Telefon

Šta da kažem?

-Telefon treba da služi samo za zakazivanje sastanaka.
-Telefon je njeno omiljeno sredstvo kontrole.
-Ako kažete sve preko telefona, šta će ostati za sastanak?


Pretpostavimo da je Pera upoznao Jagodu na svadbi. Popričao je malo sa njom i dobio broj telefona bez ikakvog “ženskog jezika” iliti lažnog opravdanja. Jagoda je upoznala još devet njih (za sve je zainteresovana) i svima dala broj (ala mrzi svog bivšeg). Šta se sad dešava? Njih sedam će zvati sutradan, dok će njih dvojica zvati za dva dana. Zakazaće sastanak za petak ili subotu (predvidivo). Jagoda će na poslu pričati sa kolegenicama (drugaricama) i reći:

“Pitam se, zašto me deseti - Pera nije zvao?”
Drugarica: “Jure te devet momaka, šta se sekiraš?”
Jagoda: “Da, ali zašto on nije zvao kao svi ostali? Da nije oženjen? Da nije izgubio broj možda?”

Kada se Jagoda pita zašto se ne ponašate kao ostali, to diže njenu zainteresovanost i to dok niste prisutni!

Ono što ću vam sada reći će vas uplašiti, jer muški ego ne može da se izbori sa činjenicom da, devojka koja je zainteresovana, vas neće zaboraviti za nedelju dana. Ako je zainteresovana-nemate šta da brinete.

Pera će zvati Jagodu posle nedelju dana (radnim danom) i zakazaće sastanak za radni dan. Ovaj jednostavan pristup će vas učiniti većim izazovom (vikendom je ionako zauzeta), i očistiće procenat nezainteresovanih devojaka (onih koje će da zaborave ko ste).

Evo šta se može desiti:

Pera zove Jagodu u ponedeljak i kaže: “Ćao Jagoda, ovde Pera” (neće reći prezime). Ako ona kaže “Koji Pera?” ili “Gde smo se upoznali?”, Pera će reći "Izvini, mora da sam pogrešio broj." i spustiće. Uštedeo sam vam vreme i uštedeo sam vam novac.

Ajmo drugi scenario:

Pera: “Ćao, ovde Pera”
Ona: ”Ejjjjjj, pa gde si ti do sad? Što te nema?”
Pera: “Kako me nema? Pa zvao sam te”
Ona: “Kad?”
Pera: “Pre 5 sekundi”

U ovom slučaju, Jagoda je veoma zainteresovana i ovo je odličan test.

Pera će dalje reći: “Hajdemo u kineski restoran na večeru u četvrtak. Pokupiću te u osam. Koja je tvoja adresa?”

Pera je odlučan i pretpostavlja da će reći “Da”. Zašto? Zato što Pera ima samopouzdanje.

Jagoda kaže: “Pero, ja ne izlazim sa “igračima”. Sledeći put zovi sutradan kada ti neka devojka da broj”

U kom zakonu je napisano kad treba zvati devojku? Na kom kamenu je urezano? Stounhendž? Šta ako ste zauzeti cele nedelje? Šta ako imate tri sastanka te nedelje? Šta ako idete na putovanje te nedelje? Šta ako ste rešili da budete izazov po prvi put u životu?

Evo još uglova: Da li možete zaboraviti nekog ko vam se svideo za pet do devet dana? Da li imate ono što je potrebno da budete drugačiji? (da, to!)

Ono što ću reći će biti vaš test.

Ako ste gubitnik, poverovaćete joj i zaboraviti na ovaj blog. Posle toga vam predlažem da oženite neku “daj šta daš” devojku i da živite nesrećno do kraja života!

Ako ste pobednik, razumećete i priznaćete sebi da je ultra-tvrdoglava ili da nema zainteresovanosti.

Kada je devojka zainteresovana, ona po definiciji prihvata sastanak ili daje kontraponudu. Ako je devojka zainteresovana za crvene cipele i ima novca da ih kupi – kupiće ih. Ako je sa jednom drugaricom bliža negoli sa drugom, to je sve zainteresovanost. Ona radi to što radi zato što je zainteresovana. Ako je zainteresovana i fleksibilna ona mora da izađe sa vama. Jel ovo previše komplikovano za vas momci?

