One su te koje biraju


Imam veoma veliko poštovanje prema ženskom polu u muško - ženskim odnosima. Pogotovu kada je izbor partnera u pitanju. Verujte mi, još bi mi bili majmuni da ženski pol nije birao po određenim principima. Da vaša majka nije odabrala vašeg oca, vi ne bi ni postojali. Muški pol je takođe imao ogromnu ulogu u našoj evoluciji, ali to nije tema danas.

Tema je - Njen izbor.

"Spartanac, zašto mi nismo žene pa da mi biramo. To bi bilo ekstra". Ne baš.

Ne postoje samo muškarci koji čitaju ovo i žele biti bolji. Minsko polje je i njima prepreka, a greške mnogo skuplje plaćaju od nas. Morale su razviti mnogo sofisticiraniji radar od našeg kako bi se zaštitile i obezbedile sebi preživljavanje. Toliko im je to bilo bitno da im je zaljubljenost ponekad  bila sekundarna. Tako je i dan danas i od takvih slučajeva želim da vas zaštitim. Ipak želim da vas odabere iz zaljubljenosti. U svakom slučaju pravilo glasi:

Da biste imali bilo šta sa devojkom - Ona mora da vas odabere.

Ako niste slavni pevač ili glumac, nailazimo na jedan problem koji mnogi momci imaju - Kako da me odabere? Pošto svako poznanstvo ima početak, devojka nas prvo doživljava njenim čulima.

Hajde da krenemo od njenog vida. Kada vas vidi, pola (da kažemo pola) zavisi od njenog ukusa. Druga polovina zavisi od VAS. Ako smo braća blizanci, i ti imaš 100 kg, a ja sam fit i izgledam  zdravo (zdrav izgled ne znači spreman za bodibilding takmičenja) - odabraće mene. Ako se ja oblačim bolje - odabraće mene. Ako sam čist - odabraće mene. Ključ je u tome da se oblačite za nijansu bolje od ostalih za navedenu priliku.

Osim vida, bitno čulo na koje utičemo je njeno čulo mirisa. Smatram ovaj uticaj veoma potcenjenim. Mnogi momci ne obraćaju pažnju na to kako mirišu. Ne želim samo da budete čisti, već da zavodite mirisom (ako je moguće više nego ona). Nikada mi nije bilo žao da dam novac za parfem (verifikovan od ženskog pola) jer je njegova vrednost prilikom njenog izbora potcenjena.

Tek sada možemo pričati o auri koju odajemo i naš uticaj na njen um. Iako smo je mi već odabrali, i mi sami moramo biti odabrani. Kada su žene u pitanju, moramo stvoriti scenario da ona polako bira nas. Ovde je vrlo bitno usvojiti osobine koje ona smatra privlačnim:

-Životna snaga iliti glavne muške osobine (samopouzdanje, samokontrola, izazov)
-Životna efektivnost (Novac, moć, socijalni status, posao)
-Vaša vrednost (reputacija, zainteresovanost drugih žena, znanje i razumevanje života, a pogotovu žena)

Najveći razlog zbog ćega će baš vas odabrati na duže staze je njena zaljubljenost. Njena emocija prema nama je najbitniji faktor u vezi kako bi zadržala ono što je odabrala. Da napomenem da, i da žene ne postoje, treba da se trudite da povećate snagu, efektivnost i vrednost. Neki od vas će možda imati argument da one imaju često pogrešan izbor partnera. Imajte razumevanja, to je samo pogrešna interpretacija onih gore osobina. Imala je loše primere i/ili malo znanja o muškom polu kako bi uporedila i/ili imala malo iskustva. Jedna od narednih tema vezanih za devojke nije da im solim pamet kako osvojiti muškarca već kako prepoznati pravu snagu u odnosu na lažnu.

Nemojte biti pasivni u ovoj igri. I vi sami morate da postanete BIRAOCI i ja sam ovde da vam pomognem u tome.

Momci, TA devojka će nekog da odabere. Možda ste to baš VI.
Vi ćete neku devojku odabrati. Možda je to baš ONA.

