Izazov



-Odgovor na mnoga pitanja u vezi ljubavi je upravo – izazov.
-Izazov je ono što žene žele.
-Hoćete sporije? Daćemo vam ultra-sporije.
-Kada pecate, ne stavljate ono što vi želite na udici, već ono što ribe žele – crva.


Nije čudo to cenjeni Frojd nije odgovorio na ovo pitanje. Tu reč devojke nikad nisu spomenule kad ih je ispitivao. Kako to da nije provalio šta žene žele? Jednostavno, nije postavljao pravo pitanje.

Pa da krenemo...

Izazov je jedina droga koja je zadržava. To je jedina stvar koja može da izbalansira moć i uticaj koje one imaju nad nama. Zanimljivo je to što ona neće spomenuti tu reč, ali kad je vi spomenete u intervjuima, ona zna tačno o čemu pričate. Kada pitate devojku: Šta želiš kod muškarca? nikad neće reći: “Izazov”, ili “Želim momka kojeg ću da jurim i da se trudim da ga pridobijem.”

Evo jednog primera intervjua:
Ispitivač: Pričaj mi o momku u kog si se najvise zaljubila.
Ona: Ne znam, on mi je bio uzbudljiv zbog njegove “samodovoljnosti”. Bio je misteriozan i uvek sam se pitala na čemu sam sa njim. Nije me jurio kao što sam navikla. Nije mi se svidela moja nemoć nad njim.
Ispitivač: Pa zašto ga nisi ostavila?
Ona: Bio je drugačiji, i držao me je na prstima. Udala sam se za njega.
Ispitivač: (u sebi): O čemu govori ova žena?
Tako se otkrio izazov...

Šta kad bi muškarac, koji je agresor i koji se suočava sa odbacivanjem, mogao da obrne proces?Šta ako devojka ne zna da reaguje na izazov sve dok joj se ne naznači ili, još bolje, primeni na njoj?

Ajmo sledeći intervju:

Ispitivač: Koliko dugo treba momku da te pozove kad ti uzme broj telefona?
Ona: Svako zove (predvidivo) u roku od dva dana.
Ispitivač: Recimo kada bih ja uzeo broj telefona od tebe, za koliko bi želela da te pozovem?
Ona: Što je pre moguće. Tada ću odlučiti da li ću izaći sa tobom ili ne.
Ispitivač: Šta ako te ne zovem nedelju dana?
Ona: Bila bi malo ljuta. Mislila bi da igraš igre.
Ispitivač: Koje igre? 
Ona: (Zbunjen pogled) Ne bi mi se svidelo, ali ako sam zainteresovana, prihvatila bi sastanak.
Ispitivač: Da li bi mislila na mene za tih sedam dana?
Ona: Da, ako si mi se svideo.
Ispitivač: Šta bi se desilo sa tvojom zainteresovanošću?
Ona: Nisam razmišljala na taj način jer niko to do sada nije uradio. Ako bi muškarac čekao toliko, i ja mislila na njega to vreme, to bi imalo pozitivan uticaj na moja osećanja.

Eto vam momci, ravno iz njenih usta!

Izazov je kao novac u banci - Raste dok vi niste prisutni. Ako ne može da vas vidi, niti da vas čuje, ne možete da smanjite njenu zainteresovanost. Izazov je takođe test koji pokazuje da li je ili nije zainteresovana za vas. Ima takav uticaj da neće moći da razume šta se dešava. Sada, po prvi put u životu, ona je primorana da postane agresor i da se suoči sa mogućnošću odbacivanja. Ona mora da juri i pretpostavljate kakav to uticaj ima na njenu zainteresovanost.
Ako vas juri, ona ne može da vas odbacuje, isto kao što ne može da sedi i da stoji u isto vreme. Idete u vezu polako, pa stanete, pa malo unatrag, a ona će biti zbunjena i zaintrigirana, a vi samim tim mnogo privlačniji.
Mnogi muškarci ne shvataju da, ako ste teški za osvajanje, ona ne može da izgubi zainteresovanost zato što ćete joj biti zabavni i drugačiji.
Zapamtite: One nisu kao mi! Ako ima minimalni (romantični) interes prema vama, nemate šta da izgubite, a sve da dobijete. Samo iskompleksirane i tvrdoglave devojke ne vole momke teške za osvajanje, a devojke koje su nezainteresovane neće da reaguju na izazov. Eto, izazov je i filter.

