Budi prisutan kada si prisutan i odsutan kada si odsutan


















Jel ste vi ljudi ovo pobrkali, ili šta? I muškarci i žene...

Kao da vam je neko rekao budi odsutan kada si prisutan i prisutan kada si odsutan. Ne, ne i ne.

Nije ni čudo što je nekima od vas nemoguće da se povežu sa drugim ljudskim bićem. Nalazite se u nekom fluksu između elektronskog i prirodnog kontakta. Sa nekima ne mogu ni da zamislim da sedim u kafiću i razgovaram sa njima sat vremena. Posebno vi "mlađi".

Ovde ne mislim na komšinicu iz kraja i na sestru od tetke. Da li možete da se povežete sa proizvoljnom nepoznatom osobom? To je test! Šta mislite šta radite na prvom sastanku? Dopisujete se?

Ono što mnogi rade, kada je u pitanju ljubavni život, je ta odsutnost kada ste zajedno i dopisivanje kada niste zajedno. Pa slobodno pročitajte naslov ponovo. U njemu je ključ.

Kada neko priča priču - Saslušajte ga. Nema prekidanja, poistovećivanja, davanja saveta... Saslušajte i izrazite svoje osećanje povodom toga kad završi, ili budite radoznali i pitajte dodatno pitanje. Ispričajte vi priču - ako je imate...

"Ali Spartanac, moj momak(devojka) je dosadan i meni je zabavnije da brojim lajkove na instagramu."

Dve stvari:

Jel si ti zabavan/na? Stvarno? Kada si zadnji put predložio/la zabavnu aktivnost i sproveo/la je? Kada si je nasmejao/la?

Ako si zabavan ili zabavna, šta ćeš ti sa STVARNO dosadnom osobom?

Retko ko će reći "Ja sam dosadan", dok mnogi, svesno ili nesvesno misle za druge da su dosadni i da su jutjub i insta zabavnije stvari. Ako vi niste zabavni, jednostavno ne zaslužujete zabavnog partnera. Pošteno, zar ne? Unesite vi zabavu u nečiji život za promenu. Pogotovu devojke koje se previše oslanjaju na izgled.

Šta je sa odsutnošću? Možda sam staromodan, ali to dopisivanje i razglabanje na telefonu ja nikada neću razumeti. Em komunicirate veštački (nema govora tela, smišljanje odgovora pa odgovaranje, simuliranje emocija emotikonima...), em ne dozvoljavate da distanca stvara povezanost (odnosno da misli o vama), em trošite teme o kojima biste uživo diskutovali.

"Ali Spartanac, ako ga/je nema ceo dan da pošalje poruku to znači da me ne voli"

Da, količina elektronske komunikacije je pravi i jedini odraz koliko je nekom stalo do vas. Logično... (sarkazam)

Ovo je jedno od mnogih nepisanih pravila muškoženskog odnosa i veoma utiče na količinu emocija i samim tim i kvalitet nečije veze. Trudite se bar njega da poštujete.

Pozabavite se i ostalim nepisanim, podjednako bitnim pravilima u mojim knjigama.

Na vašoj sam strani.

11 коментара :

  1. Анониман12.6.18. 22:09

    Сјећам се први пут када ми је Спартанац отворио очи у вези тога. Кад похватам само колико проблема је то изазивало у тој вези ууу. " гдје си, с ким си, шта радиш/ио данас.. И кад ми је рекао " не знам на какве си ти везе навикао оне из Аушвица.. Ауу. Сад схватам да су безазлене поруке најопасније оружије заинтересованости и заљубљебости. Пуно свађа због неразумјевања, превише... Свака част бруталан текст.
    ~Ученик~

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман14.6.18. 19:54

    Мора да се прати спартанац 100%. Иначе смо готови.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман15.6.18. 17:18

    Spartanac, može li Ključ da isparira kursevima asertivnosti s kojima nas devojke pobeđuju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U cemu se to takmicimo pa pobedjuju? Svako treba da radi sebi bilo musko ili zensko. Uporedi sam moje knjige dosadasnjim znanjima i uverenjima.

      Избриши
  4. Анониман18.6.18. 12:22

    Pa u izazovu se takmičio valjda :)

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман5.8.18. 23:46

    Hoce li biti neki tekst o govoru tela, o tome jos nisi pisao? Jel imas neku knjigu ili neki jutjub kanal da preporucis o govoru tela?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман7.8.18. 19:06

      Има човјек своје књиге и препоручујем ти, јер имаш и говор тијела и све остало. Имаш књигу "Говор тијела" баш па дигни...
      ~Ученик~

      Избриши
    2. Napisacu clanak o govoru tela.

      Избриши
  6. Pozdrav Spartanac
    Da li ti veruješ u to kada kažu da ukoliko ti misliš na neku osobu da i ta osoba misli na tebe? Zanima me da li telepatija zaista postoji ili je to još jedno medijsko pranje mozga

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман20.4.23. 18:01

    Znam devojke koje se ljute ili su tuzne ako prodje 2, 3, 5 sati da se nisu cule sa deckom.
    Pogotovo ako znaju da nema neke obaveze specijalne (izasao popodne sa drugovima npr.) i da moze da posalje poruku za tih nekoliko sati (a ne posalje je), onda im je to neshvatljivo ili sta vec.
    Mada su i njihovi momci krivi, jer se slicno ponasaju i od starta su navikli da salju jedno drugom "dobro jutro" poruke i da uvek znaju sta rade, u kom su delu grada itd. Prijatelj je bas skoro raskinuo vezu, a povod za svadju je bio upravo ovaj, na kraju su zakljucili da je doslo do zasicenja.

    ОдговориИзбриши