Disciplina - Doslednost ključu



Da li možete igrati ovu igru bez emocija?

Da li možete prelaziti sa devojke na devojku, a da ne osećate ništa?

Da li postoje periodi gde ste usamljeni ili previše zauzeti za svoj ljubavni život?

Da li možete da "zarđate" i polako odustanete od discipline?

Ne, ne, da i da.

Recimo da ste dugo van igre ili, još gore, da imate niz promašaja i onda bum! Naiđe neka koja deluje zaljubljeno i sa dobrim karakterom. Tada vaša usamljenost i vaš ego radi protiv vas jer oba precenjuju njen nivo zaljubljenosti i govore vam kako operišete na višem nivou nego ostali momci. Tačno je to da ste na višem nivou, ali to ne znači da niste ranjivi.

Ako su vaš ego i vaša usamljenost previše jaki, dešava se da odstupate od pravila iako znate da pravite grešku. Bivate kontrolisani emocijama! Slušajte momci, ta devojka itekako može da vas povredi. Saznaćete da se svako odstupanje od pravila plaća bolom (ili gubljenjem vremena u najmanju ruku).

Rešenje je promeniti percepciju i postati disciplinovan. Svaka devojka je vežba za sledeću. Da da, i ta što si imao tri fenomenalna sastanka sa njom. Ona je vežba za sledeću! Ništa ne merimo do 10 sastanaka. Kada prođu 10 sastanaka, i vi ispoštovali svu proceduru, i ona nije dala niti jedan loš znak, i kada sve teče po planu - tek tada možete malo da se opustite.

Nemojte da podcenjujete svoje emocije jer svi smo mi ljudi. Svi imamo emocije. Svi možemo osetiti usamljenost i ozlojeđenost zato što zaslužujemo više.

Na koje situacije treba obratiti pažnju.

-Kada dugo niste upoznali zainteresovanu devojku. Tada vaše isčekivanje od sledeće devojke postaje veliko.

-Kada doživljavate promašaj za promašajem. I ti promašaji su vežba za sledeću! Svaka pogrešna devojka je korak bliže onoj koja nije.

-Kada su više devojaka zaljubljene u vas. Tada je vaš ponos "napumpan" i zavaravate se da vam pravila i disciplina ne trebaju.

-Kada je sva na vama (bukvalno ko sijamski blizanac) posle nekoliko meseci zvanične veze i indirektno vas bocka za decu i brak. Tada vaš ego kaže - "Imam je", i polako se udaljava od stvari koje su je osvojile zbog lenjosti, manjka discipline ili zbog pukog ego koji kaže - "Šta će mi Spartanac više". Pogodite šta će se desiti sa kolima ako ih ne održavate? Čuvajte se ovoga.

Ne možete odstupiti od pravila zbog "brzih" rezultata i zbog vašeg ponosa. Uvek držite gard! Nađite unutrašnji balans (ne precenjujte i ne podcenjujte ni jedan sastanak) i koncentrišite se na proces, a ne na rezultate.

U svakom slučaju ne odustajte od pravila kakav god da je razlog. Kada odustajete od mene, bilo svesno ili od nemoći, ponašate se isto kao i svi ostali  koje je ona ostavila.

Zapamtite momci, da je lako, svaka šuša bi bila Spartanac.

Na vašoj sam strani.

Ukoliko želite Spartansku disciplinu u ljubavi, razmislite o knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.

9 коментара :

  1. Анониман29.7.14. 00:47

    Svo nase umovanje svodi se na to da popustamo osecanjima.

    ОдговориИзбриши
  2. Snazan covek ima dobru samokontrolu, mudar covek ima dobru percepciju. Ja zelim da imate oba. Tema je zabelezena, pa cu napisati clanak o procesu donosenja odluka u buducnosti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман2.8.14. 20:03

      Proces donosenja odluke ? Xexe, cista vojna terminologija. Mora da si radio u vosjci ili radis, ili se druzis sa vojnim govedima (tako vojna lica oslovljavaju jedni druge od milja)

      Избриши
    2. Ne mora da znaci da je vojna, moze biti i poslovna (menadzerska) terminologija :)

      Избриши
  3. Анониман31.7.14. 01:30

    Mnogi grese iz straha da ne pogrese...

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман30.1.17. 15:20

    Upravo ovo mi se dogodilo, privukao sam prelijepu djevojku nakon duzeg vremena ,prateći upute Spartanca. Onda sam pomislio da mi vise ne treba to i počeo da pokazujem osjećaje. Ubrzo sam izgubio djevojku. Ali to je samo lekcija,sljedeci put ne odustajem tek tako od uputa velikog Spartanca.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман8.12.17. 10:47

    Na koja se pravila misli konkretno?

    ОдговориИзбриши