Pretpostavimo sada da je razgovor na telefonu bio drugačiji.

Pera je pozvao Jagodu na sastanak. Ona kaže da ima čas te večeri i doda “Ali ću ići u školu cele godine, tako da, hajdemo”. U ponoć, Pera joj kaže “Kasno je, možda bi trebali da idemo kući”. Ona odgovara “Popiću sutra ujutro ekstra jaku kafu, hajde da ostanemo malo duže”. U nekretninama je stvar u lokaciji. U vezama je stvar u zaljubljenosti.

Na kraju sastanka, on ne zakazuje sledeći. On će čekati – Izazov! – ponovo pet do devet dana. Ako je zainteresovana, njena zainteresovanost će još više rasti. Prelepo!

Kada je Pera ispraća, on ne traži da ide u wc na njenim vratima. U stvari, on staje na pet metara od njenih vrata. Ona sada zna da on ne pokušava da uđe.

Želim da umire za vašim poljupcem.

Ključ je da ne pravite greške kada je u pitanju telefon. Zapamtite, najteže će vam biti ako ne verujete u koncept izazova 100%!

Na vašoj sam strani.

Ako vam je ovo logično i zainteresovani ste za puno više informacija o tome kako i kada pozvati devojku, razmislite o mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.

47 коментара :

  1. Анониман12.9.15. 21:56

    Spartanac dala mi je svoj broj posle upoznavanja.Pozvao sam je JEDNOM posle 7 dana cekanja i nije mi se javila.Koliko dana da cekam da je sledeci put pozovem i koliko puta treba da pokusavam da je dobijem(ili da posaljem sms umesto poziva posto ona nema moj broj) ? hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pozovi je danas (nedelja) jos jednom i ako se ne javlja posalji poruku (predstavi se i kazi da ti se javi kada bude mogla, naglasi da je zoves na sastanak). Ako ne odgovori, sledeca.

      Избриши
  2. Анониман2.12.15. 20:26

    Pozdrav Spartanac,
    Devojka sa kojom sam se upoznao,dobio odmah broj,kasnije i zakazao sastanak,mi je na dan kad smo trebali da se vidimo napisala poruku da joj je nesto iskrslo i da ce mi se javiti neki drugi dan da se vidimo.Kako je najbolje da ogovorim na njenu poruku,da li da budem duhovit ili ozbiljan,sta da joj napisem ? hvala na pomoci

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. http://www.spartanaculjubavi.com/2015/11/obavestenje-u-vezi-pitanja-i-odgovora.html

      Избриши
  3. феникс11.2.17. 11:20

    Ћао спартанац,
    интересује ме твоје мишљење у вези једне ствари. Приметио сам да девојке ОБОЖАВАЈУ(подвучено) да док смо у истом клубу и док се гледамо да размењују поруке, у преводу отворени флерт. Претпостављам да се то у њиховој глави рефлектује као нешто посебно и можда то највише пролази пошто данас девојкама прилазе разни манијаци по дискотекама па иначе имају одбојан став.
    Које је твоје мишљење у вези овога? и колико је погрешно да број од девојке тражимо од познаника, пријатеља итд?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gledaj da imas vecu komunikaciju od samih pogleda. Pridji i razgovaraj. Kada potrazis broj, skoro sve se rascisti. Nemoj da trazis broj od poznanika ili prijatelja. Pokazuje kukavicluk, a i zelis da rascistis situaciju.

