Uticaj odbijanja na samopouzdanje


10+ godina ranije...

Klub, društvo, pored mene (meni) lepa devojka. Naoružavam šarm i ispaljujem. Ok, smeje se na moje fazone, super, super. Gleda me pravo u oči, super, super. Srce počinje da lupa pred trenutak koji sam se istrenirao da ne propuštam. Pomalo nervozno:

"Simonida, koji je tvoj broj telefona?"

Zastala je, pogledala me je, 060123123123

Bio sam pomešano iznenađen i srećan. Napumpan samopouzdanjem, počeo sam da zamišljam savršene sastanke i njene krupne oči. Nekoliko dana kasnije, kada je došlo vreme da se pozove, srce je ponovo krenulo da lupa. Ponovo ona ista nervoza, sada već pojačana.

"Ćao Simonida ovde Miloš"

"Koji Miloš? Aaaaa, da."

"Već si me zaboravila?"

"Imam više Miloša pa zato" "Kako si?"

...

"Hajde bolje da pričamo negde uživo uz neku kafu" "Moze tad u to vreme?"

par sekundi...

"Može"

Moju zainteresovanost sam još više napumpao sada iako sam pojačano nervozan. Ipak ide sve po planu. Obukao sam se što bolje, oprao Juga, namirisao preterano i sebe i Juga i krenuo na dogovoreni sastanak. Svo vreme sam razmišljao o tome da se opustim i budem uobičajno duhovit i opušten, međutim neka nervoza nije izašla iz mene još od dana upoznavanja.

Dogovoreno mesto, 15 minuta čekanja. Uzimam telefon i zovem da vidim o čemu se radi.

"Zaboravila sam, izvini"

Posle tri sekunde mog čekanja da moj mozak shvati šta mi se dešava, kažem "Ok, hvala na ovome" i spustim slušalicu.
Ne znam da li ste doživeli smeh od besa ali eto to sam ja doživeo tada. Međutim, kada sam stigao kući onako ranije, počela je istina da krči svoj put do mog mozga.

-Nije toliko obraćala pažnju ne mene u toku večeri.
-Nije me ništa pitala.
-Nije me dodirnula.
-Čekala je dve duge sekunde pre nego što je dala broj.
-Zaboravila je ko sam preko telefona zajedno sa lošim opravdanjem (sva opravdanja ovde su loša).
-Ponovo čekanje par sekundi pre nego što je rekla "Može".

Tada sam postao ljut na sebe što nisam video ove stvari. Istina je da sam ih video i da je odatle dolazio stres, međutim moj mozak je toliko želeo taj sastanak da je izblokirao svaki signal.

Ovo vatreno krštenje sa teškim ispalama mi je više pomoglo nego neki prosečan sastanak. Upravo zato što je bilo ekstremno, nisam dozvolio da dublje utiče na mene, jer da je uticalo, ne bih upoznao sjajne devojke kasnije tokom godina. Ona ne predstavlja ženski pol. Ona je samo devojka koja je videla da moje samopouzdanje neće podneti Ne na prvu loptu i htela je da se izvuče ne znajući da je zavlačila i mene i sebe sve dublje. Neke posle nje su i otišle na "besplatnu večeru", trošile moje vreme i novac i snažnije ispaljivale - Tako da nije najgora :). Posle tog događaja sam shvatio da se ne dopadam svakoj ženskoj osobi koja postoji iako znam da sam kvalitetan, kao što se ni meni svaka ne dopada. Ništa nije pogrešno ako se ne dopadnem nekom, kao što ja nisam kriv ako se meni neka devojka ne dopadne. Jeste, takvo odbijanje nije fer, ali nisam dozvolio da previše utiče na mene. Ovakve stvari se dešavaju svakom ko ima aktivan ljubavni život i to moramo prihvatiti.

Zapamtite, odbijanje bilo koje vrste, bilo ekstremno ili ne, je samo jedan događaj i ništa više. To ne znači ništa! Ali može dati određene lekcije:

-Bolje se istaktuti sledeći put.
-Nositi više pozitivne energije sledeći put.
-Zatvoriti prirodnije sledeći put.
-Analizirati znakove bolje sledeći put.
-Ne paliti se previše kao mladi majmun čim dobiješ broj telefona sledeći put.

Ovako mlad sam pravio Faktor 30 iz knjige Ključ (Još je nisi poručio?) koji kaže

30 devojaka, 20 kažu Ne i 10 kažu Da. Od tih 10, tri su odbijanje preko telefona, dva pogrešni brojevi, dva nezainteresovane koje će izaći sa vama i tri su zainteresovane za vas.

Kladim se da sam više čuo reč "Ne" od bilo kog od vas i zato nemojte da mi cmizdrite kada ga čujete jednom. Glavna reč je - Sledeća.

Zbog svakog "Ne" ste sada jači i mudriji nego što ste bili.

Jedna vas čeka tamo negde!

Na vašoj sam strani.

Moje knjige - Ključ i Dijamanstko jezgro

Razgovor jedan na jedan.