Za nove čitaoce, opširnije u knjizi Ključ.
Za one koji imaju Ključ, opširnije u knjizi Dijamantsko jezgro.

Na vašoj sam strani.

48 коментара :

  1. Анониман15.9.16. 15:34

    Tako je, onda docekamo da napunimo 38 godina zato sto nismo nasle odgovarajuceg muskarca... I onda nas drustvo osudjuje i prezire...

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман16.9.16. 20:58

    Spartanac u jedno od postova si bio rekao da osim garderobe, fizickog izgleda, drzanja i mimike lica cak i glas je bitan za prvi utisak, tj njen test fizicke privlacnosti. Na koji nacin glas utice i koji je dobar glas, tj boja glasa ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tako je. To sam propustio u ovom tekstu. Na glas realno ne mozemo mnogo da uticemo, ali bih zeleo da napomenem da nervoza povecava glas za oktavu i kod nekih muskaraca moze i da drhti kada upoznaju neku devojku. Na to imam komentra da nece da vas upuca. Pricajte normalno. Kako bi Bred Pit pricao sa fanom?

      Избриши
  3. Анониман18.9.16. 23:42

    Spartanac doktore,uveo se revoluciju u musko-zenskim odnosima.Svaka cast.Imam sledecu situaciju.Devojka iz susedne firme,blizu moje,mi se svidja,javljamo se jedno drugom,srdacna je,osim toga,cim sam je malo duze posmatrao,ona je to Primerica I cesto ostvarimo duzi kontakt pogledom.Da li je to sto radimo blizu jedno drugog,prepreka I pored olaksavajuce I otezavajuca okolnost.Hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U ovakvim situacijama ja eskalirajuce flertujem. Vidim da si ti poceo pogledom, sto je dobro. Nakon toga bih onako bacao udice. Na primer: "Sto sam bio na jednom mestu na kolace pffff mnogo su dobri". To moze da bude i za picu ili bilo sta. Fora je da ona kaze "Mogli bi da idemo nekad" ili bolje "Mogo bi da me vodis nekad". Ako to ne radi onda bih ja predlozio nakon nekog vremena jer ne zelim da gubim vreme u mozgu smisljajuci plan za osobu koja nije zainteresovana za mene. Ako odbije, to je to. Da je ista firma morala bi ona da te zatvori u svakom slucaju i to samo ako znas da ima nekog realnog potencijala u smislu karaktera.

      Избриши
    2. Humor uvek. Vidi da li se smeje.

      Избриши
    3. Анониман26.9.16. 22:18

      Sretam je u tri dana 10 puta I svaki put okrece glavu,nece da se javi!Zaista ne znam zbog cega,ali vise nije ni bitno.Sledeca,ova je precrtana.

      Избриши
    4. Анониман27.9.16. 21:16

      Jesi ti sa njom uopste pricao? Ako si je gledao mesecima a nisi rekao ni rec, pomislice da je uhodis ili da si fantom.

      Избриши
    5. Анониман28.9.16. 01:25

      :) Naravno da jesam,ali je ona odjednom prestala da se javlja,bez vidljivog razloga.Do tada je bila fina,ljubazna I razgovor se odvijao uglavnom na njenu inicijativu.Taman sam hteo da poslusam Spartanca I predlozim joj izlazak na kolace ili kafu,kad ono odjednom njena drasticna promena ponasanja.

      Избриши
    6. Анониман28.9.16. 23:17

      Kad je sledeci put budes sreo, pitaj je sto ti se ne javlja. Ona ce ti nesto odgovoriti a ti onda prelomi na humor. Posle toga joj predlozi izlazak. Ukoliko ne ne znas da prelomis na humor iz konkretne situacije onda nemoj to(moras da ucis humor) nego reci sledece: "Majo, jel znas da nije po zakonu da izgledas tako dobro" uz obavezni osmeh. Ona ce se nasmeje ili ce ti nesto reci pa joj onda predlozi izlazak. (pod uslovom da se zove maja :) )

