I u dobru, i u zlu

Život je jedna velika borba - rekao mi je jedan profesor koga veoma cenim.

Momci, situacija je ovakva: kada uđete u vezu sa devojkom desiće se jedna od dve stvari:

2) Raskinućete

Ako se venčate, ili ćete se razvesti, ili ćete provesti 50 godina života sa njom. Ukoliko planirate da se razvedete, predlažem vam da posetite brakorazvodni sud i provedete tamo nekoliko sati. 

Da biste proveli sa nekim 50 godina, ta osoba mora da bude vaš saborac jer je život jedna velika borba. Ona mora biti tu i u dobru i u zlu. Zato momci, pogledajte stvari iz te perspektive i nemojte mi nikad reći da imam visok kriterijum. Radi se o vašoj budućoj supruzi i majci vaše dece. Alo!

Obožavam šah. U šahu, početnici razmišljaju jedan do dva poteza unapred. Osrednji igrači četiri do pet, dok eksperti i Grandmasteri i 25 poteza unapred. Knjiga je Grandmaster nivo muško-ženskih odnosa. Ovde je razrađena strategija od samog početka do samog kraja.

Za vas koji ste već u braku, ključ je u održavanju. Morate da pružite poštovanje, afekciju, romantiku i humor. Takođe, morate da izvodite vašu suprugu. Kada pi prestali da stavljate ulje u kolima, šta bi se desilo? Održavanje braka je disciplina!

Takođe, morate biti stub tog braka i preuzeti ulogu lidera u braku. Lider ne znači komandant! Neko mora biti lider, i ako mi ne preuzmemo tu funkciju, jedino ko preostaje je ona - što smanjuje nivo poštovanja i zaljubljenosti. Šteta što ovako funkcionišu većina brakova i to bez zaljubljenosti.

Morate reći "Ne" bar jednom mesečno. Imaćete dosta prilika, ne brinite. Nije se udala za beskičmenjaka, zar ne? Ili jeste?

Ako oženite optimalnu devojku, koja je maskimalno zaljubljena u vas - biće teško.

Ako oženite pogrešnu devojku - biće pakla u formi zvocanja, kritika, spuštanja, izbegavanja i to sve bez ikakve afekcije i romantike između. Ono što mene brine je kako će takvo okruženje uticati na vašu decu. 

Zapamtite momci i muževi, žena ne treba biti samo saradnik, već saborac i to za rov. Pobrinite se da odaberete dobru, a ako ste je već odabrali, nikad je ne uzimajte zdravo za gotovo. Želim da vlada sinergija među vama, odnosno da stavljate bračne interese iznad ličnih. Kada ste rekli "Da", vi ste se posvetili njoj i ona se posvetila vama.

I za kraj: Bračni partner je najvažniji izbor u životu.

Načinite da vam ostatak života bude najbolji deo vašeg života. 

Na vašoj sam strani.

Ako vam je ovo logično i želite imati kvalitetan brak, razmislite o mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.


14 коментара :

  1. Анониман6.4.14. 11:24

    Često koristiš frazu "uzima zdravo za gotovo", da li mi možeš pojasniti kroz primer šta bi to trebalo da znači?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kako vreme prolazi, muskarci zaboravljaju, ili nece, ili jednostavno ne rade one stvari koje su je osvojile. Nije vam devojka ili zena data na poklon. Ona je covek kao i vi.

      Избриши
  2. Razlog iz kojeg odgovaram čoveku na pitanje je taj što je Spartanac rekao da nivo naše spremnosti zavisi od toga da li umemo na pitanja da odgovorimo umesto njega. Konkretno, to znači da treba redovno da je izvodiš, ali ne samo da je izvodiš (ako idete stalno na isto mesto to će postati dosadno), već da konstantno nalaziš nova uzbudljiva mesta za izlaske i da je iznenađuješ (npr. uplatiš aranžman - vikend u Temišvaru). Svaki sastanak sa njom tretiraš kao prvi sastanak i uporno radiš na sebi (ne puštaš stomačinu, ne gubiš samokontrolu, uznapređuješ se bez hvalisanja itd.) Ukratko, ne dozvoljavaš da veza uđe u kolotečinu. Mnogo brakova je ušlo u to i parovi se međusobno tretiraju kao partneri u ortačkom društvu - profesionalno i odgovorno, ali bez strasti i ljubavi. Ne razvode se samo da deca ne bi bila oštećena. Dakle BEZ OPUŠTANJA u vezi - moraš stalno da je osvajaš, jer je ona vredna toga.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман7.4.14. 11:27

    Hvala obojici na odgovoru.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман10.4.14. 01:01

    Spartanac molim te napisi clanak o friend zoni kako izbeci,kako izaci iz nje(sansa 2 posto ali eto bar da probam).Unapred zahvalan

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imas clanak o tome.
      http://www.spartanaculjubavi.com/2012/07/zaljubljen-sam-u-drugaricu-sta-da-radim.html

      Избриши
  5. Анониман12.4.14. 22:58

    Spartanac da li si gledao filmove crazy stupid love (2011) i Spread (2009), sta mislis o nacinu na koji oni (glavni likovi) prilaze devojkama i kako shvataju musko - zenske odnose.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam gledao pomenute filmove. Hoces da kazes da ima nekih bitnih elemenata sa bloga u tim filmovima?

      Избриши
    2. Анониман13.4.14. 20:47

      Ima veoma bitan element a to je fizicka privlacnost, i sta ti mislis o nacinu na koji oni prilaze devojkama. Ako budes ima vremena molim te pogledaj te filmove.

      Избриши
  6. Gledao sam Crazy Stupid Love, i to ti je klasično ispiranje mozgova. Prvo, reč je o avanturama Rajana Goslinga, koji ne poštuje žene. Jedino što je možda poučno iz tog filma je pojam moći. Izgleda dobro i zarađuje dobro i moćan je. To je sve. Sve ostalo ne valja. Totalna razlika od džentlmena. Nemojte da se ložite na holivudske romantične komedije, ono što oni rade je dijametralno suprotno ovome što Spartanac radi ovde.

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман8.5.20. 10:43

    Smatram da su činjenice koje iznosiš vredne bogatstva, ali ne onog Gejtsovog već duhovnog. Još je veća čar što nam sve te činjenice iznosiš na tacni. Imam samo 20 godina ali sam siguran da vidim sebe kao osobu koja želi da poseduje ove vrednosti u budućnosti i stoga želim da ti se zahvalim od srca što mi pružaš priliku da ih imam. Hvala ti i samo napred sa daljim radom Sensei!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno. Izuzetno mi znace ovakvi komentari.

      Избриши
    2. Анониман15.6.22. 20:53

      Koliko puta nedeljno izvoditi suprugu kad zivimo zajedno i svaki dan se gledamo?

      Избриши
  8. Анониман5.5.22. 11:48

    Citav blog se moze svesti na ovaj clanak. Odlican je

    ОдговориИзбриши