Zaljubljen sam u drugaricu. Šta da radim?



Naziv bloga je načešće pitanje postavljano na forumima. Verujem da je u top pet postavljanih pitanja uopšte u sferi ljubavi ikada. 

Hajde da malo uđemo dublje u problem. Postoje tri scenarija po kojima može doći do ove dileme iz naslova:

1) On je prihvatio uslove prijateljstva i svesno ušao u tu zonu iako ima romantični interes prema njoj.

2) Ona je prihvatila uslove prijateljsta i svesno usla u tu zonu iako ima romantični interes prema njemu.


3) Zajedno su ušli u prijateljstvo imajući isti interes-prijateljstvo. Jedan od njih je promenio interes. 
-On menja interes (ovaj je najčešći slučaj) 
-Ona menja interes (ovaj slučaj je izuzetno redak) 


Hajde prvo da sprečimo problem u prva dva slučaja pre nego što nastane za one kojima se ništa od ovoga nije desilo: Ne ulazite svesno u prijateljstvo kad imate romantični interes prema osobi suprotnog pola. Zašto bi? To je najgluplji potez! 


Ovaj blog je posvećen najčešćem slučaju, odnosno kad muška strana menja interes u odnosu. Pod interesom ne mislim korist, već prirodu njegovih osećanja. Postoje dva slučaja kada muškarac menja interes: 

-Prvi je kad je usamljen u romantičnom smislu, a dotična prijateljica mu je “najbliža”. Ukratko, on traži lek svojoj usamljenosti. Što je dotična prijateljica lepša, to je lakše da promeni interes. Svi ste shvatili poentu…

 
-Drugi je, kad je uvideo da je ona najbolja devojka koju je on upoznao i samim tim želi da prodube taj odnos sa prijateljstva na vezu. Nemojte mešati prva dva odnosa. Stavite zaljubljenost na stranu i realno pogledajte na stvar. Odmah ćete shvatiti koji je vaš slučaj. 


Rešenje problema kod prvog slučaja je jednostavno ne kvariti prijateljstvo jer je taj osećaj privremen i ta zaljubljenost “prividna”. 


Ako je drugi slučaj u pitanju, napravio sam taktiku za vas gde nam je cilj testirati i eventualno promeniti interes ka tebi u romantični. U ljubavi i ratu sve je dozvoljeno. To je njen moto, zašto ne bi bio vaš. 

Pa da krenemo: (Biće teško, ali sve što je vredno u životu se teško stiče. Naviknite se!) 


Prvo što morate da uradite je da prestanete da je zovete da se viđate. Ako ste dugo prijatelji, nemojte odjednom, ali smanjujte postepeno sve do tačke u kojoj sve pozive obavlja ona. Odmah ćete skratiti na pola svoju dostupnost. Kasnije još smanjujte. Prihvatajte da se viđate jednom nedeljno, ne češće. Biće forsirana da vas juri ako želi da se odnos nastavi. To vam je cilj. Ako se ona uopšte ne javlja kad je vi ne zovete, to znači da niste imali ni prijateljstvo sa njom, već je ona: iskorišćivač/uzimaoc/sponzoruša/usamljena/družila sa vama zato što nema šta pametnije da radi u dogovoreno vreme/ima neki drugi alternativni motiv provođenja vremena sa vama(izvinite drugari što ste ovo čuli od mene, ali tako stvari stoje. Budite srećni ako imate jednog do dva prava prijatelja u životu). Tada primenite princip: Nikada ne pokušavajte da zadržite nekog ko ne želi da zadrži vas. Ovaj princip je toliko dubok da probija granice ljubavi i važi za život uopšte. 
Sledeći korak je pričati o devojkama koje su zaljubljene u vas (makar one bile i imaginarne). Kažite da vas jure dve devojke i da ne znate šta da radite. (ovo vazi samo za ovaj specifičan slučaj u celokupnim muško-ženskim odnosima. Kad se viđate sa nekim u romantičnom smislu ili ste u vezi, ne podržavam pričanje o drugim devojkama jer je to nepoštovanje). Pitajte je za savet (ona vam je prijatelj, to nije nepoštovanje). Cilj nam je ovde da ona vidi vaše kvalitete na tom nivou, odnosno vašu muškost. 

Ni pod kojim uslovima nećete pričati o svojim emocijama prema njoj i nećete joj davati komplimente (posebno ako su centrirani na izgled). 

Pod ovim gore navedenim uslovima ćete testirati njen interes. Ako se interes promenio i dostigao odredjenu jačinu, ona će napraviti prvi korak. To je naš glavni cilj. Stpljenje i izazov su nam oružja. Ponoviću: U ljubavi i ratu-sve je dozvoljeno.

