Zašto je devojka sa vama?



Možda vam se pitanje čini jednostavnim, ali sačekajte. Da li ste se ikada pitali koji su njeni motivi?

"Spartanac, pa naravno da je sa mnom zato što me voli (zato što joj se sviđam)" 

Ne mora da znači.

Nemate pojma koliko devojaka počinju vezu, ili ostaju u vezi samo zato što su uplašene. 

Uplašene da će ih samoća pojesti žive, uplašene da neće nikada naći (boljeg) momka posle vas, uplašene prazne sobe, manjka nečije pažnje, manjka nečije ljubavi, manjka nečijeg novca, manjka sigurnosti. Sve drugarice su joj se udale, a sat kuca - tik tak tik tak... Roditelji je pritiskaju, okolina je pritiska, brojka 30 je pritiska, želja za bebom je pritiska, želja da pobegne od svoje kuće je pritiska, neizvesnost njenog života je pritiska, pomisao na večnu samoću je pritiska.

To je veliki pritisak po mojim proračunima.

Šta onda? Onda se pojavite vi. Ponašate se kao džentlmen, ne pritiskate je, zabavno joj je sa vama na sastancima, imate posao, imate novca, imate dom, ne maltretirate je kao prethodna dva mačo muškarca. U njenoj glavi ste vi rešenje svih njenih problema. U srcu - Vi ne postojite.

Da li vam sad pitanje postaje ozbiljnije? Mislite li da ona ne može da glumi emocije?

I momci, zašto je sa vama?

E zato sam vam potreban! Nigde na internetu nećete pročitate ovakve tekstove. Niko vas ne štiti! Nije teško davati savete u vezi prvog sastanka (mada i oko toga pišu svašta), nije teško zaključiti da je poštovanje bitno u vezi, nije teško ni naći devojku za većinu vas. Ali ko će vas zaštititi od bola, patnje, zbunjenosti i razvoda (i od nekog drugog čoveka koji bi čuvao vašu decu). Ja - eto ko. I kada kažem "Na vašoj sam strani", to nije ljigava izjava da kupim vaše poverenje.

To znači da sam na vašoj strani!

Ukoliko želite da postavite pitanje, ili pročitate odgovorena pitanja, to možete uraditi ovde.

Ako vam je ovo logično i ne želite biti iskorišćavani od strane devojaka, razmislite o mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.

25 коментара :

  1. Bez uvrede, samo mala sugestija. Ovaj blog si trebao napisati mnoogo, mnoogo ranije!
    Mnoogo, mnoogo momaka ne shvata ovu stvar. Ali baš ovaj, gde je detaljno opisano kako to izgleda iz njenog ugla.

