Moć Kleopatre



Stražar ulazi na sastanak Julija i njegovih Generala u Egiptu: "Moj Imperatoru, Grčki trgovac koji je na vratima trvdi da ima veliki i vrlo vredan poklon za vas". Trenutak kasnije, trgovac rasprostire tepih ispred Julija (Cezara)  i Generala i iz njega iskače mlada do pola gola dvadesetjednogodišnjakinja Kleopatra. Svi su bili zatečeni, a posebno Julije. Nikada nije doživeo tako odvažan potez jedne žene. Njen izgled, situacija, glas i hrabrost proizveli su neodoljiv uticaj kojem čak ni on nije mogao da odoli. Te noći - Kleopatra mu je postala ljubavnica.

Ovo je naizgled jedna površna priča koju skoro ceo svet zna. Ono što malo ko zna je da je Kleopatra prognana od njenog brata i da joj je strogo zabranjeno ovakvo kretanje. Činjenica je da je za ovakav spektakl rizikovala svoj život i Julije je znao to i njenu situaciju. Ono što nije znao je kakvu moć ima Kleopatra.

Julije je imao mnogo ljubavnica do tog trenutka. Kao Rimski Imperator, mogao je da ima koju je hteo. Video je sve ženske tipove, taktike i strategije ali ga ništa od toga nije pripremilo za Kleopatru.

Kleopatra je učena od najpametnijih ljudi u Egiptu. Volela je da čita knjige i imala je jednu od najvećih kolekcija knjiga u tadašnjoj eri. Sa samo 16 godina, ona je vladala državom i igrala političke bitke. Ona je studirala jake muške figure kako bi vladala poput njih.

Što se položaja žena u muškoženskim odnosima tiče, žene su bile u krizi. One nisu imale nikakvo sredstvo da nateraju muškarca da radi po njihovoj volji kao što je muškarac imao (fizičku jačinu, zakon) .Ni u društvu, a ni kod kuće. Prepoznale su međutim jednu slabu tačku. Želju za seksom. Ali i sa njom je bilo problema. Trenutak kada su dale seks muškarcu, on se vraćao na kontrolnu poziciju. Ako je odbijala seks, on bi jednostavno to tražio od druge ili upotrebljavao silu. Neke žene su se izdigle iz ove situacije kroz svoju mudrost i kreativnost. One su bile pioniri zavođenja i celokupno nauke o muškoženskim odnosima. Jedna od tih žena je bila Kleopatra.

Ona je znala da nije najlepša žena u Egiptu, ali je znala kako finkcionišu muškarci. Upotrebila je svoju hrabrost, elokventnost, šarm, znanje, nameru da zavede jedne od najtežih muškaraca za zavesti Julija Cezara i Marka Antonija. Njena moć nije fizička. Njena moć je psihološka. Pored nje se Julije osećao kao reinkarnacija Aleksandra Velikog. Izvela ga je iz sveta ratova i političkih igara u svet fantazije (ekstravagantne žurke, zadivljujući vidici, grandiozni snovi za budućnost...) koji nije prestajao.

Ona nije pravila greške koje prave mnoge devojke današnjice. Na primer: koncentrisanje na fizičku moć (lepota i seks), mehaničko zavođenje odnosno manipulacija (gluma i recitacija onoga što znam da ti se dopada), egocentričnost i nerazumevanje suprotnog pola (ja sam lepa i pametna i baš me briga za tvoju različitu prirodu i potrebu).

Umesto da ostane prognana i verovatno ubijena - Ona je vladala Egiptom 20 godina i konsolidovala ga. U tome je razlika!

Kada pogledam unazad na devojke koje su imale najveći uticaj na mene, sve do jedne su imale jednu ili više osobina Kleopatre. Sve do jedne! Pisaću o tome u budućnosti.