91 коментар :

  1. Анониман6.5.19. 17:57

    I mene su cesto odbijale devojke, doduse ne toliko grubo kao tebe Spartanac. Verovatno jer uz pomoc tvojih knjiga unapred umem da prepoznam onu od koje nema 'leba, pa ni ne trazim broj telefona. Danas kad me neka odbije, bukvalno posle 10 minuta ona ispari iz moje glave i teram dalje.
    Hteo sam da te pitam sto se tice te vecere na prvim sastancima. Da li je pametno voditi je u neki fensi restoran gde mora unapred da se rezervise, gde je sve na izuzetno visokom nivou? Meni je to previse fensi i deluje mi kao potreba za nekim dokazivanjem. Kasnije u vezi je to ok. Zar nije bolje neka low-cost varijanta na pocetku tipa neka fina picerija ili tako nesto? Meni to deluje mnogo opustenije.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bolje je da obroke ostavis za kasnije.
      Za pocetak je bolja varijanta ici na pice ili kafu.
      Ili jos bolje na nesto za sta imate zajednicka interesovanja.

      Избриши
  2. Анониман7.5.19. 00:53

    Svaka devojka koja nas odbije nam cini jednu veliku uslugu.
    U pocetku to mi je tesko padalo, ali sada sam se navikao.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман7.5.19. 01:16

    Meni je odbila poljubac nakon drugog sastanka, ali smo bili na punoj zeleznickoj te nije bilo romanticno. Razmisljam da je ipak zovem na treci sastanak, ali vise zbog treninga i zato sto mi je dosadno. Sta mislis o tome?

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман8.5.19. 09:42

    Dobro bre Spartanac....ne volim da kritikujem...i naravno da kod tebe razloga i nemam....ali misli malo i na ženski pol....imala sam pitanje...Ukratko...kako današnjim muškarcima pokazati da "jaka" žena,(verujem da ćeš znati na šta konkretno mislim) ...od muškarca takođe očekuje i treba.. zaštitnika, potporu i nekog koji će je iskreno voleti i uživati u njenim uspesima kao du su njegovi, bez imalo ljutnje i ljubomore...Koje su (čije su) najčešće greške u takvim odnosima....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман8.5.19. 14:16

      Primetio sam da danasnje zene cesto misle da su njihova zenstvenost i neznost znak slabosti, stoga one pocinju da se ponasaju ostro i pomalo grublje nego inace (kao muskarci) samo zato jer misle da je to znak da su jake licnosti. To je po meni pogresno i odbojno za bilo kojeg muskarca.

      Избриши
    2. Prvo, to se pokazuje vremenom. Ne mogu ja to da vidim kao prvi utisak. Ono sto mogu da vidim je tvoj izgled, sta si obukla, kako me gledas, koju energiju nosis i sta pricas. Nakon toga mogu da vidim da li mi pomazes da se spojimo i kako se slazemo na sastancima tj da li si dosadna i kratku istoriju tvog zivota. Nakon toga mogu da vidim da li si materijal za vezu. Tek nakon 6 meseci mogu da tvrdim da si jaka zena. Pravi muskarac zna sta ti treba generalno (ne da ti cita misli vec generalno), ali pokusaj sebe da pitas sta tom muskarcu treba. Da li si verna? Da li zvocas? Da li si zabavna? Ta pitanja treba sebi da postavis.

      Избриши
  5. Анониман11.5.19. 18:48

    Pozdrav za mog mentora Spartanca.
    Kada kažeš samokontrola da li ti ciljaš na naš jezik da ne kažemo nešto što ne treba ili da kažemo u nekim situacijama previše da bi se kajali posle? Možda su u pitanju naša dela tj. ponašanje da ona ne vidi kada sam nervozan, besan, ljut ili nešto slično?
    Još nešto me zanima. Kada sagledam sve ove muške osobine, ja nekako smatram za sebe da škripim u delu discipline, a vrlo moguće i u samokontroli. Mislim da moram ozbiljno da poradim na tome, ali ne znam na koji način ja mogu da postanem disciplinovaniji i da posedujem bolju samokontrolu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim na sve. Sve sto moze da se savi pod kontrolom sebe, mislim na to. Kako? Pa kreni od sitnih stvari. Uradi nesto malo svaki dan. I nagradi se necim kada uradis to malo. Tako kreni.

      Избриши
  6. Анониман12.5.19. 15:14

    Da li se pod samokontrolom podrazumijeva i nenasrtanje na curu u pocetnom periodu, vec samo poljubac na blic na kraju sastanka ? :)

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман12.5.19. 15:44

    Pozdrav care, e ovako slucajno sam se nasao sa nekim drugovim drugaricama na pice, znaci nas dvojica i njih tri...ja sam se tu postavio bas misteriozno, samo sam se smejao , malo sam pricao, nisam nista pricao o sebi a jedna me je bas gledala i tako je otvorena bila da je to nerealno cak je i pitala pitanja u vezi mene ja sam na sve odgovarao sa osmeom mislim ne mogu bukvalno sve da krijem, pitala me koje sam godisteitd.. i rekla je kao ti se samo smejes i gledala me je prodorno i pitala da li si ti tako povucen ili a tu mi je drug rekao ma ne on je car, bas je lud (u pozitivnom smislu) cak me je i kraju kad su odlazile ona dodirnula nekolika puta ...da li sam se dobro ponasao ili jer su mi totalne neznanke prvi ih put vidim i razgovaram sa njima? Cekam da me dodaju na drustvenim mrezama ili ja nju prvi da dodam pa da vidim?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Trebao si reci "Dovoljno povucen da mi das broj telefona?" Okrenes na salu i trazis broj. U sustini, trebao si traziti broj. Sada moras cekati sledeci susret.

