Polja zavođenja


Prošle godine dobio sam kritiku sa dobrim argumentom.

"Da li treba da se svi kloniramo po ovim principima?"

To je dobro pitanje.

Svako od nas ima svoje jače i slabije strane. Zato, kada je u pitanju zavođenje, smatram da postoje polja na kojima smo jači i slabiji. Nekome je jača strana izgled, nekome rečitost, nekome duhovitost, nekome strpljenje, nekome neustrašivost... Sve ovo vi treba da posedujete, međutim sigurno se vi razlikujete kao individue u intenzitetu ovih osobina.

 Kakve sve to veze ima sa zavođenjem? 

Na primer: 

Muškarac A ima prirodnu lepotu, dobar ukus za oblačenje, ekstrovert je, dobru harizmu, širok krug prijatelja, voli kvantitet (što ne znači da ne voli i kvalitet), uživa u upoznavanju ljudi, snalažljiv je u novim situacijama.

Njegova polja treba da budu bazirana na KRATKOROČNOM zavođenju. Bilo da su to klubovi, nameštena upoznavanja, slučajna upoznavanja, zabave, rođendani, proslave, svadbe... 
Zašto? Zato što nije potrebno vreme da pokaže svoje jače strane. On kroz kvantitet pronalazi kvalitet. Koncentrisanim delovanjem utiče na svaku devojku ponaosob, odnosno zavodi jednu po jednu dok se ne zaustavi na željenoj. 
Preporuka ovim momcima je da koriste svoje jače strane i da tako dođu do željenih rezultata. Ako imate navedene osobine vaš uspeh se nalazi u kratkoročnom kvantitiativnom zavođenju dok ne naiđete na Pravu.

Muškarac B je na prvi pogled običan muškarac. Poseduje inteligentan kvalitetan humor, adaptivnost, šarm, strpljivost, jačinu karaktera, integritet, retke vrednosti (maniri, kavaljerstvo), enigmatsko prisustvo, intrigantan pogled, introvertan je i mističan.

Njegova polja treba da budu bazirana na DUGOROČNOM zavođenju. Njegovoj jačoj strani treba vremena da ispliva, ali kada ispliva, ovaj muškarac je vrlo efektivan u zavođenju. On ne zavodi individualnu devojku već mase. Zavodi reputacijom, imidžom i adaptivnošću. Ni jednoj devojci neće biti svejedno ako je dugo izložena uticaju ovog muškarca. Ima potencijala da napravi "pometnju" ako je izložen mnogim devojkama duže vreme. On bira pre nego što odabere jer ide na kvalitet direktno.

Preporuka ovim momcima je da traže kolektive gde neće prisustvovati jednom sat vremena već da će to ići na duže staze. Na primer: posao (utvrđivanje rizika obavezno!), srednje škole, fakulteti, škole stranih jezika, plesne škole... Gledajte da ima što više žena ukoliko možete da birate kolektiv. Vaša igra je strpljenje, reputacija i njihova zaljubljenost. Ako imate navedene osobine vaš uspeh se nalazi u dugoročnom kvalitativnom zavođenju masa. Nakon toga odaberite Pravu u masi ukoliko postoji.

I muškarac A i muškarac B treba da imaju GLAVNE MUŠKE OSOBINE (samopouzdanje, samokontrola, izazov). Obojica treba da razumeju žene i da znaju da održavaju vezu. Ono što želim da naglasim je da ne trebate svi biti klonovi i kopirate nečije ponašanje. Koristite vaše jače strane i imaćete više uspeha.

Na vašoj sam strani.


49 коментара :

  1. Анониман17.4.16. 21:59

    Odlicno mentore.

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam B. Ti si jedna ljudina! Ja stvarno dobijam neverovatan nalet entuzijazma svakim blogom, pogotovu jednim ovakvim gde se ide dosta u dubinu. Dosta novih informacija! Ti si kao Đoković. Čovek igra jednu igru, taman koliko treba da pobedi. Onda digne protivnik igru-digne i on. Onda protivnik igra kao nikada do tada, a Đoković izmisli neku 8. brzinu i nadigra ga! I svi se pitaju, koji je taj nivo do koga on može da digne igru? Plus beskonačno?

    ОдговориИзбриши
  3. Slabi su ovo komplimenti. Nisam zadovoljan.

