Manje je više!


Koliko veza je samo upropašćeno jednim jedinim mitom... Koliko samo mojih veza obema njihovih ruku oko mojeg vrata...

Ne, nismo povezaniji ako se viđamo svaki dan. Nismo povezaniji ako se dopisujemo konstantno. Nismo povezaniji ako moram da znam u svakoj sekundi sta radiš i da ti znaš šta ja radim.
Nismo povezaniji tako! Šanse su da ćemo tako samo da uništimo ono što već imamo.

Kada smo zaljubljeni, neka gravitaciona sila nas vuče da što više budemo sa tom osobom i da smo u stalnom elektronskom kontaktu. Ovo ne samo da nije pozitino, već uništava onu inicijalnu privlačnost. Zašto? Zato što je to ljudska priroda. Želimo ono što nam nedostaje.

Ne možete da joj/mu nedostajete ako joj/mu ne date šansu da nedostajete.

Hoću bre da jedva čekam da te vidim, a ne da se osećam krivim zato što čitam knjigu sat vremena i nisam ti odgovorio na 334-tu poruku od jutros. Hoću da jedva čekaš da me vidiš isto. Kada se vidimo, hoću da je to zato što smo to jako želeli a ne zato što nas je internet naučio da moramo da se viđamo što češće i da se dopisujemo između toga.

Manje je više momci i devojke kada je rastuća zaljubljenost u pitanju. Sećate se šta su nas bake učile? "Ljubav je najlepša kada se čeka". Nije mislila da čekate da vam neko pokuca na vrata u uglu svoje sobe, već na anti gušenje i nedostajanje.

Gladni smo nedostajanja (iako mnogi ne znaju to) i to je najlepša glad koja postoji. Jer onda kada se vidimo to će itekako da se računa. Prava ljubav je stvaranje i otpuštanje pozitivne tenzije.

Detaljno o tome u mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.

Na vašoj sam strani.

4 коментара :

  1. Анониман15.8.17. 10:51

    A kako nameravaš da ukloniš duple standarde?

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман21.1.20. 22:26

    Kako se postaviti prema devojci koja mi prigovara na to sto se ne vidjamo svaki dan, a pritom zeli uvece preko telefona da se ispricamo o tome kako smo proveli dan itd...Kazao sam joj ono tvoje, da ostavi tu pricu za sastanak, ali ne vredi...Jeste da je malo tvrdoglava po tom pitanju, ali ja ne mislim da je ovo razlog za raskid, jer mi je stvarno lepo sa njom, a opet ne zelim da krsim tvoje principe. Moze komentar?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Istraj u tome da sacuva za sastanak. Kada kaze da se vidite sutra uvece, kazi da si se dogovorio sa drugom i odlozi za sledeci dan. Ako napravi dramu, znas sa kim imas posla...

      Избриши