Moderni muškoženski odnosi


Ako ste kupili kompjuter, ili mobilni telefon pre desetak godina i sada pokušate da pokrenete neku modernu aplikaciju - Imaćete problem. Hteli to mi ili ne, tehnološki napredak ide vrtoglavom brzinom. Nekada su ljudi sanjali o onome što mi sad uzimamo zdravo za gotovo. Možete zabeležiti svaki momenat slikom i videom, možete imati instant komunikaciju sa ljudima sa one strane kugle, možete pitati gugl bilo šta...

Sva ta promena koja se dešava oko nas neminovno može uticati na mišljenje da se i ljudska priroda razvija zajedno sa tehnologijom. Da, naše bake nisu imale instagram i udavale su se u 19. Imamo dosta razloga da mislimo da smo posebna "moderna" generacija. Sada smo tako sofisticirani, progresivni, produktivni... Daleko smo dogurali od naših predaka.

Upravo suprotno je istina dragi moji čitaoci.

Sada smo najmanje upoznati i pod najvećim uticajem svih neznanih aspekta ljudske prirode. Ovo nije samo istina, već i ignorisana istina.

Pogledajte viralni efekat socijalnih medija i kako su emocije sve manje kontrolisane. Pogledajte manipulativne lidere kako lako zapale mase i to dugoročno. Pogledajte količinu drame, agresije i manipulacije na internetu. Pogledajte naše sklonosti da se upoređujemo sa drugima (pročitajte prethodni članak), našu sklonost da osećamo zavist, našu glad za statusom i pažnjom. Pogledajte našu potrebu da budemo u grupi i kako koristimo internet u tu svrhu. Sve je to povećano jer imamo mogućnost da komuniciramo brzo i sa više ljudi.

Ignorisanjem naše ljudske prirode znači da sebe osuđujete na mišljenje grupe, na destruktivno ponašanje, na zbunjenost, na upropašćene odnose, na osećaj bespomoći...

"To je bilo jače od mene" ili "To je jače od mene" su samo izgovori koji vode u još veću mizeriju. Čak i svesnost da je nešto bilo jače od vas neće promeniti činjenicu da ste podložni ponovnoj katastrofi.

Muškoženski odnosi su deo ljudske prirode i tu imamo isti problem. Mislimo da smo sada mnogo pametniji, a u stvari smo bik, a crveni plašt su naše emocije. Vođeni smo emocijama i to mnogo više nego što su naši baka i deka bili vođeni. Shvatite da su više od pola emocija trnovite i protekle od naših životinjskih instikta.

Moj je cilj ovde da shvatimo da moramo da naučimo da budemo bolji ljudi, da naučimo da budemo bolji partneri, da naučimo više o ljudskoj prirodi suprotnog pola ako želimo bolje u našem životu. Alternativa je da se prepustimo našoj ljudskoj prirodi koja je mnogo jača nego što sada mislite. Taj isti čovečuljak unutar nas koji je toliko puta "jači od nas" jednostavno vlada iz senke i dok to ne shvatimo nastaviće da vlada i upropašćava naše odnose.

E o tome se radi ovde i mojim knjigama. Hoću da saznamo ko smo mi stvarno jer jedino kada je to u svesti može da se promeni ponašanje i doživi pravi uspeh.

Na vašoj sam strani.

18 коментара :

