Lepotica i zver


Ne, ovo nije bajka. Ovo je pitanje da li može devojka biti i lepotica i zver.

Loša vest momci - može!

Njen izgled momci je naša slaba tačka. Ima takvu moć da nas forsira da pređemo u subjektivno stanje gledanja na stvari. Šta to znači? To znači da nas sprečava da vidimo zver koja čuči u njoj, ili još gore, da vidimo tu zver, ali da ipak ostajemo jer je moć njene lepote jača od nas.

Momci, ključ je biti u objektivnom stanju. Krucijalno je ostati bistrog uma i ne dozvoliti emocijama da vladaju vama i racionalizuju njene loše znake.

Ona čak može da bude zabavna, obrazovana i zaljubljena u vas, ali ako nema integriteta ili fleksibilnosti, kad tad će vam doći glave. Na duže staze, bićete mizerni.

Ono što ja želim od vas momci je da ne gubite vreme. Ne budite subjektivni jer, kada ste subjektivni, onda racionalizujete. Sledeće što se dešava je da ženite ovu devojku i godinu dana kasnije rećićete sebi: "Video sam ove stvari! Zašto ih nisam shvatio ozbiljno? Zašto sam joj praštao? Zašto je nisam tada ostavio?"

Momci, ne pokušam da vas spuštam. Pokušam da vas zaštitim! Ovo je najvažniji izbor u životu. Da ponovim - ovo je NAJvažniji izbor u životu. Sa kim želim da provedem ostatak svog života? Ej! Pa to nije mala stvar!

Morate biti objektivni sa ovim znanjem koje vam dajem. Morate ostati bistrog uma kada ste zaljubljeni. Ne kažem da ne uživate u svojoj zaljubljenosti, ali hajde prvo da odaberemo onu Pravu. Jel važi?

Šta je iza tog lica i tog tela? Mogu li živeti sa ovom osobom? Mogu li joj verovati? Jel ćemo da se podavimo posle nedelju dana? ("Ali prelepa je Spartanac" - platićeš bolom)

Ne možete proceniti knjigu po koricama.

Zapamtite momci, ne dozvolite da vam zaljubljnost i njena lepota komanduju najvažnijim izborom. Svaki pogrešan izbor se plaća bolom.

Na vašoj sam strani.

Ako vam je ovo logično i zainteresovani ste da ne zakačite neku zver iako spolja izgleda kao lepotica, razmislite o mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.

6 коментара :

  1. Odlicno majstore.Svaka cast i puno hvala sto nam pomazes.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман24.2.16. 10:53

    Spartanac,super si. Jedno pitanje. Možeš li napisati neki blog o egu i sujeti?

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман9.8.16. 23:14

    Slucajno naidjoh na ovaj text i imam samo da kazem da gore od onih feministickih tekstova zena o muskarcima su upravo ovi tekstovi upuceni muskarcima o zenama...kad bolje pogledam ovo je upuceno nekim "pedercinama" (misleci pritom na karakternu osobinu,a ne na sesksualno opredeljenje) koji zamisli mora da se pazi od zena,i cuva od njih...naravno da je on mozda ta zver imao bi i lepoticu,a ovako moze samo da sedne u cosak,sakrije se i gleda da ga slucajno neka zenska persona ne zajebe,jer je on ipak nezan cvetic i zena onda mora da bude i lepotica i zver,kad vec on ne ume(citaj nema m..a) da se suoci...pozdrav.

    ОдговориИзбриши