Pet razloga da ostavite vašu "dragu"


Ovo je prvenstveno za nove čitaoce i za ženski deo publike. Hoću da podelim odlomak iz Ključa koji smatram veoma bitnim. Za vas koji nikad niste ostavili devojku, za vas koji patite u vezi, za vas koji ne vidite njene mane, evo pet "sečem u korenu" razloga zašto treba nastaviti svoj život bez nje:


1)   Nije davalac. Nije obazriva, niti vam pomaže kada nosite deset kesa iz marketa. Ne doprinosi ni jednom sastanku ni u jednom smislu. Previše je zabrinuta za materijalne stvari. Previše voli skupe stvari.

2)   Nema integriteta. Ne možete da je držite za reč. Konstantno kasni. Ima milion „belih“ laži i izmišlja kako bi ispunila svoje motive misleći da vi nećete uvideti ili da ćete jednostavno ignorisati to njeno ponašanje. Čak će i lagati bez potrebe. Za vas psihologe – ona je patološki lažov. Najbolje je da se otarasite ovakve što pre je moguće. Ne interesuje me što liči na Kim Kardašijan. Odbacite je.

3)   Nije fleksibilna. Želite da je vodite na izlet, a ona ne želi jer će joj vetar poremetiti frizuru. Sve van njene komfor zone je za nju pretnja. Ne može da se snađe sa bilo kakvom spontanošću. Neće da promeni nijedan svoj plan da se vama uklopi. Za vas psihologe – ona je frik kontrole. Pogledajte kako tretira ljude koji joj ne trebaju.

4)   Nemate dobru hemiju sa njom i nema smisao za humor. Spolja izgleda savršeno i zna da se obuče, međutim, izgleda da nema neke posebne karakterne osobine. Kada ste sa njom, nije vam zabavno, nemate ništa zajedničko, teško vam je da održite neki razgovor, ne shvata vaše fazone.


5)   Ona se non stop žali i zvoca. Ne možete ništa ispravno da uradite u njenim očima. Često govori „Zašto uvek to radiš?“ ili „Zašto nikad to ne radiš?“. Ona ne shvata značaj negovanja muškog ega. Ona to ne bi mogla ni da odglumi za veliki novac. Duboko u sebi, ona je nesrećna osoba i želi da vas spusti na svoj nivo nesreće.

      Verujem da su oni koji imaju Ključ već neku ostavili iz datih razloga. Za vas devojke, ovo su informacije vredne zlata jer vidite šta hladi (kvalitetne) muškarce sa visokim samopoštovanjem.
      Na vašoj sam strani.


36 коментара :

  1. Анониман26.1.16. 18:02

    Odlicno,samo jos dodati dva najbitnija razloga prevara i flert kao izraz nepostovanja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno. Ovi razlozi su secem u korenu razlozi. Njih zelim da primetite rano - u prvih dva meseca.

      Избриши
  2. Анониман2.2.16. 16:16

    Kako se u godinama samoce izgubi taj osecaj emotivne vezanosti,jednostavno se covek navikne na samocu,pa mu vezanost i suzivot sa partnerom predstavljaju nesto strano.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман6.2.16. 14:55

    O najbitnijoj stvari koju jedino mozemo da menjamo, a koja se tice toga kako da se dopadnemo devojci, humoru, napisi jos neki post. Humorom se osvaja devojka, i pisao sam ti vec jednom, tvoj humor se mnogo razlikuje od onoga sto nalazimo na televiziji, filmovima, serijama, internetu, fejsbuku... Citao sam mnogo primera tvog humora i jos uvek ne mogu da skontam u cemu se on sustinski razlikije od ostalih nabrojanih. Ali je stvarno mnogo kvalitetniji i nekako plemenitiji, nzm kako da se izrazim. Zamolio bih te da ti napises nesto o tome.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Napisacu u sledecem clanku nesto o humoru.