Pročitajte i:
Maska
Radoznalost
Sami, ali srećni


28 коментара :

  1. Анониман5.6.17. 16:30

    Kleopatra u ljubavi bice uspesniji od Spartanac u ljubavi, videces. Bas je nesto revolucionarno,nema tako nesto na ovim prostorima. Ali tu ima jedan problem. Ako ih ti ucis skojim tehnikama i pristupama se mi sluzimo da zavedemo i zgolemimo njenu zaljubljenost,onda je manja sansa da te tehnikje i uistinu deluju. Jer ili poducavas muskarce da dominiraju u vezama ili poducujes zene da bude kleopatre u ljubavi! To ne ide zajedno, od isti izvor, nikako! Ali ipak mislim da zene nosice ti vise profita.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne da mislim da nema problema, vec mislim da svaka zena treba biti mudra kao sto je bila Kleopatra i svaki muskarac treba da bude snazan kao Spartanac. To nije medjusobna borba vec ljubavna igra. Ljubav je igra. Definitivno cu pisati bez dlake na jeziku i ono sto niko ne pominje. Stekao sam reputaciju izaslanika istine i to necu da ispustim ni za sto hiljada evra. Za milion bi razmislio.

      Избриши
    2. Анониман6.6.17. 21:25

      Спартанац, шта мислиш о жени која не жели да потпише предбрачни уговор? Мислим, нисам богат, али да јесам не бих био толико забринут као сад кад имам мало и можда дођем у ситуацију да плаћам алиментацију... Мислим, лако је богаташима да плаћају, они имају чим... А ја имам једва "пристојну" плату и један стан.

      Избриши
    3. Po zakonu u Srbiji, deli se samo bracna tekovina (odnosno steceno od trenutka stupanja u brak). Ili se ne zeni, ili se zeni ali bez plana za razvod.

      Избриши
    4. Анониман10.6.17. 09:45

      Ма дај молим те, немој да ме засмејаваш... Прво треба да имамо правну државу па онда причај о законима. Имајући у виду корупцију у Србији, за мене је све то мртво слово на папиру. Алиментација би се односила на моју плату, иако сам почео да радим тај посао пре брака...

      Избриши
  2. Анониман6.6.17. 13:42

    Dragi Spartanac, vidim da ti je bila inspirativna moja konstatacija da sam kod svojih momaka u stvari uvek 'padala' na 'spartanske' osobine. Tada sam ti rekla da ni u okruzenju (momci/muzevi mojih drugarica) ne vidim kompletnog Spartanca i da su svi ti odnosi daleko od zaljubljenosti (manifestacije nema), samo jedna ustaljena rutina. Kazes da su i tvoje devojke imale jednu ili vise osobina Kleopatre.
    Nisi spomenuo da li si TI posle svih ovih ovih iskustava, saznanja i rada na sebi naisao na kompletnu Kleopatru sa kojom si srecan?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vidno zaljubljena zena je tako redak prizor da mene to boli sto je takvo stanje. Brinem se za buducnost ove mladezi. Birace se na osnovu usamljenosti, novca, trenda, pritiska, a ne na osnovu zaljubljenosti. Ja se trudim da to sprecim.
      Jel bi bila ljubomorna da sam nasao Kleopatru sa kojom sam srecan? (osmeh) Momci eto kako se odgovara na ovakva pitanja.

      Избриши
    2. Анониман6.6.17. 23:13

      Spartanac, jel ti to flertujes samnom? Mislim, ako je fora za pokaznu vezbu za momke, dobra je...pomoci cu ti (osmeh i sa ove strane).

      Избриши
  3. Анониман10.6.17. 07:44

    Haha dobar si nisi los, ali ja mogu da se kladim da cu smuvati vise devojaka za noc nego ti! I ne samo stobom, nego sa svih pick up artisti kladim se da mogu da smuvam 90% devojaka na koju se nameracim,a pritom skoro nista ne koristim od navedene tehnike o zavodjenju,nisam lep, nisam popularan i nisam bogat. Veliki pozdrav! ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман10.6.17. 09:12

      Zdravo, ja sam spartancev student.
      Odmah da ti kazem da je tacno da mozes da smuvas veliki broj devojaka, ali ne 90% (to ni Valentino nije mogao), mozes jedno 30% na koje se nameracis odmah i to iz nekoliko razloga: Ili imas uticaj ili imas komunikaciju od rodjenja. Trece ovde spartanac ne govori o muvanju, nego o dugorocnoj sreci u ljubavi, a i to je da li ces ti moci te devojke da zadrzis posle 2, 4 , 10 , 20 godina i da se ta ljubav ne ohladi.