      Избриши
  8. Анониман12.5.19. 17:28

    Obrati paznju na to kako se ponasas kad si gladan. Kupi neku gumenu lopticu i nosi je u dzepu da je stiskas kad si nervozan. Takodje, pre nego sto "eksplodiras" udahni i izdahni duboooko 10 puta. To ti je dosta za pocetak.

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман19.5.19. 14:19

    Pozdrav Spartanac.
    Pre par dana na faksu sam se šalio sa jednom koleginicom tj. moje standardno ponašanje sa svima. Kada sam pomenuo jedan predmet da trebam da ga rešim, ona je rekla kako i ona ima taj predmet da da pa mi je tražila broj telefona kako bih joj ja poslao materijal preko whats app-a za taj predmet.
    Zatim sam se našalio kako će sada da ide na whats app da gleda kada sam zadnji put bio online, a ona se smejala na to.
    U tom momentu kada mi je tražila broj ja sam na šaljiv način i kroz osemh rekao: "Hmm devojka mi je tražila broj telefona", a zatim namerno kroz šalu i osmeh rekao ono tvoje: "Da li se ti to prijavljuješ na audiciju?" Ona je kroz osmeh rekla ne, ali da joj treba za jednu koleginicu. Kada sam je pitao za koju koleginicu rekla mi je njeno ime (takođe znam tu koleginicu). Tu sam ponovo kroz šalu i osmeh rekao kako će ona (ta koleginica) praviti strategiju sa drugaricama kako da mi se približi. Tu se ona smejala i rekla: "Vidim, znaš o devojkama". Zatim me je pitala da li imam devojku, a ja sam joj odgovorio pitanjem šta ti misliš da li imam. Ona je rekla kako misli da nemam. Onda sam joj ja rekao da je pogodila. Tu je onda ona meni rekla kako sam se ja fokusirao na posao i da mene boli uvo za devojke (pričali smo ovako bezveze više puta pa zna da radim). Rekao sam joj na to opet kroz osmeh i šalu da uvek postoje opcije.
    Cenim da ona nije zainteresovana, ali ono što mene zanima Spartanac, kako ti se čini moj performans? Slobodno mi reci da li sam mogao bolje, da li sam trebao nešto da više da kažem ili nisam trebao da kažem.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман20.5.19. 00:10

      Te fore kad joj kazes da se ona tebi nabacuje su najbolje po meni i to ubedljivo. Devojke se jako brzo opuste pred tobom, mnogo im je lakse da flertuju i pokazu zainteresovanost.
      Pre neko vece u pabu sam hteo da udjem u wc a jedna devojka mi kaze da je zauzeto. Ja je pogledam i kazem "Jeste da sam popio jedno pivo, ali tesko ces uspeti da me smuvas na tu foru". Ona je prsla od smeha i posle 5 minuta sam joj uzeo broj.

      Избриши
    2. Uvek moze bolje, ali uvek budi zadovoljan dobrim rezultatom. Probaj sa njenom kolegenicom ako ti se svidja.

      Избриши
  10. Анониман30.5.19. 00:56

    Pozdrav Spartanac! Imam gadnu naviku da kad razgovaram sa devojkama i gledam ih u oci, pogled mi cesto pada na njihova usta. Da li devojke to tumace kao glad ili to ne primecuju? Da li je uopste normalno da u toku razgovora analiziram necije lice umesto da gledam u oci?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je to sufise ocigledan znak i moze ih uplasiti na samom pocetku osim ako nije neka specijalna situacija i postoji velika hemija izmedju vas. Pred poljubac onda da.

      Избриши
  11. Анониман3.6.19. 18:20

    Pozdrav Spartanac.
    Ako me drugarica u razgovoru pita da li imam devojku, šta po tebi to treba da znači? Generalno koja god da me devojka pita da li imam devojku, da li one žele da znaju nešto više i da li se još nešto krije iza tog pitanja?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kazi da ti se ni jedna nije iskreno dopala u poslednje vreme. Dodaj da ti treba neka koja se razlikuje. Vidi da li ce da pocnu da se kvalifikuju.

      Избриши
  12. Анониман3.6.19. 18:40

    Pozdrav Miloše, moj sensej :)
    Ja sam iskren sa devojkama. Kada to kažem mislim na to da sve što kažem je istina, ne izmišljam priče, događaje itd. Tako mi je pre jedan dečko rekao kako mi to ne valja što sam previše iskren, i da on kada priča sa devojkama malo doda, izmisli nešto ili slaže za nešto. Ja to ne volim, i ništa u životu nisam uradio da bih morao da krijem ili da se plašim da slučajno neka devojka ne sazna nešto ili bilo ko drugi sa strane. Sada moje pitanje za tebe glasi, da li može da mi se obije o glavu moja iskrenost ili trebam kao npr. taj dečko da prevrćem, ponekad slažem, malo dodam kada pričam nešto sa nekom devojkom?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iskrenost ne moze, ali otvorenost i brbljiv jezik itekako moze.