      Избриши
    2. Анониман8.2.16. 02:28

      Humor je najbitnija stvar kod devojaka definitivno. Izazov i misterija pali kod devojaka 23+ i to sam ukapirao, imam 19 god i ukapirao sam da ako primenjujem misteriju necu nista uraditi, jer mladje devojke sve zele na tacni i nece se ona ni 2% muciti da ukapira da li ti vredis, nece ona tebe juriti jer je to za nju ponozenje... To iz mog nekog iskustva, sta ti mislis o ovome tj o devojkama ispod 23?

      Избриши
    3. Zaljubljenost sece sve. Nezainteresovane te ne interesuju.

      Избриши
  4. Анониман7.2.16. 01:12

    Njegov humor podrazumeva opuštenost lišenu modernih američkih romantičnih komedija. Zamisli da nikad nisi gledao nijednu od tih gluposti... Ja sam večeras imao situaciju - ulazim u lift i vrata samo što me nisu zgnječila. Devojka komentariše drugaru: "You almost killed my Serbian friend." Na to sam ja odgovorio: "It takes more than that to kill a Serbian man." I ona se nasmejala. Poenta je da uneseš dozu izazova u svaki svoj komentar i da to izneseš potpuno smireno i ozbiljno, iako svi znaju da se zezaš. To je ono što Keri Grent radi - napravi neozbiljan komentar sa izrazom lica koji je skoro pa potpuno ozbiljan... Ali u očima mu vidiš da je vragolanko ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман8.2.16. 02:25

      Brt ima to smisla i nazire se sustina Spartancevog humora (normalnog humora koji pali kod devojaka), ali voleo bih jos neki primer da das da bolje ukapiramo... Opisi jos Kerija, ustvari daj jos neke primere da ukapiram sustinu...

      Избриши
    2. Анониман10.2.16. 20:30

      U kom filmu Kerija Grenta?

      Избриши
    3. Анониман14.2.16. 11:48

      Gledaj film "Charade" i "To catch a thief" sa Kerijem. Generalno, proučavaj starije holivudske filmove i glumce iz stare garde.

      Избриши
  5. Анониман20.8.17. 10:18

    Svih 5 tacaka sam imao u vezi sa bivsom devojkom. Prvih 2mes ne bilo odlicno i nista nije ukazivalo da ce postati takva. I onda odjednom polako nakon 2meseca dan za danom samo pridike i cudno ponasanje..zarad mira u kuci gutao sam sve to do 9tog meseca i onda se tada razisli. (Ona dala raskid jer ja ne zelim da se promenim i nisam za ovaj svet ovakav!)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovih 5 razloga treba da se primete na pocetku.

      Избриши
    2. Анониман31.8.17. 07:19

      Sta raditi curom sa kom si gidinu Dana I vec she izggradili neku podlogu I bilo je fino I nism ni znao o za sajt kamo li knjige. Citanjem shvatis da veza nije BA's po kljucu.. Kako sad da je ostavis ako funkcionise skoro super ili da promjenite svoj stav odjednom..I pocnemem uvoditi neka drugs pravilA odjednom I on a to primjeti all be shvata zasto..???

      Избриши
    3. Анониман31.8.17. 07:38

      I par puta Sam utripovao odmah da Sam Spartanac tako sto Sam procitao par puta nesto.. I kad big pokusavao promjeniti nesto to bi ispalo glupo I arogantno jer he dolazi iznutra.. A bilo je stvari koje Sam uspijevao laagano mjenjati npr izazov. Sad kako to uraditi moze pomoc? Da li Moran odmah striktno primjeniti svaki detalj ili polako da ubacujem I da guram bez obzira sto nine " ispravno' all je ustaljeno KO'd nas.

      Избриши
    4. Анониман31.8.17. 07:41

      Velika unutrasnja borba se vodi u mni sta je je ispravno..

      Избриши
    5. Ako imas jake unutrasnje borbe znaci da nesto nije u redu. Ili si sa pogresnom, ili joj je nivo zaljubljenosti nizak (zbog manjka glavnih muskih osobina) ili oba. Moracemo da porazgovaramo jedno sat vremena da vidimo sta je od toga i kako da resimo to.

      Избриши
  6. Анониман6.8.18. 06:02

    Ako nije davalac, a ostale osobine su u redu, sta raditi sa takvom devojkom?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nista dugorocno jer ce te to jesti. Vitalan deo svake veze je stav o davanju i uzimanju i ako oduzmemo njeno davanje iz jednacine to vodi u propast.