Srećno i strpljivo!


Na vašoj sam strani.

Ako vam je ovo logično i zainteresovani ste za puno više informacija o tome kako izbegnuti frend zonu, razmislite o mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.

27 коментара :

  1. Анониман24.2.18. 23:06

    Pazi: frendica mi je i ne vidjamo se cesto mozda jednom u mjesecu na kafu, ali je vidim 2 puta tjedno. I ovaj drugi slucaj kod meen da sam kasnije tek shvatio da je cura bas kvalitena al bas. Ali ona je bivsa djevojka od mog najboljeg ortaka. Bio sam upucen u sve i sa njene i sa njegove strane. Osjeca se to obostrano nesto kad smo na kafi al se suzdrzavamo. Kapiram da imam sanse al ne znaam.. Sta da radim? Oni vec pola godine nisu zajedno a meni se to pocelo javljari u zadnja dva mjeseca. Sta a radim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман25.2.18. 16:02

      Bivsa devojka tvog najboljeg ortaka, a ti hoces da je zbaris??? Ja na tvom mestu nista ne bih pokusavao, cak i da mi ortak aminuje.

      Избриши
    2. Moj komentar je isti kao ovaj iznad.

      Избриши
    3. Анониман26.2.18. 15:11

      ma upravu ste.. nije vrijedno. Upoznacu ih jos kvalitetnih.

      Избриши
    4. Анониман7.1.24. 02:14

      Evo i mog slucaja
      Poznajemo se preko 10 godina. U pocetku jasno mi je pokazala da joj se svidjam ali sam se jedva savladao da ne padnem na nju jer sam vec bio u vezi. Ispostovala je to bilo joj je tesko i tokom godina pokazala je milion puta da je uvek tu. Muskarac sam ali ta zena je ucinila vise za mene od svih u mnogim situacijama za neke se i iskreno stidim ali zivot je to. Prosao sam velike borbe sa bolescu i bila je tu, na zalost zbog devojke sa kojom sam od tada jos, inace upoznale su se ne druze se, sam se razboleo opet( ogroman sok, stres) i danas bolujem. Moja devojka je tu i nije tu, njoj je bitna karijera iako je vec 40-tih i prosio sam je ali uvek ima uslove. Sada sto se tice materijalnog stanja sam na nivou mogu sve da pruzim, vec sam zapoceo mnogo toga ali....desila se stvar tj udes gde od devojke nisam dobio cak ni pozive kako sam, jer je stalno na terenu zauzeta a prijateljica je i tu stvorila svoja cuda. Ne znam sta mi bi ali odjednom sam poceo da je gledam mnogo drugacije i na moju upornost je pristala da odemo na vikend. Ne znam sta da kazem ali bilo je......wow
      Poceli smo da se vidjamo, poceo sam da se smejem njenim komentarima, onako sitna tanka ali gresno gresno nezna jedva sam se obuzdavao da priznam da mi se totalno uvukla pod kozu, Najgore sto sam mogao poceli smo da pravimo planove, Potpuno sam drugi covek pored nje, moje zdravlje je krenulo na bolje ali,,,,devojka prava devojka se vratila
      Moja prijateljica je saznala i pozvala me da dodjem da razgovaramo samo je to trazila da objasnim zbog cega sam to sve poceo kada me je lepo pitala i upozorila da ce se devojka vratitii u moj zivot. Nisam se javljao dana do mog rodjendana kada smo napravili plan unapred kada je zvala niti odgovrio na poruku. Tada me blokirala, zvao sam je sa drugog broja odmah je prekinula vezu i blokirala. Kasnije te veceri poslala mi je govornu poruku gde sam u njenim ocima jako pao , zbog pogazenog obecanja, reci...zbog svega...Ona me ne gleda kao drugi ili druge, Ona je znala svaki put kada sam devojku varao a varao sam stalno....Rekla je da ne zeli da me vidi ni cuje.mnogo je razocarana....a osecam da mi je potrebna.... ona mi je kao lek, kao terapija,ona je sve sto nisam mogao da nadjem kod devojke...znam da sam kriv priznajem samo ne znam kako da to priznam njoj