      Избриши
    2. Анониман4.6.19. 06:25

      Šta konkretno smatraš pod otvorenost i brbljivost?
      Da li ciljaš na to da npr. kažem kako sam spavao sa nekom devojkom na jednu noć ili neke loše stvari koje u principu niko ne može da zna, ako ja to ne kažem?

      Избриши
    3. Imas lepo pojasnjeno u knjizi Kljuc.

      Избриши
  13. Анониман8.6.19. 18:35

    Pozdrav Spartanac.
    Da li bi se ti ponašao prema knjizi sa devojkom koja ti je poznanica, znate se, ali se viđate veoma retko + nemaš njen broj telefona? Primer, uzeo si broj od te poznanice, da li bi čekao 7 do 10 dana da je pozoveš ili bi ubrzao proces, jer se ipak znate? Ciljam na to da li bi primenjivao sve iz knjige od reči do reči ili možda postoje određene situacije kada odstupamo od nekih pravila?

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман9.6.19. 16:41

    Pozdrav idem sledece nedelje na svadbu, bice velika svadba, bice dosta devojaka moze par saveta kako se ponasati na svadbi jer sam zagrijan da muvam devojke?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako te neka gleda, pridjes, kazes da su joj lepe cipele i da imas iste takve i pitas za ime. Jel imas knjige? Ima puno toga bas o ovome.

      Избриши
  15. Анониман10.6.19. 20:26

    Kako videti da li me neka gleda? To nikad ne primetim?

    ОдговориИзбриши
  16. Анониман12.6.19. 06:38

    Pozdrav Spartanac.
    Da li je greška, ako nekoj devojci kada me pita da li imam devojku, ja odgovorim da nemam, ali da uvek postoje opcije i navedem konkretno neku devojku (sa faksa ili kolegenicu sa posla)?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne. Zasto bi pominjao druge devojke njoj?
      Kazi "Zasto? Ti bi da mi budes devojka?" i nasmej se. Zavisi od toga koliko se znate i kako pita sta ces reci.

      Избриши
    2. Konkretno ovo me je pitala drugarica pa sam joj dao ovaj odgovor iznad. Nije bila u pitanju neka nepoznata devojka. Pitala me je u razgovoru kada samo nešto pričali. Znači znamo se. E sada kada uzmeš u obzir sve ovo, onda možeš da mi tačno kažeš je l' to bila greška ili ne?

      Избриши
    3. Nije greska reci da nemas devojku ali je mnogo mnogo bolje iskoristiti to pitanje za humor i neko kontra pitanje eventualno. Polarizuj je odmah u toj situaciji.

      Избриши
    4. Анониман16.6.19. 19:04

      Milose, ja nekad imam obicaj da kazem "imam cetiri, hoces peta da budes" na njihovo pitanje imam li curu. Je li to arogantno i kako da je polarizujem ?

      Избриши
    5. Zavisi na koji nacin izgovoris to. Treba da znas i kako da preneses tu poruku.

      Избриши
    6. Анониман19.6.19. 14:07

      Je li onda bolje reci "nemam, cekam tebe x moje godine" ? Da li je na taj nacin polarizujem ?

      Избриши
    7. Ako ti samopouzdanje nije na vrhuncu, takve izjave mogu delovati cinicno. Ali ne kazem da ne postoji pravi tajming za njih.

      Избриши
    8. Анониман24.6.19. 13:47

      Bolje reci samo "nemam" bez mnogo filozofije!
      Veliki pozdrav!

      Избриши
  17. Анониман15.6.19. 00:11

    Analiziram danasnje devojke Spartanac i ne verujem koliko su neke otvorene prema seksu, desava se da su otvorenije i od mene. Da li je normalno da je devojka od 25 godina bila sa 15ak muskaraca? Za mene licno je to previse i dodje mi da povratim. Lepo se ona ponasa, devojka je zaista na mestu, ali da sam je tek upoznao ja ni u snu ne bih pretpostavio da ima toliku kilometrazu. Jednog dana cu naci dobru i kvalitetnu devojku koju cu hteti da ozenim, ali kako ja da znam da ona nije bila sa gomilom muskaraca? Jednostavno ne zelim neku koja je preiskusna i tacka. Jedna poznanica je sa svojih 18 godina bila sa trojicom mojih drugara istovremeno, imala ih 20+, svake subote ju je neko privodio kuci, a ovamo se ponasa fino, ima smisla za humor, ukratko ispunjava bar 70% standarda iz kljuca. Nasla je momka sa kojim je vec 3 godine u vezi, a on jadnik ponosan na nju i hvali je na sva zvona.
    Sta ja da radim Spartanac kad upoznam neku devojku o kojoj niko nista ne moze da mi kaze jer nemamo zajednickih prijatelja? Imas li neki hint? Ili sam ja mozda previse zadrt?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zasto ti znas sa koliko je njih ona bila? To ona ne treba javno da prica. A ako ste svi iz istog drustva, onda je to jednostavno iskljucivo. Uopste necu da komentarisem takve devojke jer ne vidim potrebu. Jednostavno trazi drugacije. Ne znas koliko standarda ispunjava. Rekao sam da nemate cistu sliku o njenom karakteru pre 10 sastanaka po Kljucu jedan na jedan. Ne mozes proceniti. Mozda je 0% a mozda 95% a tih 5% je vernost. Razumes? Kada upoznas devojku i krenes u sastancenje - Kljuc te stiti. Izfiltrirace sve te koje ne zelis veruj mi. Primetices sve sto "smrdi".