      Избриши
  7. Анониман9.10.18. 08:25

    Kako da testiramo njenu fleksibilnost u zimskim mesecima kada ne mozemo da je vodimo na izlet? Upoznali smo je kad je hladnije hocu reci...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nefleksibilnost ce sama izaci na povrsinu i bez nekog zvanicnog testa.

      Избриши
  8. Анониман16.4.19. 16:13

    Trenutno sam sa zaista dobrom devojkom, analiziram je po tvojim kriterijumima i ona bukvalno ima sve. Problem je sto ona ne pokazuje nikakvu ambiciju da napreduje. Zavrsava faks polako, ali mi deluje nezainteresovano. Radi povremeno u nekoj igraonici sa decom, ali kao da nema zelju da ostvari nesto vise od toga. Kada sam je pitao kakvi su joj planovi, jel hoce da se usavrsava na neki nacin, dobio sam mlaku reakciju od nje. Nadam se da cu ja uspeti na neki nacin da je inspirisem i da je povucem za sobom, to mi za sada slabo uspeva. Da li sam u pravu sto razmisljam da je ostavim ili bi ovo trebalo da spada u onih 10% koji treba da se tolerisu? Za mene je ova njena neambicioznost prilicno krupan zalogaj, pogotovo jer sam ja ambiciozna osoba.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман17.4.19. 21:19

      Razmisljas da ostavis dobru devojku zato sto 'nema nikakvu ambiciju da napreduje(aljda u smislu karijere) ?!! Ostavi je odmah, ako ti je partnerkin karijerizam toliko bitan. Ona zasluzuje boljeg muskarca, pravog muskarca , a ne neku musku feministkinju poput tebe. Da sam ja na njenom mestu i da znam ovo sto si nalupetao, sutnula bih te bez trunke kajanja i grize savesti. Prikljuci se nekoj politickoj stranci, ako vec nisi, da lakse ostvaris svoje ambicije, a mozda tamo i sretnes svoju srodnu dusu po karijerizmu, pune su stranke takvih i zena i muskaraca :).

      Избриши
    2. Vidi što je ovaj komentar pogodio gospođicu, a nema nikakve veze sa njom. Možda čovek hoće da napravi nešto od svog života, da pokrene neki svoj biznis, i da zbog toga smatra da treba da bude sa nekom devojkom koja može da ga vuče napred i prati u tome. Ti prva ako nisi taj kalibar, ne treba druge da etiketiraš kao "muška feministkinja". Bolje nađi pravog muškarca i zadrži ga za ceo život, ako si sposobna za to.

      Избриши
    3. Анониман18.4.19. 13:46

      Evo malo bolje da pojasnim situaciju sa mojom devojkom: Nju ama bas NISTA ne zanima u zivotu osim dobrog provoda, salona lepote i provodjenja vremena samnom. Zna da kaze "Vucic ovo, Vucic ono, nema posla", a na fakultetu nije naucila nijednu stvar koja ce da joj bude korisna. Zna dobro matematiku, pa sam joj predlozio da pocne da drzi privatne casove, medjutim nista od toga. Hteo sam polako da pocnem da je uvodim u digitalni marketing posto ona jako dobro barata drustvenim mrezama, i to je propalo. Bilo bi mi lakse da je bar zapocela nesto pa nije uspela, ali ona ni taj prvi korak ka boljem zivotu nije htela da napravi. Da je neka average devojka, onda bih znao sta da radim. Ona zadovoljava sve kriterijume (neke manje, neke vise) ali je neambiciozna i lenja za medalju. Sta ti mislis o ovoj situaciji Spartanac? Ja pokusavam da je motivisem i iskreno mi je stalo da i njoj bude bolje, ali mi to ne uspeva ni 1%

      Избриши
    4. Анониман18.4.19. 22:37

      Momci, po kakvim kriterijumima birate, po njima cete i naci. Posto kriterijumi za izbor partnera sve vise lice na konkurs za posao ili sklapanje nekog poslovnog aranzmana, ni malo ne cudi ova epidemija razvoda.Pitajte Spartanca, u kojoj meri je najmasivniji uzrok za razvod taj sto supruga nije ambiciozna u karijeri,nema fakultetsku diplomu, ne zna 3 svetska jezika a koliko zato sto nedostaje uzajamno postovanje i ljubav.