      Избриши
  4. Анониман9.10.17. 19:55

    Cao Spartanac moja situacija je sledeca...citao sam pre na nekom od tvojih odgovora da sve ispliva na kraju bilo nezainteresovanost ili uzdrzanost od pokazivanja emocija...u mom slucaju je smatram isplivalo uzdranost od pokazivanja emocija zato jer je njen brat moj najbolji prijatelj, ona je luda za mnom, kada se vidimo stalno je blizu mene , dodiruje me, smeje se na sve, e sad sta ja da radim u ovoj situaciji(i ona se meni svidja) kako da pristupim? Pozdrav iz Kraljeva

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iskreno, da sam na tvom mestu, ja ne bih radio nista. Zasto? Zato sto je njen brat tvoj najbolji prijatelj. Jedino u slucaju da je znam dugo dugo vremena i jednostavno znam da bi se slagali veoma dobro. Inace, devojaka ima na sve strane i siguran sam da ces ubrzo naci neku drugu koja ti se dopada. Cim si se ti suzdrzavao, znao si intuitivno (i bez mojih materijala) da nije u redu povuci obarac. Bar ne jos.

      Избриши
  5. Анониман29.10.17. 07:24

    Pozdrav i od mene! Nedavno sam poceo da se druzim sa jednom damom. Posle dopisivanja i dva izlaska, prvog poljupca i obostranih simpatija poceli smo da razgovaramo o pocetku nase veze. Međutim ispostavilo se da dama zeli NE OBVEZNU vezu! Ja nisam pristao na tako nesto jer bi mogao da se zaljubim pa bi to samo iskomplikovalo stvar. Da li sam pogresio? Da li je trebalo da pocnemo i tako pa da se nadam da ce ona promeniti stav? Njena ponuda jos uvek stoji.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pogresio si sto si potegao temu o vezi. To je anti-izazov. Trebao si da cekas da ona tebe to pita.

      Избриши
  6. Анониман18.1.18. 21:43

    Ja nisam razumeo kod dopisivanja da li je ok da joj uopste ne odgovorim na pitanje: "Kakav ti je bio dan?" da bih izbegao dopisivanje (vajberom me to pitala). I da onda jednostavno zovem posle 5 dana na sastanak. Imam knjigu inace. Jedna drugarica mi je rekla da je isuvise grubo da kazem "Sve sto hoces mozes me pitati na sastanku". Tvoj komentar?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. "Reci cu ti kada se budemo videli sledeci put"
      Kada ona pita kada je to, onda zakazes sastanak. Ako ne pita onda ides po planu.

      Избриши
  7. Carnillius7.2.18. 20:07

    Znaci dopisivati se nebi trebali nikada. ni u vezi? sta je najbolje odgovoriti kada me pita zasto se ti ne zelis dopisivati?
    Jer curama je vjerojatno neshvatljivo da se neko u danasnje vrijeme ne dopisuje :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pitaj ti nju zasto se ona zeli dopisivati ako ste se dogovorili da se vidite.

      Избриши
  8. Анониман2.3.18. 02:37

    U utorak sam upoznao curu, potrazio broj, nakon cega mi je ona uzela tel. iz ruke i sama upisala svoj broj.
    Caskali smo lijepo, cak sam nas tokom razgovora postavio u uloge muza i zene, na sta je pozitivno reagovala.
    Planiram da je pozovem u ponedeljak, i da zakazem sastanak za srijedu.
    U slucaju, kad je budem zvao i predstavio se, ona kaze "koji dejan", da li da joj pomognem i kazem "zeno, vec si me zaboravila", ili da samo spustim slusalicu ?
    Sta mislis, Milose ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Reci joj tvoju saljivu recenicu i vidi sta ce reci. Ako kaze da ima jos jednog Dejana sa slicnim glasom, onda ne zameri. Ako deluje kao da je zaboravila, ja je ne bi zvao na sastanak. Nije greska ako je izvedes na kafu (ukoliko prihvati) ali to je za ljude koji su novi sa mojim materijalima i treba im veca potvrda nezainteresovanosti.

      Избриши
  9. Анониман26.5.18. 11:43

    Spartanac, upoznao sam jednu konobaricu u kaficu u kome relativno cesto idem (nekad sa drustvom, nekad sam za sankom) i vidjam je. Jel ostati pasivan ili zatraziti broj telefona?