      Избриши
    7. Анониман29.9.16. 01:35

      :) Interesantni predlozi,inteligentno,ali se bojim da ne budem previse navalentan,jer je ona vec napravila te negativne korake prestankom javljanja,i vidno je nervozna kad prolazi pored mene,okrece glavu.To me je bas iziritiralo,i u glavi sam je vec bio precrtao,ali cu razmisliti o tvojim predlozima,svakako.Da ne ispane da trcim za njom a ona odjednom postaje ko santa ledena.Hvala puno na savetima I pomoci.��

      Избриши
    8. Анониман29.9.16. 12:43

      Možda je čula nešto loše o tebi... A možda prati ovaj blog ;)
      Neće ispasti kao da trčiš za njom. Uradi tako kako je on rekao i ako vidiš da izbegava odgovor ili odbija da izađe sa tobom, okani se nje. Moraš malo da se izoštriš za ovo.

      Избриши
    9. Анониман30.9.16. 01:00

      Mnogi mi govore,a o tome sam I ovde,kod mentora citao,da treba da suzbijamo ego.Ok,ali opet to nije tako lako,kako suzbiti ego a sacuvati dostojanstvo.Konkretno u ovoj situaciji,meni princip ne dozvoljava da se vise obracam ovoj devojci,da sam joj nesto nazao ucinio pa hajde,ali ovako odjednom,bez vidljivog razloga,okretati glavu I prestati da se javlja,a prva je pocela sa konverzacijom I javljanjem,i tako odjednom promena ploce.Ako iko treba da bude ljut,onda sam to ja,ali nema veze,nikome se necu nametati niti ga moliti za ljubav i prijateljstvo.Ipak su one te koje biraju,sto kaze mentor.

      Избриши
    10. Анониман30.9.16. 19:38

      Postoje devojke koje period gledanja ograničavaju na 2-3 puta, ako se posle toga ne pridje i ne uradi nesto konkretno (poziv na kafu, uzimanje telefona), onda si kod njih pao na ispitu. A ti pošto si razgovarao sa njom i nisi konkretno uradio u prvih 2-3 razgovora moguće je da si je uveo u "frend" zonu. Ako hoćes da je muvaš treba malo da je i izbegavaš, jer ce u suprotnom shvatiti kao da je smaraš. To je ono stanje ti hoćeš, ona misli da nećeš, ti emituješ jedne predajne, a ona druge prijemne emocije. Različite talasne dužine. Humor je taj koji može da pokrene iz sada hladne zone.

      Избриши
    11. Анониман30.9.16. 21:07

      Odlicna analiza.Vidi se da si odlicno savladao Spartancevu nauku.Vidis o tome nisam razmisljao,preda mnom je jos mnogo skolovanja,a pre ucenja od Spartanca,bio sam totalni amater.Hvala puno na razumevanju I pomoci.

      Избриши
    12. Анониман6.10.16. 22:05

      Jedan dan se javila,nasmejana,ozarena,drugi dan okrece glavu,cudno mi je njeno ponasanja,u najmanju ruku,ali posle prve inicijative sa moje strane,potom hladne reakcije sa njene,cekam njen potez,ako bilo sta zeli neka to I pokaze,ovako mi je sve nejasno.

      Избриши
    13. Beži od žena koje imaju nekonstantno ponašanje. Ako glumi a sviđaš joj se, onda ne zna ništa o vezama i/ili je idiot, a takva ti ne treba.

      Избриши
    14. Анониман7.10.16. 00:56

      Taman tako.Hvala brate.

      Избриши
  4. Анониман19.9.16. 04:19

    Odlicno.Hvala puno.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман19.9.16. 23:10

    Spartanac u ovom tekstu si pomenuo da treba da mirisemo dobro. Mozes li da nam preporucis nekoliko parfema, sampona, losiona posle brijanja itd...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Versace Eros, Hugo Boss Night, One milion... Povedi drugaricu.

