Deset kratkih Spartančevih saveta za sastančenje


1) Ne slušajte svoj ego, slušajte moj savet.

2) Ne budite previše dostupni. To je anti-izazov.

3) Ne sastančite se sa devojkom koja se žali. To žaljenje će se samo pogoršati (ne smanjiti).

4) Ne prihvatajte opravdanja za njeno loše ponašanje.

5) Ne sastančite se sa devojkom koja obraća pažnju na sve osim na vas. To je nepoštovanje!

6) Ne izlazite ni na kafu sa devojkom koja ima momka. Ako vara njega, varaće i vas. Nema integriteta.

7) Ne sastančite se sa devojkom koja nije ljubazna. Posmatrajte kako tretira druge ljude (konobare, taksiste, prodavce) i životinje.

8) Ne budite njen šegrt. Budite Džentlmen sa samopoštovanjem. Ne prihvatajte loše ponašanje niotkog, pogotovu od nje. Ne interesuje me koliko je lepa.

9) Ne dozvolite da vam kaže jednu stvar, a onda uradi drugu, posebno male stvari. Male stvari otkrivaju njen karakter.

10) Ne oslanjajte se na savete iz magazina, televizije, novina, filmova i drugih ljubavnih eksperata. Čitajte moje blogove i pratite savete iz knjige.


Na vašoj sam strani.

Ako vam je ovo logično i zainteresovani ste za još mnogo više praktičnih i efektivnih saveta, razmislite o mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.

12 коментара :

  1. Анониман22.6.14. 17:42

    Spartanac, da li moze "Deset kratkih Spartancevih saveta za uspesnu vezu"? Srdacan pozdrav...

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala na novom postu. Iz nekog razloga sam se sad setio Karlosa Kastanede i njegovih knjiga o šamanizmu u kojem Don Huan objašnjava kako se postaje pravi ratnik. Na jednom mestu je rekao da je važan korak u tom procesu ono što se zove "poništenje sopstvene samovažnosti" u smislu suzbijanja ega. Drugi momenat iz tih knjiga koji mi se svideo je da pravi ratnik mora sve da posmatra kao izazov. Sve, sve, apsolutno sve - posao, studije, ženu, takmičenje itd. Naravno, ne treba da bude kompleksaš, nego samo da sve posmatra kao izazov i da to drži za sebe. Upravo sad treba reći kako je interesantno to što nam ego pomaže u nekim stvarima, dok nam u ljubavi odmaže. Zašto je to tako? Zato što ego zaslepljuje i obmanjuje. Žena se zaljubljuje polako, treba da ima dobar karakter i kod nje prolaze Spartančevi principi. Zato mnogi muškarci misle da razumeju žene - a istovremeno komentarišu kako im nije jasan ženski mozak! Ja primećujem da vremenom stišavam ego i dolazim do zaključka da se ego povlači uviđanjem istine, dok inicijalna kapisla za povlačenje ega predstavlja niz neuspeha i zdrav razum koji nam je ovde ovako lepo serviran. Samo treba saslušati prijatelje koji su raskinuli (bili ostavljeni) i provući njihova iskustva kroz ove principe. Mogu vam reći jednu stvar koju sam primetio: mnogi moji prijatelji su spremni da prihvate ove principe ali iz nekog razloga samo jednu stvar neće da urade - neće da ugase fejsbuk profil, pa to ti je čudo jedno! I evo ga jedan mi već rekao kako je njegova bivša skinula rilejšnšip status (fuj!) i više nisu zajedno. Ja više ne smem ni da mu kažem (trideset i deveti put) da ugasi profil. Ne kapiraju izazov i ego ih blokira u tome. Dakle, pravi ratnik mora da razume kako treba obuzdati ego i da to vidi kao izazov!
    Spartanac hvala ti i hoću ovom prilikom da te pohvalim kako su ti postovi uvek sveži i jako originalni.
    Veliki pozdrav svima :)

    ОдговориИзбриши
  3. Videces paralele sa mojim materijalom svuda oko sebe. Kada su u pitanju medjuljudski odnosi postoje univerzalne istine. Ko to ne vidi, ne gleda dovoljno duboko. Videces kako ce ovi materijali da se prelivaju u drugim poljima.
    Nemoj da pritiskas ljude. Moraju da se sami uvere.
    Citaj o Ninon de l'Enclos koja je Spartanka iz 17 veka. Trenirala je burzoaziju da budu izazov u 17 veku! Napisacu clanak o njoj u skorije vreme. Mani Kazanove i Don Zuane. Postoji mogucnost da su bili pozeljni samo zato sto su bili javne licnosti i iskoriscavale svoj status na polju muskozenskih odnosa. Kao Dzordz Kluni npr. Ko zna koliko je on zena imao, sto ne znaci da ih razume. Ali zato Ninon de l'Enclos - ona razume zene u potpunosti. Videces, davala je vrlo slicne strategije sa ovim mojim.
    Nema na cemu Marko.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da li ima neka knjiga od gore pomenute prevedena na srpski koji bi preporučio?

      Избриши
    2. Mislim da nema, ali se njene taktike pominju u 48 zakona moci.

      Избриши
    3. Анониман31.5.19. 22:51

      Mozes li pojasniti na koji nacin bi knjiga "48 zakona moci" mogla da nam pomogne ? Planiram da je kupim!

      Избриши
    4. Stitice te od raznoraznih manipulacija jer ceh ih biti svestan. Kupi slobodno. Mislim da je 500 dinara u knjizarama.

      Избриши
  4. Spartanac,da li mozes nekako da motivises momke kojima je dosadilo da muvaju ??

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ko kaze da morate non stop da "muvate"? Radi nesto u cemu uzivas, posveti se karijeri, procitaj dobru knjigu, pogledaj dobar film, zovi drugara otputujte negde... Vratice se zelja, a do tada uzivaj.

      Избриши