    ОдговориИзбриши
  4. Imam jedno, nadam se ne previše lično pitanje. Koji si ti tip, A ili B? Mislim da si hibrid, ali ne mogu da shvatim koja strana ti je dominantnija.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vise uspeha sam imao kao A tip, a i manje je rizicno. Tip B sam postao nesvesno i samim tim mi je prirodniji i vise mi lezi, medjutim iziskuje mnogo discipine i strpljenja. Plod je visoka i duboka zaljubljenost osoba koja ne mora da znaci da su Prave, sto je u sustinski problem tipa B. Problem tipa A moze biti nedovoljan impakt pri upoznavanju iako je sjajna licnost. Zato se kaze da je zavodjenje umetnost. Ja kazem da treba da primenjujes oba, ali vise ono sto ti vise lezi.

      Избриши
    2. Анониман20.4.16. 17:48

      Ja sam primoran da budem tip A, zato sto sam vec prosao kroz skoro sva polja i kolektive gde moze da se krece tip B. Medjutim, i to mi ide nekako, samo sto sam primetio upravo to sto si sad rekao - nedovoljan impakt pri upoznavanju. E sad, prvo sam probao sa boljom garderobom, a posle i sa devojkama, i moje misljenje je da upravo to privlaci paznju. Recimo dodjes u crvenoj kosulji sa dve devojke. Ali sad se namece pitanje da li je moralno ispravno da ja te devojke "koristim" kao mamac za ostale iako za njih direktno nisam zainteresovan. Ne moras da mi odgovoris na to, ali mozes da mi sugerises kako jos poboljsati taj prvi utisak...

      Избриши
    3. Dobar, skup parfem. Povedi drugaricu i dok se ne odusevi, ne kupuj.
      Parfem pored svega ostalog naravno! Humor je broj jedan.

      Избриши
    4. Pod "manje je rizično" podrazumevaš ovo da se Pogrešna veoma zaljubi u tebe?

      Избриши
    5. I ti u nju. Objasnicu u DJ.

      Избриши
  5. Анониман20.4.16. 04:15

    Ja sam i A I B ali pošto ne mogu puno da se krećem izabrao sam nejlenji pristup to jest sajtove za upoznavanje i nešto mi ne ide.Znam da si davao savete kako pripremiti profil ali mi treba uvodna rečenica za prvu poruku a znam da si davao na muškom magazinu ali tamo ima 213 strana i u knjizi je to propušteno

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kazi da joj je interesantan profil i da bi zeleo da saznas vise o njoj. Posle nekoliko poruka, pozovi je na kafu na javnom mestu sat vremena. Nije propusteno u pitanja i odgovori.

      Избриши
  6. Анониман22.4.16. 10:44

    Definitivno tip B i ovo sto kaze spartanac skroz drzi vodu, problem je ogromna zaljubljenost pogresne, tako da vise puta gadno povrijedis osobu i nakon toga dobivas ogromnu kolicinu drame i problema u zivotu od doticne (ostecen auto, ukradena majica, pozivi u jedan ujutro, glupe osvete raznoraznog tipa) a sve samo zato jer si cist usao i izasao iz veze. Duboke veze i osjecanja nose duboka sranja na prekidu i to je glavna mana taktike B, barem dok ne naleti ona prava

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман22.4.16. 17:45

    Biti sretan sam nije nimalo lako, ali ako ne mogu biti zadovoljna sama, teško da ću biti sretna u vezi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Perica je imao temu "Sta zelim da budem kad porastem".
      Napisao je :"Zelim da budem srecan"

      "Perice, ocigledno ne shvatas temu"
      "Uciteljice, vi ocigledno ne shvatate zivot"

      Ne tesko nego nemoguce. U redu je da ti nedostaje ljubav. Nije u redu ako ti je dusa nesrecna i mozak uspavan i zakrzljao. Ovaj zivot je borba, kako za tebe, tako i za mene. Jedni se zale i krive sve ostale, dok se drugi bore za stvari za koje se vredi boriti.

      Избриши
    2. Анониман24.4.16. 22:19

      A sta ako ti je dusa nesrecna?

      Избриши
    3. Sledeci clanak bice upravo u vezi tvog pitanja.