      Избриши
  18. Анониман24.6.19. 00:01

    Godinu dana druzenja,kontakta...
    Jos nista konkretno.Dokle cekati?

    ОдговориИзбриши
  19. Анониман24.6.19. 23:55

    Cao Spartanac! Zelim da razjasnimo nesto. Da li kretati u ofanzivu na devojku koja nije srecna u vezi i mozda zeli da raskida? I da li prilaziti devojkama koje su u neozbiljnoj vezi?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kada raskine tada. Do tada budi sve sto njen momak nije (ps zato ga i ostavlja). Isto vazi za sve veze.

      Избриши
  20. Анониман27.6.19. 17:55

    Pozdrav, mene je devojka zvala na sastanak nakon drugog sastanka (pratio sam knjigu). Ja sam odgovorio da hocu i pitao kada njoj odgovara. Ona nije odgovorila na poruku. Kasnije tog dana sam poslao jos jednu poruku da pitam da li se predomislila. Opet nije odgovorila. Sta sad da radim? Kada ne znas sta da radis ne radi nista - taj princip da pratim? Hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман30.6.19. 18:11

      Ocigledno se predomislila ili je zvala nekog drugog, a tebi greskom poslala tu poruku. U svakom slucaju-Sledeca.

      Избриши
    2. Ako si pratio knjigu ovaj rezultat je jednostavno bizaran. Cak i da je nezaiteresovana opet je bizaran. Mozda, mozda je objasnjenje da je bila slabo zaiteresovana ili nezainteresovana, a da je bivsi sa kojim je dugo bila zvao u medjuvremenu.

      Избриши
    3. Анониман1.7.19. 22:25

      Cekao sam tvoj odgovor, ali prateci tebe dvije godine ja bih postupio ovako: Ako je proslo dan-dva od sastanka napisao bih joj "bicemo u kontaktu" i nazvao je posle nedelju dana.
      U slucaju da je proslo tri dana zakazao bih sastanak par dana unaprijed. On je njoj dao da bira sto je malo slab pristup, a sigurno je bio poljubac na kraju drugog sastanka, sto se ne moze reci da je nezainteresovana. Pozdrav!

      Избриши
    4. Анониман3.7.19. 15:31

      Poruka svakako nije greškom poslata, jer je navela moje ime i još neku referencu na jednu internu šalu (nešto u vezi sladoleda).

      Избриши
  21. Анониман2.7.19. 20:33

    Poslala je kasnije tog dana poruku i navela vreme i mesto i videli smo se. Da...i ja sam mislio da je slabo to sto sam joj dao da bira. Ali eto, izgleda da i nije neka greska. Hteo sam samo da pokazem da sam fleksibilan. Mislim da ne treba sve bas pratiti plasticno, mora malo da se improvizuje. Svakako je navela nedelju uvece sto sam i ja hteo da predlozim, a to je 6 dana nakon prethodnog sastanka. Za vikend je imala neku proslavu firme. Da li si ti Spartanac imao situacije da 2 meseca izlazis sa nezainteresovanom (ne pita za vikend)? Kad bi to pitanje za vikend trebalo da se dogodi?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман3.7.19. 00:26

      Pa pazi ovako, ti zoves - ti biras mesto i vreme, ona zove - ona bira mesto i vreme. Ne mislim da si ispao mekusac, samo nisi trebao dva puta da saljes poruku jer je po meni ispalo da si malo previse zapeo. Ona je verovatno skontala da si ceo dan razmisljao o tom potencijalnom sastanku i to ti je mali minus.

      Избриши
    2. Анониман3.7.19. 15:29

      Nažalost, nisam ni ja savršen :)
      Tačno je, jeste me nerviralo što mi nije celog dana odgovorila.
      Ali dobro, videćemo šta će dalje biti. Sad ide na neko putovanje, pa kontam da je ne kontaktiram dok se ne vrati (sledeće nedelje u četvrtak i da zakažem sastanak za nedelju).

      Избриши
  22. Анониман10.7.19. 16:22

    Pozdrav Spartanac.
    Da li bi hteo da napišeš neki članak "Kako se ponaša zaljubljena devojka"? Onda bi momci imali bolji uvid da li je sve kako treba ili nešto ne valja.

