Konkurencija - Ćerka izazova


U trgovini, ako dva kupca žele da kupe jedan proizvod, cena tog proizvoda je veća. Ako četiri kupca žele da kupe taj proizvod, cena je još veća. Sama nedostupnost čini taj proizvod vrednijim.

O čemu se radi ovde? Pa o izazovu, eto o čemu!

Ako niste do sada verovali u njega, eto jedne životne paralele.

Kako se to odnosi na devojke Spartanac?

Vidite momci, kada ste vi njoj nedostupni u prvih 60 dana (manje dostupni od njenih želja i navika), ona misli da ima konkurenciju. U njenoj glavi, vi mora da imate neku drugu (ili druge) čim se ne ponašate kao ostali koji su je smarali svakog dana, i dosadili, i ubrzo bili ostavljeni. Kako njena zaljubljenost raste, vi ste za nju zgodniji. Maksimalno zaljubljena devojka misli da vas sve devojke u gradu jure.

Kada se sastančite, i kako njena zaljubljenost raste, počinje sa njenim indirektnim probama da li ima, i ko je njena konkurencija. Naići će samo na vaš humor naravno:

"Ti si mi prva devojka sa kojom izlazim" (ovo upotrebljavajte samo ako deluje apsurdno)

"Kako mogu da izlazim sa drugima pored tebe"

"Trenutno si na šestom mestu, ali si na uzlaznoj putanji. Možda budeš peta posle ovog sastanka."

"Moram da posvetim ženi i deci malo vremena"

Ljubav je igra! Humorom ćete samo podgrevati njene misli. Zar ovo nije zabavno?

Ovde nije samo humor i izazov, ovo je zaštita. Tvrdoglava (i/ili razmažena) devojka ne podnosi izazov (niti ovakav humor). Dobroj devojci taj diskomfor diže zaljubljenost i inspiraciju. Tvrdoglavoj ratobornost i ozlojeđenost. Super, saznali smo ranije - Sledeća! Dobra devojka kaže sebi: "Izbacicu ih ja iz jednačine kad tad" ili kaže vama: "Jel se viđaš sa drugim devojkama?". Vi, koji imate knjigu, znate šta to znači.

Bilo da ona ima stvarnu konkurenciju ili ne, ona je ta koja će morati da se strpi i da vas poštuje, ukoliko želi bilo šta sa vama.

Zapamtite momci: manja dostupnost i veća potražnja - veća cena.

Na vašoj sam strani

Ukoliko želite da postavite pitanje, ili pročitate odgovorena pitanja, to možete uraditi ovde.

Ako vam je ovo logično i zainteresovani ste za još mnogo više praktičnih i efektivnih saveta, razmislite o mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.

14 коментара :

  1. Dovar tekst.
    Od primera mi se najviše sviđa treći i četvrti; drugi je već rezervisan za kasnije sastanke jer je komliment; dok za prvi bih rekao da može da se protumači kao "spuštanje" sebe ako se nespretno iskoristi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Mikula. Nece ni oprobavati na ranim sastancima tako da nemas problema. Nema spustanja sebe. To je ekstrem. Zna ona da nije prva. Itekako zna (cak i da jeste prva u realnosti). Znace ona da si saljivdzija kad izgovaras ovakve stvari. Bez brige Mikula.

      Избриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Vladimire. Ne u pocetku, vec uvek reaguju pozitivno. To im je u prirodi covece. Sto se tice ispita, uvek si na ispitu, i trebace ti svako slovo koje pisem kada udjes u te vode. Videces...
      Nisam primio tvoju porudzbinu jos. Evo zamolicu nekog, ko je vec kupio, da ti objasni sta propustas.
      Svako dobro.

      Избриши
    2. Ključ je alat koji će da otključa tvoje glavne muške osobine.
      Realno, mislim da knjiga vredi ovoliko:
      [(stambeni kredit podignut sa pogrešnom ženom+ troškovi razvoda+ alimentacija) x psihička i emocionalna trauma koja ne može da se proceni]^n
      gde n predstavlja broj godina koliko je trajala tvoja tortura sa pogrešnom.
      Imaj u vidu da sam ja ekonomista ;)
      To može da ide do 200 hiljada evra po mojoj proceni... Da, da, do dve stotine hiljada evra!
      Sve ovo ćeš da izbegneš ako pročitaš knjigu više od 10 puta.
      Meni je knjiga pomogla već u tom smislu da mi je sad sve jasno, tako da se više ne nerviram oko muško-ženskih odnosa, već ih trezveno i racionalno analiziram. Jedino ne znam da li ću pronaći Pravu, ali nemam nameru da od toga odustanem.
      Prava može da te uzdigne kao čoveka, a pogrešna može da te upropasti.
      Pa ti vidi šta ćeš... Izbor je tvoj!

      Избриши
    3. Ako psihičku i emocionalnu traumu prevedeš u novac (odšteta za duševni bol na sudu - samo što to nećeš dobiti), a n-ti stepen je preko 10, onda ti je valjda jasno da može da ide i preko milion evra... I više!
      Imam pitanje za sve vas: Koliko ima milionera na ovom blogu?
      Duhovit sam ja, ali tema nije nimalo za smejanje.