    ОдговориИзбриши
  2. Ovaj post je hladan tuš. Samo ovaj post je dovoljan da spase čoveku život...
    Pazi, ruku na srce, imamo i mi neki pritisak - meni ujak govori da sam mnogo probirljiv i da postoji mogućnost da će da me pojede vreme pa ću ostati samac. Šta ja njemu da kažem na to? Onda imaš drugare od kojih su trojica u lošim vezama gde su gaženi od strane svojih devojaka čiji je nivo zaljubljenosti na trećem nivou (i samo ćute i trpe), a kada im ja nešto kažem, odgovor se uglavnom svodi na to da ja nemam šta njima da pametujem pošto ja nemam devojku. Eto ti ga sad... Pre nekoliko dana sam računao sa jednim drugom koliko u Beogradu ima devojaka za koje bi on bio zainteresovan. Evo njegovih kriterijuma: da je poreklom iz Beograda (ali NE sa periferije Beograda, a kamoli iz unutrašnjosti - dakle, neće da je ženi ako je iz Čačka, a živi u Beogradu - ne znam zašto mu je to bitno), da je nepušač, da je fakultetski obrazovana, da mu je fizički privlačna, da ima između 23 i 30 godina, da radi i pristojno zarađuje, da želi da uči i da se razvija, da imaju slična interesovanja, da je slobodna (naravno), da između njih ima hemije itd. itd. Došli smo do zaključka da takvih devojaka ima oko 500 (slovima: pet stotina) u celom BG-u, a verovatnoća da će on jednu od njih upoznati i pravilno tretirati... je mala. Meni lično je ona prva stavka nevažna - može da bude iz Čilea ili Japana što se mene tiče, ako ispunjava ove ostale navedene kriterijume, meni je super. Tvoj komentar?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kazi: "Ujka, treba sa nekim da provedem 50 godina. Pa naravno da cu da budem probirljiv."
      Ako su gazeni, pre bih rekao da je cetvrti ili peti nivo. Nemoj nista da im pricas, narusices vase prijateljstvo. Pusti nek im polome srca i onda im kazi ovaj sajt, pa ako se upecaju ima nade i za njih. Nemoj da pricas o muskozenskim odnosima sa njima. Sve sto je nabrojao je na trecem, cetvrtom, petom itd. mestu. Prvo je integritet osobe (da li me laze ili vara), pa drugo mesto dele fleksibilnost, nesebicnost i emocionalni prtljag. Kad ovo ispuni mozemo da pricamo za dalje. I da ih ima 20 u Beogradu, naci cu ih - tako treba da razmislja. I treba da razmislja gde bi se kretale takve devojke koje opisuje. Iznad svega - sta on ima da bi zadrzao tu devojku!
      Voda trazi svoj nivo. Mozda ona nadje njega ako izadje napolje.

      Избриши
  3. Анониман19.8.14. 11:45

    Moja bivsa devojka je tvrdila uvek kako je ljubav prolazna stvar, sto znaci da smo kojim slucajem stupili u brak, vremenom bi nasa ljubav nestala, i mislili bi na nasu decu sutra, i posvetili bi se maksimalno njima. Sta ti mislis Spartanac?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tvoja buduca nece misliti da je ljubav prolazna stvar. Eto to mislim.

      Избриши
  4. Анониман20.8.14. 16:03

    Nisam mogao odljeti ,a da ne komentarisem ovu pojavu ,jednostavno ovo fascinira skakuce po mozgu.
    Mogao bi navesti desetak primjera , ali evo najzanmljivi ,inace poznajem jednu djevojku koja je bila u vezi s jednim deckom 6 godina da da dobro ste culi 6 dugih godina zavlacenja i sad scenarijo za oskara prekinem s njim i spetlja se s drugim i nakon mjesece max mjesec i pol zavrsi s njim u braku.
    Malo cudno ,zar ne izgleda ljubav na prvi pogled :). Mjesec i onda buum ,pa to nije dovoljno ni za probni period kljuca. Drugovi ,ne znam za vas ,ali ja cu da se drzim Golden Spartans Rulezz ,kako inace volim da kazem za mentorova pravila .Ipak ja zelim , da moja zenica bude ratobrna Ksena ratnica i razdragana i brizna Snjeguljica :). Tako cu i da se dalje drzim pravila ,ondosno pravog puta.

    Đido- Mova

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno da ces da se drzis. Istina je na nasoj strani.
      Pozdrav Djido.

