Sve devojke su šestice


U ranim dvadesetim sam imao jednu vrlo pogrešnu naviku. Kad god sam upoznao devojku koja mi se mnogo sviđa, moj mozak je stavljao na tron. U prevodu, morao sam da se popnem do nje, da joj se dodvorim,  da je zaslužim. U mojoj glavi se brzo formirala ocena 10. 

Ono čega sam takođe bio svestan je da se ta ocena prelivala na kvalitet osobe u celovitosti. Sa osobama koje su mi se mnogo sviđale sam bio strpljiviji i više sam praštao. Mom mozgu se činilo da, ako je lepa spoljašnjost, da je lepa i unutrašnjost i moja eventualna budućnost sa tom osobom. To se odražavalo i na moj govor tela i na te devojke sam gledao "na gore".

Kada sam konačno shvatio da njena lepota "ne drži" sreću (dugoročno), još jedna važna lekcija se nekako sama otkrila. Trebao sam odaaaavno obrnuti perspektivu. Zašto su te devojke imale poseban tretman? Trebao sam ih gledati kao prosečne komšinice iz kraja. Čak štaviše, kada pogledam realnije, imale su dosta mana. Faca im je bila bez života, stil neprikladan, oči mutne, pokreti neljudski, aduti previše otkriveni. Još više se otrkilo kada sam počeo izlaziti sa "devetkama" i "desetkama" na sastanake. Totalno nerazumevanje muškog pola, egocentričnost, nula od humora, stav filmske zvezde iako je, u realnosti, prepisivački student koji je uz to švorc i na roditeljskim leđima, ne razumevanje međusobnog poštovanja i kavaljerstva itd. Shvatao sam koliko su je momci pre mene razmazili samo zato što izgleda bolje od prosečne. Ne shvatite me pogrešno, postoje devojke koje su lepe I kvalitetne. Ja sam bio ljut na moj mozak i njegove pretpostavke. Postojalo je i obrnutih slučajeva. Izlazio sam sa devojkama prosečnog izgleda koje su na prvu loptu pokazivale kvalitet. Ipak, kompleksi napravljeni pritiskom ovog društva da je lepota presudna kod devojke i 20 godina druženja sa lepšim devojkama uzeli su maha na njihove karaktere. Ponekad su bile gore od onih "filmskih zvezda".

Tada sam odlučio da su sve devojke koje mi se sviđaju šestice - Želim da ih upoznam, ali su na površini. Ne znam ništa o njima i to je realnost. U knjizi sam napisao da ništa ne merite pre 10 sastanaka i taj princip je tu sa razlogom.

Ono što je magično je da se moja privlačnost umnogome povećala i ona nervoza kod prilaska (koju svi imamo) se smanjila drastično. Kroz moj govor tela, one su uočavale da ih ne gledam "odozdo" (kao što su navikle) i to ih je privlačilo. Što se prilaska tiče, Grčke Boginje su se pretvorile u obične ljude sa potrebama i manama (kao što sam ja). Sve je bilo čistije i realnije.

Zapamtite momci, sve devojke su šetice sa prilikom da se ta brojka smanji ili poveća. Da, čak i ona na slici!

Na vašoj sam strani.

35 коментара :

  1. Анониман10.8.16. 14:26

    O ovome mi mogao detaljnije da pišeš u knjizi, o tom prosecu kada si promenio način razmišljanja i devojke prestao da dižeš na pijedestal

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман10.8.16. 14:37

    Hvala Spartanac! Radujem se svakom novom članku, svaki tekst nam donosi novo iskustvo. Pratim te od početka, i iskreno bez laskanja, puno mi je sve pomoglo. Možda čak i više u poslovnom životu. To su ti principi koji nas čine da se borimo, i da postanemo bolji. Meni je trebalo oko dve godine da sve što sam naučio ovde i iz knjige da primjenim u životu. Puno muke i hoda kroz ,,džunglu", ali to je sad to.
    Hvala ti puno, naravno, radujem se da izađe tvoja nova knjiga.
    Eto nahvalio sam te, hoćeš li mi sad biti žirant za kredit? :)
    Hehhe šala mala, pozdrav za sve Spartance

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман10.8.16. 18:42

    Koja je ispravna reakcija kada devojka/žena sa kojom sam zajedno 3 godine ode na ručak sa bivšim kojeg nije dugo videla? Da li bi bilo normalno da joj u potpunosti zabranimo da to radi, da ignorišemo događaj ili bi trebali odmah da posumnjamo da u vezi nešto ne štima?

