Samopoštovanje


Da li je vaša devojka ikada htela da vas napravi ljubomornim?

Prvo, hoću da eliminišem slučajeve gde ona nema dovoljno (ili nimalo) emocija prema vama i drugi momci joj se, u stvari, stvarno dopadaju. U tom slučaju, vi imate problem sa nivoom njene zaljuljbnosti.

E pa hajde da ostale slučajeve malo detaljno objasnim iz mog ugla.

Često, ne samo što vas pravi ljubomornim, već vas svesno povređuje i na druge načine. Šta znači ako to namerno radi?

Problem je u njenom niskom samopoštovanju.

Loša vest je da se to tek kasnije vidi i upravo zato postoji probni period od 60 dana iz knjige Ključ. Pazite šta te devojke rade - One svesno i namerno povređuju svog partnera kako bi dobile dokaz da su voljene. Pod pretpostavkom da ste korektni u svojim postupcima i imate zdrave principe, zar stvarno želite takvu osobu u vašoj vezi?

Budimo logični sada - Ako imamo lepu devojku, naravno da će skoro svi da je žele. To treba da nam prija. Ponosite se time. Ali ako ona svesno prelazi granicu vernog ponašanja zarad naše negativne reakcije (u smislu dokaza naše ljubavi) - Vi imate problem!

Koji tačno problem?

Pa, nije joj dovoljno što ste visokokvalitetni muškarac koji je nju odabrao od svih ostalih koje je mogao i koji je tretira bolje nego iko ikad. Ne, to nije dovoljno! Morate biti i ljubomorni pored toga jer je to, jelte, najbolji i najzdraviji dokaz!

Problem je takođe i njena podsvesna sabotaža veze. Ona nije navikla na dobar tretman, bilo od roditelja, okoline, bivših momaka ili ostalih... Sada joj je dobar tretman nekomforan. Fali joj drame u životu na koju je navikla. Ona dramu razume - živela je sa njom. Zdrav odnos jednostavno ne razume. Zdrav odnos je meta-fizika za nju.

Zapamtite momci, devojke koje imaju zdrav razum i visoko samopoštovanje, nemaju potrebu za manipulativnim ponašanjem. One imaju interes da održavaju vezu zdravom i čistom, a ne da je truju ljubomorom (ili nečim drugim). One ostale - One podsvesno žele da vas spuste na svoj nivo drame i manipulacije jer ne mogu da trpe da je neko bolji čovek od njih. Ne mogu da trpe da neko njima daje pravu stvar, pravu vrednost.

Upozorenje za sve vas - Devojke sa niskim samopoštovanjem mogu biti neverovatno prelepe, mogu biti neverovatno zabavne, mogu biti neverovatno seksualne. Upravo zbog toga su i opasne. Zato se čuvajte.

Dame, vi možete i da obrnete polove u ovom tekstu i suština se ne menja.

Više o tome u knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.

Na vašoj sam strani.

16 коментара :

  1. Samo neke iskusnije devojke znaju da izazivanje ljubomore nije zdravo za vezu. Medjutim kako se postaviti prema devojci koja ima dvadesetak godina i koja je ubedjena (kao i vecina devojaka tih godina) da je to najbolji način da proceni kolika je tvoja zainteresovanost za nju. Kako reagovati u tom trenutku kada devojka testira mušku ljubomoru, mislim pre svega kako joj objasniti gde je granica?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман28.8.18. 01:12

      U ranim dvatesetim se generalno stice iskustvo i ja veze sa tim devojkama vise posmatram kao trening za tridesete godine kad vec treba da se planira nesto ozbiljno. Ja druze ni od jedne devojke u ranim dvadesetim ne ocekujem da ispunjava 70% kriterijuma iz kljuca, a kamoli 90%. Mozda gresim, ali meni je trenutno cilj da postanem bolji sa devojkama, a ne da nadjem pravu, jer ja jos uvek nisam spreman za pravu. Ne znam sta da ti odgovorim na komentar, osim da ne shvatas previse licno. Nekad nije lose da malo zaobidjes Spartanceve principe, cisto da bi dobio neko iskustvo iz prve ruke. Probaj da tolerises te njene pokusaje da te pravi ljubomornim, cisto da vidis sta ce da se desi. Posle takvog iskustva ces tacno znati kako sledeci put da reagujes i neces uopste imati potrebe da postavljas pitanje na sajtu. Ali naravno, nemoj da se vezujes i da ostanes posle povredjen.

