Šta posle raskida?


Prvo, ljudima koji prolaze kroz težak raskid - Znam kako vam je. Imao sam ih dva. Jedan gde me je ona ostavila i jedan gde sam ja ostavio. Ovaj prvi je zaslužan za ovo moje trenutno pisanje. Morao sam da saznam zašto mi se desilo to što mi se desilo. Imate delove te priče u ostalim člancima. Sada ću se posvetiti problemima koji nastaju nakon raskida i šta je najviše uticalo na mene da taj period "lečenja i odvikavanja" što kraće i što efikasnije prođe.

Znam da nije zabavna tema, ali je vrlo bitna. Razlika je u tome da li ćete bivšu preboleti za neki mesec i izaći bolji čovek ili ćete nositi ožiljak koji će sledeća osetiti i verovatno produbiti. Taj ciklus se ne završavna slavno već može da ide do ludosti, nasilja i, po nekoj mojoj teoriji, homoseksualnosti.

Bez daljeg razglabanja, evo mojih saveta kako da efikasno prođete kroz period nakon raskida:

Što se nje tiče:

- Ne zovi dotičnu osobu! Imaj bar malo dostojanstva i ne zovi i moli osobu koja te je OSTAVILA. Kad sam ja mogao da se uzdržim od poziva da mi "prva ljubav" objasni zašto me je prevarila sa "dobrim drugom"  i to kada sam imao 20 godina, možeš i ti!

-Elektronski blokiraj dotičnu osobu. Sada svi imamo moderne telefone. Blokiraj pozive, poruke, profile na socijalnim mrežama i ostale aplikacije za komunikaciju (viber...). Hoću potpunu tišinu!

-Ne idi na mesta gde ide dotična osoba i ne druži se sa ljudima sa kojima se ona druži. Ovo može teško pasti za neke od vas ali je esencijalno da, bar u nekom periodu, jednostavno ne gledate dotičnu osobu.

(ove tri stavke jednostavno moraju da se ispoštuju)

Što se vas tiče:

- Učlani se u teretanu danas! Ne, ne zbog mišića. Zbog otrova koji se luči u tvom telu zbog nje. Tegovi rade, ni manje ni više nego magiju ovde. Provereno lično, a i naučno. Uradi pametnu stvar odmah, a ne kao ja da mršaviš dva kilograma mesečno dok nisam shvatio koliko su telo i um povezani.

-Dozvoli sebi period "preležavanja gripa" jer je taj princip vrlo sličan sa stvarnim preležavanjem gripa. "Lezi i jedi pileće čorbe i pij čajeve". Boli, ali proći će, iako ne veruješ sada u to.

-Naruči knjigu / zakaži razgovor i reši onu zbunjenost koja te jede. Kada saznaš zašto je radila to što je radila i zašto si ti radio to što si radio, pola bola će proći samo zbog rešenih dilema. Ovaj deo je takođe i prevencija i priprema za sledeću avanturu sa mnogo boljim krajem nego što je ovaj.


Momci, raskid je jedan veliki udar na psihu i naš zdrav razum jednostavno ima limite. Ne možete imati pet teških raskida i ostati normalni i zdravi. Pobrinite se da, već nakon prvog, uradite sve što je potrebno da to što lakše i bolje prođe i da obezbedite da se to NE PONOVI.

Prevencija, prevencija, prevencija.

Na vašoj sam strani.

Pročijtajte i Znam da boli - To je dobro

78 коментара :

  1. Анониман12.7.18. 16:19

    Da li je po tebi homoseksualnost normalna ili je bolest koja se javlja posle nekih trauma? Zanima me samo psihologija homoseksualaca.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne smatram se strucnim za pomenutu temu tako da necu da komentarisem.

      Избриши
  2. Анониман3.10.18. 21:22

    homoseksualizam je urođena bolest čiji se simptomi počnu javljati u pubertetnom periodu dječaka/djevojčice,tj. kada hormoni i strast počnu naglo da rade,tada shvate i osjete da imaju privlačnost prema istom polu,ali naravno postoje i rijetki prizori gdje od nekih traumi i teških događaja dođe do naglog hormonskog poremećaja osobe,pa čak dosta žena koje su prave feministikinje i muškomrzci počnu gajiti osjećanja prema svom polu a muškarce zaobilze u širokom luku.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман4.10.18. 18:25

      Da je urodjeno jeste, ali ne i bolest.

      Избриши
    2. Анониман17.12.20. 08:39

      Homoseksualizam je stecen, a nije urodjen. Stecen kroz vaspitanje, kroz neki los dogadjaj, ili traumaticno sikustvo prema ocu, zeni prema majci neko zlostavljanje,brata,sestre, drugara... (ne mislim na seksualno)..
      Decak koji se od malena druzi sa devojcicama, postace kao one, isto je i za devojcice, poistovecujes se sa onim sa kim si, isto je i sa huliganima, covek se poistieti sa grupom.
      Tako da je homoseksualizam stecen.

      Избриши
  3. Pozdrav Spartanac.
    Imam jedno pitanje. Da li je moguće da učiniš da se neka devojka ponovo zaljubi u tebe ukoliko proceniš da si se svideo jednoj devojci, a da si možda nekim slučajem po svom mišljenju rekao nešto što bi prouzrokovalo to da se ohladi od tebe?
    Znači ti sa tom devojkom nisi imao ništa, niste bili u vezi ili bilo kakvom romantičnom odnosu.
    Znam da si ovde nekim momcima odgovarao na blogu da kada raskinu da je to kraj, i da nema povratka nazad, jer nas je ona precrtala u glavi. Ovo je ipak drugačije, jer niste bili u vezi ili bilo kakvom odnosu.
    Takođe na internetu postoje razni članci o tome kako da učiniš da se neko ponovo zaljubi u tebe, nebitno da li je muškarac ili žena u pitanju. Zanima me ujedino da li je to ikako moguće ili je to samo obično loženje šire mase?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Odakle znas da je bila zaljubljena ako niste bili u vezi? Da ste bili u vezi i ostavila te je - To je kraj.

      Избриши
    2. Анониман22.6.19. 12:46

      Rekle su mi njene drugarice, a vidio sam po ponasanju, stalno me jurila. Znaci mogu biti sa njom jer ipak nikad nismo bili u vezi?

      Избриши
    3. Potrazi broj telefona i/ili pozovi na sastanak i sve ce ti se "magicno" kazati.

      Избриши
  4. Анониман22.12.18. 17:02

    Pa jednostavno po ponašanju, po govoru tela. Primetio sam takođe da kada me je videla iz busa da je odmah uzela telefon da kucka poruku (pretpostavljam da je javila zajedničkoj drugarici da me je videla). Provalio sam da priča sa tom zajedničkom drugaricom zato što mi je ta drugarica jednom prilikom rekla kako je ona rekla njoj kako su me dve devojke muvale. Taj događaj je takođe bio kada smo se videli u busu, ona je sedela, imala je slušalice u ušima pa sam tada pomislio da sluša muziku i nisam ništa posumnjao tada. Očigledno je da tada nije slušala muziku čim je čula ceo razgovor između mene i te dve devojke što su me muvale, a te dve devojke su stajale pored mene kada smo razgovarali. Mi smo stajali odmah do nje gde je ona sedela tako da je mogla savšeno jasno da čuje ceo razgovor. Moje mišljenje je da sam je sigurno zanimao čim ona prenosi sve drugarici. Iskreno nema mi poente da to radi, a da to nije razlog. Možda grešim pa bi zato voleo da čujem tvoju procenu šta ti misliš.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман16.2.19. 12:10

    Da li devojka moze za par dana da se od jake zaljubljenosti skroz ohladi i koji moze biti razlog takvog razvoja dogadjaja?