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман10.8.16. 19:30

    Мени се Спартанац допада зато што његова упутства нису чаробни штапић, већ је потребан труд да би се нешто остварило. Фора је овде да се и сами екпериментишемо и да усавршавамо изазов како сами умемо па чак и да креирамо форе другачије од спартанчевих упутстава. Тиме не одступамо од њега суштински, само проширујемо дијапазон изазова, хумора, ставова.
    Ипак најтеже је признати себи фактор 30 који у књизи није само једна од 30, већ може да буде 0 од 30 ако нам се она не допада. Пробирљиви смо шта ћеш.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман10.8.16. 21:28

    Spartanac aj objasni ovo iz vise uglova:
    http://www.blic.rs/zabava/vesti/afera-o-kojoj-bruji-svet-zena-ga-prevarila-sa-drvosecom-a-ovaj-potez-hrvatskog/lltyk1d

    Ko je koga ovde prvi zeznuo?
    Da li je Lovren morao da proveri i kako nju pre stupanja u brak?
    Zasto joj je i da li je trebao oprostiti?

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман11.8.16. 21:19

    Аууууууууууууу читам овај текст и сад смо пали на шестице, ....осим што смо од раније ампутирани на 1 од 30 сад смо пали на шестице, .. чини ми се да нема наде овде али опет кад чујем спартанца да ће 165-та бити права тера ме да истрајем. Уосталом спартанац нас више тренира да задржимо девојку него што их освајамо.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ono sto zadrzava to i osvaja i obrnuto. Manje cinizma jer, da sam ja zensko - ohladio bi se.

      Избриши
  7. Анониман14.8.16. 20:15

    Spartanac, da li je ovaj tekst u suprotnosti sa poglavljem Muški pol u knjizi Ključ ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Apsolutno ne. I ja i ti volimo lepe devojke i to je prirodno. Ovde naglasavam da ne mora da znaci da je lepa unutrasnjost ako je lepa spoljasnjost. To ne negira da zelim (meni) lepu zenu. Postoje lepe i kvalitetne, ali lepa ne znaci kvalitetna. Razumes?

      Избриши
    2. Анониман16.8.16. 18:14

      Da, to je prirodno.

      Избриши
  8. Анониман19.8.16. 19:40

    spartannac,mozes li nesto vise reci u nekom clanku o govoru tela?inace svaka ti cast,rad ti je neprikosnoven,mnogo mi je pomogao oko ljubavne boli,svi tvoji tekstovi kao i kljuc,poceo sam vise da cenim sebe ,hvala ti na tome,pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Govor tela se uci unazad, ne unapred. Na primer, analizom govora tela devojke koja te je prihvatila i one koja te je odbila. Videces, tako ces mnooogo da naucis i steknes intuiciju kako bi u realnom vremenu mogao da peocenis situaciju.