Neki muškarci će steći utisak da će ona da pomisli da ste nezainteresovani. Super! Realnost kaže da, ako nije sigurna u nešto (a bila je uvek u prošlosti), sviđaćete joj se više! Pazite, to je biće koje razume muškarce, a sad je zbunjena.

Izazov takođe fali i u vezama. Nikad nećete čuti da devojka kaže: Ostavila sam ga jer je bio izazov i samim tim nikad dosadan. Izazov je trećina muškosti. Zapamtite, ne može da vas ostavlja i juri u isto vreme! Potrebna je samo hrabrost da ga upotrebite.

Šta je to izazov i zašto je baš izazov ono što žele?

Vidite momci (i devojke), čovečanstvo ne postoji od kada smo se mi rodili. Ono postoji stotine hiljada godina (moderan čovek oko 400000 god). Doba faraona je bilo pre 5000 godina, pa vi uporedite koji je to vremenski raspon. Dok nije bilo moderne civilizacije, ljudi su morali da love da bi se prehranili. Uloga lovca je pripala muškarcu. Mnogi su umirali gladni i samo dobri lovci su preživljavali. Pošto žena nije mogla da lovi (nije bila samostalna), ona je bila primorana da bira dobrog lovca za svog zaštitnika, provajdera i oca svoje dece i time obezbedi naveću šansu za preživljavanje. Morale su da se trude oko njih da bi on postao njihov partner. Pošto su bili u velikoj manjini u odnosu na ženski pol, dobri lovci su bili teški za osvajanje. Dolazimo naravučenija koje glasi: Biti težak za osvajanje znači biti izazov. To se urezivalo u ženski mozak stotine hiljada godina. Izazov je postala definicija muškarca, odnosno jedna od glavnih muških osobina.

Ako vam je ovo nelogično, pogledajte devojku koja je (da se moderno izrazim) totalno odlepila za nekim. Da li je on (dotični) neka forma izazova njoj? Naravno da jeste. Većina tih devojaka što gubi glavu za nekim muškarcem uopšte ne poseduje tog muškarca.

Ako ste izazov (težak za osvajanje), prolazićete bolje u ljubavi od: lepšeg, pametnijeg, bogatijeg, talentovanijeg i obrazovanijeg.

Muškarci (koji su izazov) mogu biti pozitivni izazov i negativni izazov. Negativni izazov su mahom "mačo" muškarci. Razlika između pozitivnog i negativnog je u poštovanju prema ženi i ponašanju prema ženi. Muškarci koji su pozitivni izazov su teški za osvajanje, ali tretiraju devojku kao damu i ponašaju se kao džentlmeni (maniri i klasa). Retki su kao pande. Možda upoznate jednog u životu, eto toliko su retki. Takvi muškarci rade 90%-100% ispravnih stvari i njihova devojka/žena je maksimalno zaljubljena u njih na konstantnom nivou. Da li će neku devojku privući pozitivni ili negativni izazov zavisi od njenog samopoštovanja.

Ključ je da je izazov prirodan za muškarca. Ono sto je neprirodno je "ljubljenje tla pod njenim nogama", pokušavanje da je kupite poklonima i komplimentima. Takođe je neprirodno biti beskičmenjak (onaj koji ne ume da kaže "Ne"). Zapamtite, izazov je ono što vas čini muškarcem zato budite muškarac - jer je to ono što jeste.

Na vašoj sam strani.

Ako vam je ovo logično i zainteresovani ste za puno više informacija o izazivu, razmislite o mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.

48 коментара :

  1. Анониман23.8.15. 18:17

    A kako da zena bude IZAZOV, da ona bude u toj poziciji da je muskarac iznova osvaja i da se ponovno zaljubljuje u nju?

    Ivana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zena je sama po sebi izazov muskarcima. Razmisli malo. Ili jos bolje, zamisli da si muskarac.
      Muskarceva zaljubljenost nije veliki faktor u vezi verovala ili ne. Njena zaljubljenost, postovanje, afekcija i romantika. Pravi muskarac odrzava svoju vezu. Ne ceka da se pokvari pa da je pali na guranje vec taj auto ide konstantno dobro i pouzdano.

      Избриши
  2. Анониман11.10.16. 17:17

    Treba mi savet.Nazvao sam devojku posle 7 dana i razgovor je tekao ovako:
    Cao Teodora,Ivan je.
    -Cao,caoo,pa gde si ti dosad?
    Lutao,imao nekakve obaveze..nego reci mi sta radis sutra uvece,mislio sam da prosetamo malo.
    -Jao,pa vec imam nesto isplanirano sutra,drugi put cemo.
    Vazi.
    Ovde sam spustio slusalicu i to je to.
    Da li je vredno da je pozovem ponovo,jer ipak je znala ko je i rekla je drugi put?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imas ovu situaciju u Kljucu. Pozovi ponovo kroz nekoliko dana i ako otpeva istu pesmu sledeca.