    ОдговориИзбриши
  6. Spartanac,
    Imam veliki problem. Nakon skoro 3 godine zrele veze (znaci zrele, ne duge veze). Doslo je do raskida pre mesec ipo dana. Ziveli smo zajedno 2 ipo godine (bila je trudna, nazalost spontani), itd itd.. U tom periodu imali smo jako puno ozbiljnih obaveza, tenzije i pritiska. Da ne detaljisem. Zbog svih tih “zajebano ozbiljnih” poslovnih obaveza, gubili smo vezu s realnoscu, zapostavili jedno drugo, tacnije ona mene vise no sto ja nju (jer je to bio njen ozbiljan napredak u karijeri) Nisam joj to prebacivao, nisam zeleo da pravim dodatne probleme i nabijam jos vecu tenziju. Pomagao sam u svakom pogledu. Smetalo mi je to sto sam dobijao dosta manje paznje. Postao sam negativan, ljubomoran (ne patoloski, ali dovoljno da iritiram),izgubio samopouzdanje i sl.To sve traje jako dugo, skoro godinu dana. Pre tih godinu dana, veza je bila najsavrsenija. E, sad tu ima goooomila detalja o kojim ne mogu da pisem. Uglavnom, u “jebemom” periodu vise nismo ziveli sami, dakle nismo imali intimu kao nekada, mnogo manje vremena i prostora za odnose, izlive neznosti i slicno. Na to je uticalo i sve ovo prethodno oko posla. Nakon izvesnog vremena po zavrsetku tih “ozbiljnih poslovnih obaveza”. Ja sam prvi predlozio da treba da se razidjemo, jer nisam dobijao dovoljno paznje, pa sam se ipak odlucio da nastavim jer sam mislio da ce biti ok. Devojka mi je rekla nakon par dana da se slaze da najbolje da se razidjemo u miru. Posto nam ne ide. Pricali smo o tome kako se gube emocije, strast i slicno. E sad, kada smo definitivno zavrsili,ja sam tip koji sve analizira, shvatio sam da sam je ubijao ljubomorom, pritiskanjem, i nekim nezrelim postupcima, i sl. Nakon raskida, culi smo se povremeno i vidjali narednih 15-20 dana. Medjutim, napravio sam opet poremeceni film u svojoj glavi i bez potrebe ljubomorisao, od tada sam blokiran bukvalno svuda, i nikako ne komuniciramo. Devojka je stvarno emotivno zrela, i zna sta zeli i kakvog muskarca zeli. Ja sam svestan svojih gresaka, koje analiziram ovih mesec ipo dana, i mogu slobodno reci da sam ih istinski resio. Sta mislite, ima li kakvih sansi, i na koji nacin joj prici. (Ne zeli nikakav kontakt, odbija sve moguce nacine) OPET PONAVLJAM JAKO ZRELA OSOBA, KAO I TA VEZA. (veliki problem moja ljubomora, nisam imao osecaj za normalne zivotne stvari, ako ne razumes objasnicu) HVALA SPARTANAC!! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sa tom vezom je gotovo. Vreme je da se "lizu rane" i da se shvati lekcija da se ne bi ponovilo sa sledecom. Prirodno je da te ceka malo nekomforan period adaptacije ali proci ce. Jel imas moje knjige? Ako nemas - Naruci obavezno. Pomoci ce ti.

      Избриши
  7. Bio sam sa devojkom mesec dana i bilo nam je lepo, ali sam primetio da ja vise volim nju nego ona mene, mislim po nekim sitnicama se to videlo. E sad mi smo se posvadjali oko necega i ja sam joj bio ljut a ona je znala da je pogresila i nije htela da se izvini. Tako je bilo i u ranijm svadjama uvek je htela da joj ja olaksam da joj kazem prvi nesto i tek onda bi se ona izvinila. Ali pre neke veceri ona se dopisivala sa bivsim a taj bivsi je moj drug, i pokazao mi je sve poruke npr rekla je... (postoji velike sanse da se pomirimo) (ja sam u parku)
    I kad sam joj ja reko to sve u lice ona je rekla da se samo salila i da nista ne bi bilo izmedju njih. A onda posle 10 minuta poslala mu je poruku "Stvarno si debil" i ja sam to shvatio kao neku vrstu prevare i raskinuo sam joj i blokirao je, i sada osecam prazninu i msm da me izjeda depresija ali mislim da sam ucinio pravu stvar. Moze neki savet i jesam li pogresio oko neceg?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ostavio si je prekasno (sustinski je ona tebe ostavila). Takodje, verovatno si zurio i bio nametljiv sto je ohladilo. Procitaj sada clanak "sta posle raskida?".

      Избриши
  8. Prvo svaka čast na tome što si uradio, nezgodno je odbiti devojku koja ti se svdija ali je to bila prava odluka. Ta praznina će proći, nastavi da radis na sebi, nemoj da se povlacis u sebe, fizička aktivnost je velika pomoć u zaboravljaju bivše. Očigledno te je koristila da dodje do tvog druga i ovako je bezbolnije nego da još kasnije (kada se još više zaljubis) saznas isto to. Dobro je da imaš takvog drugara, čuvaj ga. Moje mišljenje o tome šta je dobro iz svega ovoga je to što sada znaš kakav karakter devojke treba da izbegavas, i mislim da bi ti fokus mogao biti na tome da informacije o njenom karakteru sakupis pre nego što smuvas - zaljubis - spavaš s njom - oženis, štagod. Nadam se da sam ti pomogao. Želim ti da ne odustanes od želje da razumeš ženski um

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман28.6.19. 16:10

    Spartanac, imam pitanje koje je vezano za naslov članka. Dve godine sam bio sa devojkom sa kojom samu početku nesvesno primenjivao izazov i nisam joj se do kraja otkrivao. Hemija među nama je bila super, iako nam smisao za humor nije bio isti i lepo smo se slagali, uglavnom. Međutim, imala je, u nedostatku boljeg izraza, histerične napade, vikala, bacala stvari po sobi, jednom čak i pretila da će da počupa devojku za koju je pomislila da mi se sviđa (A nije, ja sam potpuno posvećen ženi sa kojom sam u vezi, UVEK). I posle jedne takve svađe sam joj rekao da moram da razmislim o našoj vezi, i pošto sam joj rekao da ne dolazi u obzir da naša deca to gledaju, ona je rekla da je rešila da se promeni i pomirili smo se, posle nekoliko dana. Međutim počela je da se ponaša kao i do tad i pokušavala da utiče na mene da porodične konflikte rešavam svađom a ne mirno, razgovorom. Pored toga, počela je da mi prebacuje da sam neiskren, da je ja smatram glupom, iako sam stvarno bio njena najveća podrška, ali ne ispraznim komplimentima, nego onda kad treba, u svemu što joj se dešavalo. Insistiranje na deci i porodici, napadi ljubomore, da bi na kraju raskinula jer "ne veruje da je ja iskreno volim." Posle 3 meseca moje patnje i svakodnevne borbe da je ne pozovem (i nisam) se slučajno sretnemo opet i ona se rasplače kad sam je pitao za razlog raskida i šta je oteralo, govori kako ne veruje u moje osećaje i kako njoj nije lako. Ja počnem da je ubeđujem, da bi mi ona spomenula nešto za šta nisam bio kriv, niti imao veze sa tim, i to sam joj rekao 3 puta do sad. I ode, plačući. Zanima me šta misliš o takvoj osobi i da li treba uopšte da slušam to što priča? Izvini zbog malo dužeg posta, i hvala ti, tvoji članci mi otvaraju oči.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман28.6.19. 21:56