      Избриши
  9. Анониман29.8.16. 09:29

    Imam jedno pitanje koje je usko povezano sa ovim postom. Naime, u petak sam bio u jednom klubu i prisao dvema devojkama. Kao sto slucaj obicno biva, jedna je fizicki privlacnija od druge i kao i svaki punokrvni napaljeni momcic, ja sam prisao njoj. Razgovor je tekao prilicno lepo, ona je odgovarala na sva pitanja, nasmejala se par puta, pitala i mene par pitanja i sl. Elem, njenoj drugarici je bilo vidno neprijatno sto ona mora da stoji pored i ja sam pokusao da je ukljucim u razgovor, ali ja izbegla da mi odgovori na pitanje (pitao sam je cime se bavi). Nakon toga je bukvalno okrenula celo telo prema sanku i time nama okrenula ledja. E sad, ova devojka koja se meni svidela je odlucila da prekine razgovor sa mnom i to mi direktno stavila do znanja ("Moram sad da pricam sa drugaricom"), i ja sam otisao. Ono sto mene interesuje je sledece:
    1) Da li je ona ovim pokazala klasu? Da li bi zaista bilo u redu da ignorise drugaricu?
    2) Da li se njena drugarica ponela glupo sto nije htela da se ukljuci u razgovor? Mozda je ljubomorna sto svi startuju ovu drugu...
    3) Pretpostavimo obrnuto: drug i ja stojimo za sankom i njemu pridje zainteresovana devojka i ja onda okrenem ledja i necu da pricam sa njom.

    Molim za Spartancev komentar. Hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pokazala je klasu. Ono sto bi ja uradio u ovoj situaciji je:
      Pricao bih sa obema. Gledao bih nekako da deluje kao da sam zainteresovan za obe i potrazio bih broj od obe u isto vreme.
      "Upisite vase brojeve ovde molim vas"
      Zvao bi jednu od njih na sastanak.

      Избриши
    2. Анониман29.8.16. 20:38

      I ja mislim da je ispravno pričati sa obema, ali me čudi kako ti očekuješ od devojke koja ima klasu da ti da broj istovremeno kad i ova druga? Zar ne misliš da bi one onda pomislile da ih zavitlavaš i spuštaš? Kada devojka samoinicijativno prekine razgovor, ja ne vidim svrhu traženja broja telefona... Ali dobro sad...

      Избриши
  10. Анониман29.8.16. 17:40

    1) napravio si par gresaka:
    Pitao si drugaricu cime se bavi. To si trebao da pitas devojku koju muvas a ne njenu drugaricu. To pitanje kad se postavi one znaju da je pitanje ako te neko interesuje.
    Nisi pitao za broj telefona - kardinalna greska.
    2) Sto tebe uopste interesuje njena drugarica koja ti se ne svidja? Mozda jeste ljubomorna, mozda nije.
    3) Prosto si iskulirao. Njih dvoje ako se dopadaju jedno drugom popricace malo i razmeniti telefone.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман29.8.16. 20:36

      1) Pitao sam prvo tu koju muvam čime se bavi, a za broj ne mogu da pitam nakon 5 minuta, jer nisam baš toliko fizički privlačan kao ti pa da me gađaju brojevima telefona.
      2) Video sam da drugarica hoće da ubije razgovor (kao što i jeste uradila), pa sam pokušao to da preduhitrim pitajući i nju nešto.
      3) Ovo treće je hipotetička situacija i nije se dogodilo.

      Избриши
  11. Анониман2.9.16. 09:14

    Broj moze da se pita posle 5 minuta. Jer cura kojoj se svidjas ce ti dati broj posle 5 minuta. Ima tu nesto jos. To je bio klub. U klubu realno male su sanse i posle 5 minuta, ali su manje i sanse uopste. Ako nisi fizicki privlacan to mozes da poboljsas lepsim oblacenjem i forsiranjem nekog stila npr casual. Glupo je sto si odustao zbog drugarice i nemoj da preduhitravas drugaricu. Na kraju nisi trebao da odes nego BAR da pitas devojku koja ti se svidja za broj telefona. Ako je zainteresovana za dalje dala bi ti i posle 5 minuta. Ako nije bila zainteresovana ne bi ti dala i onda bi imao jasnu situaciju. Ovako ne pitanjem za broj si sebe doveo u situaciju da li trebao ovako ili onako.

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман5.9.16. 13:24

    Nova knjiga je trebala da se pojavi pre godinu dana... Tako si najavio...

    ОдговориИзбриши
  13. Анониман7.9.16. 23:26

    Čitao sam gornji tekst i situaciju oko prilaska dvema devojkama. Pa slažem se da si trebao da tražiš broj, ali dobro si uradio kad si otišao kad su se one okrenule. Nisi molio, niti papučario. Ako je vidiš sledeći put negde možeš nastaviti konverzaciju sa devojkom.