      Избриши
  8. Анониман29.4.16. 17:00

    Kad ce nova knjiga?

    ОдговориИзбриши
  9. Koja je to suptilna razlika vezana za posao? Daj mi primer gde je rizik preveliki i ako je ostavim zaljubljenu razaraće mi reputaciju i primer gde rizik nije velik i gde mogu da ulazim u muvanje sa koleginicama bez bojazni da će biti posledica?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije samo reputacija. Mozes otkaz da dobijes. Ako pored toga sto mozes dobiti otkaz zbog nje devojka toliko vredi, onda je vredna rizika. Ti sam razmisli kada dodjes u tu situaciju.

      Избриши
  10. Анониман8.5.16. 17:42

    Je l' mozes da mi ovo pojasnis, ne razumem bas ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман12.5.16. 19:06

      Koja je razlika izmedju kratkorocnog zavodjenja u dogorocnog, uopste mi ovde nije nista jasno

      Избриши
    2. Procitaj clanak ponovo. Mislim da sam bio dovoljno jasan.

      Избриши
  11. Анониман20.5.16. 23:33

    Meni se cini da tip B ima vise uspeha, jer on privlaci i introvertne devojke i ekstrovertne ( jer se ne uklapa u njihov sablon ekstrovertnosti). Dok tip A privlaci samo ekstrovertne i povrsne devojke. Sta mislis Spartanac?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Devojke (posle testa fizicke privlacnosti),bilo da su introvertne ili ekstrovertne, privlace glavne muske osobine. Koliko ce muskarac imati uspeha zavisi od toga koliko ima glavnih muskih osobina i kako koristi prednosti (u ovom poglavlju prednosti u zavodjenju) koje poseduje.

      Избриши
  12. Анониман23.5.16. 00:24

    Spartanac koliko imas godina ?

    ОдговориИзбриши
  13. Анониман25.5.16. 19:12

    pozdrav spartanac, molim za jedan savet dok ne bude pojeo vuk magarca!radim u jednoj firmi gde naravno ima puno žena!upoznao sam se sa jednom maleckom koja je dosta mlađa od mene ima muža i dete (muž joj je mojih godina) htela je svojevremeno da ga ostavi zbog neke pređašnje avanture) prema meni je nasmejana jako pričljiva zeza se stalno,pipka me za ramena,šake,držimo se za ruke kada idemo na pauzu kroz halu (ono da nas svi vide9 nasloni glavu na moje rame kada smo u društvu drugih ljudi u firmi i on ozagrlimo se,nekad me poljubi u obraz i iz zezanja u gflavu hehe ali posle iz čista mira taman kad pomislim da pokušam nešto više doduše nisam još probao ona me smejući se iz čista mira odgurne od sebe ili me ono kao udari šakom po ramenu il iruci!bogami slobodna je u priči jer pričamo bukvalno o svemu i voli masne šale priče o sex-u itd a dok se rrastajemo nekad me poljubi u obraz,zagrli a nekada kao danas mi samo pruži ruku da se rukujemo i smejući se kaže da sam kukavica (vidim da izaziva9 reci mi dali je da tevojka na bilo koji način (sem masiračice ega9 zainteresovana za mene?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovake ja nazivam maseri ega. Bezi od nje. I da je slobodna bi ti rekao isto. Uvek se cuvaj od ekstremno esktrovertnih zena. Ova tvoja jos udata sa detetom. Osim toga (kao da je malo), ona je nezainteresovana za tebe. Ja verujem da ovaj tip zene ne moze nikad da bude iskonski zaljubljen. Dusa im nije cista. Pokrij se usima i trpi zbog tog deteta kad vec znas da se udas zbog deteta.
      A ti, oces doci na trening ili ces mozda ovo da radi tvoja buduca zena kad ode na posao?

      Избриши
    2. To sto je muz varao i sto ona prica to svima je jos jedan masivan los znak. Izaziva jer zeli da nahrani svoj ego. Nemoj da se igras sa njom jer je pogresna i plus radis tu. Nek se sveti muzu i nek hrani dusu na nekom drugom mestu. Ne kod mog coveka.

      Избриши
  14. Анониман25.5.16. 19:38

    e hvala ti spartanac kao bratu, sumljiva mi je bila od početka,povlačim ručnu prema njoj ipak je oko mene nekih 200 devojaka hehehe!

