Vaša zaljubljenost vas laže!

-Najglasnije lažemo kada lažemo sebe - Eric Hoffer

Da li vidite paralelu između rečenice i Ključa? Niko vas u životu ne laže više nego vaša zaljubljenost.

Vidite, u početnoj fazi, vaša zaljubljenost u devojku je kompletno neopravdana zato što ne znate ništa o njoj. Sve što znate je to da su vam osećanja otišla u stratosferu zbog ove lepotice i što deluje kao da je sve što ste oduvek tražili.

Racionalizacije koje dolaze u vašoj glavi su konstantne i snažne!

"Mogu da čekam četiri dana umesto pet. Mislim... Ako čekam pet dana onda će to biti petak, a ne mogu tad da je zovem. Morao bih da čekam do ponedeljka... Kakvu štetu ću napraviti ako je zovem za četiri dana?Šta pa i da je zovem u petak? Kao da ona zna Ključ... Radiću sve ostalo kako treba. Pustiću joj par poruka na fejsbuku. Deluje kao da voli dopisivanje."

I tako dalje... Sve dok se u potpunosti ne vratite na stari zarđali kolosek, zbog koga ste i došli kod mene.

Znam da ste se rvali sa ovakvim mislima (i mnogim drugim anti-ključ mislima) zato što ste čovek i zato što vaša zaljubljenost radi protiv vas govoreći laži vašem racionalnom mozgu. Još kad ego uključimo u priču...

Momci uvek ostanite u kontroli nad sobom. Obuzdajte konje! Obuzdajte vašu zaljubljenost koja srlja napred punom brzinom (u odbacivanje). Kada bi mogli da stavite aparat za prisluškivanje na nju, čuli bi: "Briga me, želim je, ona je savršena za mene, briga me, želim je, Spartanac je lud." i to se ponavlja kao pokvarena ploča.

Sreća pa imate racionalni deo mozga koji razume Ključ i koji briše svaku ovu poruku. Znate da vas štiti i da vam daje jasan put ka odabiru devojke sa kojom možete na maraton.

Još jedna stvar. Bilo da vam je zaljubljenost minimalna ili maksimalna - to nije od značaja za nju. Njena zaljubljenost je od značaja za nju. Teško je ne lagati sebe da je njena zaljubljenost veća nego što jeste.

Zapamtite momci, zaljubljenost vas laže! Kada počne, ne dozvolite da vas pokori. Pričajte sami sa sobom ispred ogledala ako treba ("Moram da uložim vreme i bar desetak sastanaka bez loših znakova za neku realniju procenu. Lepa je, ali ne znam ništa o njoj. Čekaj da vidim šta ključ kaže o njenoj unutrašnjosti"). Ozbiljan sam! Ne zastranite od Ključa nikad jer se to zastranjivanje uvek plaća bolom (pre ili kasnije).

Polako momci. Budite srećni i uživajte u zabavnim sastancima, ali molim vas, budite racionalni. Ne želite da se lažete.

Na vašoj sam strani.

Ukoliko želite sidro razuma na dohvat ruke, razmislite o mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.


6 коментара :

  1. Анониман8.10.14. 09:06

    U pravu si za ovo. Ovaj tekst mi je podosta korigovao kurs.

    ОдговориИзбриши
  2. U pravu si druže definitivno, ali šta uraditi ako sam se već do ušiju zaljubio i ne mogu racionalno da razmišljam, a nisam to tako planirao?

    Odgovori, ako možes na email. ljuban.racin@gmail.com
    Hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zato treba raditi na samokontroli koja je deo glavnih muskih osobina.

      Избриши
  3. Анониман9.5.22. 18:04

    Dakle nasa osecanja su nebitna u mz odnosu. Znaci sto sam vise zaljubljeniji to sam podlozniji vecem.bolu. ja sam zaljubljenost poceo da kontrolisem ovim uverenjem: Uvek postoji lepsa i bolja od nje tako da nema potrebe da se zaljubljujem kao majmun jer je i ona covek kao ja. Jesam li korektno postupio?

    ОдговориИзбриши