      Избриши
    2. Postoje mnogo bolji testovi da li je neko zainteresovan za tebe, a ne oni koji unistavaju nase poverenje. Na primer: Da li se trudi da joj bude zabavno? Da li je romantican ponekad? Da li je upoznaje sa bliskim ljudima? Da li se ponekad zrtvuje (ponekad ne uvek)?... Mislim, ko je kako vaspitan tako ce i da testira.

      Избриши
  2. Анониман23.9.18. 00:54

    pozdrav,Spartanac ja razumijem da sa zenama treba blago i strpljivo,al kad si npr. u vezi sa djevojkom par mjeseci,i ona ohladi od tebe malo pa ti uvidis neke svoje greske ali njene greske,eh sad izvines joj se za neke svoje greskice i kazes joj da idemo dalje..Sad nakon toga ona uzme maha da pravi namjerno neke stvari tipa posaljes joj poruku i to ponekad (izbjegavam dopisivanja) a ona namjerno hladno i kratko odgovara,pa onda pocne da ne odgovara na vrijeme,sto je najgore nakon toga namjerno nece da odgovori na poziv preko vibera ni cak da otvori poruku a znam da je online na internetu..Da li bih trebao da je kaznim zbog toga npr da ne pricamo 10 dana nikako,da presutim to,ili da na neki drugi nacin porazgovaram s njom o tome..samo odgovori mi Spartanac ono sto bi ti uradio na mom mjestu po pitanju ovog primjera

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. 1) Investirao bih u knjige
      2) Ne bih pravio greske i samim tim se ona ne bi hladila (naprotiv)
      3) Ako moram da budem sada na tvom mestu, cekao bih nju da ona mene zove (koliko god bude trebalo)

      Избриши
  3. Анониман20.11.18. 13:17

    Pozdrav i poštovanje, naime imam 22 godine. Jos nisam imao devojku za cudo i moje jer cu vam sada ispricati o cemu se radi. Kad se setim detinjstva bio sam bas duhovit i neozbiljan, sto se kaze pozitivno lud i u osnovnoj sam bio omiljen kao i kroz srednju skolu. Tokom osnovne cak nekolika devojaka je bilo ludo zaljubljeno u mene sto su mi i priznale a jedna je bila toliko luda za mnom a nisam joj obracao paznju i znam da sam je povredio, tokom srednje isto bas je dosta devojaka bilo zaljubljeno u mene a ja nikada nisam preduzimao nista povodom toga, one me jure a ja ne znam kako da postupim u toj situaciji ili mi se nisu svidjale u tom trenutku. Sada svaku noc kada legnem mislim o tome i sa kakvm sam devojkama sve mogao biti i nisam i kajem se. Zalim za propustenim sansama a jos vise kad sam mogao da budem sa dosta devojaka tokom odrastanja a ja jos nisam zvanicno imao devojku. Kako da zaboravim na ove propustene sanse i prestanem da zalim i ne spavam nocima same mi misli naviru i zelio bih da te pitam za knjigu da vidim o cemu se radi iako sam verovatno radio ispravne stvari sto se zavodnjenja tice? Hvala najlepse i pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nemoj da se glavis i da se suvise vezujes za proslost. Ti to ne mozes da promenis i to moze da bude frustrirajuce. Umesto toga, fokusiraj se na to sta mozes da uradis DANAS da ti bude bolje sutra. Imas li plan ako naidje prilika sta ces da radis? Ako smatras mene kompetentnim da ti dam dobar plan, onda nek ti to bude prvi korak. Broj zena oko tebe mi nije bitan. Tvoj karakter (u muskozenskim odnosima) mi je bitan. Kada na njemu radis umesto da juris (bezece) zene, onda ce one doci same. Nesumnjivo je da si neke stvari radio ispravno, a neke pogresno (kao i svi mi). Fora je u tome da se prvo poveca a drugo smanji i konstantan rad na tome. Za knjige imas link pa procitaj o cemu se radi.