      Uopste ne treba da slusas sta prica. Ona je ocigledno labilna i bezobrazna . Teraj to od sebe. Neka ona ubija histerijom i dramatikom nekog drugog ko ce da pristane da bude njena krpa otiraca svaki put kada joj dodje da se malo isprazni.To sto place, to je zato sto nisi trcao za njom kad te sutnula.A ocekivala je da hoces :). Boli je sujeta.Naravno da nece da se promeni iz dva razloga:1.ona i onako ne smatra da je problem u njoj i crnim rupama u njenom mozgu nego u tebi 2. Ljudi ne menjaju karakter nikad. Ona je ekstremno nesigurna u sebe, a nema ni trunke dostojanstva.Dama ne histerise, i ne baca stvari po kuci u nastupu besnila. Dama ne besni. Na tvom mestu, ja bih bila srecna sto je ona otisla i spasila te daljeg gubljenja vremena, i energije koje ne mozes nikada vratiti. Ali normalnu i stabilnu devojku ces naci, ako je budes trazio. Ne glavi se sa ovakvim ludacama i psiho pacijentkinjama koje te pune toksicnom energijom i negativnom tenzijom. Bolje slusaj svoj stomak i intuiciju nego njena nepovezana ,besmislena i bespredmetna laprdanja uz tekst koji je pokupila u glupim meksickim serijama . Cuj ti nju, sumnja u tvoja osecanja kmeee, kmee kmeee..A sta treba da uradis da ona ne sumnja u tvoja osecanja? Da joj poklonis bubreg? :))).

      Избриши
    2. Анониман30.6.19. 14:43

      Hvala na odgovoru i savetima. Kad sam napisao pitanje, i sagledao celu situaciju, postalo mi je jasno šta bi ja nekom drugom rekao na ovakvo pitanje. Ali sam ga ipak postavio, jer sam još pod uticajem emocija koje imam prema njoj, i nisam znao mogu li da budem objektivan. Teško mi je zbog toga, ali slažem se sa svim onim što si napisala. Hvala ti još jednom!

      Избриши
  10. Анониман1.7.19. 08:29

    Pozdrav mentore :)
    Jednom si na nekom komentaru odgovorio kako devojke vole momke koji su racionalni u ljubavi. Da li si pod tim mislio da npr. ja realno vidim nju sa svim manama i vrlinama, a ne onaj fazon da me rade emocije i da mislim da je bez mane?

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман9.7.19. 15:53

    Ja sam je pozvao par meseci posle raskida nakon neizdrzivog bola. Brzo mi je i jasno stavila do znanja da ne želi ništa sa mnom, nakon čega sam je zamolio za makar jedan zagrljaj (što je naravno odbila). Mislim da nikad nisam osetio takvo gađenje prema nekome kao prema sebi samom nakon te patetične epizode...
    Obećao sam sebi da nikad više i ni zbog koga neću biti ponovo tako bedan.
    Nemam nikakvo pitanje, samo sam želeo da ovo izbacim iz sebe, pa makar i anonimno.
    Nastavi sa time što radiš, ovo je potrebno mnogo većem broju ljudi nego što bi se na prvi pogled pomislilo.

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман9.7.19. 16:15

    Eto ja se nisam suzdržao da je ne pozovem jer je bol za njom bila prevelika.
    Bože kako sam bio patetičan...
    Nemam nikakvo pitanje, samo sam hteo da ovo na neki način izbacim iz sebe.
    Imaš iskrene pohvale od mene za kvalitet tekstova i uvid u muško-ženske odnose.

    ОдговориИзбриши
  13. Анониман10.7.19. 16:41

    Pozdrav za Spartanca,sve pohvale za trud i podrska za dalji rad! Posebno hvala na tome sto si meni, konju koji je presao 30-u, pomogao da "progledam" sto se tice mnogih stvari, ne samo u MZ odnosima nego i generalno u zivotu! Kljuc je primenjen odavno i pogodio je srz, pre svega pomogao mi je da dogradim sebe u nekim situacijama (samokontrola pre svega) i mogu reci da je to-to! P.S. Ako nekad dodjes u Arandjelovac obavezno javi, vodim te na vrhunsku klopu. Bar toliko si zasluzio!

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман6.10.19. 10:32

    Pozdrav Spartanac,
    Moja prica je sledeca: Bio sam sa devojokm u vezi 7 god, i to je funkcionisalo do bro, mnogo toga smo prosli zajedno. Ona ove god zavrasava sa faxom i planirali smo da posle toga zakoracamo u zajednicki zivot jer sam i ja na poslu ocekivao neka dugotrajna resenja, medjutim moja firma odluci da me posalje u inostranstvo na 4 meseca posle cega bi sve bilo ok. Ona je tesko prihvatila to sto se necemo vidjati toliko dugo, ali znala je da je to za opste dobro i zbog mog napredovanja u karijeri. Naime ja sam odlazio na jadransku obalu u letnjem periodu i sa te strane nije joj bilo sve jedno. Ono sto se sledece desilo jeste raskid sa njene strane nakon 12 dana boravka u inostranstvu, njen razlog za to bilo je sto sam joj maolo vremena posvecivao za razgovor( zasta je i bila u pravu, jer zbog posla i nisam stizao) i ljubomorne scene ( zasta nije bila u pravu) sve to je uradila putem poruka, i mene je to zabolelo i odlucio da joj se ne javljam u opste, i tako je i bilo. Javila se ona meni nakon mesec i po dana porukom" kako mozes da se ne javis toliko" nasta sam joj ja odgovorio kako te nije sramota i rekao joj razloge zasto je to tako. U narednih nekoliko dana je ona mene molila da se pomirimo, gde ja nisam hteo i rekao joj pricacemo kad budem dosao. Posle 3 meseca imao sam pravo da dodjem na produzeni vikend zasta ja iskoristim da odem kod nje, popricamo, pomirimo se i onda ujutru saznanje da je ona mesec i po dana dok sam bio u inostranstvu bila sa drugim, za to vreme nismo bili zajedno. Ja tu puknem i raskinem. I dan danas mene ona moli da se pomirimo, a ja se dvoumim da li je to pametno? Ostavila me kad mi je bilo tesko preko poruke, nije se javljala i sada je odjednom shvatila da me voli.navodno je tek tad uvidela to. Ne znam da li je pametno baciti 7 god veze, mada ja ovo smatram prevarom, i ne znam ima li tu i moje krivice.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман6.10.19. 20:23

      To je gotovo. Nema tvoje krivice. Nastavi dalje i ne osvrći se.

      Избриши
    2. Imao si ti problema u vezi pre nego sto si posao nego treba mi jedan razgovor da ja protumacim koji su to problemi bili. Primecujem da ima prekomernu potrebu za paznjom i zato je brzo nasla momka posle tebe. Neko mora to da pruzi kada ti nisi tu. Vraca ti se jer nije uspelo sa tim doticnim momkom i niposto ne treba da se vratis. Nema nazad. Naruci knjige jer ce ti pomoci da vidi sta se desilo i da prodjes tranziciju kako treba. Treba se pripremiti za period samoce i potrage, ali jos bitnije, za sledecu devojku.

