgovarala na poruku. Nedugo zatim posetio sam objekat u kupovini i slučajno shvatio da ona tu radi, postao sam češći na tom mestu, samo u kupovini i naravno poslovno. Nedugo zatim, ona je počela da dolazi na mesto gde ja radim i u međuvremenu je raskinula sa dečkom, posle nekog vremena počela je ona meni da piše. Ja sam bio u jako lošem periodu života i samo iz pristojnosti sam joj odgovarao i tom prilikom smatram da sam ostavio loš utisak, a ona je pokazivala znakove zainteresovanosti... Nedugo zatim ona je obrisala društvene mreže i otišla u drugi grad na doškolovavanje, privremeno. Trenutno ne mogu da imam nikakav kontakt sa njom jer nemam ni broj telefona, a problem je što mi je samo ona u glavi i nijedna druga me ne interesuje već dugo vremena. Moje pitanje glasi: Da li da je čekam i pokušam nešto ako je ikad budem video ili sam već dovoljno uprskao? Hvala unapred brate

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман6.12.23. 18:54

      Sami tvoji postupci odišu nezrelošću. Prvo što si pogrešio što nisi reagovao odmah iako si bio lošeg raspoloženja. Spartanac insistira da njegovi učenici uvek budu u dobrom raspoloženju čak iako se dese neke loše stvari u životu za šta je potrebna vežba i disciplina. Drugo sad si u situaciji da je sačekaš da se nekad vrati u svoj rodni grad i da tada uzmeš njen broj tada a onda krećeš u akciju, sastanci i drugo.

      Избриши
  42. Анониман15.6.23. 14:33

    koja je cena , fer je da nam kazes koja je cena tog razgovora 1 na 1

    ОдговориИзбриши
  43. Анониман9.1.24. 22:24

    Pozdrav Spartance veliki si car krenuo sam da ucim tvoje principe. I kapiram izazov je jedna od najbitnijih stavki. Ali ako bi mogao malo detaljnije da objasnis kako zapravo flertovati i pokazati interes za nju a istovremeno i biti izazov? Pogotovo ja iz svoje licne price nzm kako da se postavim, mogu reci da sam i sa godinama skontao da mi je ceo taj flert ili sedukcija kako bi rekli najslabija stavka, jer privucem devojke, pokazu interes cak sam imao slucajeve da su me bukvalno jurile... ali posle nekog vremena ugasim tu vatru nzm ni sam kako uspevam vise to da izvedem... Ili budem previse napadan ili premalo ili ih udaljim da me kategorisu u friendzone. Znaci bukv mi se nije desilo jednom nego previse puta.... Jednostavno ne umem da iskazem taj seksualni vibe ili kako vec da nazovem to...

    ОдговориИзбриши
  44. Анониман4.2.24. 19:20

    zdravo Spartanac. svidja mi se tvoj blog i nacin razmisljanja. zensko sam, pozdravljam tvoje napore da naucis muskarce kako da rade na sebi i partnerskom odnosu umesto sto ponavljaju greske i vrte se u krug. svaka cast na inicijativi!!!

    ОдговориИзбриши