      Избриши
  3. Анониман8.11.16. 20:32

    pitanje je: da li uopste pokusati ponovo kod nje ili ne?

    slucaj:
    devajku sam upoznao spontano i od tad pa do mog prvog poziva proslo je dosta vremena (jer ja imao drugu, ona drugog...). posle mog raskida resih da je pozovem da izadjemo i ona je odbila. posle dve nede (mozda malo vise) poslah ponovo isti zahtev koji je takodje odbijen (sto bi rekli because of reasons) i ja tad kao sto si ti reko dignem ruke, odem dalje.

    prodje otprilike pola godine i mi se sretnemo na nekom predavanjuj i ona je nesto objasnjavala jednom liku (da ne ulazim u detalje al prosto receno ko kad ti neko objasnjava zadatak iz mat :D ), oslusnem, i skontam da gresi. sacekam da zavrsi i da se malo odalji od njega i onda ja liku objasnim ono sto mu nije bilo jasno . ona to primeti i pridje obojci i krene da mene podbada pitanjima i kad je zavrsila samo se okrenula i stala ispred mene (ono kao kad dete naljutis pa ti samo okrene ledja al ne otrci od tebe). uradio sam jedino sto sam moga - otisao (srecom po mene bilo je na kraj predavanja)

    od tad kad god je sretnem na fakultetu otprati me onako pogledom . takodje kad je sretnem na ulici ona se javi, al to zavisi da li je sama ili ne.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To nije pogled zainteresovanosti. Jel pratis moj blog?

      Избриши
    2. Анониман13.11.16. 02:41

      Verovatno si u pravu. Da od skoro poceo

      Избриши
  4. Анониман13.9.17. 20:11

    Pozdrav Spartanac,

    Pratim tvoj rad i zelio bi da te pohvalim za isti. Iako sam u pocetku bio pun predrasuda u vezi tvojih savjeta, primjenio sam ih par i bili su pogodak.

    Imam pitanje vezano za prvih nekoliko sastanaka.
    Kako znati da ne idemo presporo? Tacnije, dok je pustamo da ceka nas poziv za drugi izlazak kako da znamo da nas ona nije prekrizila u glavi, stavila medju prijatelje misleci da smo nezainteresovani?
    Uzmimo u obzir da je prvi sastanak prosao relativno ok.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nece te staviti u prijatelje ako je zainteresovana za tebe. Drugo, postavljas tempo koji je veliki faktor u podizanju i odrzavanju zaljubljenosti i kvaliteta veze. Trece, kvalitet sastanka umesto kvantiteta sastanaka. Cetvrtno, sta si se uprpao? Nece da te zaboravi.

      Избриши
  5. Анониман14.9.17. 09:51

    Ej Spartanac, a ja čekam recimo po mesec dana između sastanaka i one opet odlepe za mnom. Totalno su dezorijentisane :D Zašto onda imaš gornju granicu za čekanje??

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nasao sam balans periodu koji preporucujem. Mesec dana je mnogo za vecinu slucajeva.

      Избриши
  6. Анониман6.10.17. 14:38

    Odlican tekst, ali kako da znam da sam joj izazov, tako sto cu joj malo posvecivati paznju, jesam li izazov ako joj lajkujem sve slike na instagramu? itd itd

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izazov je komplikovanija stvar od pruzanja paznje. Po meni, to je karakterna osobina. A to sto joj lajkujes sve slike na instagramu samo njoj govori da dajes previse paznje i afekcije iako si je verovatno tek upoznao. I plus sto ne volim tu elektronsku komunikaciju jer unistava onu pravu. U knjigama mozes saznati mnogo vise o tome i postati pravi izazov.

      Избриши
    2. Анониман22.3.19. 01:30

      Na koji nacin bi bilo ispravno pokazati paznju i afekciju u pocetnom periodu ?

      Избриши
    3. Prvo zabavnim sastancima i humorom. Zapamti, moras prvo da joj se svidis da bi bilo sta pocelo.

