Vratiti se bivšoj ili?



Na internetu postoje bezbroj članaka o tome kako vratiti bivšu. Da li su u pravu?

Ako želite da trošite vreme i novac, onda jesu.

Ako ste spremni da pređete preko lažne nade i da prestanete da živite u vremenu koje se nikada neće vratiti nastavite čitati. Ako želite da dobijete četvrtinu veze koju možete imati sa starom devojkom umesto sjajne veze  koju možete imati sa novom devojkom onda nastavite čitati.

U svakom slučaju - nastavite čitati.

Postoji razlog zašto ste raskinuli. Jedna osoba od vas je donela odluku da je kraj. U većini slučajeva je to ona, i u većini slučajeva je on zbunjen. Ono što prethodi ovoj odluci je nestanak zaljubljenosti. U prevodu - Odljubila se od tebe. Sve one reči i sva ona dela koja smanjuju njenu zaljubljenost su u njenoj glavi zauvek ugravirana. Ona oseća samo olakšanje što je izašla iz veze.

Šta sad?

Ona je ta koja izlazi sa Perom, Žikom i Mitrom, dok vi sedite ispred kompjutera, gledate njen profil misleći kako vam je život upropašćen. Vaš um razmišlja o tome kako da je vrati; živite u prošlosti. Jedino što želite je da vratite vreme - vreme koje se nikada neće ponoviti.

Momci, nivo zaljubljenosti devojke je najbitniji. Možda mislite da, ako je nekada bila zaljubljena u vas, da je moguće da se ponovo zaljubi u vas, ili da je još uvek zaljubljena u vas. Shvatite da je to nemoguće. Možda vam oprosti sve greške na intelektualnom nivou, ali na emotivnom vi više ne postojite i to je zauvek. Kada izmisle onu "olovku" iz Men in black-a, napisaću novi članak!

Možda vam njene emocije niti budućnost sa njom nisu bitni. Samo vam fali žensko telo i prisustvo. Ne znam za vas, ali meni je mir u glavi najbitniji. Ne vraćam se turbulencijama i toksičnim emocijama samo zato što mi je požuda na većem nivou.

"Ali Spartanac, znam brdo parova koji su se vratili jedan drugom"

Da da, to je tačno. To je samo deo ove priče.

-Jagoda polako gubi osećanja prema Peri. Onda, jedne večeri ne može više da izdrži - "Pero, ja ne mogu više. Treba mi prostora/Treba mi pauze/Ohladila sam se. Uvek ćeš mi biti poseban"

-Ne bih bio na Perinom mestu sledeći period.

-Posle nekoliko dana/nedelja, Perin drugar je video Jagodu u naručiju drugog momka (Šokantno?!)

-Pera provodi sledeće mesece šaljući patetične poruke. Ostaje u kontaktu da joj da do znanja da je uvek za nju dostupan ukoliko se predomisli.

-Jagodu (iznenađujuće) totalno boli uvo za Peru i njegova osećanja zato što je zaljubljena u novog momka i Perine iritirajuće poruke su samo nešto što treba da čeka da prođe.

-Jagodu onda ostavlja novi momak (ili serija novih momaka) i oseća se povređeno i odbačeno. Ne želi biti sama...

-Jagoda se tada vraća starom, dobrom i dostupnom Peri koji je samo sedeo kući i čekao njen poziv.

-Živeli su srećni do kraja života!!!! ILI

Jagodini razlozi zašto je otišla vraćaju se punom parom, ali ne želi da se vrati u svet odbacivanja. Provešće sledeći period (mesece, godine, decenije) suptilno (ili nesuptilno) naglašavajući Peri sve razloge zašto se on njoj ne uklapa. Pera će koristiti staru dobru rečenicu "Jel sve u redu srce?" svaki put kada je zbunjen. Jagoda će samo gledati u prazno, misleći na onog "princa" koji je ostavio.

Ako želite da budete Pera momci - budite Pera!

Ako ne želite da budete Pera, ostanite ovde jer ste na pravom mestu. Imam još puno toga da vam kažem.

Na vašoj sam strani.

Ukoliko želite da postavite pitanje, ili pročitate odgovorena pitanja, to možete uraditi ovde.

Pročitajte i:
Pet razloga da ostavite vašu dragu
Principi iznad emocija

Takođe možete pogledati o čemu se radi u mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.

57 коментара :

  1. Problematik9424.3.15. 14:52

    Odličan članak! Like sam page.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман27.5.15. 03:14

    Spartanac, proslo je dosta vremena od kada sam ti poslednji put pisao u vezi bivse devojke. Umesto da poslusam tvoj savet, ja sam tugovao za njom. Mesec i po dana posle raskida ona mene zove kao da mi se pohvali u vezi njene karijere, i htela je da se vidimo uvece na kafu. Te veceri smo se i pomirili. I ja sam bio jedan od onih koji veruju u spektakularna pomirenja, i da cemo sretno i lepo ziveti dok smo u vezi. Medjutim, posle nekoliko dana sam ja ubrzo shvatio da sam pogresio sto sam se pomirio sa njom. Svi oni problemi stari su se javljali, koji su bili uzrok naseg prvog raskida, i nastavljali da se javljaju i nakon sto smo se pomirili. Trpeo sam, cutao, dok nisam resio i ja malo "nadrndan" kao ona da budem, i ostavio sam je po drugi put bez pardona i trunke zalosti prema njoj. Svim spartancima cu reci jedno: NE VRACAJTE SE BIVSIM DEVOJKAMA!!! ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман12.3.17. 18:34

    Spartanac, imam pitanje, pre nekih šest do sedam meseci sam bio sa jednom devojkom, ali raskinuo sam sa njom zbog nekih određenih stvari, bila je dva, tri momka do sada, pa je moje pitanje da li je vredan pokušaj vraćanja njoj ili jednostavno traženje nove devojke?

