Održavanje veze 2



"Spartanac, kako da održim onu privlačnost koju smo imali prvih mesec dana?"

Prvo, razlog zašto ta privlačnost opada je što se oboje opustite kada je jasno da ste u vezi. Pomisao - "Imam je/ga sada i ne moram više ništa da radim" je podsvesna (ili čak svesna). Cela ta filozofija da ste vi u fiksiranoj vezi "za vjek i vjekova" je totalna iluzija. Istina je da već sutra ti ili ona možete otići iz veze. Sa iluzijom večite sreće i blagostanja u glavi, vi prestajete da radite stvari zbog kojih se on ili ona zaljubio/la. Ne idete više u teretanu, ne oblačite se veoma lepo za sastanak, ne izvodite na zabavan sastanak. Unutra ste ista ili gora ličnost jer ne rastete i teme za razgovor bivaju istrošene. Tada dosada kuca na vrata koja jede privlačnost kao što žižak jede drvo. Još kada dodamo nesigurnosti iz prošlosti...

Ključ je da ostanete disciplinovani (jer već sutra možete izgubiti tu osobu) i da rastete i menjate se na bolje. Da inspirišete nju/njega svojim novim stečenim znanjima i veštinama. Da ne gušite vezu već da nedostajete jedan drugom. Da vaša vrednost ne zavisi samo od te osobe već da imate lep život nezavisno od te osobe. Obratite pažnju kako mnogi rade sve suprotno od ovoga i posle se čude kako im veze pucaju. Imaju "Uhvatio sam te u mrežu to je to" ili "Biću ono što jesam" mentalitet. Menjaju se na gore (goje se, zatupljuju, deprimiraju). Guše vezu ličnom dosadom ili potrebama. Vrednost im isključivo zavisi od partnera...

"Spartanac, zašto da radim sve te stvari?"

Zato što ako ne radiš ima da te odbaci kao ružnu naviku i to će da te boli kao kad te udarim palicom u stomak (bukvalno) - još više kada saznaš da je zaljubljen/a u novog momka/devojku koji ništa bolji nije od tebe. Zato!


Pročitajte i Održavanje veze.

Više o održavanju veze u mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgo.

21 коментар :

  1. Анониман8.4.18. 16:58

    Све је ово тачно. Само, далек је пут до успеха.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман10.4.18. 19:07

    Pozdrav, da li ce uskoro izaci nova knjiga?

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман15.4.18. 11:43

    Spartanac, kako da često dajem devojci misterije dok sam u vezi ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tako sto ces konstantno da uvodis nesto novo kod tebe. Ne mora drasticno, ali rastes. Knjiga Kljuc...

      Избриши
  4. Анониман16.4.18. 22:00

    Interesuje me, zasto se devojke odljubljuju i da li je moguce zadrzati devojku KOLIKO GOD ZELIM?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno da je moguce. Odljubljuju se jer ne odrzavas vezu i/ili nisi covek kakvog su zamisljale da jesi na pocetku veze. Knjiga Kljuc...

      Избриши
  5. Анониман18.4.18. 15:01

    A devojkama koje koriste drugarice da im pomažu otpišeš u startu.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман25.4.18. 10:00

    Nije spartanac jedared rekao "dajete devojci samo jednom šansu da bude sa vama". Nema popravnog. Ako se kvalifikuje za više, kvalifikuje se, ako ne sajonara.

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман3.5.18. 15:32

    Imam jednu nedoumicu oko sastanaka Spartanac. Kad odemo na sastanak u restoran ili neki kafic, kako da sedimo? Jedno pored drugog ili jedno naspram drugog? Ili kad ima separe, pustim nju da sedne u separe, a ja sednem naspram nje na stolicu ili pored nje u separeu? Na pocetku dok se upoznajemo logicno mi je da sedimo jedno naspram drugog, ali sta posle par sastanaka?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман3.5.18. 20:09

      Nemoj pored nje da sedis. Ona tebe treba da pita da li zelite da budete u vezi. Ako te zeli, opsedace te.

      Избриши
    2. Анониман4.5.18. 12:49

      Ево ученика његовог... то ови што теже што бржем зближавању, сексу, додиру пропагирају сједење поред ради додира интиме... То су "Дон Жуани".. Али ако си спартанац онда идеш полако, чекаш, сједиш наспрам ње како би могао да је гледаш у очи, а не да је хваташ за кољено на сепареу, јер хоћеш да будеш изазов. Даље, сједиш наспрам и бројиш ЊЕНЕ додире јер мјериш заинтересованост на основу тога. Првих пар састанака се правиш луд на тај додир, касније полаако узвраћаш, осјетићеш то, не жури. :)

      Избриши
    3. Анониман4.5.18. 20:26

      Hvala momci. I meni je bilo logicno da treba da sedimo naspram. Nije meni cilj da je vacarim i da se sto brze zblizim, nego eto nisam bio 100% siguran u situaciju.

      Избриши
    4. Tako je. Posle par sastanka odaberi mesto gde necete da sedite vec cete raditi nesto zajedno fizicki.

      Избриши
  8. Анониман15.5.18. 00:42

    evo ovako imam brata blizanca,spolja smo identični hehe! radimo u istoj firmi. tamo je jedna devojka kojoj se moj brat dopada i želi da bude sa njim a on je neće,čak i beži od nje.e ali je ja želim poslata je dobra sa mnom ali me ne želi za vezu!dozvoljava mi da je zagrlim , čak i poljubim u usta ali bez jezika kada se osamimo ali kad smo u grupi ima razdaljinu1nedavno je želela da dodje kod mene u moj grad(nismo oz istog mesta) i iz čista mira želela je sex sa mnom i imali smo ga!dan nakon toga u firmi glumi hladnoću! kako bi ti spartanac ovo objasnio' ja mislim da je ovo za izbegavanje!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moje misljenje je da su njeni motivi da bude sa tobom povezani sa tvojim bratom. Zeli da mu se osveti i koristi tebe. Izbegavaj je kako zbog sebe, tako i zbog tvog brata. Gubis vreme i zivce. Savet za buducnost je da pratis njene motive koji se odnose na tebe. Ako je to njena zaljubljenost u tvoj izgled/karakter - to je jedino u redu. Jel imas moje knjige?

      Избриши
  9. Анониман18.5.18. 22:33

    Sparatnac, da li se i najboljima nekad(retko) dešavaju školske(početničke) greške ili smatraš da oni ne smeju da imaju takve propuste?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Desavaju se ali se izvinis sto pre. Takodje te stiti i njena visoka zaljubljenost.

      Избриши
  10. Анониман5.3.19. 23:34

    Pozdrav zivo me interesuje kako uvek imati tema sa devojkom i posle dugo vremena u vezi, u pocetku je lako pricati i drzati teme kada se ne poznajete ali posle duge veze kako uvek biti interesantan?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман6.3.19. 05:02

      Odgovor na tvoje pitanje je da konstantno radiš na sebi i da ulažeš u sebe, a pod tim mislim da se npr. usavršavaš u svom poslu, upišeš neki kurs da naučiš nešto novo, posećuješ seminare itd.

      Избриши
    2. Rastete pojedinacno i rastete zajedno je odgovor u jednoj recenici. Takodje morate da radite stvari zajedno i stvarate uspomene o kojima kasnije mozete diskutovati.

      Избриши