      Избриши
  7. Анониман5.3.18. 03:48

    Interesuje me, ako je nasa kampanja pri predstavi sebe i uzimanja broja trajala manje od deset minuta, mozemo li zvati posle dva dana, pa kasnije pratiti kljuc ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dosta je 10 minuta i sam cin uzimanja broja da te dozivi kao potencijalnog partnera. Potencijalni partner se ne zaboravlja za nekoliko dana.

      Избриши
  8. Interesuje me kako devojka da bude izazov, kako da postupim da se zaljubi u mene?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Devojke su same po sebi izazov nama muskarcima. Koliko ce se lako zaljubiti u tebe zavisi od njegove zrelosti i godina. Ono sto mora da se ispuni je da mu se dopadas fizicki i da nije zaljubljen u drugu. Sve ostalo je fleksibilno i zavisi od situacije. Ja bih ti rekao da negujes osobine koje osvajaju i kratkorocno, i dugorocno.

      Избриши
  9. Анониман3.8.18. 22:57

    Kada mi otkazujemo sastanak iz opravdanih razloga, da li dajemo kontraponudu, ili se samo izvinimo i kazemo da cemo biti u kontaktu ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман4.8.18. 19:42

      Како желиш да се други опходе према теби, тако се опходи и ти према њима.
      ~Ученик~

      Избриши
    2. Kontraponuda i izvinjenje.

      Избриши
  10. Анониман21.12.18. 18:43

    Spartanac kako bi prokomentarisao to što većina devojaka čak i kada im se sviđaš, one se prave nezainteresovane.
    Očekuju da trčiš za njima, a to rade kako sam skapirao iz njihovog ugla da ne bi ispale lake.
    Mislim generalno očekuju da trčiš za njima, da ih vučeš za rukav, a posle se čude i pitaju se što joj se više ne javljaš.
    Meni to nema veze sa mozgom, jer po mom mišljenju nije ona laka, ako mi da broj, ako prihvati sastanak zato što ona može na 2,3,4,5 da prekine sastančenje sa njene strane, ako proceni da to nije to kao što je očekivala. Laka je ukoliko odmah uskače u krevet kod tebe bez tvog truda da je osvojiš, barem ja tako mislim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Po meni je laka zena ona koju skoro bilo ko moze da ima. Nije laka zena ona koja je laka samo jednom. Ona je njemu laka zato sto ga je odabrala. E sad, gleda se u na osnovu cega ga je odabrala. Nego da ne ulazimo dublje, zainteresovana ce ti pomagati po definiciji. Ako potrazis broj - dace, ako zoves na sastanak - prihvatice...
      Jos jedna stvar, potrebna ti je samo jedna, a ne ceo zenski rod.

      Избриши
    2. Анониман22.3.22. 16:13

      Pazi dosta riba se vode po tom nece odmah da se da muskarcu mora da trci bla bla...i ja sam razmisljao pre sta ovaj spartanac prica ne zna on kakve su ribe danas retko kad ces da naletis na takvu koja ti pomaze i to ali na kraju sam skontao da stvarno ribe osete da si drugaciji, izazov i dda prosto ti na celu pise ovaj ne juri ribe, nego privlaci i ima 5 u pozadini pa ti vidi. mogu da produzim ili da je uberem Ana Ivanovic ili komsinica iz kraja svejedno je. Ali da bi se doslo do ovoga mora stvarno da se knjiga zna kao bukvar. poz za brata spartanca!

      Избриши
    3. Ako stvarno radis na sebi po pitanju mz odnosa, stvarno ce se one "magicno" olasati za komunikaciju i nesto vise. Ne mozes ih privuci sve naravno, ali ako si prijatan za oko i ona je slobodna i pratis knjige... Mnogo je lakse da se dopadnes.

      Избриши
  11. Анониман23.3.19. 09:52

    Na dan kad smo trebali da se vidimo poslala mi je poruku: "Je li problem da odlozimo sastanak za drugi dan" Isplanirao sam fizicku aktivnost.Je li ovo znak nezainteresovanosti posto se ne moze tretirati kao kontraponuda ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tako je. Ovo je znak nezainteresovanosti. Ko bi ikad stavio fizicku aktivnost ispred potencijalnog zivotnog partnera?

      Избриши
  12. Анониман8.8.19. 18:18

    Procitao sam Kljuc x puta i jos ne mogu da shvatim izazov i ne mogu da ''provalim'' da li sam izazov? Postoje nekolike devojke koje gube glavu za mnom i nikada me nisu posedovale (nismo bili u vezi) ja sam se bas hladno ponasao i nezainteresovano a one me kontatno jurile jer nisam zeleo vezu, kako da sa sigurnoscu znam da sam izazov? Moze li malo jednostavnije objasnjenje?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izazov si kada ides sporo u vezu. To je jednostavno objasnjenje. I da, to pise u knjizi Kljuc.