      Избриши
  2. Анониман1.5.18. 13:07

    Evo mog slucaja:
    Idem 2 srednju, zajedno idemo u razred vec 2 godine. U pocetku se nismo druzili, retko kada smo pricali, i ja je nisam ni primecivao, ne znam iz kog razloga. Ali pocetkom druge godine stvari su se promenile, polako smo pocinjali da se druzimo, da bi smo pocetkom 2018. Godine pricali gotovo po ceo dan, nekoliko meseci. Zainteresovao sam se za nju, i pozeleo nesto vise od prijateljstva. Ona je devojka koja ne izlazi po klubovima, ne izlazi do kasno i takve stvari koje danas svaka devojka radi. Ovo mi je prvi put da mi se neka devojka ovoliko svidi, i ne samo po fizickom izgledu, jer sam na taj nacin poslednje poceo da je gledam. Prvo me je kupila time sto je mnogo dobra devojka, uvek mogu da pricam sa njom, o svim mogucim stvarima, i prosto je najbolja devojka koju sam u zivotu sreo. Cesto mi kaze kako me obozava, ili voli, i ako ne kaze volim te kao brata, opet mislim da to jeste tako. Vise ne mogu da izdrzim ni jedan dan a da se necujem sa njom, prosto sam se navikao na dan proveden sa njom. Ne znam da li je njoj mozda prepreka to sto idemo zajedno u razred, i da joj je glupo pored ostalih iz razreda, ali ja nju definitivno volim. Sta da radim? Da li je pametno da povucem prvi potez, i budem iskren sa njom?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije pametno. Moras se udaljiti i restartovati odnos. U isto vreme trazi druge devojke iako to ne zelis trenutno.

      Избриши
  3. Анониман6.9.19. 16:16

    Družimo se duži niz godina, u poslednje vreme baš se često vidjamo, jednostavno njeno prisustvo mi jako prija, osećam se lepše, sanjam je baš često, jednostavno je volim, pokušao sam da ostvarim vezu sa nekim drugim devojkama kako bi zaboravio na nju ali ne ide!
    Jednostavno ne mogu, ona mi je samo u mislima!
    Sa druge strane čini mi se kao da ja nju ne zanimam, non stop ja zakazujem vidjanja, deluje mi kao da joj nisam bitan ni u jednom pogledu. Dok smo zajedno sve je super, često me gleda njenim plavim očima da se izgubim.
    Ne znam šta da radim, čitao sam ovo što ste napisali, definitivno slučaj drugi!
    E sada možda je prekretnica to što sam u inostranstvu ali često dolazim u Srbiju i non stop smo zajedno!
    Jedino mi je ostalo da prekinem kominakciju da vidim hoće li se ona setiti, ili da uradim ono što s rekao da je pitam za savet izmedju dve devojke!?
    Ne znam više ni sam! Z

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Seci to nozem iako ce ti to mozda biti tesko. Iz iskustva ti kazem da devojka nikad ne dobija magicno zainteresovanost. Ili jeste ili nije. Ako nije, nastavi dalje zbog LJUBAVI prema sebi.

      Избриши
  4. Анониман11.11.19. 14:28

    Druzimo se par godina , Ali odmah na pocetku smo poceli da se zblizavamo, doslo je I do neke send a kasnije I u neku vezu, Kada smo vrc bili na ozbiljno uvek je nesto dramila samo da se posvadamo I da raskinemo, Ali uvek posle par Dana ponekad I sledeci Dan smo bili zajedno I svaki put je bilo sve bolje. Pre jedno 3 meseca smo bas raskinuli od tada smo bili 2 -3 puta I to je ona uvek insistirala, zadnjih 15 Dana nismo u kontaktu , prekinuo Sam svaku komunikaciju sa njom, od tada nije nista napisala. Izgleda da Sam zaljublen u pogresnu osobu. Moje pitanje , da li da krecem dalje ili da Jos cekam?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Procitaj clanak Sta posle raskida. Pronadji ga sa leve strane sajta.

      Избриши
  5. Анониман13.11.19. 23:44

    brate imam 21 godinu i nikada nisam imao devojku, sramota me je, umrecu od blama kad me bude pitala devojka koliko sam imao devojaka sta da kazem?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zasto bi te to pitala devojka?
      Ako se bas desi to onda reci da se cuvas za pravu i nasmej se. Imas ti vece probleme od odgovora ne jedno pitanje.

      Избриши
    2. Анониман17.11.19. 22:49

      Koji su to veci problemi?

      Избриши
    3. Анониман19.11.19. 18:49

      ...Samopouzdanje, koje ti je na minus-nuli.Cim tako umires od blama, i treses se od njenih eventualnih reakcija. Cmizdrav, panican i placljiv, nikada neces postati spartancev ratnik. Seci to iz sebe sto pre i sto radikalnije. Nije lako,i ne treba ni da bude lako,jer da jeste,onda bi svako bio Elita.

      Избриши
  6. Анониман30.1.20. 19:14

    Sta sve spada u romantiku osim poklona?

    ОдговориИзбриши
  7. A šta ako smo bili u vezi i raskinuli? Ona kaže da me želi za druga i da ne želi da me izgubi ali kao veza više ne? Šta tu uraditi?