      Избриши
    2. Анониман20.9.16. 10:59

      Dodao bih Angel for Men od Thiery Mugler.
      Taj je opasan ;)

      Избриши
  6. Анониман20.9.16. 00:36

    Retko devojke kazu "Mogli bi da idemo nekad" ili "Mogo bi da me vodis nekad". To ako su 100% zaljubljene mada i tada prepustaju inicijativu muskarcima i ocekuju od njega prvi i drugi korak a bogme i treci.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A ne ne ne ne. Kada su 100% zaljubljene one ne cekaju da ih ti pozoves na sastanak. Videces kad budes u nekom kolektivu i ponasas se onako kako te ja treniram.

      Избриши
  7. Анониман21.9.16. 00:02

    Teško je postati spartanac ako se ne uloži ogoroman trud i ovo ne shvati kao prava nauka, mada je i ljubav igra i to tako treba kontati, međutim tu igru treba učiti i to s naporom, dakle učimo tu igru ljubavi s ogromnim trudom ali je shvatiti i kao zabavu (zabavu dok se igramo sa devojkama, a dok učimo znoj i znoj). Treba isponova čitati ključ i pamtiti propušteno pa to u praksi primenjivati, zatim blog sve one situacije s bloga, pa ovaj sajt, sve savete na njemu iznova, kao i savete spartanca iz muskog magazina. Ponavljanjem (svaki dan, .. dobro može nekad pauza) i praktikovanjem u realnom zivotu posle izvesnog vremena, prikupljenog iskustva dolazi od povecanja samopouzdanja, intuicije, humor je bolji (na visem nivou humor je lepsi i ubitacniji), muskost, cvrstina samokontrola se poboljsavaju i sve se to medjusobno prožima (snaga). Mi ustvari jednim citanjem knjige ili saveta pamtimo malo, ali iznova pamti se bolje i u praksi primenjuje, sklapa se mozaik, uspesniji smo, postaju jasniji ciljevi, stedi se vreme.
    Skoro sam bio na jednoj svadbi, situacija kakvu nam spartanac savetuje. I ovde su mnoge devojke nepoznate kao u diskoteci ali je ovde prisnija atmosfera (svako je od nekog, da li mlade ili mladoženje.), pa su prilasci i poželjni. Interesantno tu su i devojke koje fotografisu, jedino su one tu poslom, nesto slicno kao devojke koje promovisu u prodavnici ili hostese (kada pricamo o muvanju ovakvih spartanac nam je savetovao da ih zaobidjemo jer su tu poslovno i slabe su sanse da nesto tu uradimo) . Muzika krece ... Hocu da se zabavim , hocu da se izvezbam. Vrebam priliku, biram. Neko me cima s ledja kad ono fotografkinja nudi mi sliku da kupim gde sam ja sa mladom i mladoženjom. Ok uzimam sliku, ali ne propustam priliku. Cepam na humor. Kažem joj: "Jel tebi majka fotograf?" Ona: ne, što ? Ja: Lepa si ko slika (i kez :)). Ona: hahahha. ..... Razmenimo jos par reci ali nisam hteo sa njom nesto pa idem dalje. Idem tamo gde igraju svi. Jedna me devojka kao slucajno udari dok igra i kaže jaooo izvini. Ja kažem ma živeli, Ja sam Miša a ti ? Ja sam Marina. Razmenimo par reci onako dok se igra, a onda ona kad je naisla pesma za ples ode da plese sa mojim drugarom. Nakon tog plesa i dalje zraci mene, gledamo se medjusobno, ... kažem sebi bilo je dovoljno interakcije sa njom, idem na dobijanje telefona (makar da zaustavim njenu glumu). Cekam malo i ode ona za svoj sto, bila je sama za stolom (idealno). Prilazim joj vadim telefon i kažem, "Marina daj mi telefon". Ona se blago nasmeje i kaže što? Ja kažem "Da unesem sreću u tvoj život :)" (ovde može i da se ide na ozbilniju varijantu i kaže da organizujem sastanak). Ona se nasmeje i polako kaže da ima dečka. Ja na to kažem "dobro unesi sreću u dečkov život" i odem. S njom sam završio to veče ali se ona nakon toga promenila. To bi spartanac mogao da mi kaže jer mi nije jasno zašto je posle toga stalno dolazila blizu mene dok se igra i gledala me. Valjda se naložila na moj stav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ni ja ne bi bolje objasnio kako treba da se pristupi materiji. Samo napred. Onaj tip fora koje si upotrebljavao sa devojkom koja fotografise mozes da koristis ali samo ako zna da se sprdas. Kazi posle toga "Kazi koliko dobra fora? ili Zar nisam najzavodljiviji momak kog si upoznala?" i smej se obavezno. Sa devojkom koja je sedela si prerano potrazio broj i trebao si malo popricati sa njom. Sanse su da nema momka jer je na svadbi sama. Pitaj je da igrate i onako klackajte se i pricajte. Pitaj je jeli srecna sto joj se praunuka udaje i to. Cestitaj joj sto je to dozivela. Smejace se ako joj se svidjas. Odatle je lako popricati i potraziti broj kasnije. Sledeci put...