      Избриши
  5. individualac23.8.14. 01:05

    Ne znam ljudi ali mene zene zbunjuju. Evo godinu dana kako nisam u vezi. Raskinuo sam sa devojkom zbog njene neodlucnosti. Bila je veza na daljinu. I pre nego sto je trebala da se vrati u daaaalekoom gradu dosao sam kod nje da popricamo, da vidimo sta cemo dalje. Voleo sam je, iskreno I srce me bolelo od same pomisli da cu je izgubiti. I izgubio sam je, tog dana kad sam dosao kod nje dok je u Srbiju na odmoru bila. Na svako moje pitanje odgovarala je sa "ne znam".
    Drzala se nervozno I nepoverljivo. Kada smo pricali o vencanju rekla je da ne misli da se udaje. Tu mi je SINULO u glavu. Pozdravio sam se sa njom I tog dana stavio tacku na nas. Kasnije je pisala, cimala.. nista, ignorisao sam. A I sumnjam da je nasla nekog mesec dva pred raskid. Ko ce ga znati, sve je moguce.
    Evo godinu dana sam bez devojke I ne zelim da je imam. Postao sam nepoverljiv prema njima, samopouzdanje mi je nekad na nuli a nekad na 10ki. Malo mi treba da neku bezobraznicu posaljem u majcinu, a i nelih vezica je bilo na pomolu koje sam odmah sasekao zbog nedostatka zenskog intwgriteta o kojem Spartanac govori. Ne trpim zenska sranja I hirove, koliko je pametno, ne znam.
    Citajuci Spartanca spoznao sam mnogo stvari I Da, raskinuo sa devojkom jer bi u suprotnom postao papucar.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Po meni, ti se kreces u pozitivnom pravcu. Samo ih ne dozivljavaj licno i to je to. Jel imas knjigu? Ako je imas, znaces koje si sve greske pravio u tvojoj prici.
      Integritet je broj jedan.

      Избриши
  6. individualac23.8.14. 16:49

    Upravo je to najveci problem, sto sam prilicno emotivan i osecajan, zao mi da povredim ljude pa i devojke. Gledam ne da im udovoljim, ne to, vec da ih ISPOSTUJEM i cesto narocito u proslosti to drugi nisu znali da cene. Necu reci da nisam napredovao u evoluciji cvrsceg karaktera i odvaznosti, medjutim i dalje imam Spartanac taj problem sa tim licnim dozivljavanjem zbog svoje emotivnosti, pa se ponekad zastitim maskom aogantnog i drskog tipa koji voli da uzvrati i da bocka pa ne dozvoljava da ostane samo na njega.
    Mislis da treba da poradim na Samokontroli?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Polako samo. Ne mozes se promeniti preko noci. Samo nastavi da se trudis i imaces bolju samokontrolu.

      Избриши
  7. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  8. Ista situacija se i meni desila brate.Kao preslikana.I zaista se pitam kako ubuduce djevojke shvatiti ozbiljno?Cast izuzecima,ali mnoge djevojke,od kada sam se par puta zestoko opekao,posmatram kao vjesto maskirane predatore,koji imaju vec unaprijed razradjenu taktiku,a mi u toj igri obicno ispadnemo zrtve.I sloboda je suvo zlato naspram pakla koji zna da stvori losa veza,jer psiholozi su saglasni u tome da emotivne povrede znaju da prouzrokuju razna depresivna stanja,koja se cesto pogorsaju do psihoze,neuroze.Zato je neophodan veliki oprez,sto kaze Spartanac,izbor zene je najvazniji izbor u zivotu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Администратор блога је уклонио коментар.

      Избриши
    2. Nije potreban veliki oprez vec moja knjiga i moji clanci i neces nikad biti zrtva. Pravu ti ne obecavam, ali ti to obecavam. Jel imas knjigu Borac?
      Vladimire, drzi blog cistim.

      Избриши
    3. Анониман2.12.14. 03:48

      Spartakuse :) zanima me tvoja knjiga , gde mogu da je nabavim i kako se zove ? pozz

      Избриши
    4. Imas sve informacije ovde
      http://www.spartanaculjubavi.com/p/knjiga.html

      Избриши
  9. Анониман3.11.15. 19:31

    Spartanac,sve pohvale za tebe,mnoge stvari u vezi ovoga sam shvatio i sam ali nisam uzimao u obzir sve dok nisam naleteo na ovoj blog.Knjigu nemam ali kupicu je pre ili kasnije.Imao sam dosta propustenih prilika sto se tice devojaka koje su bile bas zaljubljene u mene samo nisam bio dovoljno pametan.Sreca pa sam mnogo mlad i bice jos takvih prilika.Cinjenica je da zivimo u groznom vremenu gde smo svi pod pritiskom i svi gledaju samo neku korist kako bi se spasli nevolja i zato moramo biti mnogo pazljivi kada je u pitanju bilo koji izbor a pogotovo partnera za ceo zivot.Pozdrav !