    ОдговориИзбриши
  15. Анониман26.5.16. 17:39

    u pravu si spartanac evo od jutros je ne fermam uopšte i več je našla drugu žrtvu,isti obrazac ponašamja,priča i govor tela,još jedan junac u nizu!inače imam tvoju knjigu i jučim iz nje ali treba mi još vremenajer sam dugo bio u vezi i sad sam slep kod očiju a devojke su se promenile od onih koje sam ja nekada startovao!hvala ti puno na savetu.ps kad će dijamantsko jezgro' ključ je prva liga!

    ОдговориИзбриши
  16. Анониман26.5.16. 17:41

    e da nije nju muž varao već ona njega sa nekim likom

    ОдговориИзбриши
  17. Анониман27.5.16. 15:36

    Prolazio sam kroz slicne situacije,od takvih zena treba bjezati kao od zmija.Dobro Spartanac kaze,njima dusa nije cista,pune su nemira,nervoze,iako to prikrivaju pretjeranom drustvenoscu,bezobraznom otvorenoscu,nametanjem koje ide u krajnost.Lukave su i na udicu seksipila i nekontrolisanog nabacivanja love svoje zrtve.Sto kaze jedna rep pjesma neadasnje grupe 187 "...Baš je smešno šta sve može da se kupi,
    sa onim ispod suknje aaj kako smo glupi..." Takve zene i slicne njima nas love na najnize instikte,prvo nas emotivno omamivsi,kao zmija svojim otrovom,zabu.Stvorivsi prividnu iluziju da cemo sa njima naci srecu,da ce nas voljeti i dati svoje srce.Sve vam ovo pisem iz iskustva,a brat Spartanac ce to dopuniti i uobliciti bolje od mene.

    ОдговориИзбриши
  18. Анониман27.5.16. 17:26

    druže u pravu sio,evo danas ta dotična je toliko omamila mog kolegu koji i brak i dete ima,čovek je načisto poludeo za klinkom na poslu ova ga bukvalno cedi nabacujemu se dodiruje pipka ,ljubi blizu udsana akada ovaj pokjuša nešto više ona se samo zakikoće i promenui ploču pa ka posle oiz busa sto puta zove na mobilni,pa nam se e svima hvali kako se oni samo spradju a ovaj je pregoreo načisto,samo se bojim da ne napravi neko sranje sa tom maleckom!dobro da sam se ja na vreme izvukao!mada je sve ličilo da će tu biti hmmmm itd i cela firma je poverovala u to ali ko kanda spartanac je opet bio u pravu!

    ОдговориИзбриши
  19. Анониман1.6.16. 10:07

    evo mene sa novostima u vezi devojke o kojohj sam pisao par postova koja me malo nije navela da upadnem u zamku a koja je našla svoju novu žrtvu!lepo kao što sam i mislio,čovek se jako primio i hteo je nešto više,dok smo čekali bus, odvukao ju je u mrak i da nije bilo mene i mog prijatelja toj devojci je svašta moglo da se desi, i to je bio kraj te sprdnje,bilo je i plakanja i zahvaljivanja što sam joj pomogao da ostane ,,čitava'' i to da sam za sve bio u pravu!a ja sam joj samo rekao sada malena pamet u glavu jer neću uvek biti tu da te branim!spartanac je opet bio u pravu i spasao me pakla!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obecana zemlja se nalazi sa one strane prasume. Prolazis kroz prasumu.

      Избриши
  20. Анониман1.6.16. 23:51

    nadam se da ću uskoro izaći iz nje!