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман18.7.18. 10:46

    Iz ženskog ugla to sa predugim čekanjem na prvi poziv, ne bih baš posavetovala, kao potom ni na drugi, treći: gvožđe se kuje dok je vruće. Meni to više liči na ono "držanje na stend baju" kao nisam zainteresovan, imam više opcija pa se razmišljam. Mene, trenutno, jedna muška osoba za koju sam jako zainteresovana, tako odjednom počela da drži na distanci (uskraćuje javljanja i sl) i prvo mi je izazvalo teško razočaranje (moj mentalni komentar "isti kao svi"), a sad se polako hladim i razmišljam da li uopšte i da pružim šansu kad (ako) pozove sl. put.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман10.9.18. 15:25

      A sta je iz tvog licnog ugla "optimalno" vreme da te neko nazove?

      Избриши
    2. Devojka koja se dobro provela na sastanku jednostavno jedva ceka da pozove. Ako on ne zove brzo, ona smislja plan kako da ga navede na to i obicno je to sms poruka. Pricas sa covekom koji ima terenskog iskustva a ti pricas samo u tvom slucaju i samo u teoriji. Volim sve da se ispostuje a ne samo to odlaganje poziva. Ceo sistem.

      Избриши
  11. Анониман23.11.18. 16:55

    Spartanac,ima jedna devojka sa kojom stalno razmenjujem poglede u prolazu. Nekoliko puta smo se sreli i gledali smo se direktno u oci sve dok se bukvalno nismo mimoisli i tako par puta. Zadnji put kada smo se tako gledali ona mi se nasmesila i rekla cao,a ja sam joj naravno uzvratio. Zelim da joj pridjem sledeci put kada je sretnem ali ne znam kako.Zanima me sta ti mislis o ovome ? Da li mi je dala znak da joj pridjem? I kako da joj pridjem i uzmem broj ?

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман3.12.18. 21:50

    znaci nema dopisivanja ni u vezi Spartanac? samo za gledanje da sluzi telefon?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gledaj na telefon kao na prakticni alat a ne emocionalni. Ako ga upotrebljavas za prakticne informacije onda je to ok. Ako ga upotrebljavas za emocionalne informacije onda to nije ok. Razumes?

      Избриши
  13. Анониман4.12.18. 17:47

    Spartanac ako ti nije tesko da mi pojasnis kao detetu, jer nisam previse skapirao ovo sto si mi rekao :) Ja sto sam skapirao je da nam telefon sluzi samo za sastancenja,

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман5.12.18. 11:08

      Pod tim je mislio da telefonom ne izrazavas svoje emocije, da ga ne koristis za dopisivanje jer tvoje emocije govore tako. Da ga koristis po potrebi, da ga koristis kad treba, i da sluzi za poziv, ili poruku. A ne da zvaces preko njega sve moguce teme o kojima mozete razgovarati uzivo.
      ~Ученик~

      Избриши
    2. U prevodu - Telefon nek ti sluzi za dogovaranja i samo dogovaranja. Ne za zavodjenje ili tako nesto. Deluje kontraintuitivno, ali one jednostavno ne reaguju pozitivno na bilo kakvu elektronsku komunikaciju. Ne kazem da zabranjujes bilo sta nekom vec da sam ne iniciras i da usmeravas na uzivo koliko god je to moguce.

      Избриши
  14. Анониман5.12.18. 18:46

    Hvala Spartanac i Ucenik :) Sad sam skapirao.. Uzvracam porukom al sto krace i manje i gledam da je navedem na razgovor uzivo. Mada sam juce jednon devojci poslao jer me ubila sa porukama" ne volim komunikaciju preko telefona i ne volim da ubijam niciju dosadu , da ostavljam sve uzivo i da mi fon sluzi samo za dogovor za gledanje" Kapiram da sam kiksao al ne mogu da gledam na telefon svako malo bez kad mi zazvoni. iznervirala me jer me pitala sto kasno odgovaram i da ce ona pocet tako da mi salje:) Mada ja stvarno ne volim nikakvo porukanje, zdravije je i normalnije rec sto imas oci u oci

    ОдговориИзбриши
  15. Анониман11.1.19. 16:21

    Kad se dopisujemo sa curama preko drustvenih mreza, nakon par poruka zovemo na kafa sastanak. Da li zakazujemo za isti dan, ili par dana unaprijed ?