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман27.7.16. 16:25

    Ajde ako ima neko jos uvek aktivan i ljubazan neka mi pojasni moju situaciju,i zanima me da li ima neko ko je od ljubavi napravio opelo kao ja situacija je sledeca objasnicu je sto sazetije :PRE OTPRILIKE GOD DANA UPOZNAM OD BRATA DRUGARICU ZA KOJU MI JE ON JOS ODAVNO PRICAO DA BISMO BILI SAVRSEN PAR DA JE LEPA ZGODNA DOBRA BOGATA,UPOZNAM JE PREKO NJEGA U TERETANI,NA CAO CAO,POSLE TRI DANA JA PRIMETIM DA JOJ SE MNOGO SVIDJAM A I ONA SE POVERI KOD MOG BRATA,PET DECKA PRE MENE,NAJDUZA VEZA 1 MESEC,SMUVAMO SE MI POSLE TRI DANA,ONA ODE NA MORE,VRATI SE SA MORA ZALJUBIM SE JA,ZALJUBI SE ONA JOS VISE,PRVIH TRI MESECA SAN SNOVA VEZA,LJUDI NAM PRILAZE NA ZURKAMA,KAKAV PAR,KOJA HEMIJA,NJENI DRUGARI,TJ DRUSTVO CELO,MI NE MOZEMO DA PREPOZNAMO DRUGARICU,NJOJ MOMCI DOSADE POSLE DVA DANA,SVE TO U FULU,POLAZI ONA NA FAKULTET,I TU POCINJE MOJA LJUBOMORA,ISPAD ZA ISPADOM,EVO KOLIKO NISAM BIO NORMALAN JEDAN OD PRIMERA I TO BLAZIH,SEDIMO JA I NJENA DRUGARICA I ONA,DRUGARICA ISKOMENTARISE KAKO JE ANDRIJA MILOSEVIC DOBAR FRAJER,MOJA DEVOJKA SE SLOZI S TIM ONAKO IZ ZEZANJA VISE,JA USTANEM I KAZEM JOJ U SRED KAFICA CAO BE MI VISE NISMO ZAJEDNO,ONA POTRCI ZAMNOM PA SE VRATI,PA ME ZOVE PA MI SALJE PORUKE,TAKVIH TRISTA ISPADA SAM IMAO,BIO SAM LJUBOMORAN CAK I NA NJENE DRUGARICE,TOLIKO SAM BIO POSESIVAN,NON STOP SAM JOJ SE DRNDIO ONA SE IZVINJAVALA,CAK SAM JE U PAR NAVRATA I ISPSOVAO ONA DODJE PA ME LJUBI PA MI SE IZVINJAVA,ONDA JOJ POSLE PAR ISPADA U NIZU PUKNE FILM,I RASKINEMI,UZ SUZE,ONDA ME ZOVE POSLE TOGA 20 PUTA JA SE NE JAVLJAM,JAVIM SE SUTRA DAN,I TU UMESTO DA SE SUZDRZIM I UNORMALIM,I DA JE ISKULIRAM DA JOS VISE POLUDI JA POCNEM DA FORZIRAM POMIRENJE,POMIRIMO SE MI POSLE PET DANA ONAKO FILMSKI TRCI MI U ZAGRLJAJ,MEDJUTIM PRE TOGA ZABORAVIO SAM DA NAPOMENEM,RODITELJI JE FORSIRAJU DA STUDIRA DA MORA DA BUDE STUDENT GENERACIJE U PRVOM ISPITNOM ROKU DA CELA 2 OD 6 ISPITA,TU SMO POCELI SLABIJE DA SE VIDJAMO,A JA SAM HTEO SVAKI DAN DA BUDEM S NJOM 24 SATA,ONA ME CEKALA PO DVA SATA POSLE FAKULTETA DA