      Избриши
  15. Анониман7.10.19. 18:42

    Cao Spartanac! Naleteo sam na zanimljiv youtube video gde je tema "kako da devojka bude opsednuta tobom?". Lik tu prica da moramo konstantno da je vozamo na emocionalnom rolerkosteru, tj. da moramo da joj izazivamo negativne i pozitivne emocije naizmenicno. Poenta je da pozitivna emocija ima mnogo veci uticaj na nju ali tek kada to uradimo posle izazivanja negativne emocije. On to uporedjuje sa rastom misica. Sto vise cepamo misice i izlazemo ih bolu (negativna emocija - neprijatnost) i sto vise posle odmaramo i jedemo (pozitivna emocija - zadovoljstvo), to ce misici biti veci i jaci. Primecujem ja ovde neke paralele sa tvojom filozofijom, tipa ako je ne zovem 5-9 dana, ona je zbunjena i to joj stvara diskomfor. Sta ti mislis o svemu ovome? Da li je zaista potrebno prvo izazvati negativnu emociju da bi pozitivnu ona vise cenila?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман8.10.19. 23:42

      Ako sam dobro razumela Spartanceve principe i nauku, a mislim da jesam,postoji ogromna razlika izmedju stvaranja pozitivne tenzije kada se ne javis 5-9 dana, u smislu antigusenja i nedostajanja(ono o cemu vas Spartanac uci) i izazivanja negativnih emocija, o kojima lamentira taj ju-tjuuube "rolerkosteras".
      A ako slucajno naletis na neku Spartancevu ucenicu, ne samo da je neces VOZATI na takav prevazidjen nacin kakav savetuje ovaj YT guru,niti ce ona biti opsednuta tobom, nego ces vrlo brzo biti proslost u njenom zivotu(i prikljucenijima :) ). Onda ces doci opet kod Spartanca i pitati ga gde si pogresio (jer ona ti sigurno nece obrazlagati gde si za**ao , posto ona ima pametnija posla nego da tebi crta zasto vise nisi u igri). :) .

      Избриши
    2. Moje ucenje je sledece - One su pametnije od nas u MZ odnosima (prosek na prosek) i na prvom sastanku oseti ko si ti, a za 6 meseci zna ko si ti. Tako da bez karaktera trajaces od 1 sastanka do 6 meseci u smislu njene zaljubljenosti. Naravucenije - Za bilo sta dugorocno moras imati karakter.
      Sto se zavodjenja tice, pod pretpostavkom da imam karakter, krecem od simpatije i povecavam je pozitivnom tenzijom. Ostavljam prostor njenoj masti da radi, nisam previse predvidiv i limitiram informacije. Fokusiram se na zabavu, na nedostajanje i na to da ona pocne da juri mene (jer je to njoj u prirodi). Ceo sistem postoji u Kljucu i DJ-u.

      Избриши
  16. Анониман7.1.20. 15:46

    Kako preboleti devojku koja se ispostavilo bilo Prava, nismo bili zajedno ali smo se vidjali, ja sam bio previse neozzbiljan, uzimao sam je zdravo za gotovo i jurio druge devojke, nije me mnogo interesovala, sada vidim da je ona bila ona Prava, zena mog zivota. kako da prebolim ovoliku bol ? Mislim da nema sanse da cu uspeti da je prebolim

    ОдговориИзбриши
  17. Izvini druže, ali kako ti možeš da znaš da je ona Prava, ako niste bili zajedno? Pre bih rekao da ti radi ego, jer te više nije fermala posle određenog vremena dok ste se viđali. Za to vreme ti si jurio druge, jer te ona nije interesovala kako si i sam rekao. Sada ti je najpametnije da radiš na sebi, a kasnije kada izađeš napolje kao novi ti, kreni u lov pa ćeš videti razliku. Moguće je da ćeš tek tada moći da prepoznaš pravu posle 6-7 sastanaka.

    ОдговориИзбриши
  18. Msm da i sam znam odgovor na pitanje,al prvo da ispisem par recenica.
    Generealno mene je uvjek privlacilo kad djevojka nije laka i kad mi ne daje previse do znanja da joj se svidjam itd. Bukvalno kad vidim da se zaljubljuje u toku veze ili sto li vec, da sam joj na prvo mjesto, ako mogu tako da se izrazim, ja pocinjem da se hladim ili jednostavno gubim interesovanje. Ugl, prica ide ovako..
    Upoznam djevojku u kafic dje sam radio. Svidjela mi se, bacio par fora, pretpostavljam da je zbog mene opet dosla u taj isti kafic jer je nisam primjecivao tamo. Vec drugi put kad sam je vidio, bio sam jos sigurniji da mi se svidjela. Razmijenimo mi kontakt, pocnemo da izlazimo.. u pocetku bude bas lijepo. Znaci tu su bas masu sitnica nekih. Evo sam par nekih. Radim do kasno uvece i ona me ceka budna da bi razmijenila par poruka sa mnom ili popricala malo preko tel, ugl ono barem laku noc da napise. Uzmi u obzir da je imala par momaka i to krace veze. Nista ruzno cuo nisam o njoj. Druga stvar, jos kad smo se upoznavali rekla mi je da cesto izlazi sa drugaricama, inacd ne pije alkhol itd al ono cajanke, sok itd al fazon da se gleda sa drugaricama, al kako smo poceli da se gledamo, primijegio sam kako mene stavlja iznad tih drugarica i kako bi sa mnlm vise vremena provodila. Nije ona meni to govorila, ni ja njoj, al po ponasanju i prici se lako vidjelo da joj je bas stalo. Nacin na koji me pogleda, svaki put kad je cekam, kad treba da se vidimo, taj sjaj u ocima, ne pamtim kad sam to dozivio.. bukv svaki put kad se vidimo, isti taj sjaj.. ne zamjerite, nisam nesto ni rjecit mozda za ove stvari.. ugl nekakako je tu stalno bila za mene, osjecalo se to da je bas zagrijana, zaljubljena nzn.. i tako nzn zasto, al al eto da malo skratim pricu, vec posle 2 mjeseca izlazenja, ona i dalje zagrijana, jos vise, isti sjaj u ocima al ja polako smanjujem gledanje, poruke.. do trenutuka kad sam dosao u situaciju da sam smanjio gledanje naredni period, al onk bill mi je i dalje okej, al vec nedje 4mjesec sam dosao do toga da se nismo vidjeli par nedelja.msm sve zbog mene.. ona je i dalje zeljela da se gledamo, i ako je ukapirala kolko je sati, jer sam posvecivao vrijeme, tj trosio ga kuci igrajuci igrice its. Ugl nisam gledao druge djevojke, nisam je prevario.. ali sam na neki debilan nacin ispao konj, jednostavno mi je tako doslo i to ne volim kod sebe.pokazala mi je da mi je stalo i ja se udaljim bas.Ugl raskinemo, ja cak i djetinjast budem u vise navrata i mozda sam je, tj ne mozda nego sigurno i povrijedioo nesvjesno sa svojim ponasanjem. Posle nekog vremena ukapiram da sam pogrijesio i naravno zatrazim da se pomirimo. Nesto smo se vidjdli par puta i popoljubili ali ona je bila ubijedjena kako cu je opet zeznut itd. Ugl izgubila he povjerennje. Pokusao sam da se pomirim sa njom kasnije i svasta nesto. Ne zeli. Kaze da se ohladila.. Nzn. Msm nekako i dalje zelim da vjerujem da moze vrijeme da se vrati i da promijenim te neke postupke i msm da bi je ozenio 100% al sad sam ubijedjen da gotovo i nema sanse.Ugl i kad se sretnemo slucajno i popricamo oci u oci i kad kaze, sad bi nam bila godina dana veze da nisam naravnl usrao sve i kad se zagrlimo kad se vidimo itd.osjecam da je propatila,a i da je odlucna u tome da nece dozvolit da joj se ovo dogodi.. inace, prije mene je imala mozda 2 momka i razocarala se i msm da sam ja samo potvrdio to sto misli za momke sad sad. Nzn. Sto se mene tice..Msm da to nije samo osjecaj grize savjesti, msm da sam se nekako promijenio posle nje i poceo drugacije da gledam stvari. Evo vec jace od pola godine nemam djevojku i bas nemam interesovanja da je nadjem.. i dalje mislim na nju. Nzn ispisao sam dosta, al i ukratko opisao.. preskocio mozda neke detalje. Ugl Spartance potvrdi i ti ociglegnu situaciju..nema tu vise sta da ss trazi?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sa njom nema sta da se trazi to je tacno. Kada se zena odljubi, ona se nikad ne zaljubi ponovo u istu osobu. Ako ti je plan odrzavanja veze totalna improvizacija, onda ce i sledeca prica da ti bude ovakva. Veze nisu zezanje.