    ОдговориИзбриши
  23. Анониман15.7.19. 17:51

    Pozdrav Spartanac.
    Negde si pre na nekom komentaru odgovorio nekoj devojci da su sve tvoje bivše posedovale neke od osobina Kleopatre. Onda si rekao da su na taj način imale određen uticaj na tebe. Mene je zanimala ta priča o Kleopatri, kada sam je pročitao, nisam ništa mogao da provalim u vezi nje osim da je redom zavodila tadašnje najjače državnike i vojskovođe sa ciljem da održi svoju vlast u Egiptu i da joj je to dobro polazilo za rukom.
    Mene zanima koje su to osobine Kleopatre koje imaju tako jak uticaj na nas?
    Da li ćeš o tome pisati u tvojoj knjizi "Kleopatra u ljubavi"?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da je lepo napisano u clanku. Mozes ga procitati ponovi. Obicno to nije jedna osobina vec sistem osobina - karakter.

      Избриши
  24. Анониман23.7.19. 01:37

    Pozdrav Spartanac, pratim te godinama, i imam tvoje knjige. Svaka cast na ovome sto radis. Mnogo su mi pomogle da izadjem iz "bajkovitog" rezima razmisljanja i da prihvatim realnost, da radim na sebi i da postavim prave standarde pri odabiru devojaka, da sve sagledam analiticki bez emocija kako ne bih bio izigran i povredjen.
    Jeste da je malo devojaka koje odgovaraju ovim standardima, ali bar stitimo sebe, a o vremenu i novcu da ne govorim.

    Generalno, nikada nisam imao problem da se svidim devojkama, niti da dobijem kontakt, dejt kafe sam radio po defaultu. Poslednje dve godine, kako mojim drugarima tako i meni, je broj bilo kakvih dejtova znatno opao, a procenat uspesnosti "smuvanja na vece povecao". Npr: imao sam poznanice koje su izbegavale kafa dejt ali sam uspevao da ih smuvam u gradu, i ako da, nista ozbiljno nije proistaklo iz toga.

    Imam osecaj da kafa dejtovi padaju u vodu (pogotovo posle 27-8 godine), i da se od nas vec ocekuju "skuplje aktivnosti". Ovde opet dolazimo do onoga, sto bi nekome placao veceru ili neku skuplju aktivnost ako nece sa mnom na obican kafa/pice sastanak.

    Da li je losa statistika ili los period, ali mislim da u danasnje vreme je devojkama vise stalo da se generalno zabave i zadovolje svoje potrebe i da ako nema dovoljno finansija sve ostalo pada u vodu, na duze staze (isto vazi i obrnuto, dzabe pare ako nema glavnih muskih osobina).

    Slucajnost ili ne, uvek sam sticao utisak da sam prilikom upoznavanja mogao biti delotvorniji, tipa ici na poljubac ako je devojka bila izuzetno zainteresovana.

    1. Te me zanima, sta ti mislis o ovome? Da li bi presao sa kafe sastanaka direktno na vecere i skuplje aktivnosti, ili bi se ipak zadrzao na jeftinijem prvom sastanku kako bi klasirali "zainteresovanu" od "nezainteresovane". I sta mislis o tome, odmah ici na poljubac ako vidimo da to devojka izrazito zeli, bez obzira da li je upoznavanje, prvi ili drugi dejt ili ipak cekati?
    Da li je ovo mozda sve jedan los period ili niz nezainteresovanih ili poluzainteresovanih devojaka, te i dalje treba biti dosledan "osnovnim principima"?

    - Poruka za sve ostale spartanske ucenike: samokontrola, samopouzdanje i izazov uvek moraju biti prisutni. Ne pokazujte previse svoju emotivnu stranu i ne nasrcite, jer je manje vise igra zavrsena. Ako bilo kada niste sigurni sta da radite - iskulirajte ili ne radite nista. Radite stvari zbog sebe i ono sto vas stvarno usrecuje, ne vezano za zene, te ce te nauciti biti srecni i bez njih (koliko god je to moguce) :))

    2. Sta mislis o ovom kanalu https://www.youtube.com/user/The33Secrets ?
    U dosta stvari se podudara sa tvojim nacinom razmisljanja s tim sto se forsira prica da zene mogu da volu samo zbog onoga sto mozes da im pruzis, i da se ne treba nikada stupati u brak.

    - Hvala jos jednom

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno.
      Strpljenje je kljuc za zene, a upravo to ti fali koliko vidim. Slazem se da ne treba gubiti vreme ali upravo to sprecavam u Kljucu. Ako nece sa tobom na kafu a ne poznajete se, onda neces gubiti vreme. Ne mozes ici previse sporo ako je zainteresovana. Budi uvek dosledan principima i bices zahvalan kasnije. Nisam u tom toku da su zene tolko pragmaticne pa gledaju koliko vredis. One biraju po osecaju u zaljubljenosti. Bar one koje zelim da me odaberu. Ako steknes novac, odabrace te zbog samopouzdanja koje stekao kreirajuci novac. Razumes?

