Doneo sam odluku


Neću da okolišem oko ovoga već ću preći direktno na stvar:




Ne možete da promenite situaciju (i život), ukoliko ne donesete odluku.

Neki od vas nastavljaju da cmizdre, da se žale zbog manjka novca, da se žale zbog manjka vremena, da se žale zbog manjka socijalnog života, da se žale zbog manjka prilika, zbog zdravlja, zbog posla, zbog šefa, zbog žene, zbog muža, zbog prijatelja, zbog roditelja, zbog toga što su svi ovakvi ili onakvi... Žalite se, mrmljate, brbljate...

Ućutite!

Ućutite i učinite mi uslugu - Donesite odluku!

Ako želite da promenite nešto u vašem životu, potrebno je uraditi samo jedno. Da, pretpostavili ste. Potrebno je da donesete odluku. Vi, koji donosite pogrešne odluke, potrebno je samo da počnete da donosite ispravne odluke. Samo donesite tu odluku.

Mnogi će mi reći da nemaju kontrolu - Imate kontrolu!

Vaš život je suma vaših odluka. Ništa više, ništa manje. Suma svakih, pa i najsitnijih odluka. Ne odluka vaše majke, vašeg oca, vaše braće i sestara...Čak i da ste radili ono što su oni odlučivali, opet je to bila vaša odluka da ih poslušate.

Hoću da od ovog dana, pa do kraja vašeg života, imate ovaj princip u glavi - Ako želite promenu u vašem životu, donesite odluku.

Ja jesam!

Pred kraj mojih tinejdžerskih godina, osetio sam takvu ljubavnu bol, da je ne želim ni neprijateljima. Nisam mogao da jedem, da spavam, niti bilo šta manje bitno od toga. Kao da mi je neko stavio užarenu potkovicu u stomak. Prži i ne prestaje (bar sam to tada mislio). Što je gore, bio sam zbunjen, iziritiran i bez nade da će ikada proći.

U sred te moje patnje, doneo sam odluku! Odlučio sam da je to zadnji put u mom životu da osetim tako nešto zbog ljubavi. Da nisam doneo tu odluku tad, preživljavao bih i gore stvari od toga do sad 100%. Ta odluka me je navela na ovaj put. Ne samo to, ta odluka mi je dala inspiraciju za donošenje još ispravnih odluka: da završim fakultet, da budem zdrav (da treniram i jedem ispravno), da poštujem realnost i mnogo drugih "sitnijih" odluka. Taj bol je odavno prestao, ali ono što je ostalo iza njega me je stvorilo.

Zapamtite momci, vaš život je tu gde jeste samo zbog vaših odluka. Ako niste zadovoljni vašim ljubavnim životom - to je suma vaših odluka.  Ja nisam imao Spartanca sa knjigom, odgovorima i blogom . Ja sam sam skupljao kockice i "dobijao modrice na ulici". Ali sam uradio najbitnije - Doneo sam odluku, eto šta sam uradio!

Hoćete promenu - donesite odluku.

Na vašoj sam strani.

Ukoliko želite da postavite pitanje, ili pročitate odgovorena pitanja, to možete uraditi ovde.

Donesite i vi odluku da promenite vaš život na bolja uz pomoć mojih knjiga  Ključ i Dijamantsko jezgro.

6 коментара :

  1. Анониман14.9.14. 11:56

    Spartanac sta su sponzoruse, mozes li mi ih opisati i kako da ih prepoznamo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kada je znanje o tvom poslu i tvojoj imovini vaznije od znanja tvog karaktera i emocija to je ocigledan znak. Ovo drugo moze i da ne bude vazno. Pitace te "A cime se ti bavis" malo "prerano" (po meni, ovakva pitanja se ne pitaju pre sredine prvog sastanka i to samo u cilju upoznavanja). Prava devojka gleda da svoje sadasnje ili buduce ekonomske probleme resava sama (ukoliko ih ima), a ne da joj te probleme resava momak/muz. E sad, tvoja finansijska nezavisnost je njoj privlacna jer se ona implementira u glavnu musku osobinu samopouzdanje. U prevodu, ako umes da brines o sebi (finansijski), moci ces i da brines o njoj i eventualno buducem detetu. Jel sam te izgubio ili me shvatas? U knjizi sam posvetio paznju tome.

      Избриши
  2. Анониман15.9.14. 11:32

    Spartanac odličan je ovo tekst, mada je donošenje odluka samo uvod u promene. Meni nije jasno šta ti znači ono "da poštujem realnost"?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Taj prvi korak nema momentum i najtezi je. To nije "samo" uvod u promene, vec esencijalna stvar.
      Covek koji kaze "Bicu ono sto jesam, pa kome se svidim" ne postuje realnost. Covek koji misli da moze da osvoji svaku ne postuje realnost. Ali i covek koji misli da su sve zene lude i da je ljubav prolazna stvar, i on ne postuje realnost.
      To su samo neki primeri. Ona bazira njenu zaljubljenost na vasim glavnim muskim osobinama, a ne na vasoj diplomi fakulteta, novcu koji posedujete, vestinama koje posedujete, znanju koje posedujete. Realnost kaze da - ako imate manjak glavnih muskih osobina necete biti uspesni u ljubavi. To nisam ja izmislio (vec to realnost diktira), ali to ja postujem. Isto tako postujem da nista (emocionalno) ne pocinje dok joj se ne svidis. To je realnost. Sa druge strane (one dobre) znam da postoje dobre devojke i da je ljubav odrziva.
      Ukratko , gledam stvari takve kakve jesu - a ne kroz ruzicaste naocare.

      Избриши
  3. Анониман4.12.22. 15:48

    Pozz, kako povecati glavne muske osobine, pre svega mislim na samopouzdanje?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tako sto ces da das sebi cilj i postignes ga. Kreni od malih. Misli visoko o sebi i ne trpi sranja. Mora neki proces za dugorocno samopouzdanje. Naruci knjige ako nemas. Pravilno ponasanje i strategija sa zenama ce ti dati samopouzdanje.

      Избриши