      Избриши
    2. Анониман20.11.18. 20:12

      Hvala puno na odgovoru. Naravno da sam pročitao vaš sajt i uskoro planiram da uzmem knjigu jer je upravo to moj problem bio. Ja sam nekako drukčije vaspitan, meni je majka tokom odrastanja govorila da sam još mali da imam devojku, imaš vremena, dete si ...nemoj još da se vezuješ... i zato sam ja totalno neozbiljno shvatao te devojke i sada u ovim godinama kada vidim kako je ''Napolju'' odmah me panika hvata, takodje nocima ne spavam, mozda sam i u depresiji jer se setim sa kakvim sam ribama mogao biti , a nisam..da sam makar bio pa i da smo raskinuli pa nema veze ali NISAM bio i to me mnogo boli..Sada u ovoj situaciji evo i da mi je neko ponudi ja iskreno ne bih znao da postupim zato planiram da uzmem vase knjige. Nadam se da ce mi ova ''nesanica'' proci i kajanje za propustenim sansama. Hvala

      Избриши
    3. Marko Vienna21.11.18. 16:13

      U ekonomiji se uči princip "Ne vredi plakati za prosutim mlekom." Odnosno, propuštene šanse i propale stvari su nešto o čemu ne treba da razmišljaš. Međutim, ako ti je baš tako teško - obrni perspektivu. Zamisli da jesi bio sa tim devojkama ali BEZ Spartančevog znanja! To bi te mnogo koštalo na emocionalnom planu jer vrlo verovatno ne bi sve radio ispravno pa bi te one ostavljale. Kada budeš pročitao knjige videćeš koliko toga ima... Uostalom sa 22 godine si još mlad, ja sam počeo da učim sa 27... Biće to sve ok, ne brini ;)

      Избриши
    4. Анониман23.11.18. 13:43

      Da, nego mene je bio i strah da one ne pomisle da sam gej ne daj Boze... Jer kada te devojka juri a ti ne reagujes nekako mi na to lici...to me jedino plasi i danas...imao sam skoro neke prilike, neke su mislile da cu im se javiti, ja nisam jer ne mogu kad ne bih znao kako da se ponasam ako dodje do veze, mene najvise plasi da ne pomisle da sam gej..imam sad jednu devojku koju bih zelio da muvam , videli smo se jednom na zajednickoj zurci, ja sam tu izdominirao smejala se na moj humor, razgovarali smo, razmenili instagrame i ja nista, nisam se javljao uopste a proslo je 4,5 meseci od tad..ne znam hocu li pokusavati sta sa njom i kako?

      Избриши
  4. Анониман30.11.18. 20:12

    Mene interesuje kako imati samopouzdanje kada nemam automobil? To je jedini razlog zasto me je strah da muvam ribe ne kazem da to mora da bude BMW ali bilo koji, da mogu da odem za nju ili da odemo negde? Sta da radim? imam 19 god pozzz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Niko ne ocekuje da imas dobar (niti bilo kakav) automobil u tvojim godinama. Ja se ne secam da sam ti zabranio da radis i stedis dve godine i kupis automobil. Automobil ce ti sigurno trebati ako zivis u vecem gradu i to ne samo zbog samopouzdanja vec i iz prakticnih razloga.

      Избриши
  5. Анониман11.6.20. 18:07

    Kazes da bi nas volela i postovala moramo reci Ne bar jednom mesecno..na koje primer situacije joj to izgovarati moze da das nekolika primera?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne mogu dati primere jer je to izuzetno situaciono. Kada iz dna duse verujes da si u pravu i NISI spreman na kompromis.
      U stvari evo primera za pocetak veze - Ako te zove nekoliko veceri zaredom da se vidite.

      Избриши
    2. Анониман24.8.21. 09:51

      Kada je odbijamo da li uvekndajemo kontraponudu ili samo ne mogu veceras, zauzet sam?

      Избриши
    3. Zauzet si. Daj kontraponudu.

      Избриши