Poštovanje ispred ljubavi


Pravilo glasi momci – Mora da vas poštuje da bi vas volela.

Ne mogu da opišem koliko je bitno poštovanje. U prirodi joj je da vas odmerava i to posebno na prvom sastanku. Ako ona odmah vidi da ste vi „pali“ na nju i da ste presrećni što je sa vama na sastanku, njeno poštovanje će pasti. Ali ako odajete auru da vas mora neko da zasluži – poštovaće vas više!

Na primer, kada me pozove na sastanak „Spartanac hajdemo sutra uveče u kineski“, ja bih rekao „Vodiš me na večeru, šta?“ Vidite, ne pokušavam da izvučem novac od ove devojke, već pregovaram poštovanje. Još jedan primer je kad potraži da joj pomognem oko kompjutera, ja kažem da ću pomoći, ali da će to da je košta palačinke sa eurokremom. Ne ciljam na palačinke, već na poštovanje. Većina momaka bi sa zadovoljstvom popravljala kompjutere i plaćala njene pozive na sastanke ovakvoj devojci, ali ne Spartanci.

Poštovanje je temelj momci. Ne možete da izgradite zgradu na pesku! Jel tako kolege Građevinci? Morate da stavite armaturu na taj temelj i da izlijete beton prvo.

Mnogo devojaka mi je reklo da im se momak mnogo dopao inicijalno, ali da ne može da ga podnese posle samo sat i po vremena. Šta se desilo? Pa momak je radio stvari prebrzo. Pokazao je svoje karte prebrzo.

Posle prvog sastanka, želim da ona razmišlja da li mi se svidela i koliko devojaka me jure u odnosu na „Evo još jednog kog posedujem“ , „Evo još jednog dosadnog i predvidivog“, „ Evo još jednog koji drži srce na rukavu“, „Evo još jednog kog mogu da kontrolišem, koji će uraditi sve za moju simpatiju.“ Gde je tu poštovanje?

Ne želim da primenjujete napamet postupke dobijanja poštovanja. Želim da dolazi iznutra! Želim da, kad kažete „Bila bi ljubazna kada bi isključila telefon dok si sa mnom na sastanku“ (ako upotreljava telefon) , da to dolazi iznutra. Ja sam isključio telefon i posvećujem 100% pažnje - Poštovanje je dvosmerna ulica.

Zapamtite momci, želim da vam samopoštovanje i njeno poštovanje budu prioritet, i to ispred njene ljubavi.

Njeno poštovanje i njena ljubav su vezani lancima.

Na vašoj sam strani.

Ako vam je ovo logično i želite biti poštovani od devojaka, razmislite o mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.


7 коментара :

  1. Potvrđujem u potpunosti. Hoću samo da podelim svoje iskustvo sa drugima po ovom pitanju, pošto je ovo jedna od stvari koju sam radio ispravno, za razliku od nekih drugih. Primer koji ću navesti je sledeći: jedna devojka je tražila od mene da joj pomognem oko neke obaveze sa fakulteta (neki prevod za seminarski, nebitno) i došla je kod mene kući. U jednom trenutku je rekla: "Ej ajde da ti to uradiš sam pa mi posle daš." Ja sam rekao da ne može i rekao joj da mora prvo da mi skuva kafu. Što je ona URADILA. Posle sam joj ja preveo i diktirao, terajući je da ona piše, a ne ja. U svakom slučaju, njena zainteresovanost jeste porasla i to se kasnije zaista videlo. Dakle, svaki put kada čujete: "Ej ajde uradi nešto za mene..." probajte na to da gledate kao na test (pali se crvena lampica). Ona vas testira da bi videla da li ste vredni njenog poštovanja i njene ljubavi. Eto. Pozdrav Spartanac i hvala ti što postojiš :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vidis kako je to doslo iznutra. To hocu.
      Hvala vama, jer bez vas, ovo ne bi ni postojalo.

      Избриши
  2. Odlican tekst! Marko BG odlican komentar. Koliko su ovi tekstovi inspirativni daj ih vise Spartanac. Da bi bio dobar zavodnik potrebno je ostati motivisan. Da bi bio motivisan potrebno stalno citati knjigu ili ovakve tekstove. Svaki dan 2 stranice nekog teksta ( iskljucivo da je Spartanac autor). Pozdrav TEOFIL graditelj. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ja nekako ne mogu da za pomoc koju mi traze djevojke trazim neku uslugu,pa makar bila i sitna.I znam da to nije nikakav interes sto rece Spartanac,ali nekako imam trip da bi one odmah pomislile da sam los,zezator,grebator :D kako god,sto kaze majstor Spartanac ...''Većina momaka bi sa zadovoljstvom popravljala kompjutere i plaćala njene pozive na sastanke ovakvoj devojci, ali ne Spartanci''. Bojim se da ja imam jos puno da ucim i da sam mekusac i previse naivan.

    ОдговориИзбриши
  4. "Moja drugarica , koja je psiholog, mi je rekla da Spartanac mrzi žene!"

    :-))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) Ne mrzi,naprotiv,on zeli dobro i muskarcima i zenama,dajuci upustva za jedan skladan,harmonican,ravnopravan odnos.Za razliku od mnogih teoreticara musko-zenskih odnosa Spartanac je iznio novine i do detalja objasnio filozofiju,tih kompleksnih odnosa.

      Избриши
  5. Zene su jednostavno tako sazdane. I one su te koje nama sluze i svi znamo sta se u suprotnom desava.

    ОдговориИзбриши