      Избриши
    2. Ne doticna devojka nego uopsteno.

      Избриши
  8. Анониман21.9.16. 02:25

    Kako naci motiv I odrzati veru u ljubav,nastaviti dalje,posle mnogobrojnih razocarenja.Za svoj nezavidan polozaj I sam snosim deo krivice,ali I devojke sa kojima sam bio,bile su bas pogresan izbor.Brine me sto vec duze vremena nemam uoste zelju da budem u vezi,cak ni potrebu za upoznavanjem novih devojaka.Zasitio sam se licemerja I podlih,ljubavnih igrica.Previse meko I toleratno sam se postavljao prema njima,verovao im beskrajno,trcao oko njih I na kraju bio odbacen,kao siroce.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Posveti se malo sebi. Sredi svoj zivot. Pocni nesto novo. Otputuj negde malo. Za to vreme procitaj knjigu, bez opterecenja da moras odmah da krenes. Kada ti se vrati zelja, (a vratice se) bices spreman i znaces sta da radis.

      Избриши
  9. Анониман22.9.16. 12:37

    Pozdrav Spartanac, i svim ostalim koji se trude da krenu tvojim stopama!
    Hteo bih da pitam kako pomoci drugaru, sta mu reci, kako ga pokrenuti da uradi nesto po pitanju svog ljubavnog zivota. Decko ima 28 godina, imao je dve devojke do sad, a od poslednje veze proslo je skoro 10 GODINA!!! Decko nije ruzan, poprilicno je situiran, devojke ga cesto prve startuju ali on ne zna to da iskoristi. Poslednji put kad smo bili u gradu desilo se nesto sto bi svaki normalan decko trebao okrenuti u svoju korist ali ne i on.
    Scena je sledeca: nas par drugara sedimo u separeu, zezamo se, igramo, smejemo se, zracimo pozitivnom energijom dok je ostatak kluba poprilicno smoren. Primeti on da ga gleda jedna devojka i kaze mi to. Tad se ja fokusiram na nju da vidim da li mu se to samo ucinilo ili je ipak stvarno nesto u pitanju. I stvarno, u narednih 15ak minuta vidim da ga posmatra, kad im se susretnu pogledi ona sa smeskom skrene pogled. Dalje, prilaze joj dva momka u narednom periodu koji dobijaju pedalu lagano, a dok joj je drugi pricao nesto onda pogleda u mog druga i prevrne ocima u smislu "kako je dosadan" taj decko koji je startovao. Ako to nije bio dovoljno ocit znak da zeli nesto od njega ja ne znam sta bi jos trebala bilo koja devojka da uradi. Na kraju se devojka pokupila sa svojim drugaricama i otisla a da ovaj nije ni pokusao nesto.
    Da li postoji lek za to njegovo ponasanje, ja sam pokusavao sa svim mogucim motivacionim govorima ali ne pali.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mozda je Gej?
      Pusti druge ljude... Drugi ljudi moraju doci ka tebi ako zelis da im pomognes.

