Mamokratija


Naišao sam na jednu statistiku gde su ispitani 1000 muškaraca i izvukao sam tri stavke. Statistika je realna i zabrinjavajuća.

-67% muškaraca vole kada žena preuzme vođstvo.

Momci, da vam nacrtam: vi je zovete na sastanak, vi ga planirate, vi ga plaćate, vi birate film, vi birate restoran, vi birate aktivnost! Kada ona zove na sastanak, i ona ga plaća, onda je ona na kormilu (koliko često se ovo događa?). Osim toga, ne.

Zašto muškarac želi da žena dominira? - Zato što želi majku, a ne partnera!

-16% muškaraca donose većinu odluka u vezi. Samo 16! Znači da u 84% slučajeva, ona donosi odluke. Pa i Feministkinje bi rekle da bi trebalo da bude 50 % aman.

- 3% muškaraca brine o tome ko nosi pantalone u vezi.

Nije ni čudo što nam je procenat razvoda 25% (bio bi 50% da smo bogatija država). Nije ni čudo što toliko brzo dosada ulazi u vezu.

One žele lidera! Naravno, pošto ne mogu da ga nađu, jednostavno, udaju se za papuču. Kažu sebi: "Pa dobro, kada su većina ovakvi, a ne želim da se udam za kretena (mačo muškarac), udaću se za ovog dosadnog muškarca koga mogu da kontrolišem". I tako deca gledaju kakva je dinamika odnosa u kući i tako biraju partnere. Eto porekla mamokratije. Umesto da ta ćerka gleda u snažnu i stabilnu očevu figuru, i kako se majka i otac poštuju i vole; imamo mamokratiju gde svako svakog toleriše, a trebalo bi da svako svakog idealizuje. Tužno...

Muškarci su dopustili ovo. Muškarci su ti koji proizvode nefleksibilne i sebične devojke. Ne umeju da se suprotstave i da odbrane svoju čast. Možda, kada bi im kičma izrasla.

Gde je dan Muškaraca? Gde je dan Očeva?

Da su muškarci drugačiji, one bi morale da se promene i da počnu da nas poštuju. Ako se muškarci ne promene kao pol, Džentlmen, kao tip muškarca, će izumreti. Glavni problem je što muškarci traže ljubav, a ne poštovanje. Onda kada postanu papučari, jer joj prepuštaju sve odluke, dolazi dosada na vrata. Svi mi znamo kako dosada utiče na poštovanje i nivo zaljubljenosti.

Gde su ženski ljubavni doktori koji propovedaju da žene žele jakog muškarca koga će da idealizuju? Ko će da se uhvati u koštac sa ovim problemom osim mene?

Zapamtite momci, ona vam nije niti majka, niti sluškinja, niti kuvarica, niti psihijatar, niti dvorska luda. Poštovanje ispred ljubavi molim vas. Imali ste jednu majku u životu. To je to!

Hajde da spasimo muški rod počeći od sebe.

Na vašoj sam strani

Ako vam je ovo logično i želite da vratite glavne muške osobine, razmislite o mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.



3 коментара :

  1. Isao sam u posetu kod prijatelja kom samo sto se nije raspao brak i usput onako gledam i odjednom ukapiram da skoro svi muskarci u busu su imali nesto roze na sebi i samo sam rekao u sebi hvala spartanc sad bih i ja nosio roze i mislio da sam musko! Elem da se vratim na prijatelja,znate sta mi je izjavio: da bi se sutra vratio kod mame jer o nicemu ne razmisljas i jos na moju opasku posto i on ima cerku,za koga ce da se udaju sutra jer se uporno radjaju samo zenska deca(barem kod mene na kraju) krajnje rezignirano odgovorio : a za koga!?
    Posto sebe smatram spartancem nazvao bih ovo"Pokret protiv rozih kosulja" :)

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam ciljao na stil oblacenja, niti na boju. Ako ti lepo stoji pink kosulja - nosi je. Ne odredjuje boja kosulje da li si dzentlmen ili ne. Ciljao sam na karakter.
    Pa ako ga ostavi zena, zelja ce mu se ispuniti (sto je crni humor).
    Pozdrav Jovo.

    ОдговориИзбриши
  3. To što ovde ima samo dva komentara isto govori o nečemu.
    Bilo kako bilo, imao sam devojku koja mi je sve prepuštala, bila je bezlična, htela je samo da se uda, izdržao sam 2 gledanja i zdravo. Moraš bre da pokažeš volju, ličnost neku, da znaš šta voliš u životu, a ne onako mlako, to ne podnosim. Bolje da bude malo rvanja, intelektualnog npr. Pozdrav.

    ОдговориИзбриши