SE VIDIMO DOK ZAVRSIM S POSLOM,JER JOJ JE MAJKA MALO CAKNUTA NE PUSTAJE NIGDE DA IZLAZI,I DA ONA POSLE POMIRENJA POCNE KROZ SUZE JA NE MOGU OVAKO,JA CU UMREM ZA TOBOM,AL NE MOGU VISE OVAKO DA ZIVIM TI MI SE ZA SVE DRNDIS AKO HOCES PROMENI SE AKO NE JA NE ZNAM STA CU,JA SE IZNERVIRAM I RASKINEM JOJ,POSLE SMO SE OPET CULI ONA ME OPET ZVALA,NE MOZE SAMNOM AL NE MOZE BEZ MENE,JA TADA UYPADAM U ZAMKU SHVATAM DA NE MOGU BEZ NJE,ODLAZIMO TRI PUTA NA SASTANAK.JA HOCU DA SE POMIRIMO ONA NECE ODJEDNOM,POSLE SE NEKAKO POMIRIMO,MDJUTIM ONA KAZE DA JE NAJBOLJE DA SE NE VIDJAMO NEDELJU DANA,ALI ME OPET ZOVE MENE TO IZIRITRA ONDA SE ISPOSVADJAMO NE CUJEMO SE TRI DANA,NISAM SE USIDIO DA JE ZOVEM ONA OPET ZOVE MENE DA MI KAZE DA NE MOZE BEZ MENE ALI DA NE MOZE SA MOJIM KARAKTEROM DA SE NOSI,POSLE TOGA SAZNAJE ZA DRUGE DEVOJKE,JER ME HTELE OVE SAMO ZA SEX UVEK,JOS SAM SE UPETLJAO S JEDNOM KOJU ONA MRZELA I TO SAM JOJ PRIZNAO,I TAKO SAZNAM OD DRUGARICA DA JE IZJAVLJIVALA DA ME JOS VOLI,ALI DA NE MOZE DA PODNESE MOJ KARAKTER I DA NE MOZE DA UCI OD NASIH SVADJA DA NE MOZE NISTA,MNOGO SAM SE IZIVLJAVAO NAD NJOM TOGA SAM SVESTAN,NISMO SE CULI 10 TAK DANA,PA ME OPET ZVALA I VIDLO SE DA SE OHLADILA,PA SE OPET NISMO CULI 10 DANA I ONA ME ZOVE OPET I IZNERVIRA ME NESTO JA POCEPAM TU MAJCU KOJU MI JE KUPILA ZA RODJENDAN,ONA SE SMUVA SA DRUGIM SUTRA DAN,JA SA DEVOJKOM SITUACIJA ONA SA NOVIM DECKOM,JA KO NAJVECI BOLID RAZBIJEM MU GLAVU,I NJOJ SAM HTEO I TAKO USEREM SVE,SADA ME INTERESUJE KAKO JE MOGUCE DA ME PREBOLI ZA 2 MESECA,PO OVOME STO SAM NAPISAO JELI ME VOLELA ILI JE BILA SAMO ZALJUBLJENA JER MI SE NISMO POSVADJALI ZA 8 MESECI NIJEDNOM NA NJENU INICIJATIVU,NE MOGU 4 MESECA DA JE PREBOLIM VEC,A BIO SAM SA 4 DOSADA DRUGIH,KAKO JE MOGUCE DA SAM BIO TOLIKO NEOBZIRAN,I ONA MI JE PRICALA DA JOJ PREVISE PAZNJE POSVECUJEM I DA TREBA DA SE BORI ZA MENE MALO,KAKO JE MOGUCE DA SAM OVO PROKOCKAO

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zbog velikih slova tek sad vidim ovaj post jer mi nije izasao na panelu. Reforma licnosti je tebi resenje i nadam se da si je poceo jos tad.

