Humor (u vezi)



-Ako možete da je nasmejete, možete da uradite sve – Merlin Monro.
-Ako nemate smisao za humor, kopirajte duhovite dok i sami to ne postanete.
-Smeh je „Božija droga“.
-Sve se vrti oko humora i izazova.
-Koliko se smeje – toliko joj se sviđate.


Osim Feministkinja, svi vole muškarca sa smislom za humor. Nije ni čudo što Džim Keri uzima 20 miliona po filmu. Žene misle da imate samopouzdanje (trećina muškosti) ako možete da ih nasmejete. Vaše samopoštovanje može da bude u minusu (zato što su vas roditelji kritikovali za sve u poslednjih 20 godina), ali ako možete da ih nasmejete, misliće da ste kompletna ličnost. Ako je devojka fleksibilna i zaljubljena u vas, sviđaće joj se čak i vaši otrcani fazoni.

Moj drug je Aikido trener i može da obori (upravlja) duplo težeg od sebe. Kako? Upotrebom njegovog momentuma i njegove težine protiv njega. Veliki čovek bi pokušao da udari, ali bi potom mali čovek uhvatio njegovu ruku, vešto povukao i veliki čovek bi bio u vazduhu. Pošto verujem u univerzalne istine i zakone, uvideo sam paralelu između ovoga i humora.

Nazivam ovaj zakon „Idi uz tok i prelomi na humor“. Slušajte vi Filozofi, ovaj zakon ima primenu kada vas devojka tera u ćorsokak, a vi ćete reći ono što ona ne želi da čuje i to ćete odvesti u nemogući ekstrem. Zašto? Jer ona voli izazov – samo što to ne zna! Bez obzira šta vas pita i koliko vam zvoca, dobiće samo smešan odgovor. Zašto? Zato što se mi ne prenemažemo, ne ulazimo u teške teme i ne svađamo se. Pokazaćemo joj da zvocanje nije dozvoljeno. Ili ćemo je pobediti u ovome, ili će nas napustiti! (čineći nam uslugu) Zeznuto, zar ne?

Evo momci nekih primera, čisto da shvatite o čemu pričam:

Petre koliko me voliš?
Ako pogledas čak i u gej-a, izvršiću samoubistvo.
Petre koliko si njih voleo ovako kao mene?
Osamdesetpet.
Ozbiljno te pitam.
Dobro, osamdesetčetri.
Pero, molim te ne igraj se sa mnom. Reci mi šta osećaš?
Osećam mučninu, mora da sam u drugom stanju.
Pero, ako mi ne odgovoriš, ostavljam te!
Na koliko?
To je to! Ne mogu da budem zaljubljena u nekog ko nije otvoren (ko se ne prenemaže) prema meni!
Da ti pomognem da pokupiš stvari?

Ključ je da je tretirate kao princezu, ali ne verbalizujte svoja osećanja, mane i samokritike. Frojd je tražio koncept izazova, i kao i današnji “eksperti”, nije mogao da ga vidi. Kako žena može da vam kaže da reaguje na izazov kada ne zna ni šta je to? Humor i izazov su ključ njenog srca, i drže loptu na njenoj polovini. Samo rigidne  i tvrdoglave 
devojke će se odljubiti i napustiti vas. Velika stvar! Zapamtite, osim ako ima pištolj, nemojte da vas zastrašuju njene pretnje. Ona ili blefira, ili testira, ili oba. 

Biti duhovit nije lako. Temelj humoru je pozitivan stav prema zivotu. Primećujete kako su (stvarno) duhovite osobe u isto vreme i pozitivne? Šta to znači? To znači da ne možete biti duhoviti (na konstantnom nivou) osim ako nemate pozitivan stav. Prvi korak je da izbacite iz dijaloga sve negativne stvari, teške teme (religija, politika, hronika), ogovaranja. Drugi korak je da prvo imitirate duhovite ličnosti, sve dok to i sami ne postanete. Evo vam nekih dobrih primera: Džek Blek, Oven Vilson, Vinc Van, Džim Keri, Adam Sendler i (sa ženama najbolji) Keri Grent. Naravno, ubacite ovde i vaše popularne poznanike (prijatelje) za koje je opšte poznato da su duhoviti. Imitirajte njihov humor! Na primer: Šta bi reko Dzim Keri kada bi ga pitala devojka: Šta si radio za vikend? Rekao bi: Izašao sam sa 14 žena, zašto mi ne daš broj telefona i otkačiću njih 12. Evo jos jednog: Kada te pita koliko dugo si sam, kaži 12 sati, Juče su mi potpisani papiri za razvod i osmeh. Možete da iskoristite humor i da izadjete iz neprijatnih situacija (biće ih verujte mi). Na primer: Kad vas devojka odbije za broj sa razlogom da ima momka kažite: "A jel imaš možda sestru bliznakinju?"

Ovo će sve doći sa vremenom, samo razmišljajte šta bi neko od njih rekao (kako bi odgovorio). Budite duhoviti sa svima (zasmejavajte i bake po komšiluku i profesorke i decu i sve). Čeka vas težak zadatak, zato što ništa što je vredno u životu se ne dobija lako, pa ni vaš smisao za humor. 

Zapamtite, kad je zaljubljena i fleksibilna, sviđaće joj se čak i vaši otrcani fazoni.


Na vašoj sam strani

Pročitajte i Nauku humora.


Ako vam je ovo logično i zainteresovani ste za puno više informacija o humoru i o tome kako postati duhovit, razmislite o mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.


5 коментара :

  1. Анониман26.8.20. 08:53

    Pozdrav Spartanac,imam pitanje. Kada smo u vezi, i kada dodje neki intiman trenutak, te kada nas ona pita sa nas je kod nje privuklo u pocetku, da li i tada treba okretati na humor, ili se moze reci nesto tipa " svidjelo mi se to sto si pokazala smisla za humor, sto si pokazala (... pa neka osobina), ili sto nisi kasnila itd...? Tu se malo dvoumim, jer znam da si naveo da joj ponekad kazemo kada to zasluzi: "hvala ti sto me ne kritikujes i sto mi ne zvocas" (kako bi ona znala sta ti je bitno) Da li se moze iskoristi onda to u tom momentu da joj postavis kroz odgovor ovako nesto? Hvala
    ~Ученик~

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман22.7.22. 12:07

    Znam 2,3 extremno duhovita momka, bukvalno profi nivo humora imaju instangram 10k pratilaca na njihove duhovite citate ali nisu ozenjeni cak i nemaju devojku , izgleda da on samo ne igra bas toliku uloga sa zenama

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jednostavno ne zele da se posvete. Postoji i ona prakticna dimenzija gde se trazi broj telefona i sprovodi pravilno pocetni deo veze. Mozda tu grese.

      Избриши
  3. Анониман17.7.23. 11:37

    Imam djevojku skoro sedam mjeseci ide nam dobro i baš nam je lijepo ali mi kaže da nisam nešto zanimljiv i da nisam duhovit. Koje su tvoje pretpostavke? Smeta mi to sto je zasmijavaju ostali momci a ja ne ostavljam toliko efekat

    ОдговориИзбриши