      Избриши
    2. Анониман10.6.17. 09:40

      Dobro ti je odgovorio ovaj iznad. Ja samo još da dodam - padeži prijatelju i GRAMATIKA! Ne znam kako devojke padaju, ali verovatno pristanu da se ljube sa tobom da bi ti zapušile usta kad čuju kako se frljaš sa padežima :D

      Избриши
  4. Анониман10.6.17. 18:54

    Imam greske u gramatiku jer srpski nije moj materni jezik. A ovaj sto je rekao da ili imam uticaj ili komunikaciju, brate reko sam da nisam lep, popularan niti bogat. I veruj da mogu da smuvam 90% devojke na koje se nameracim. Te pick-up statistike i brojke da u zivotu samo 10% devojaka na koje pridjes ce pristati da budu snama, mozda su tacni ukoliko hodas naokolo i pitas svaku koju uvidis direkno hoces-neces. Ali kad to ide malo sporije,mudrije i kad znas da prepoznas trenutak sanse su ogromne. Isto tako tvrdim ti da mozes da smuvas svaku ukoliko joj postanes drug,a da ne upadnes u friendzone nego drug koji jedan dan postane friend with benefit, dali me razumes :D Jer svako kupuje od onoga ko mu je prijatelj, to menadjeri prodaje mnogo dobro znaju i preporucuju... Ja do skoro sam mislio da mogu 99% da smuvam,jer stvarno retko koja me odbije jer ne napadam direkno,ne pitam je direkno ni ocemu pa tako i nemoze da te odbije. I to sto neki govore ako te odbije, sledeca! To je ok za one koje neznaju drugi nacin da zbare devojku osim sa moljakanjem, da se odviknu malo i da ne zapadaju u depresiju :D, ali za ove ostale realno reci sebi sledeca i produziti dalje zato sto ti nije dala broj to je brate katastrofa... Ja tvrdim da ukoliko te devojka odbije, ok povuci se ali samo naizgled, pokusaj ponovo za neko vreme ja ti tvrdim da tada sanse da je zbaris su ogromne. Imao sam slucaj kad sam se naizgled povukao da me nisu ostavale na miru, one su postale agresori, razumes...? Kako ce ovo vas ucitelj spartanac da objasni? A da je zadrzis, pa brate to je lako, imaj samopostovanja,nek vidi da imas zivot i da si privlacan ostalim devojkama,humor je ok ukoliko ti ide, ukoliko nisi takav prirodno nije neophodan. Radi ovo i bice tvoja sa sva vremena ukoliko je sam ne oteras. Ove rutine pick up artistama,pa to je toliko smesno i ne kreativno da ne moze dalje... Opusti se, pricaj sta god ti dodje za pocetak, posle ce da naucis kako se to radi :D Ja tvrdim da Mystery i Neil Strauss sa te rutine da su na balkanu ne bi jebali mesecima,ili mozda bili bi prosecni zahvaljujuci lakim pa i cudne zene nalik njima...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da zestoko podcenjujes zenski pol i njihovu moc rasudjivanja. Mozda imas vise uspeha sa usamljenim devojkama kojima je samopostovanje u paznji muskaraca, ali iskreno prosecna devojka je mnogo zrelija od prosecnog muskarca u MZ odnosima. Trenutno je njihov kriterijum pao i slazem se da su lakse nego ranije, ali opet. Ako nisi kvalitetan muskarac, neces ni privuci ni zadrzati kvalitetnu devojku i to je cinjenica.