      Избриши
  11. Анониман1.5.19. 05:02

    Pozdrav Spartanac.
    Ovaj deo gde si nam postavio pitanje:"Mislite li da ona ne može da nam glumi emocije?" mi je zakoupirao pažnju. Pitanje za tebe glasi, kako to prepoznati na vreme? U ovom slučaju ni knjiga ne može da mi pomogne, ako ja ne provalim na vreme o čemu se ovde radi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno da ce knjiga da ti pomogne. Pa rekao sam da je knjiga filter. Nema sanse da prodje prva tri sastanka pa makar bila Meril Strip. Jedino da kupi knjigu i da je studira, a i tad ce da se umori. Provalices na vreme, nista ne brini. Gledaj da li ti pomaze generalno.

      Избриши
  12. Naravno da ces izbrisati komentar kad cujes da ti se nesto ne dopada, ali moram reci:

    1) Insistiranjem na samokontroli i na tome da ljudi treba da se menjaju ti im implicitno govoris da oni kao takvi nisu dobri. Buduci da se nalaze u ranjivom polozaju, oni prihvataju tvoju retoriku.
    2) Potenciranjem na istom, ti hoces da im kazes da je samo to ono sto devojke mogu da zele, tip muskarca koji zagovaras, dok druge, koji ne vide problem u sebi otpisujes kao nezrele.
    3) Upravo kroz potenciranje samonadgledanja i menjanja sebe od ljubavi oduzimas ono sto je cini lepom, a to je spontani i magijski momenat, momenat neobjasnjive privlacnosti. To je ono sto ti patologizujes.
    4) Ti propovedas da ljubav, u stvari, moze da se uci i da je samim tim podlozna zakonitostima i pravilnostima.
    5) Vecini si savetovao da kupe knjigu. Na taj nacin, ti "umece ljubavi" stavljas u isti kos sa potrosnjom i kupovinom, upravo onim sto je omogucilo porast industrije samopomoci i lajf-koucinga (citaj, prodavanja magle).

    E sad, ovo je bilo sociolosko opazanje za koje mogu da ti navedem tonu literature koja ima u sebi vise nauke nego ove tvoje tvrdnje. Ja ne kritikujem, ja samo objasnjavam koju vrstu ljubavi ti zagovaras. A moje misljenje je: zao mi je i tebe i ovih ljudi koji su se povinovali tvojim izmisljotinama. A sad, izbrisi post pre nego sto ga neko slucajno vidi, jer tebi se ne sme protivreciti.

    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vukomanove ti budi ono sto jesi i ocekuj najbolje rezultate. Ja znam da osoba koja ima pravu devojku meni ovo nikad ne bi napisala vec bi na svaki posti i na svaku stranicu moje knjige bilo - Tacno, tacno, tacno, tacno, tacno... Naravno da insistiram na samokontroli i poboljsanju. Kako mozes da komentarises moje pisanje - KADA NEMAS MOJE KNJIGE? Kako komentarises nesto sto nisi procitao? Ovo sto komentarises ne pije vodu. Jednostavno vidim neiskustvo. Ljudi se nalaze u ranjivom polozaju zbog neznanja i zbog neiskustva kao sto sam i JA. Razumes? Naravno da nije dovoljno da budes ono sto jesi (ne bi ni da te pitam sta znaci ta izjava. Ko si ti u stvari?). Ne savetujem vecini vec SVIMA. To je moj dosadasnji zivotni rad (na tom polju). Javi mi se kada imas svoj zivotni rad. Tvoj komentar je taj koji je mutan jer me ne prozivas za specificnost vec celu moju pojavu. Da me prozoves za specificnost i das dokaz da nije tacno tada bi te tretirao drugacije. Sada si samo trol koji pljuje tudj dugogodisnji rad. Napisi ti knjigu koja moze da se poredi sa mojima i postovacu ovakve komentare. Do tada jednostavno ovakvi besmisleni komentari nisu pozeljni. Evo i tebi kazem da kupis knjige pa onda komentarisi.

      Избриши