      Избриши
  10. Анониман22.9.16. 20:36

    Pa ako mu 10 godina ne radi hemija moguće da ima medicinski problem. Iz priče nisam video da on pokazuje ikakvu inicijativu. Ne verujem da za 10 godina nije naišao ni na jednu koja ga pali i žari. Nema nikog na ovom svetu ko će da muva za njega već mora on sam.

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман29.9.16. 12:47

    Imam ja jedno pitanje - šta misliti o devojci koja svom dečku kaže da je brak malograđanska budalaština i da je nepotreban? Da li to znači da nije zaljubljena ili da je feministkinja? Šta misliti o ljudima koji nisu u braku i ne žele da budu? Imam kolegu na poslu koji ima dvoje dece sa devojkom, ali nisu u braku. Kada sam ga pitao zašto nije u braku, rekao je da mu je prst preveliki za burmu. Rekao je to kroz smeh :) Molim za Spartančev komentar. Hvala.

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман29.9.16. 18:21

    Evo umesto spartanca odgovara njegov ucenik. Ti ljudi koji tako pricaju nisu zreli, mada ima izuzetaka tu. Znam ljude koji da bi upisali decu u vrtic i koristili druge pogodnosti drzave ako nisu zvanicno u braku. Isto tako bogatasi ako su u braku nakon razvoda moraju da daju polovinu svog bogatstva bivsoj zeni, pa im je bolje da ne ulaze u brak. Ali opet ja sam za to da se nakon jednog probnog perioda udje u brak pa bio i bogatas, a narocito probnog perioda koje spartanac savetuje a to je da se testira integritet zene i karakter uopste. Ta devojka koja prica o braku kao malogradjanskoj insituciji je nedorasla.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Evo da dodam da ta devojka definitivno nije zaljubljena. Pa da je zaljubljena, ona bi ga onako bockala za brak (ako su duze u vezi). Mislim da vecina tih ljudi koji nisu za brak jednostavno nisu nasli osobu sa kojima bi delili ostatak svog zivota. Ako je taj kolega posvecen devojci i deci (i dobar je otac i "muz"), mene njegov potpis u maticnoj knjizi ne interesuje. Dobar ti je i odgovor dao.

      Избриши
  13. Анониман30.9.16. 20:02

    Spartanac, jel znaš gde je Teofil nestao ? Nije ga dugo bilo. Baš me zanimaju njegova iskustva nakon tri godine "Ključa". Imaš li neka saznanja?

    ОдговориИзбриши
  14. Skoro sam poceo da se vidjam sa devojkom i izasli smo bukvalno 4 puta. Da li je to dovoljno devojci da ti kaze nesto joj fali i da te otkaci?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mozes da kazes dve recenice i da te otkaci. Na primer "Ljubomoran sam u vezi" ili tako nesto... Da se devojke ne hlade na sastancima, ja ne bih imao ovaj posao.

      Избриши
  15. Анониман29.5.17. 12:20

    spartanac, koji muski/e parfem(e) preporucujes ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uzmes drugaricu pod ruku i odes u grad. Dok se ne odusevi, ne kupuj.

      Избриши
    2. Marko Vienna29.5.17. 16:59

      Hugo Boss Night, Angel for Men od Thiery Mugler, 1 Million Paco Rabanne - ovi su najbolji po mom misljenju. Mada mislim da je bitno da uskladis miris sa svojim stilom i karakterom, a to je definitivno pitanje za tvoju drugaricu, tako da svakako moras da uradis sta je Spartanac rekao. Ja sam ti samo suzio izbor.

      Избриши
  16. Анониман5.6.17. 09:19

    Zene biraju kratkorocno,muskarci su te koji biraju dugorocno.

    ОдговориИзбриши
  17. Анониман4.10.17. 14:47

    Razmem u praksi kako izgleda samopouzdan momak , i momak koji je izazov ali nikako ne znam kako da izgleda momamak sa samokontrolom u praksi? Moze li detaljno objasnjenje? Hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To se vidi kasnije. Dobri pokazatelji samokontrole su umerenost, balans, kratak ali jasan jezik, strpljenje, jako jezgro licnosti.

      Избриши