Sledeća misija



Bio sam na jednom koncertu domaćeg izvođača koji uglavnom peva balade sa mojih petnaestoro vanbrače dece (ako se iko od vas pita sa kim sam bio, mada koga to zanima). Ja u životu nisam video toliko slobodnih devojaka. Na 15 devojaka bio je jedan par. Zašto? Pogledao sam nekolicinu devojaka u oči. Nisam video zlo. Nije postojao očigledan razlog zašto su tu bez fizički jače polovine. Video sam potrebu – Potrebu za jakim (odgovarajućim) muškarcem. Ne shvatite me pogrešno, ne fizičku potrebu, već onu žudnju – Žudnju da podele njihove trenutke (između ostalih i sam koncert) sa njima specijalnom osobom.

Taj me prizor posebno pogađa jer već evo šest godina pomažem muškarcima da postanu jaki, da budu džentlmeni, da poštuju sebe i devojku, da budu zavodljivi, da se skoncentrišu na vaše potrebe umesto samo na svoje, da daju i biraju davaoca, da nasmeju, da pruže zabavu, da odaberu dobru devojku i odbace pogrešnu, i na kraju, da budu brižni momci, muževi i (budući) očevi.

Postoje stotine Spartanaca (Spartanci su poznati po specijalnom tretmanu svojih žena, po jačini karaktera i po časti. Zato želim da se momci ugledaju na njih i da se nazovu tako ako misle da zaslužuju takav naziv) u Srbiji, Bosni, Crnoj Gori i Hrvatskoj koji se spremaju da budu bolji momci svojim devojkama.

Da ponovim: Oni se spremaju da budu bolji momci budućim (ili sadašnjim) devojkama. Vama!

„Momak je sklonio ego, uči o ženskom polu, kupuje knjigu, odbacuje pogrešne, trenira telo i um i disciplinuje se da bi sebi i meni bio bolji.“

Da sam ja devojka meni bi bio oduvan mozak. Ali devojke, ne zavaravajte se. Ne može svaka da ima ovakvog momka! Zato ćete i da budete zaljubljene u njega. Baš zato!

Osim toga, rešio sam da se posvetim i ženskom polu. To ne znači da ću da vas molim da me prihvatite. To znači da ću da kažem kako stvari stoje i šta treba da se uradi kako bi bile uspešnije u ljubavi. Neće da me interesuje da li se to vama dopada ili ne jer ja sam na strani istine. Takav sam sa momcima, tako ću i sa vama.

Rešenje postoji, ali ne mogu sam da rešim ovo naše stanje. Trebate mi.

Na vašoj sam strani.

3 коментара :

  1. Анониман21.6.16. 17:27

    Imas vraski tezak posao prijatelju,jer se vecina muskaraca u modernom dobu slabo snalazi u sferi musko-zenskih odnosa.Ali si na odlicnom putu da promijenis dosta toga,jer je tvoja misija iskrena,pogadja u srz,mozda joj treba malo vise empatije,saosjecajnosti.Emancipacija zena je koliko dobra toliko i losa ili pogresno shvacena i interpretirana u stvarnosti,odlaskom u krajnost.Uz jacanje egoizma kod oba pola,u krizi je upravo ljubav kao temelj iskrenih odnosa.Ne moze se samo misliti na sebe i na svoje prohtjeve,a zapostaviti partnera i od njega samo traziti ljubav,zrtvu,ustupke.Znaci proces individualnog jacanja i istinskog upoznavanja sebe i svojih zelja,samospoznaja i zrelost,odgovornost.

    ОдговориИзбриши
  2. Tacno tako. Na dobrom sam putu jer ovaj blog belezi konstantan rast od samog stvaranja i trenutno je jedan od najposecenijih blogova u Srbiji. Pametno zboris i hvala ti na podrsci.

    ОдговориИзбриши
  3. Nevjerojatno je to kako djevojke kada se odjube(cak i one dobre) postanu totalna suprotnost. Dok je bila zaljubljena prihvacala je svaki sastanak bez obzira na druge stvari, ponasala se lijepo. A kada se odljubi hladna i vise ju nije briga za tebe ni tvoje osjecaje(kao da nikada nije nista ni bilo). Rekao bih da cak ni muskarci nisu toliko ''okrutni'' kada se odljube.

    ОдговориИзбриши