      Избриши
  25. Анониман30.7.19. 21:56

    Sto se tice ljubavnog zivota imam pitanje, ja ovako razmisljam..meni je cilj imam 21 godinu sto pre da dobijem dete to mi je cilj, voleo bih da postanem otac da li je to u redu? Ali ne bih da se zenim ako ona ne bude ta. I onda bih polako trazio pravu ,a inace ostvario sam se u ulozi oca?

    ОдговориИзбриши
  26. Анониман13.8.19. 20:45

    Poštovanje Spartanac.
    Pre par dana sam sreo drugaricu koju nisam video jedno vreme. Kada smo izašli iz busa, protrljala je rukom kroz moju kosu i komentar joj je bio:"Jao kakva ti je kosica". Zatim držala me je za ruku kada sam je pružio da se pozdravimo tj. kada je krenuo svako na svoju stranu. Ono što sam odavno primetio je da se uvek osmehne kada se sretnemo. Poenta je da nikada nije ovako nešto pre uradila pa mi je to bilo kao neko iznenađenje. Takođe imam njen broj telefona. Da li ti smatraš da joj se možda sviđam ili je to bilo samo onako? Da ne bude fora da me testira da vidi kako ću odreagovati. Realno nisam majmun da poletim.

    ОдговориИзбриши
  27. Анониман14.8.19. 13:45

    Spartanac vec duze vreme pratim tvoj blog.Imam problem sto se tice devojaka,nisam uspevao da imam vezu vise od 3 meseca,zasto nzm.Mozda je u pitanju moja samokontrola i to sto zurim i znam da budem ponekad naporan pogotovo kada mi se nejavljaju na pozive.Dosao do toga da nzm sta vise da radim kako da se izborim sa tim.Da li imas neki savet za mene?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno - Knjige Kljuc i Dijamantsko jezgro. Dace ti sve sto ti treba.

      Избриши
  28. Анониман17.8.19. 04:22

    Pozdrav Spartanac.
    Posle čitanja tvojih knjiga i saznanja mnogih stvari + posle napertka na poslu, primetio sam kod sebe neku promenu u karakteru (ne znam kako bih to drugačije opisao). Naime sada gledam na devojke oko sebe sa visine. Pre takav nisam bio. Gledam iz ugla kako one mene da impresioniraju da bi im pridavao pažnje. Ne znam šta je konkretno u pitanju. Možda mi je porastao ego ili samopouzdanje. Ja drugačiji odgovor nemam.

    ОдговориИзбриши
  29. Pozdrav Spartanac.
    Pre par dana sam naleteo na jedan YouTube kanal gde jedna žena objašnjava muško - ženske odnose, daje savete za devojke, momke i za veze. Jedan njen komentar jednom momku mi je zapao za oko.
    Ovo je taj komentar: ''Vi momci morate da razumete da ženama nije lako. Vidi ovako. Žene moraju da se zaštite. Muškarci su veći i agresivniji i vrlo lako mogu da im naude... tako da su one i evolucija razvile neke mehanizme za zaštitu, da se ne bi dovodile sebe u opasne situacije.
    Otprilike ovako funkcioniše:
    Kada ga odbijem prvi put - ako je slabić, otići će (takav mi i ne treba), ako je opasan pokazaće odma svoju psihozu ili agresiju (takav mi takođe ne treba). Ako nastavi da prilazi na fin način i bude uradio stvari kako treba - daću mu šansu.
    To odbijanje je samo prva kapija. Žene nemaju izbora nego da otvaraju kapije malo po malo, samo su se neke zbunile i ne znaju ni same šta rade i koga smeju, a koga ne da puste kroz kapiju.''
    Znam da se vodiš principom, a i ja to praktikujem da dajemo jednu priliku po devojci u životu. Da li trebam da pokušam više puta kod neke devojke iako me je već odbila ili ako me odbije prvi put da je to kraj što se te devojke tiče, jer sam joj pružio šansu? Ovo ti pišem zbog komentara ove žene pa me zanima i tvoje mišljenje. Po njoj bi trebao da prilazim ponovo na fin način da bi mi pružila šansu. Naravno podrazumeva se da sam tokom prvog prilaska bio fin, ako je u tome poenta.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da li bi ti dao drugu sansu nekoj koja ti se nije svidela?

      Избриши
    2. Ne veruj zeninim recima - Samo delima.
      Slobodna zainteresovana devojka uvek daje broj telefona. To je fakat.

      Избриши
  30. Анониман23.8.19. 21:31

    Treba da pridjes na fin nacin, ali drugoj devojci, nekoj koja te nije odbila. A ova neka se igra,i neka postavlja glupave kapije nekom drugom, a ne mojoj braci po Spartanceve linije:) .
    I nije tacno da smo zbunjene,barem ne kada smo zainteresovane.
    Ova zena koju si spomenuo lupeta teske gluposti. A ovo je komentar druge zene.
    Kada nam se tip svidja, nema kapijanja, ni previse filozofiranja. Tada su stvari jednostavne,i mi smo jednostavne, i sve je jednostavno sa nama, bas kao sto je Spartanac govorio.
    Ova likusa bi izgleda davala sansu samo tipovima bez mozga , dostojanstva i samopostovanja koji ce da je jure dok ih ona skartira iz hobija. Meni licno takav ne treba.

