Želeti dobro jedan drugom



Skoro sam imao razgovor sa oženjenim fudbalskim fanatikom koji prati svoj tim gde god da igra u zemlji. Iskreno, očekivao sam neki papučarski kompromis koji je on napravio sa svojom ženom. Razgovor nebi bio toliko interesantan da nije spomenuo „I moja žena ide ponekad sa mnom“. Pitao sam ga „Zato što voli fudbal?“. Rekao je „Ne, voli da vidi koliko me usrećuje to što igra moj tim. Jednostavno, voli da me vidi srećnog“

Kada je vama momci devojka ili žena rekla "Volim da te vidim srećnog" zadnji put?

U tom trenutku sam znao da ne razgovaram sa tipičnim oženjenim muškarcem i malo sam „opipavao“ rekavši mu da je to odlično, ne zato što prati tim, već zato što mu žena iskreno želi dobro. On mi je rekao „Da, žena uvek želi da budem srećan jer zna koliko sam se mučio u životu. I ja njoj to želim takođe“.
Rekao sam mu da nisu svi takvi brakovi, na šta mi je on odgovorio da ne bi mogao da bude u drugačijem braku.

Eto vam momci – toliko je jednostavno. Oni žele dobro jedan drugom. Ona je bila srećna što je on srećan i on je takođe srećan kad vidi nju srećnu.

Ako planirate da budete sa nekim 40-50 godina, da li biste radije imali partnera koji vas podržava?

Nije stvar u tome da budete sijamski blizanci i da radite svaku aktivnost zajedno. Stvar je u međusobnom poštovanju gde odvajate svoje vreme (i malo novca) da izlazite na sastanke, sve to dok podržavate jedan drugog i uživate u svojim individualnim aktivnostima koje vas usrećuju.

Momci koji nemaju Ključ misle da je brak misteriozna i da je komplikovana stvar (ili ne misle o njemu uopšte) dok je u realnosti veliki udeo u tome da li imate Pravog partnera koji je na vašoj strani i koji želi da vi budete srećni i obrnuto. Zašto vam govorim da budete u vezi duže vreme pre nego što uđete u brak? Zato što je potrebno vreme da saznate kakva je ona osoba, da li vam želi dobro kada radite nešto što vas usrećuje – ili vam zvoca?

Pitanja koja treba da postavite sebi (na dubokom nivou) su:

Da li želim da moja partnerka bude srećna? Šta radim povodom toga?

Da li moja partnerka želi da ja budem srećan? Šta ona radi povodom toga?

Zapamtite momci: Ako ne mislite dobro jedan drugom, onda nema svrhe biti zajedno.

Samo da znate da cenim vašu pažnju i podršku.

Pročitajte i Nije više do vas.

Na vašoj sam strani.

Ako vam je ovo logično i želite dobro sebi i njoj u ljubavnom životu, razmislite o mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.

2 коментара :

  1. Анониман27.1.14. 10:09

    Uzmimo primer: Momak ne voli da gleda romantičke filmove (npr. Meg Rajan i Hju Grant) i to je naglasio devojci u početku veze, jer je ljubtelj drugačijih filmova, dok devojka voli romantične filmove. Odlučili su da pogledaju zajedno film ali da ona izabere. Kako treba da postupi momak a da ne ispadne papučar već džentlmen, da li da je učini srećnom i pogleda film sa njom iako ne voli taj žanr ili da bude dosledan i insistira da promeni film?

    ОдговориИзбриши
  2. Što bi uopšte spominjao nešto što ne voliš ako te nije pitala?
    Kako to "Odlucili su da pogledaju zajedno film ali da ona izabere"?
    Taj koji izvodi na sastanak, taj bira gde će da se ide i šta će da se radi. Pošto smo obično mi ti koji zovemo na sastanke - mi biramo aktivnosti. Bioskop ne preporučujem u početnoj fazi.

    ОдговориИзбриши