      Избриши
  19. Анониман17.2.20. 20:39

    pozdrav.evo i ja da se prikljucim temi i podelim svoj iskustvo.veza je trajala skoro 6 god.prvih godina idealno maltene.ona je napustila posao u inostranstvu zarad da ostane u srbiji i bude samnom i stvarno su prvih 3,4 god bile super.putovanja druzenja,strast i sve ostalo.ziveli smo zajedno 5god.u medjuvremenu dva spontana i nekako se izokrenulo u negativnom smislu .stres.poslovi nervoza svadje...otisla je pre 3 meseca sa navodima da odlazi da bi nam oboma bilo bolje!vidjamo se.volimo se.to smo oboje priznali jedno drugom.cujemo se svakoga dana i brinemo jedno o drugom u svakom smislu.ona kaze da se bolje oseca i da nema neke pritiske kao ranije.sve super samo sto tvrdi da nikada nece vise da se vrati nasoj kuci ali da mozemo da funkcionisemo.iskreno mozda je najpametnije da ja to presecem i kraj.ali ljubav...:)sta mislis Spartanac?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Preseci jer te trenutno koristi da olaksa sebi period tranzicije. Dozvoli i sebi da se "izlecis" od nje i nastavis dalje sa svojim zivotom. Prati clanak.

      Избриши
  20. Анониман16.7.20. 20:21

    Spartanac zanima me tvoje misljenje! Bio sam sa devojkom 4 godine velika ljubav, bilo je turbuolentno ali lepo, bilo je sitnih svadji a nista krupno,poslednjih godinu i po ziveli smo na relaciji Niš-Krusevac ja stariji 5 god naso poso i tezio da i ja odem u Niš ona zbog studija je tamo,posle 2 dana od proslave godisnjice wots ap mi nije registrovao poruke telefon nesto u kvaru i ona raskine zbog tog i zbog ne javljanja mislio sam procice je pustio sam 6,7 dana otisao za Niš bilo je burno ona plakala i pricala lep si, volim te mozda me prodje za 10 dan, ubedjen sam da cemo kad tad sudbina da nas veze za godinu, 2,3 ali sad razumi ne mogu dalje mnogo sitnica se tu skupilo ja opet odem kuci pustim nekih 15 dana i posaljem skupoceni poklon na adresu prvo ga ne može prihvatiti, pa sutra dan kaze da joj je zao da ga ne prihvati i treci dan kaze da ce ga prihvatiti da joj je to lepa uspomena na mene, posto stanuje sa drugarica a koje nisu imale veze duze da li misliš da su one uticale ili? Od tog perioda kako je vreme islo sve je vise bila iskljucivo i drska, izmenila je pricu da joj vise treba i vreme i da se vratim u realnost... Da li sam pogresio sto sam joj dao po volji vreme ili samo treba konstantno kad obaveze dozvole ici tamo? Ako neko kaze 3 juna i place da vas voli ali tako je... Sta je u pitanju?Za svo ovo vreme ja sam patio vise i manje zavisi od dana mrsavio do 5 kg... Uso u krug pakla u potrazi za odgovorima?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bio si sa devojkom 4 godine i razlog njenog razloga je platforma (Koja uzgred nije jedina...) za komunikaciju? Verujes u to?
      Postoji razlog i reci cu ti koji je - Odljubila se od tebe. Nakon toga si ti grcevito hteo da vratis njene emocije, ali to je nemoguce. Poklon je greska i bilo kakva komunikacija sa tvoje strane je greska. Investiraj u moje knjige umesto u poklon (bacen novac i plus so na ranu) i videces sta se stvarno desilo. Procitaj sada sta posle raskida na blogu.

      Избриши
  21. Анониман18.7.20. 13:52

    Hvala druze mnogo!sve si u pravu! Juce sam iso preko tvojih pravila i zapucao za Niš napravio kobnu gresku!Bio put po strasnom nrveremnu mnogo pehova do tamo da ona izadje na jebenih 15 min i ponese se prema meni ko prema najvecem govnetu... 'sto si dolazio' sto si sebicnjak'znas da imam ispit'ja za to ne znam... Takvu hladnocu nisam osetio u životu! Volela sam te prepuno 3 godine gledala ko u boga nisi pokazivao konstantnu ljubav idi kuci! Koju knjigu mi preporucujes? I sta da radim dalje? Jel sam mnogo razocaran... Posle svega da te tako neko pusti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da ispratis ovaj clanak do slova i da narucis moje knjige JUČE (Da, toliko je bitno da ih sada proucis).

      Избриши
  22. Анониман19.7.20. 09:40

    Porucio danas knjige Jezgro i Kljuc! Jos jedno pitanje druze juce sam dobio poruku od nje da ce doci za Kš u cetvrtak da mi sve detaljno objasni i da razcistimo, nisam odgovorio nista da li treba da odemo? Ili da kazem to je to sve je receno?