      Избриши
    2. Анониман12.6.17. 00:42

      A zbog cega im je pao kriterijum, i pozdrav za tebe u ove kasne sate :D

      Избриши
    3. Pa sa obzirom na "trziste", kriterijum je morao da padne. Ali promenicemo to.

      Избриши
    4. Анониман12.6.17. 21:32

      Dodao bih samo da se u ovom tekstu gore, tvoj metod ne razlikuje mnogo od spartancevog:
      samopostovanje - pa to spartanac stalno prica.
      friend zona - pa o njoj spartanac stalno prica da izbegavamo.
      ne napadas direktno - pa to spartanac stalno prica
      humor

      Избриши
  5. Анониман16.7.17. 16:59

    Spartanac,sta mislis kada bi npr.devojka predlozila momku ( koji nije nikad citao tvoje knjige i tekstove,znaci tipicnom muskarcu) da zeli da sastanci budu u razmaku od 5,6 ili nedelju dana i da se telefonska komunikacija svede samo na dogovaanje susreta.Kako bi reagovao taj muskarac,da li bi ga to odusevilo i izazvalo u njemu pozitivnu tenziju, ili bi mu taj predlog delovao odbojno i cudno(obzirom na to da devojke bas insistiraju na sto cescem dopisivanju i sl) ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ako se ta devojka do tada vidjala svaki dan sa njim to je onda vrlo cudno i pomislice da ima nekog. To se radi od pocetka kada se postavljaju limiti u vezi.

      Избриши
    2. Анониман16.7.17. 21:40

      Na pocetak sam i mislila, nego se nisam dobro formulisala misao...Kako bi u slucaju da devojka trazi to od samog pocetka sastancena,muskarac gledao na jedan tako atipican zahtev zenskog homosapiensa? :)

      Избриши
    3. Анониман17.7.17. 08:17

      Mislim da je ovaj dečko i mislio na to, odnosno da ona to pita na početku veze, a ne kasnije. Po tvojim principima Spartanac, to bi onda značilo da je ona nezainteresovana i/ili hladna i/ili odbojna. Ako tako nešto sugeriše na samom početku veze...

      Избриши
    4. Kontraponudama. Ako pocne da zakazuje danas za danas, danas za sutra, kazi "Ne mogu tad zauzeta sam, ali mogu u nedelju (3-4 dana od poziva)". Vremenom ce uvideti da imas popunjen zivot i vidjacete se optimalno 2-3 puta nedeljno. Ako izmedju sastanka pocne sa telefonom, onda na toj prvoj poruci odgovori "Hajde pricacemo o tome na sastanku, vazi?".

      Избриши
    5. Ako se ljuti i "place" imas slabo i nezrelo musko bice pored sebe.

      Избриши
    6. Анониман17.7.17. 15:08

      Hvala na odgovoru Spartanac, ratni druze nas :) Cekamo i novi sajt Kleopatra u ljubavi , i zelimo ti puno citateljki i na novom sajtu i puno uspeha u tvojoj misiji :)

      Избриши
  6. Анониман1.10.17. 17:01

    Izjava:'" Muskarac kojem je stalo do tebe , javlja se svaki dan"- mit ili istina?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veliki mit i generalno losa navika. Prava ljubav je pozitivna tenzija i ta tenzija nece narasti ako zovem svaki dan sa sve porukama izmedju. Pitanje je samo da li si dovoljno hrabar da mi verujes i da primenis to.

      Избриши
  7. Carnillius11.2.18. 01:43

    Izasao sam 2 puta s curom i poljubio ju na kraju 2. sastanka.
    Sljedeci tjedan je valentinovo. Da ju zovem van za valenitnovo? I ako da, kako da postupim? Ipak je prerano...

    pozz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Rano je za dan zaljubljenih posle dva sastanka.

      Избриши
    2. Carnillius25.2.18. 11:16

      Ne znam puno o kleopatri. Postoji li neki dobar film o kleopatri?

      Избриши