      Избриши
    4. Marko, jel to razmisljas da vratis knjigu ili mi se cini?
      Haha
      Hvala ti.

      Избриши
    5. Propušta glavobolju. Već 9-ti put (deveti put) čitam knjigu i još nisam uspeo da je zapamtim napamet i da pohvatam sve. Količina informacija je pregolema.

      Избриши
  3. Анониман31.8.14. 23:07

    Spartanac vec neko vreme razmisljam da uradim neku tetovazu, pa me zanima da li je to devojkama privlacno ili odbojno. Sta mislis da li da uradim tetovazu posto hocu da poboljsavam fizicki izgled.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sto se estetskih razloga tice, to moze da te ukrasi malo. Medjutim, to nije nalepnica pa da mozes da je skines po volji. Svako ce imati svoju interpretaciju te tetovaze, a ta interpretacija moze biti i negativna. Drugo, potencijalna devojka ce te pitati sta to znaci i pretpostavice ceo tvoj sistem vrednosti na osnovu jedne slicice. To je antimisterija. Trece, cuo sam da retko ko stane na jednoj tetovazi.
      Moj savet ti je da ukrasis telo misicima, umesto crtezima. Ako vec imas misice, to je dovoljno. Povedi sestru i obnovi garderobu. To je bolja investicija.

      Избриши
  4. Анониман26.12.18. 21:04

    Pozdrav Spartanac.
    Verovatno si čuo za Miloša Koprivicu osnivača Društvene Dinamike u službi zavođenja. Naleteo sam skoro na neki njegov tekst što se tiče devojaka gde je napisao kako devojke imaju dva standarda što se tiče muškaraca. Prvi je kada nas gleda kao ljubavnika (sa kojim ima seks) i snabdevača (muškarac od kojeg traži stabilnost i sigurnost) u prevodu muškarca za brak. Ovaj tekst je napisao da bi objasnio većini momaka koji se pitaju zašto npr. neka devojka ima seks sa nekim dečkom isto veče bez da se uopšte trudi, bukvalno mu priča sve svoje fantazije i iskustva dok se ista ta devojka pred drugim dečkom predstavlja kao devojka oko koje treba da se trudi, da je osvaja, da bi eventualno ponekad imao seks sa njom. Tu je onda objasnio da je to zato što u prvom slučaju na tog dečka gleda kao na ljubavnika sa kojim može da se provodi i zeza, a na drugog kao na snabdevača koji je materijal za brak.
    Zanima me tvoje mišljenje povodom ovoga, i šta ima da kažeš na ovo?
    Imam tvoje knjige i ja podržavam tvoje principe, i nisam za to da se potencira seks, nego me zanima šta imaš da kažeš na ovo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako gledamo kratkorocno, ovo mozda i ima neku logiku. Dugorocno ovo ne pije vodu ni malo i reci cu zasto.
      Ljubavnik je u najvecem broju slucajeva onaj u kog je ona zaljubljena ali on hoce da taj odnos zadrzi takvim a ne da ga unapredi posvecivanjem. Ona je ta koja se nada da ce on da se predomisli i sada vidi ceo problem sa ovom dinamikom. On se retko kad predomisli jer i mi muskarci trebamo da se zaljubimo da smatramo neku devojku nasom devojkom i da joj se posvetimo. Zaljubljivanje u ljubavnicu se vrlo retko desi. Dobra je za krevet i kratke price, ali za vise nije po kriterijumu tog momka. Takodje je redak slucaj kada ona ima ljubavnika samo zbog seksa.
      Ako ga ona gleda kao snabdevaca primarno to onda znaci da nije zaljubljena vec da ima alternativni motiv. "Snabdevac" medjutim misli da je osvojio karakterom i ocekuje njenu ljubav. Kada stvarno oseti njegovu nebitnost u tom odnosu, opameti se i ostavi parazita. Drugi slucaj je kada on zna da je samo zbog novca (ili neceg materijalnog) i onda to ja zovem - Prostitucija. Mozda si cuo za tu rec.
      Ja uopste necu ni da studiram ovu dinamiku jer ne zelim sve ovo ni za sebe a ni za moje citaoce. Ja zelim da je devojka stvarno zaljubljena u nase stvarne osobine jer je to jedini nacin da budes sa nekim dugo i srecno i da razmatras neku ozbiljniju buducnost. Takodje, zelim da vas zastitim od onih devojaka koje stavljaju masku neceg pravog a nije to sto vi trazite.
      Jos nesto, mislim da je zenski standard mnogo komplikovaniji od ovoga cak i da usvojimo specificne slucajeve.

      Избриши
  5. Анониман27.8.20. 02:27

    Da li je ispravno reci da se vidjam i sa drugim curama, pa zato ne odgovaram na poruke i pozive ? Moze li to proizvesti kontraefekat ili sam veci izazov ako to odgovorim ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Odgovori na poruke porukom da cete pricati o tome kada se budete videli. Nemoj da ignorises njene poruke, ali uvek usmeri na komunikaciju uzivo. Kontraproduktivno je pricati da se vidjas sa drugim zenama u 99% slucajeva.

      Избриши