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман13.9.16. 09:31

    Ja mislim da su vecina devojaka danas jednostavno debili. Manje od 5% su dobre devojke.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман13.9.16. 13:41

      To što si izjavio o devojkama jednostavno nije tačno i iskazuješ nepoštovanje. Vidi se da nisi pročitao ni jednu stranu bilo čega što je Spartanac pisao i shvatićeš kad pročitaš .Momci da li postoji išta lepše od lepe žene i da li vam išta daje želju za životom kao žena koja vas voli?

      Избриши
    2. Анониман13.9.16. 15:37

      Zapravo sam procitao sve od njega. Ne postoji apsolutno nista lepse i bolje od lepe i dobre zene. Takvih je manje od 2%. A da me jos i voli - to je manje od 0.05% ako apsolutno radim sve ispravno. Sto bolje to uvidjam sve sam vise u bedaku... I ostajem pri prvobitnoj izjavi da vecina njih jesu zaista - debili. Kao i velika vecina muskaraca uostalom...

      Избриши
  15. Анониман13.9.16. 15:48

    Ja imam jedan bitan problem. Naime, ne mogu nekad jasno da razgranicim kada se devojka poigrava/sali sa mnom (citaj flertuje), a kada me jednostavno provocira i testira... Cini mi se da nekada to dozivljavam previse licno, a onda ponekad uvidim da se neke devojke zaista ruzno ponasaju (bezobrazne su npr.) Kako da utvrdim kada je zezancija a kada je to preslo u nepostovanje?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve se rascisti kada pitas za broj.

      Избриши
    2. Анониман13.9.16. 22:44

      Mislim da se ni pitanjem za broj ne rascisti situacija skroz, jer i kad dobijemo broj posle mogu da nas zezaju. Brojem se samo smanji broj onih koji nas vrte oko malog prsta.

      Избриши
    3. Upravo. Tada pocinje da se cisti. Samo je to prvi test.

      Избриши
  16. Анониман13.9.16. 20:44

    Hmmmm... U knjizi kažeš da ne treba da se hvalimo (čak ni istinitim pričama). Sa druge strane, navodiš na sajtu primere duhovitosti gde treba da kažemo kako "treba da stane u red zbog drugih devojaka" ili slične arogantne stvari... Zar ne bi neka devojka mogla to da protumači kao hvaljenje ili "Molim te divi mi se" ?
    Mislim, nemoj da mi zameriš što idem ovako duboko, ali stvarno sam malo zbunjen povodom toga.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jedno je humor drugo je hvaljenje. U hvaljenju trazim prihvatanje, u humoru se zabavljam. Ja smatram da je razlika ocigledna. Mozda treba da procitas jos jednom sve sto pisem o humoru svuda.

      Избриши
  17. SPΛRTΛNΛC™20.12.16. 14:59

    Svaka cast Spartanac.

    ОдговориИзбриши
  18. Pozdrav Spartanac!
    Nikad na devojke nisam gledao iz ove perspektive (ocenjivanje brojevima). Gledam na sve devojke kao ravne sebi iz razloga sto smatram da ako bih ih posmatrao kao brojeve, nesvesno bih ih stavljao ISPOD sebe i time gledao sa visine, ako sebe smatram ocenom vise(jer neminovno je u ovoj perspektivi oceniti i sebe nekom ocenom), a ako sebe smatram ocenom manje, gledao bih na nju ODOZDO, sto znaci da bi ona to osetila, i gledala bi me sa visine. Zanima me sta mislis o ovome jer tvoje misljenje izuzetno cenim. Citam knjige i blog redovno, i na svako pitanje koje tebi postavljaju, odgovaram sam, a potom pogledam tvoj odgovor. Mislim da bi to trebalo svako da radi jer je to nacin da se testira nauceno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne gledamo zene kao na brojeve, vec je to subjektivna ocena njenog fizickog izgleda.

      Избриши