    ОдговориИзбриши
  23. Анониман1.9.20. 12:33

    Spartanac,već sam ti pisala, da ovaj blog pratim već duže vreme,najpre zbog ćerke od 19 god.Preći ću odmah na problem...u vezi je tri meseca,prvi dečko (tri godine stariji od nje),nakon dva meseca stupila i u prve odnose sa njim..Međutim nakon dva dana od prvog odnosa, poruke su se proredile pa i pozivi.Pritom ona nije od onih devojaka "gušiteljki"...imala je razumevanja za njegove izlaske i druženja bez nje..jer i sama je takva..Nije što je moje dete, ali vrlo je zrela i sa stavom za svoje godine,ali isto tako i emotivna do bola...Čim je primetila da se nešto drugačije ponaša pokušala je sa pitanjima o čemu se radi..ali uvek isti odgovor..ne znam o čemu pričaš..i tako u nedogled.U nekom trenutku je rešila da prekine (kao)..ali on joj se povremeno ...samo noću.. javlja...sa pitanjem da li je našla novog..Po meni to nema veze za njegovom naklonošću ili ljubavlju, već sa kontrolom koju želi da ima nad njom.Ona , za sada, još uvek ne može da prekine skroz sa komunikacijom onako kako si ti pisao u svojim postovima...ali se nadam da će uskoro uspeti.Ne razumem njegovo i dalje prisustvo (pisanje poruka) ako ne želi išta imati sa njom.Ja sam imala priliku da ga upoznam(jednom) prilično zatvoren...ali sam kontala da je od stidljivosti.Prva dva meseca vrlo lepo, bez pritiska za odnose,posvećeno i pažljivo..onda je sve otišlo u drugom smeru.Možda ćeš mi predložiti da se sa njom čuješ preko skajpa...ali veruj mi...sve joj ovo radim "iza leđa"...jer znaš i sam ..ove njene godine su najkritičnije u odnosu roditelja i deteta.Znam da je sve ovo šturo..ali molim te za neki komentar ili smernicu...Prva sam koja ne voli duga pitanja..ali sada sam bila prinuđena..izvini za to...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Prvo pitanje - Gde je otac?
      Nemam aposolutno nikakve informacije da nesto utvrdim. Samo zakljucak da je on promenio smer nakon tog prvog odnosa. Ko zna koji su sve faktori ukljuceni u ovu pricu. Ja samo ne zelim da se nastavi trend da nju momci ostavljaju a da je ona zbunjena zasto.

      Избриши
  24. Анониман4.9.20. 19:17

    Vidim da govorite o vezama ali mozete li nesto o braku.
    Nakon 27god. braka supruga je otisla kod svojih. Licno nakon rasprave ujutro sam joj rekao da se spakuje i ode. Spakovala se, otisla a sa njom i dve cerke, studenti. Deca su okrivila mene. Naravno, pokajao se i napravio one pocetnicke greske. Zvao, slao cvece i rezultat je da me blokirala svuda. Evo proslo je skoro 2 meseca, jednom sam svratio do nje na poslu na blic, dao joj neki novac za cerke i pismo u kom sam joj se izvinuo i to je to. Nisam u pismu trazio da mi oprosti, vec samo razloge zasto sam tako postupio ali da me to ne opravdava. Mladja cerka slabije dolazi, cujemo se, dok starija dolazi i cujemo se skoro svakodnevno. Sada bi trebalo da dodje i bude ovde 5-6 dana, tako mi rece. Deca su inace neutralna, uopste ne pricaju ni njoj niti meni kako se ko ponasa, ja ovde, ona tamo, oni su u fazonu, vi radite sta god zelite, ako se pomirite super, ako ne, sta se tu moze. Odrasle su i gledaju svoj zivot. Juce pozvao suprugu na telefon na poslu jer samo tu mogu da je dobijem i rekoh da mislim da je vreme da popricamo kao odrasli ljudi, bar za toliko zasluzujemo posle toliko godina zajednickog zivota. Glas joj je bio ne bas onako hladan kao prvi put kada sam joj odneo pismo ali je rekla da nemamo sta razgovarati i spustila slusalicu. Odmah je pozvao jos jednom i rekoh da sam je zvao da joj ujedno kazem da nam je jedan prijatelj imao infarkt i to je to. Inace ona ima podrsku kuci i lakse prolazi kroz sve, ipak i deca su tamo, dok se ja borim, ono nedam se, trazim zanimacije kada mi je tesko ali nekako se drzim. Dakle vise je ne zovem eto jucer i sada planiram opet za jedno 10 dana i predlozim susret i razgovor. Ako ni tada ne pristane, razmisljam da je posle toga recimo jos nekih 5 dana opet zvrcnem, pitam za razgovor, ako odbije, kazem joj da je cekam tog dana pravo sa posla da dodje i potpisemo sporazumni razvod braka. Ako ne dodje, mislio sam onda otici pravo kod njenih i tamo razgovarati, hoce li razvod ili sta. Napominjem da su sve njene stvari i dalje ovde, tj, zimske, cipele, jakne haljine ma sve, kada je otisla odnela je samo letnju garderobu. Takodje, deca su mi rekla da za nju papir nista ne znaci te da pare za razvod bolje utrositi na decu nego na to.
    Pitanje. Znam da sam kriv,prihvatam krivicu, ali posle skoro 2 meseca razdvojenosti da li pravilno razmisljam, tj, ovo za zvanje i razvod. Da li ima nade ili sam u zabludi. Ako mislite da ima nade recite mi da li da radim ovo navedeno ili idem lagano pristupom makar jos 2 meseca. Jednostavno, vase misljenje o celoj situaciji, tj, moze li se spasti brak ili je ovo kraj.
    Unapred zahvalan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Opisao si mi pola strane sta si radio posle raskida, a nisi mi rekao ono glavno. Sta si to uradio pa je tako odjednom presekla i otisla bez stvari i razgovora...?

      Избриши
    2. Анониман5.9.20. 18:56

      Bravo, ocekivao sam takav odgovor. Pitanje je i bilo takvo da vidim hoces li stvarno moci dati odgovor. OK, kada si primetio da nema podataka pre, evo detalja koji nedostaju. Bolujem od neizlecive bolesti, ne, ne umire se ali cu verovatno u penziju. Zbog lekova koje pijem i tih problema oko bolesti, pao sam u depresiju. Primetio sam da sam postao agresivan ali ne u smislu tuci nekoga vec verbalno neizdrziv. Dakle kada pocnem da galamim, gubim kontrolu. Primetio sam to i potrazio pomoc psihijatra. Dobio jedne lekove koji su me umrtvili, zalio se, dobio druge, slicna prica, promenio psihijatra, dobio trece lekove i ista prica. Pokusavao nesto sam kombinovati ali nije islo. Na kraju sam prestao piti sve lekove i ove koje trebam zbog bolesti kao i one od psihologa. Moje razmisljanje je bilo, zivi koliko zivis, a posle sta bude. Najiskreniji moj podgovor je da sam zeleo yenu da oteram da se ne bi mucila oko mene kada me bolest zahvati skroz. Radi se o nepokretnosti, te zato mi9 je draye bilo da umrem ako do toga dodje nego da suprugu stavim u ropstvo da me gleda pere, dok je yiva. To sve sto napisah je bilo iy ljubavi prema njoj, jer je volim toliko da ne bih podneo da joj tako nesto priredim. I na kraju, poceo sam da je polako odbacujem, guram og sebe, stalno joj govoreci, idi kuci kod tvojih, idi kuci kog mame i tate i to bas svaki put kada bi doslo do neke rasprave. Ono sto nisam ynao je to da me je ona prihvatila takvog kakav jesam ali kao sto znas to uvek shvatis kasno, na kraju price.I tako ja ustvari nisam ynao sta zelim. Sa jedne strane sam je voleo i zeleo zauvek tu kraj sebe, a sa druge sam zeleo da ode i ne muci se oko mene ako do toga dodje. Tog zadnjeg dana je izbila zestoka svadja, rekao joj da se spakuje i ode i ona je na kraju otisla. Iskreno nisam se nadao da ce otici jer je i pre uglavnom cutke precutkivala to ali sada je stvarno otisla. Znaci doslo je do plafona i vise nije mogla izdrzati. Eto to je cela prica i sad nesto pokusavam, krenuo laganim tokom ali vidim da je jako, jako povredjena. Sta ce biti ne znam, razmisljam o onom putu sto navedoh gore ili da se kompletno okrenem sebi i krenem da prezaljevam. Nije lako, naravno ali sta reci, stegni zube i teraj. Iskreno jos nekako gajim nadu ali.....