    ОдговориИзбриши
  21. Анониман28.7.16. 21:48

    Spartanac moze li pomoc,mnogo sam ga zaglibio svojim agresivnim i posesivnim ponasanjem,imao sam do pre 4 meseca devojku koja je bila ludo zaljubljena u mene,znaci zvala me svako jutro cim ustane i svako vece pred spavanje 40 puta dnevno,ja sam se naravno ko tele javljao,stalno smo se vidjali sve savrseno bilo zaljubila se ona a i ja,plus nevina ja 23 god ona 20,plus najduza veza mesec dana pre mene,lepa slatka vaspitana,sve je islo u fulu prvih dva merseca dok nije posla na fakultet,tada sam poceo da ljubomorisem da pravim scene,ponasao sam se kao najgori divljak,ona prastala cutala tolerisala,puko joj film raskinula mi,al me opet zvala,ja sam se naravno ko tele javljao,pomirili smo se onda ja njoj raskinem,opet zvanje opet svadjane i ako nismo bili zajedno,ona se ohladi i pre dva meseca se smuva s tipom,koji je jednostavno postuje,jer ona sve cinila za mene ja sam je gazio,mogu li da poduznem nesto po tom pitanju,svi znaju da je maksimalno bila zaljubljena u mene,onako trcala ulicom zamnom tj jurila me takoreci plakajuci,dobio sam u sustini sta sam trazio,toliko sam je bio iritirao svojim ponasanjem da joj se povracalo od muke,i od toga sto zaljubljena u mene pa ne moze da me ostavi,sta da uradim,ne znam,svi mi kazu da je to bila ljubav,ludo zaljubljena devojka i decko sa najgorim ponasanjem na svetu,da bila mnogo zagrizena,kad smo raskinuli vidla da ne mogu bez nje i jebala mi kevu,mogu li nekako da joj ponovo postanem izazov

    ОдговориИзбриши
  22. Treba razmisljati o adutima iz oba tipa zarad prilagodjavanja trenutnoj situaciji u cilju prednosti! Skontati kakav je ona tip i napasti tamo gde je led najtanji, iskoristiti svu mogucu artiljeriju za osvajanje... ( svrha, nemana + zelja )

    ОдговориИзбриши
  23. Анониман29.4.17. 16:58

    Spartanac oduševljen sam tvojim razmišljanjem i ovim blogom,od malih nogu sam volio i išla mi je psihologija,volio sam čitati o muško-ženskim odnosima čak šta izvrstan sam na polju astrologije jer je i ona dobrim dijelom dio psihologije,pa osnovu tvog razmišljanja imam osjećaj da si možda neki jarac u znaku il podznaku jer samo jarci imaju takvu disciplinu i zreo stav prema životu i okolini ako sam pogriješio mogu li znati šta si u znaku i podznaku ?..btw ja sam dupli jarac i imam skoro isto mišljenje po pitanju svega što si naveo o muško-ženskim odnosima

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман30.4.17. 17:12

      Ono sto sam provalio iz astrologije, to je da neke opste osobine upakuju kao da su karaktersticne za neki horoskopski znak i tako prodaju maglu. Naprimer, za vagu kazu da vise vole mir nego svadju. Pitanje za tebe, koji to horoskopski znak (ili covek) vise voli mir nego svadju? Svaki normalno. Ali oni su to napisali kao da specijalno vage imaju naklonost ka tome i posle ljudi misle da su definisani kroz zvezde. Ili drugi primer, napisu da horoskopski znak lav voli paznju drugih ljudi, a ko ne voli paznju drugih ljudi ?!
      Nego, da li ti mislis da je ljudski karakter i licnost unapred zapisan u zvezdama, ili da na to utice vaspitanje, genetika, drustvena okolina, traume u odrastanju itd...

      Избриши
    2. Odlicno odgovoreno sto se tice horoskopa. Svi smo mi svi znaci (manje ili vise). To je pisao neko ko je studirao ljudsku prirodu. Svi smo unikatni po genetici i po iskustvu, ali postoji neki procenat po kojem smo svi isti. Ja cvrsto verujem u to da mozes da krojis svoj karakter, da mozes da se opametis i da mozes da ovladas svojim emocijama. Tako da horoskop meni ne pije vodu.

      Избриши
  24. Анониман14.10.21. 09:44

    Pratim te maltene od samog početka...Žena sam i ma koliko pomislili da je ovaj blog prevashodno za muškarce...dobro došao je za svakog ko želi raditi na sebi. Podsetiću te na nešto što si davno najavio a još je nema -Kleopatra.Istraj u ovome i zbog budućih generacija.Čudo si ovozemaljsko...često se pitam da li te ima na tv a da ne znamo da si to ti.Kratak, jasan i nikada sa lošom namerom...volela bih da je više takvih u mom okruženju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Milina za procitati. Hvala puno od srca. Ah, bice jedan clanak u narednih nekoliko dana. To bar mogu da obecam.

      Избриши