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман4.7.20. 02:54

    Poznajem se s njom citav zivot,posle srednje skole nismo u kontaktu bas svakodnevno,... , ja i ona danas radimo zajedno u istom objekru ...inace pocelo je negde od srednje skole pomalo budjenje nekih osecanja, i to najvise zbog zadirkivanja njene brace. (njen brat mi je dobar drug iz srednje , jos uvek se druzimo..) i njegovog kuma...kada sam na daljinu duze vreme za sad nisam imao problem ali kada smo u blizini kao da imam neka posebna osecanja prema njoj. pogotovo danas kada smo bukvalo na istom mesto rada...nznam sta mi je , ja inace nju mnogo cenim i draga mi je nebih je povredio..ali imam pomesana osecanja ,dali je ja stvano sada volim na strastven nacin ...malo sam i ljubomoran kada je u prisustvu drugih muskaraca tj drugova. ona se sa njima isto poznaje i opustena , ali mi se cini previse ono grljenja mazenja, a od kolege koji iako je mladji od nas ozenjen je ali zna da se grli s njom mazi izajebava u smislu podizanja i imitacije kaoda je bribija uza zid ali samo dotle . danas sam ima scenu koleginica mi kaze pogledaako se okrecem vidim ono kako se grle i mu prvom mahu iz ugla mi licilo da se ljube .. tj .ona i kolega ozenjen tip.. ali izgleda da su se grlili i pricali nesto .kasnije sam je cak i pitao zacudjeno dal ste se vi ono kao ljubili wtf. ona kaze ma jok zajebavamo ze... svasta ima al uglavnom kao da osecam nesto prema njoj ona me vidi i prica da sam dobar lik id al sta znam..

    ОдговориИзбриши
  9. Zdravo,ja nemam neki ljubavni problem ali imaju moja dva najbolja prijatelja. Drugaricu znam 2 godine a duga oko godinu dana. Stvarno smo se svi zblizili i postali najbolji prijatelji, njih dvoje se znaju mnogo godina ali drug se zaljubio u drugaricu. On joj je to priznao ali ona je jasno rekla da ne zeli da ima nista sa njim ali i da ga voli kao pravog prijatelja da ne zeli da se razdvoje. On je rekao da nema problema i da moze da se ponasa kao da nista ne oseca prema njoj ali ipak bilo je ocigledno da je jos voli to se videlo jer je stalno grlio provodio dane sa njom stalno pisao pomalo ignorisao mene u drustvu kad je sa njom i onda se desila svadja drugarica je rekla da joj sve to smeta kod njega on se naljutio kaze da ce uvek da je ovli ma koliko god se oni samo druzili ja sam pokusala da ih smirim ali ne znam sta da im kazem rekla sam da se neko vreme uopste ne vide i da razmisle dobro sta ce da urade oboje su pristali ali niko ne razmisljaj normalno oboje sebe krive ne znam koj savet da im dam ne zelim da ih izgubim jer oni su mi jedini pravi prijatelji,misle da ce su oni upropastili ovo prijateljstvo i da ne zele da i mene povrede da jednostavno zele pa prekinu i druzenje samnom. A toga se plasim. Molim vas ako ima neko dobar savet sta da radim?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne mozes nista da uradis. Drzi se po strani. Ljudi ne vole savete osim ako su bas neophodni i ako ih sami ne traze.

      Избриши
  10. Анониман27.9.20. 15:10

    Pozdrav Spartanac
    Treba mi savet ljubavni zivot mi je nikakav jos nisam devojku imao a imam 23 hodine, upoznao sam jednu lepu ribu i krenuo se dopisivati s njom, sve je dobro samo kad zelim da se vidimo ona ili ne moze ili slicno. Treba mi savet šta da radim??

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Citaj blog i naruci knjige. Sa tom devojkom nista jer nije zainteresovana za tebe.

      Избриши
  11. Познајемо се добрих 16 година, у средњој смо били добри другари, ишли заједно на матуру. Након одласка на факс ретко смо се виђали, али у контакту барем једном месечно. Увек шала, обострана задиркивања, свака њена порука ми је мамила осмех на лицу. Задњих годину дана, интензивније се дружимо, пошто ради у БГ, кад год дође кући, јави се, одемо на кафу, клопу, излет и сл. Обоје имамо по 29 година, дуги низ година смо сами, и почео сам да је гледам другим очима, као девојку, једну од најлепших које сам упознао. Чини ми се да бих више волео да има дечка, да знам да немам шта да тражим ту, али овако сам у тешкој недоумици, да ли јој ишта говорити, признати да ми се много допада или остати, како она каже "најбољи најбољи друг"?
    Само да напоменем. Имам петље да јој кажем, али немам да је изгубим... ��

    ОдговориИзбриши