  1. Анониман29.10.18. 16:10

    Слажем се!
    ~Ученик~

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман30.10.18. 17:22

    Pozdrav Vama, naisao sam na Vas sajt i zaista ima dosta logicnih stvari. E sad interesuje me da li je ljubav kao ljubav precenjena, da li je prolazna jer gledam danasnju situaciju, a znam ljude koji su u braku 50 godina a opet se vole i smeju kao da im je prvi sastanak...to me je nateralo da razmislim malo kad kazete da ljubav nije prolazna stvar? E sad da uzmem sebe za primer,nadjem neku koja mi se fizicki svidja i karakterno, i ja se njoj dopadam, da li je moguce odrzati njenu ljubav koliko god zelim cak i da je ozenim ili ako nadjem Pravu do kraja nasih zivota? pozz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako gledamo statistiku i verovatnocu - Ljubav je prolazna stvar. Ako gledamo mogucnost - Ljubav ne mora biti prolazna stvar.
      Ono sto zelim da kazem je da je moguce i da vredi da se boris za to. Mozes uporediti sa veoma dugim prijateljstvom ako ti ideja vecne ljubavi ne ulazi u glavu. Veliko prijateljstvo zacinjeno zaljubljenoscu - Tako gledaj.

      Избриши
    2. Анониман2.11.18. 20:59

      Koliko kritike sa strane zenske strane u vezi je prihvatljivo po tebi? Mislim, da li je uopste prihvatljivo da kritikuje - recimo da ne treba da grickam nokte i tako neke stvari. Uglavnom to sve ljubazno upakuje. Strahujem da bi mogla biti zvocalo - koliko dugo treba biti u vezi da bi se to primetilo?

      Избриши
    3. Suzdrzi se od grickanja noktiju bar ispred nje. Sto se generalnog saveta tice, vidi na koji nacin kritikuje, da li ima u uvid veliku sliku i koliko je ta stvar bitna u odnosu na veliku sliku. Zvocanje moze biti karakterno ili kao kanal neke njene frustracije i obicno je ovo drugo. Uglavnom to je komplikovana tema povezana sa njenom prirodom i njenom zaljubljenoscu. Jel imas moje knjige?

      Избриши
  3. Spartancu je potrebno tvoje odobravanje ispod svakog posta. ⸮

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман5.12.18. 12:19

    Nemam samopouzdanje i ne verujem da cu ga ikada imati iz jednog prostog razloga- imam mali penis. Jednostavno ne mogu da zamislim intimnost sa nekom devojkom jer znam da cu biti ismejan i ostavljen. Sta da radim ja a i momci koje muci isto problem, manja obdarenost? Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман5.12.18. 14:40

      Da shvatite da veličina nije bitna. Ako je devojka maksimalno zaljubljena, to je apsolutno nebitno. Erektilna disfunkcija i prevremena ejakulacija bi već mogli da budu problem, a ovo što tebe muči je nevažno, tako da si ok.

      Избриши
  5. Анониман29.5.19. 07:57

    Kaži mi Spartacus otvaranje vrata od auta, povlacenje stolice, vrata od restorana, da li to radimo svaki put kad smo sa djveojkom, ili samo tokom vaznijih sastanaka. Mislim na to ako su momak i djevojka u vezi recimo i po danu izadju na sladoled, da li treba da otvaramo vrata od auta, ili vrata od kafića običnog ili samo od restorana, da li izmicemo stolicu u poslasticarnici, ili u nekom kafiću? Vozimo djevojku do nekog mjesta, ili u market ili bilo sta, da li i tu otvaramo vrata? Meni to izgleda da treba da se koristi u posebnijim prilikama, jer će se izlizati ako svakodnevno i svakosituaciono koristimo. Jesam u pravu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sto se mene tice uvek. Pogotovo ako je to usrecuje. Navici ces je u periodu sastancenja. Ako situacija deluje neprikladno za otvaranje vrata od auta, onda preskocis.

      Избриши
  6. Анониман18.12.19. 23:46

    KO SMO MI STVARNO? moze li nekoliko recenica o prirodi pravog muskarca

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema pravi muskarac drugaciju prirodu, vec malo treninga i bolje navike i samokontrolu. Sve sam ti rekao.

      Избриши
    2. Анониман20.12.19. 00:32

      Ne razumem?

      Избриши
    3. Citaj malo blog, pa ces sam shvatiti neke stvari. Carobnog stapica nema, trebalo bi da ulozis malo vremena u sebe.

      Избриши
  7. Анониман27.9.21. 23:29

    Kako bi opisao jaku musku licnost?

    ОдговориИзбриши