    ОдговориИзбриши
  31. Анониман23.8.19. 22:37

    Poštovanje Spartanac.
    Da li ti se desilo npr. da dok ti priča nešto devojka sa kojom razgovaraš da te preseče u stomaku u jednom momentu posle neke njene izgovorene rečenice ili reči? Baš neki čudan osećaj. Meni se to baš desilo pre par dana pa me zanima, ako si to doživeo šta to po tebi treba da znači?

    ОдговориИзбриши
  32. Анониман2.5.20. 21:19

    Spartanac. Inače izgledam arogantno. Ne reci ruzno, vec ozbiljno.Mnoge djevojke misle da sam nafuran.A inače volim humor. Djevojku začas smuvam, odvedem u krevet. Obicno to budu djevojke koje gledam kao sex objekat. A ove sto hoću sa njima da sam u vezi, uvjek uprskam svojim ispadima, jer uvidim da mi laze, a onda joj ja stavim doznanja da nisam papuča, moj ego to neda, zatjeram je u tri lepe p. M. Da li je to uredu sto radim.? Jer imao sam djevojku prema kojoj sam bio u smislu riječi pravi kreten, gdje bi ona prizznala da je privlaci to sto sam na svoju ruku i imam svoj ters stav. Da li sam na krivom putu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisi ni na putu jer nemas strategiju sta treba da se radi kada si ozbiljno zainteresovan za odredjenu osobu. Ides spontano a to se u vecini slucajeva neslavno zavrsava. Procitaj prvi sastanak i vidi koliko tu detalja ima i to samo za prvi sastanak. Naruci knjige.

      Избриши
  33. Анониман9.4.21. 18:55

    Ja slabo pokusavam sa zenama jer mi mnogo tesko pada odbijanje..jednostavno mnogo sam osetljiv i ne znam kako to da promenim, citam ove tekstove ali previse licnonshvatam

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ne moras da cekas da se zaljubis kao majmun da bi prisao i pokusao nesto. Mozes i malo hladne glave pokusati sa nekom i potraziti broj. Ti verovatno cekas i cekas i cekas i tako.

      Избриши
  34. Анониман10.4.21. 01:01

    Tekst je na mestu ali me jedna stvar buni. Ako kažeš da je statistika takva da će od 30 žena samo njih tri biti istinski zainteresovane za mene, dolazim do problema gde naći toliko devojaka koje se meni dopadaju. Nije mi cilj da budem arogantan. Jednostavno, kada prođem gradom ne sretnem često devojku koja mi privuče pažnju, a ovde pričamo o dvocifrenom broju. PS: Dopada mi se tvoj rad i svakako imam u planu da naručim knjige

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa to zavisi od tebe. Neko ce ispuniti faktor 30 za 6 meseci, neko za 10 god. Sto vise to bolje u sustini. Procitaj clanke Napolje, Plan za slobodne, knjige...

      Избриши
    2. Анониман11.4.21. 18:26

      Hvala ti na brzom odgovoru. Pročitao sam članke, a siguran sam da će uskoro na red doći i knjige.

      Избриши
  35. Анониман24.2.22. 14:09

    Zivimo u razlicitim Drzavama, 7h automobilom udaljeni. Dopisivali se neko vreme, njena inicijativa i insistiranje da dodjem da se upoznamo, kafa sastanak vamo tamo. Elem, posle moje borbe na poslu i par sati uoci mog polaska stize poruka e ipak nemoj da dolazis... Hvala joj na tome, naucila me da vise ne fermam 2 % nista i nikoga.

    ОдговориИзбриши
  36. Анониман2.4.22. 23:16

    Sta ako umesto broja telefona insistira da ostavi fejs il instagram?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sledeca. To su ti njihove fore, jer zeli da izbegne da je ti zoves i da se nadjete uzivo nego je lakse da ti da instagram pa da se "dopisujete" neko vreme tj. da ti trosi vreme. Broj telefona je privatana informacija, a devojka koja je zainteresovana zeli da ti da broj telefona, jer zeli da je pozoves. Sve ostalo su samo izgovori i malverzacije, jer nije zainteresovana.

      Избриши
  37. Анониман20.4.22. 01:50

    Zbog cega je toliko veca konkurencija medju muskarcima, zasto ima toliko nezainteresovanih zena, ja malo iz radoznalosti potrazim broj nekoj ruznoj koja mi se ne sviđa i odbije me, odbije me devojka koja mi fizicki nije ni blizu a navodno je slobodna

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zato sto zene imaju vise opcija nego muskarci. Odbije te jer joj se svidja neko drugi i/ili ne smatra za sebe da je ruzna zbog paznje koju dobija.

      Избриши
  38. Анониман20.4.22. 01:52

    Tj odbije da mi da brojv, odbije me na osnovu izgleda, a realno sam za nju premija,

    ОдговориИзбриши
  39. Анониман25.4.22. 20:01

    Zasto zene imajju vise opcija ako ima podjednako muskaraca i zena?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zato sto smo mi mnogo manje probirljivi. Bar kada je pocetak u pitanju.

      Избриши