      Избриши
    3. Bolje da si dao novac za moje knjige nego psihijatru. Ceka te zestoka transformacija ako zelis neku srecu u zivotu.

      Избриши
  25. Pozdrav Spartanac, moze savet i misljenje, stvar je malo pa i fantazija da ne poverujes, al takva je sredina i sam svestan toga, sa devojkom sam bio oko godinu i osam meseci, lepo nam je bilo, postojala je ljubav, obostrana naravno, paznja, briga, sve je vodilo i da se uznemo, imali smo podrsku i sa strane, porodice, prijatelja...
    Medjutim u u poslednjih mesec(avgust) dana smo stalno u svadji, prepirke, prebacivanje lopti, nerazumevanja, niko od nas se nije setio da podigne "rucnu".
    U svu tu svadju, priznala mi je da me ne voli vise, da joj je sve postala navika, da se ohladila, pokusao sam da ispeglam stvae, al sve je bilo suvisno. Ja znam da nemoze tako lako da me preboli i zaboravi...
    E sad ovo naj zanimljivije, na tu nasu svadju najvise koristi je imao tamo neki lik iz njenong sela, on se tu ubacio dok smo mi bili u svadju i pokazao joj neku "paznju", medjutim sam taj lik ima neuspeli brak, dete koje ne priznaje, sto bi se reklo "šljam" od coveka, njega svi to znaju, i njeni roditelji, mala smo sredina pa se dobro poznajemo, al na svu ovu situaciju je kumovala i crna magija(madjije sto bi se reklo kod nas), bacena je na nju, da raskine sa mene i odbaci roditelje, sama ta magija bacena je od majke tog lika. Sve ove informacije sam dobio od njene sestre i majke. Situacija je takva, da on nikog ne slusa vise, sa njom ko prica kaze da to nije ona, iz usta joj izlazi prezir i mrznja prema svakome. Nrznam kako ce sve da se zavrsi, ode li za tog roditelji ima da joj se odreknu i zaborave, pokusavaju da je otklone sve to, da je vrate na staro, kod raznih tih vidovnjaka ili kako vec, crkve i manastiri...
    Zalim je mnogo, srecan bi bio sam kad bi se vratila u normalu, da ne dodje do najgoreg...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zanimljivo. Po prvi put čujem da je neko napisao da mu je devojka demonizovana. Iskren da budem mnogo je demonizovanih ljudi oko nas. Onaj ko je pročitao celu Bibliju zna o čemu pričam.

      Избриши
    2. Nije drugi momak kriv za propast veze vec vas dvoje. Niste je odrzavali i negovali i ispadne ovo. Pad nivoa zaljubljenost sa obe strane i raskid. Obicno je zena ta koja raskida. Moras preuzeti odgovornost za ono sto ti se desava iako mozda nisi 100 % kriv. Naruci knjige.

      Избриши
  26. Анониман3.2.21. 19:22

    Pozdrav, raskinuo sam s curom prije 4 mjeseca i nikako da dodjem sebi. Nasao sam novu curu, ali to nije pomoglo, mislim fino mi je s njom, ali nekako osjecam da zivim u proslosti. Posao odradjujem minimalno, puno spavam, jedva ustanem iz kreveta. Nikako da ss trznem, neki savjet za mene?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ubedi sebe da je ona sada udata za drugog i da ima decu sa njim i to je to. To znaci da nema nazad. Ne blokiraj misli. Naprotiv, misli nedelju dana o tome ako zelis. Moje knjige ce ti pomoci u tome da saznas sta se stvarno desilo i koliko si doprineo raskidu. Nije kraj sveta i da umnogome jesi. Bitno je da se stavis na pravi put i da se pobrines da te nikada vise devojka ne ostavlja. To je to. Nisi jedini koji prozivljava to. Svi koji imaju ljubavni zivot veci od nule su dozivljavali to.

      Избриши
  27. Bio sam sa devojkom oko 3 meseci zajedno,ali smo dosta provodili vreme zajedno,jer smo radili na istom poslu.Uglavnom nakon sto su nam zamenili smene,nismo se viddjali uopste,i ona se ohladila.Onda je trazila pauzu,ja reko to je onda to jer za mene pauza ne postoji.Misli osam da je nasla drugog ili sta vec.Vidjali smo se na poslu u prolazu,i nije izdrzala nedelju dana pa me je zvala kod nje.Tu je pao sex,a onda sam doceko da joj sve saspem u lice njeno nezrelo ponasanje.Pocela je da place,ja sam se sazalio i preso preko svega.Posle bili kao nedelju dana opet zajedno.I ne vidimo se nedelju dana,pada nam Nedelja da se vidimo,ona vec izmislja izgovor da joj treba dan za sebe da odmara.Palim njen instagram vidim riba pravi selfije u krevetu polu-gola.Tu mi je puko film i reko sam da nema smisla uopste dalje da budemo zajedno ako cemo se vidjati 1 u 15 dana.Raskinuli smo,ona mrtva ladna bole je p.Nakon raskida jedan dan mi salje kako nema nista od toga sto sam zaljubljen u nju,i da je zaboravim,a sutradan mi salje poruku kako misli na mene,kako sam poseban,deli mi komplimente i sere kako sam jedan od dvojice momaka za koje je rekla porodici i slicna sranja.Blokirao sam je na drus.mrezama jer mi je uvek i islo na k. kako se prezentuje na istim,i da mi ne bi pisala ovakva sranja, i da ne bi blejao u njene profile po ceo dan.Na kraju njena prica kad smo raskinuli je ta da joj je potrebno da bude sama,brzo je uletela u novu vezu,bila je u 5 god dugoj vezi gde je lik unistio emotivno.Devojka je psiho,ali sam zaljubljen u nju,i nedostaje mi.I uvek se pitam da li sam trebao vise da se cimam oko nje.Npr. ako ona nije zelela da se vidja,mozda sam trebao da joj banem na gajbu i preuzmem inicijativu vise.Nem pojma.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isprati clanak do slova bez ikakvog opravdanja. Clanak je nastao pre tvoje veze da ne bi dozivljavao gubitak godina i razuma. Reci sebi u glavi da ima drugog i to je to. Citaj clanak plan za slobodne.

      Избриши
  28. Анониман28.3.22. 18:47

    Posle 16 godina, uz zajednički dogovor, odem preko da zaradim, ona posle par meseci mog odsustva legne sa drugim. Pored toga imamo klinca od 9 godina. Šta sad? Da li da se borim za porodicu ili da dignem ruke. Saznao sam sve, lično ga zatekao u stanu, pokupio sam se i otišao. Šta dalje, vredi li se boriti za opstanak porodice?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Napravi dobar dogovor da vidjas sina i razvedi se. Stetnije je da ostanes u tom braku pod tim uslovima.

      Избриши
  29. Анониман30.4.22. 19:20

    Spartanac, imam jednu delikatnu situaciju. U vezi sam s devojkom koja ceka moje dete, posvadjali se bili nesto I na kraju te svadje rekao sam necu da se svadjam I zatim otisao. Ona smatra da sam je ja ostavio a nije tako, prosto nisam hteo da udjem u dalju raspravu. Sada ne mogu da joj dokazem da nije tako kao sto misli. I pisao joj da nije tako. Ako moze neka pomoc.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kupi poklon i vrati se i izvedi je negde. Ona je majka tvog deteta i trudna je (moguce da joj hormoni divljaju). Moras biti tolerantniji u ovoj situaciji. Popustaj joj mnogo vise nego obicno.