    ОдговориИзбриши
  16. Анониман29.3.19. 20:15

    Pozddrav Spartanac, desava se cesto da kada pitam devojku za broj ona uzbudjena pita zasto, a onda pre nego sto ista kazem upise broj telefona,bez vrdanja, moze li biti to neki los znak?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste los znak.

      Kazi "Zasto da ne?" ili "Sta mislis ti zasto?"

      Избриши
    2. Анониман31.3.19. 11:08

      Pretpostavio sam, ali onda kako ga protumaciti, da li pozvati na sastanak uopste?

      Избриши
    3. Ranije sam zvao, ali sada ja ne bih da sam na tvom mestu. Neka to bude pravilo za ubuduce. Necu da trosis pare na nezainteresovanu u slucaju da prihvati sastanak. Zelim te sa onom koja pomaze, a ta nikada ne kaze "Sta ce ti?"

      Избриши
    4. Анониман3.4.19. 19:07

      Slazem se, zahvaljujem najiskrenije..

      Избриши
  17. Анониман3.7.19. 13:17

    Sve je to lepo, ali ove devojke ispod 25 godina su navikle na poruke preko instagrama i gledaju te kao vanzemaljca ako ih okrenes na broj. To je bilo efikasno dok razvoj tehnologije nije ostavio traga na mladje generacije, a danas se poziv na broj smatra kao nesto zastarelo. Imam ja uspeha, izlazim sa devojkama, ali procentualno nisam zadovoljan odzivom kad analiziram njihovu zainteresovanost pri upoznavanju i koliko njih mi da svoj broj kao iz topa.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moje je pravilo da pozoves, pa ako se ne javi, onda posaljes poruku. Zasto? Zato sto ce ti poziv dati vise informacija. Ne moze da smislja odgovor. Razumes? Takodje ces mnogo bolje proceniti da li je zainteresovana i koliko. Pravo da ti kazem strategija da radis sta su one navikle je izuzetno losa.

      Избриши
  18. Анониман24.5.22. 14:30

    Je li rano u 24oj godini da devojkama trazim broj? Nekako mi je to za starije od 27,8 muskarce pa nadalje..ipak smo mi generacija drustvenih mreza

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije rano nikada. To je personalni podatak i filter je. Skoro svaka ce ti dati instagram, a mnogo redje broj.

      Избриши
  19. Анониман1.6.22. 15:39

    Bilo mi dosadno jednu noc, listam fb i odlucim da posaljem poruku 2 lepim devojkama i one samo je pogledaju i iskuliraju me, nista mi ne odgovore o cemu se radi?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probaj da ostvaris interakciju uzivo. Jel imas moje knjige?

      Избриши
    2. Анониман4.6.22. 19:31

      Imam Kljuc je li dovoljno? A zasto su me ignorisale zato sto su nezainteresovane ali da naglasim da ih nikad nisam video cak ni uzivo

      Избриши
    3. Pokusaj da ispratis Kljuc. Ima tamo strategija kako upoznati zene.

      Избриши
  20. Анониман6.6.22. 13:54

    Ja sam tako u jednom trenutku protumačio da imam prolaz. I pozvao prvo na kafu, pa na večeru, pa u šoping. Svaki put je odgovor bio sastavljen od izgovora tipa u gužvi sam, neću biti tu, i slično tome. Naravno bez kontraponude. Pošto radimo zajedno ja sam se posle toga maksimalno distancirao, naravno u meri u kojoj je to pristojno. Osim ćao ćao skoro ništa. Da bi ona mene počela da zapitkuje da li sam ljut, i da se raspituje kod meni bliskih ljudi šta mi je i da li sam ljut.

    ОдговориИзбриши
  21. Анониман13.6.22. 17:35

    Dopisicanje je dakle anti-izazov? Ako posaljem poruke devojkama na fb, insta ja sam anti izazov?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tako je. Telefon sluzi da se zakaze sastanak. Socijalne mreze nisu efektivne za upoznavanje devojaka.

      Избриши