      Избриши
  13. Анониман29.8.19. 20:01

    Nekad je na sajtu postojao clanak "Izazov 2"
    Mozes li ponovo da ga vratis.

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман30.1.20. 19:09

    Moze li devojka ostati vecno zaljubljena u muskarca koji ima glavne muske osobine, a ne primenjuje romatniku i/ili humor? ili program odrzavanja?

    ОдговориИзбриши
  15. Анониман22.4.20. 01:23

    MOLIM TE NAPISI JEDAN CLANAK O SAMOKONTROLI KOD MUSKARACA KAO OVAJ O IZAZOVU TREBA NAM ! POZDRAV

    ОдговориИзбриши
  16. Анониман24.7.20. 23:38

    Pozdrav,
    Imam jedno pitanje za tebe Spartanac.
    Ovako pozvao sam devojku na sastanak ali kada ona bude slobodna (nisam rekao konkretan datum jer je zbog ovog virusa prinudjena da radi svaki dan po 12 sati), e sad ona je taj poziv prihvatila. Od tada smo razmenili par poruka i ja sam nedavno ponovo pitao da li nas dogovor i dalje vazi na sta je ona rekla da ce da ispuni sta je obecala.
    Zanima me da li ne zavlaci i izbegava taj sastanak i da li bih trebao da prestanem da se nadam tom sastanku?
    Hvala!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Molim te zovi kako treba na sastanak. Tacan datum, tacno vreme, tacno mesto... Ako ona ne moze neka da kontra ponudu. I ja nekad radim po ceo dan ali cu UVEK izdvojiti vreme za potencijalnu pravu.

      Избриши
  17. Анониман22.6.21. 23:33

    Izazov je u sustini stanje kada devojka misli da ima manju vrednost od muskarca i zeli da ga osvoji da bi sama sebi potvrdila da je ona ipak vredna njega? To je igra vrednosti i kada ona misli da vredi vise od tog momka, onda joj pada zaljubljenost, jel tako?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moze tako da se gleda za starije devojke. Npr 25+ kada one pocinju da gledaju celokupnu vrednost muskarca. Kod mladjih je vise fizicka privlacnost i energija sto vise podrzavam. Zasto? Zato sto je prirodnije. Cistije je kada joj se svidjaju moje oci i moj osmeh nego moje titule. Neka titule budu plus, a ne osnova privlacnosti. Strpljenje je najveci izazov. Izazov je kasnije, kada joj se svidis. Ti govoris ovde o intrigi. Tacno je to da covek sa vecim statusom u drustvu od nje moze da je zaintrigira. Ali tu je tacka ako on to ne moze da potkrepi glavnim muskim osobinama.

      Избриши
  18. Анониман27.6.21. 18:36

    Spartanac kapiram ovako sta znaci izazov u realnom zivotu, nekako mi je logicno da slavan momak je njima izazov, da li je to forma izazova o kojoj pricas, ili je izazov strpljenje kod muskarca jer kako da imam budem izazov kad nisam slavan?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma zasto ti treba tolika paznja zena. Treba ti paznja samo jedne.

      Избриши
    2. Анониман1.7.21. 18:01

      Ali kako i tu jednu da zadrzim kad nisam izazov, kad nisam ni bogat ni slavan?

      Избриши
    3. Анониман3.7.21. 12:34

      Citaj blog druze i naruci knjige. Ovako trazis instant savet za trenutnu situaciju, sledeci put ce biti neka druga situacija pa ces opet da trazis instant savet i tako u nedogled... Nece devojke tebe da cekaju 'da samo pitas Spartanca na sajtu'.

      Избриши
    4. Nije izazov biti bogat i slavan, iako pomaze da budes privlacniji mladjoj populaciji. Pogledaj plan za slobodne i isprati ga do slova.

      Избриши
  19. Анониман25.4.22. 18:03

    Kako biti izazov ako ste u braku?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imas u knjizi Kljuc. Ako vec planiras brak, ili si u braku, knjiga ce ti pomoci.

      Избриши
  20. Анониман1.6.22. 22:41

    Da li je Izazov u vezi forma nedostupnosti odnosno gledanje max 3 x nedeljno bez dopisivanja i poziva izmedju?

    ОдговориИзбриши