      Избриши
  30. Анониман4.5.22. 19:12

    Pazi ovo,sa devojkom sam skoro godinu dana,sve top sve je ful.Pre nekih 2 meseca krećem u Zagreb da radim na 2 meseca samo i da dolazim kuci na 3 nedelje.Kako sm otišao sve se menja traži pažnju kada sam ja na poslu a uveče je nema ode u sred razgovora sa glupim objašnjenjem kada se javi.Npr bio mi je telefon u torbi padala je kiša "sedela napolju po kiši 4 sata čim je nema 4 sata da se javi da ostaje napolju"opet pričamo o tome ona se izvinjava ali se to dešava sve redje.Kako dodje. U Beograd sve je top sve ful ,kako odem opet sve isto.Kako sam se vratio sada za stalno trebala je da me čeka na stanici spavalo joj se videli se sutra a pre svega toga nekih 5 dana pre toga je rekla da moramo da pričamo o nečemu.Dosao sam kod nje u kraj dao joj poklon koji sam joj obećao da ću joj uzeti i što je želeo to od mene a to je prsten i gde ona raskida sa pričom kako ne može ovako više kako želi da razmisli o svemu gde ne želi da se prosetamo barem na 10 min da je gledam u tišini pošto sam je se uzelo mnogo.kako su prošli dani evo 5 dan razmišljam samo što je sve to tako ispalo dal me je lagala varala,da budem.mirne duše što se kaže i da idem dalje samo to zelim pošto jedan dan sve okej jedva čeka da me vidi da me zagrli da mi prica svašta sutra ne može više i kaže mi da o tome razmišlja 5 dana unazad to glup čovek ne bi poverovao.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imao si problema i pre odlaska za Zagreb. Citaj blog i naruci knjige. Sledeca.

      Избриши
  31. Анониман25.5.22. 11:18

    Spartanac, prosao sam kroz nekoliko teskih raskida, delom mojojm ili njihovim greskama. Medjutim bio sam sa devojkom mladjom od mene 9.5 godina, 3 godine i jace . Poceli smo da zivimo zajedno i posle tri nedelje zajednickog smo raskinuli, rekla mi da nismo jedno za drugo i otisla na planinu sa kolegama, gde je vrlo verovatno i zgresila. Cuo sam neke price da se sa bivsim vidjala, al odlucio sam da u to ne verujem i ne obracam paznju i da uradim sve bas kako si napisao gore u tekstu. Nisam to video od tebe, jednostavno znam pravi recept, ako patis, izadji iz sobe, pocni da treniras, druzi se i upoznaj s novim ljudima. NIKAKO ne ulaziti prvih mesec dana u vezu. Putuj ako mozes, okruzi se dragim i veselim ljudima, puno citaj i vozi bajs po parku ili posecuj neke manastire. Hvala na potvrdi mojih misli, pocetna faza preboljevanja je pocela.

    ОдговориИзбриши
  32. Анониман5.6.22. 22:14

    Pozdrav. Imam 32 godine i sa devojkom sam u veoma dugoj vezi (9 godina). Znamo se jos sa fakulteta, veza je tekla fino, imamo zajednickih putovanja itd. medjutim ispostavilo se da su nam pojedine ambicije razlicite. Naime, ukazala mi se prilika da idem u inostranstvo i to trajno preseljenje, devojka ne zeli sa mnom iako bi dobila papire, jednostavno ne vidi sebe van Srbije. Doduse i moji postupci su malo sebicni jer sam par godina vec radio na tome da odem u tu drzavu ali nadajuci se da ce ipak pristati. U dilemi sam ako ostanem kajacu se sto mozda nisam otisao, ako odem osecacu verovatno zaljenje sto sam ostavio vezu od 9 godina iza sebe. I da napomenem da sam imao tu srecu da nadjem zaista finu devojku, lojalnu, vernu, dobrog vaspitanja. Cisto neki savet.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман6.6.22. 20:37

      Nije maksimalno zaljubljena u tebe. Da jeste, samo bi se spakovala i krenula sa tobom

      Избриши
    2. Slozicu se sa prvim odgovorom. Zasto nisi u braku sa njom?

      Избриши
    3. A i ti da si zaljubljen u nju em bi je ozenio,em ne bi ni razmisljao da ides preko sam.Verov se vucete reda radi,i to neverovatno 9 godina,upali ste u kolotecinu bez nekog plana.

      Избриши
  33. Анониман2.8.22. 18:11

    E jbg,ako je u pitanju bivsa zena sa kojom imas dete sve ovo pada u vodu,niti mozes da je blokiras,niti bilo sta,jer je tu dete...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dok dete ne odraste, neces imati punu slobodu i to je cena koju placas sada. Radi na tome da izgradis sto normalniji zivot zbog sebe i deteta. Ti si napravio izbore do sada. Tvoje dete nije biralo da bude dete razvedenih roditelja.

      Избриши
  34. Анониман5.1.23. 17:43

    Pozdrav!
    Ja sam imao neku i likuša se udala
    I prošlo je nekih 4-5 godina, počela je da me dodaje na instagramu (zaprati pa odprati ili zaprati pa reaguje na storije pa opet odprati) vjerovatno se boji da joj suprug ne sazna ili nešto slično nemam pojma
    Kad se sretnemo u nekom klubu stalno gleda, jednom je prišla i pozdravila
    Zanima me vaše mišljenje.

    ОдговориИзбриши
  35. Анониман29.8.23. 02:10

    Pozdrav,
    Bio sam u vezi sa devojkom malo manje od dve godine(jedno desetak dana) prva ljubav i meni i njoj, gledao je kao sto bih voleo neko svoju cerku, mazili se, pazio je bio prava podrska, poveo je na more prvi put, zavrsili fakultete zajedno, kad god kupim sebi kupovao i njoj nesto, sitnice, uglavnom sam ja placao jer nije bila pri parama, ali uvek sam je napominjao kad se ponudi da kupi besto sebi jer je devojka poput sminke i slicno.
    Isao sa njom i po doktorima i slicno, znaci prava podrska u svemu.
    Trebala je tih dana da se vidi sa kolegom nekim, i nisu se videli, ali posto sam imao slobodan dan u ponedeljak plan je uvek bio da se vidimo, saljem je poruku i onaodgovara kako danas ne moze, u redu kazem i posle dva sata lomi me i pitaj je zbog cega kaze mi da treba da se vidi sa kolegom da odu na pice oko faksa posto on nije jos uvek zavrsio, naravno znalaje da m i to smeta jer ga nisam ni video, a kamoli upoznao. Da smratim otisla je i nije mi to vece rekla laku noc zamerio sam je i sutra je nisam slao srca u porukama i dogovorili se da se vidimo sledeci dan.raskinula je sa mnom pod izgovorom da je prestala da me voli, da sam je postao drag, da smo se spojili i slicno.
    Prihvatio sam to, ali to vece nisam mogao da spavam jer je neocekivano sve to odjednom bilo, nisam provaljivao njena osecanja jer mi je trcala u zagrljaje i imali redovno ljubavne odnose. Duze se to u njoj kuvalo, fora je sto i dalje msm da me voli, kajace se sigurno jer takvih dzentlmena je tesko naci, naravno ja je volim i dalje posle mesec dana, pokusavao sam da je dokazem da je to trenutno ohladjenje, borio bi se za tu ljubav i dalje, znam da me nije varala, uvek je bila iskrena prema meni. Ali ne zeli odlucila je tako, kako pokusati vratiti njena osecanja i sta raditi?

    ОдговориИзбриши