Disciplina - Nezavisnost od emocija


Ako pitate sve ljude, koji su uspešni u bilo kom polju, da vam objasne šta oni imaju, a nemaju ostali, reći će vam - disciplina. Zašto onda niko ne pominje disciplinu kada su u pitanju muško-ženski odnosi?

Disciplina je deo samokontrole koja je trećina glavnih muških osobina. Moja definicija discipline je raditi ispravne stvari bez obzira na stanje naših emocija, odnosno koliko smo zaljubljeni, da li smo mrzovoljni, da li smo umorni i da li je to izvan zone našeg komfora.

Ako ste zaljubljeni, imaćete tonu emocija u glavi. Neke će čak biti i negativne. Svi mi smo ponekad ljubomorni, nesigurni, ljuti, razočarani, odnosno osećamo ceo spektar emocija koji nije dobro da ona vidi. U tome je ključ - ona ne treba to da vidi.

Momci, ne možete se kajati za negativnu eksploziju, ako se ona nikada ne desi. Ne možete se kajati za neku glupu rečenicu ili delo ako se to nikada ne desi.

Svakog dana mi imamo izbor: ići u teretanu, ili pojesti dva parčeta torte. Ako imate znanja, znaćete pravu odluku, ali da li ćete imati discipline da je primenite?

Ključ je u disciplini! Disciplina je potrebna u svakom segmentu vašeg života i u svagom segmentu vašeg ljubavnog života. Potrebna je kod prilaska, kod pitanja za broj, kod prvog sastanka (pogledajte samo prvi sastanak koliko ima discipline u tom članku), kod prvih 60 dana, kod veze i kod braka.

Disciplina je izostaviti deo mozga koji je zadužen za emocije pri donošenju odluka i prepustiti to racionalnom delu mozga. Disciplina je raditi stvari iako nisu komforne. Disciplina je učiti i primenjivati. Disciplina je sve!

Ona se zaljubila ili će se zaljubiti u Džentlmena, a Džentlmen je disciplinovan. Ne malo disciplinovan, već vojno disciplinovan. On oseća nuklearne bombe unutar sebe, ali je spolja ambasador.

Nemojte da mislite da je lako biti disciplinovan i raditi ono što treba. Vrlo je teško, jer idem protiv nekih vaših primarnih instinkta. Dobra vest je da vremenom postaje lakše da je primenjujete.

Zapamtite momci da budete disciplinovani da radite ono što treba da se radi da bi ste bili uspešni, odnosno da imate pravu devojku koja je visoko zaljubljena u vas. Nije džaba disciplina na korici i jedno od poglavlja u knjizi. Proglasite nezavisnost vašim emocijama.

Učite, učite i učite.

Na vašoj sam strani.

Pročitajte i Disciplina - Doslednost Ključu.

Ako vam je ovo logično i zainteresovani ste da se disciplinujete za kvalitetnu devojku, razmislite o mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.


3 коментара :