Razbijač mitova 4 - Da li lepota znači sreća?

Odavno me nije bilo i izvinjavam se momcima koji prate blog. Želim da vas podsetim da pišem novu knjigu koja je prvenstveno namenjena onima koji imaju knjigu Ključ.


Ovaj post doduše posvećujem onim momcima koji nisu zadovoljni svojim izgledom i onim devojkama koji preveliki akcenat stavljaju na svoju lepotu u potrazi za srećom.

Šta pomislite kada se pogledate u ogledalo? Da li je to mišljenje promenljivo? Da li sebi niste lepi, dok možda svim ostalima jeste, a devojke? Kakav pogled vi imate, a momci?

Struktura kostiju je samo jedan aspekt vaše fizičke privlačnosti, a neki od vas se već osećaju bespomoćno. Ja iskreno verujem da ono što imate unutra itekako utiče na vaš izgled. Verujem da se nazire vaše duhovno stanje, inteligencija (donekle), samopouzdanje i trenutna emocija. Sve se vidi, posebno onima sa istreniranim očima. Šta vam je baka govorila? Oči su prozor duše.

Da biste se osećali vrednim, nije poenta da ličite na holivudskog glumca ili glumicu. Toliko sam primera video buckastih momaka prosečnog izgleda koji imaju unutrašnju snagu koja zrači. Još više sam primera video gde holivudski lepa devojka ima hronično tužne oči i bedan i dosadan život.

"Spartanac, a da li lepota može doneti više sreće?"

Činjenica je da vam spoljašnji izgled daje određenu moć, posebno ženskom polu (jer smo mi muškarci vizuelna bića). Može vam otvoriti neka vrata u karijeri (posebno ženskom polu), može vam dati više moći pri inicijalnom izboru partnera i može vam dati inspraciju da dokažete svetu da imate nešto pored vaše lepote (što može da vas odgurne u vrhunske karijere i ličnosti ali vrlo retko). Međutim, moram reći da je lepota ruža koja ima trnje. Lepota smanjuje inspiraciju duhovnog i intelektualnog unapređenja, izaziva zavid, pretvara u seksualni objekat, pravi od vas roba toj lepoti koju morate da održavate garderobom, šminkom, vremenom...

Ne želim da pišem toliko o lepoti jer kada velika zaljubljenost umeša prste, ona vas može pretvoriti u najlepšu osobu na svetu. Loš karakter vas može pretvoriti u vešticu, gorilu ili papuču. Ono što želim da vam kažem je:

Lepota ne mora da znači i sreća, ali sreća definitivno znači lepota.

Kada ste srećni sami sa sobom, kada vam se celo lice smeje, kada vam je pogled zrači snagom pronicljivošću, srećom i samopouzdanjem, ja vam garantujem da ćete biti nebrojano puta lepši sebi i drugima.

Za vas momke - devojke vas nikada neće gledati isto.

Za vas devojke - Odaberite što boljeg muškarca vašom lepotom, ali ga zadržite vašim karakterom. Smisao za humor devojaka je žestoko seksi nama muškarcima (eto male naznake).

I za kraj, ovo nimalo ne znači da treba da se zapustite. Briga o svom izgledu više govori o vašem karakteru nego sam vaš izgled.

Na vašoj sam strani.

Ukoliko želite da postavite pitanje, ili pročitate odgovorena pitanja, to možete uraditi ovde.

2 коментара :

  1. Анониман8.10.15. 22:40

    Brate sad logicno pitanje, kako popraviti duhovno stanje, kako kontrolisati trenutnu emociju, da li je negativna emocija samo losa percepcija dogadjaja u zivotu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dugotrajna da. Kratkotrajna ne, jer smo mi emocionalna stvorenja. Pusti da prodje kroz tebe ili upotrebi (kao ja) negativnu emociju da te usmeri na pravi put i da ti snagu da ga prodjes - na srpskom inat.

      Избриши