      Избриши
    5. Ja bih se onda pitao kako me tretira i da li je parazit (ne mora da zaradjuje veliki novac da ne bude parazit)? Ako te dobro tretira i ne smatras je parazitom, ti budi ambiciozan i za tebe i za nju, a ona nek te unese u svet malo provoda i zabave. Ovo sve pod uslovom da zadovoljava moj trazeni zenski karakter u vezi.

      Избриши
  9. Tobi tobi, ovo nije mesto na kome ces da vredjas druge.
    Ako to hoces idi na druge sajtove.


    Kako se proculo za ovaj sajt, dolaze likovi, postavljaju razna pitanja a odgovore mogu naci u ranijim postovima. Ali ne lakse je instant postaviti pitanje nego citati 100+ clanaka i kupiti knjige.
    Ljudi mase poentu cele stvari.
    Ovo nije sprint nego maraton bez finis linije.

    Onoga ko je postavio originalno pitanje necu komentarisati. Njega ce zivot nauciti da ceni ono sto ima ako je vec "sa dobrom devojkom koja ima bukvalno sve".

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Opusti se. Da sam je stvarno uvredio i da sam koristio psovke, verujem da moj komentar ne bi bio ni objavljen. Ja sam samo rekao istinu toj devojci što je prokomentarisala komentar. Videlo se po njenom komentaru kao da je to bilo upućeno njoj,a nema veze sa njom + ti na nesvesnom nivou odobravaš to da ona sme za njega da kaže da je "muška feministkinja", i da bi ga šutnula bez trunke kajanja da je njenom mestu. Samo malo realnosti za ubuduće i sve je okej.

      Избриши
    2. Ne brisem necija misljenja. Samo psovke, lazne informacije, reklame.

      Избриши
  10. Анониман22.4.19. 19:19

    Nije da podrzavam momka gore, ali imam jedno pitanje za svakog citaoca ovde. Ako svi ucimo o m/z odnosima sa istog sajta i iz istih knjiga, jel to znaci da svi treba da se kloniramo i imamo iste kriterijume, principe itd...?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Na to pitanje je odgovoreno. Svako od nas ima svoj karakter iako znamo da 1 kg cokolade nije pametno pojesti. Petar je Petar i Zika je Zika iako obojica ne bi pojeli 1 kg cokolade.

      Избриши
  11. Анониман13.5.19. 00:00

    Super blog, promenio mi je način gledanja na sopstvenu vezu (trajala je 2 i po godine, a završila se pre mesec i po). Ona je raskinula, jer pretpostavljam da je njena zaljubljenost pala. Ali moram da kažem da sam ja morao to ranije da primetim, kao što sam primetio kod nje to da ima 3., 5. a možda i 4. osobinu sa ove liste (privlačili smo se seksualno, ali nije imala smisao za humor). Pored toga bila je i bez razloga ljubomorna, jer nikad nisam ni pomislio na druge žene. Trebao sam ranije da je ostavim, ali sam mislio da će da promeni svoje ponašanje. Ne mislim da sam ja bio savršen, naravno, ali sam zaista želeo da ostvarim trajnu životnu vezu sa njom. Želim da ti se zahvalim jer mi je tvoj blog pomogao da shvatim da, koliko god da mi je teško što nismo zajedno, treba da budem svestan da mi ne bismo uspeli na duže staze, naročito uz ono što želim od svog života.

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман13.6.22. 14:23

    Hvala ti za ovaj članak Spartanac. Ovo jezivo podseća na koleginicu s posla s kojom sam mislio da mogu da imam nešto ozbiljno. Poklapa se po svim kriterijumima, a ono što meni najviše smeta je odsustvo osećaja za druge ljude, za tuđe želje, potrebe...

    ОдговориИзбриши