    ОдговориИзбриши
  4. Spartanac jel mozes da me posavetujes sta da radim? Izasla sam nekoliko puta sa likom i bilo je svacega. nakon poslednjeg izlaska on mi je samo javio da nije za vise od onoga sto smo imali. Meni to nije odgovaralo pa smo prekinuli kontakt. Medjutim, on mene i dalje zesto zove da izadjemo a pri tom znam sigurno da ima devojku.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da bežiš od njega i sličnih što dalje...takođe, šta to znači "bilo je svačega"? Detalji, molim te.

      Избриши
    2. Sa jedne strane, korektno je postupio kada ti je rekao da nije za vise od toga. Neki momci zavlace kada ne zele da se posvete. Njegovo je pravo kome ce se posvetiti. E sad, mozda je takav tip, a mozda ne zeli da se posveti tebi jer ne zadovoljavas njegove kriterijume i/ili zbog nedostatka emocija. Sto se poziva tice, on zeli seks sa tobom. Cim nece da se posveti tebi niti njoj (cim zove tebe), sanse su da je takav tip. Uglavnom, sada postoje savremeni telefoni pa ga blokiraj.

      Избриши
  5. Definitvno je tip za izbegavanje i blokiranje.
    Inace Spartanac svaka cast na tekstovima. Definitvno ovako nesto treba danasnjim momcima.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман5.7.17. 16:32

    Spartanac, da li obnovljene veze izmedju bivsih partnera imaju vise sanse da uspeju ili da ponovo puknu? I sta je najcesci uzrok ponovnog raskida?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da ponovo puknu. Najcesci uzrok je onaj stari zbog koga su raskinuli prvi put.

      Избриши
  7. Анониман21.2.18. 20:19

    Spartanac zanima me tvoje misljenje o sledecem.

    Cimao sam se sa jednom devojkom, pokusavao da je smuvam medjutim s'ozbirom da je pre mene izasla iz duge veze uporno je govorila da nije spremna za novu. Slozio sam se sa time i povukao i proslo je nekih 3 meseca od toga. Medjutim relativno skoro pre nekih 20 tak dana saznao sam da je nasla novog decka, ali isto tako od istog izvora saznao da nije ravnodusna prema meni ali da u tom trenutku nesto samnom nije kliknulo sto je sa njim malo kasnije. E sad znam da je na pocetku veze i znam da jos uvek gleda kroz "ruzicaste naocare" tako da je uzalud da ista pokusavam. Razmisljam da pricekam neko vreme oko mesec ili dva dok te "naocare" malo padnu pa da opet nesto pokusam ukoliko mi se ne svidi do tada neka druga devojka. Ponavljam nismo bili zvanicno zajedno jeste palo "par poljubaca" i nista vise.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sudeci po ovome, rekao bih da nisi njen tip, a da je to sto ste imali nekoliko interakcija zbog toga sto je posle raskida bila u tranziciji. Moj savet je da moras da budes njen tip od pocetka (da joj se bar malo dopadas) i da odatle sve pocinje. Nemoj da se razocaravas, puno devojaka ima. Gledaj da sebe unapredis kao licnost. Moje knjige ce ste spremiti za teren.

      Избриши
    2. Анониман25.2.18. 02:17

      Pa jesam joj se ja malo dopao na pocetku to nije problem. Recimo posle 2 sastanka kada sam je odvezao ispred zgrade po izlasku iz kola mi je poslala dlanom poljubac. Nakon toga na trecem sastanku vec je krenula da mi salje neke signale da je poljubim. Ali onda posle toga nastaje to "nisam spremna za vezu". Istina jesam bio malo dosadan po tom pitanju i radio ono sto si opisao u "manje je vise". Mislim da je to oteralo od mene da sam prikocio danas bi bila moja.

      Избриши
    3. Radi ono sto sam opisao u knjizi Kljuc. Tu su informacije.

      Избриши
  8. Анониман15.9.18. 11:25

    Spartanac bio sam u vezi 4 godine,raskinuli smo zato sto me je videka sa drugom devojkom ali stvarno nista nisam imao sa njom... posle toga ona je ocekivala da joj se javim,da izgladimo a ja sam kao lud jedno mesec dana samo izlasci,druge devojke i tako... medjutim posle tog nekog vremena mene je stiglo i poceo sam opet da umirem za njom a ona sad nece da cuje za mene. Kaze volim te ali posle svega sto si radio ne gledam te vise tako kako sam te gledala i ne zelim zbog toga da se pomirim sa tobom. Sve cu uraditi da te zaboravim. Sta mislis ima li sanse da se predomisli?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I da ima, ti si svoju poziciju izgubio. Uostalom, nije za tebe cim imas inspiraciju da juris druge devojke. Zamisli da si u braku 10 godina sa njom?

      Избриши
  9. Анониман24.1.19. 23:16

    Spartanac,jedan savet od vas.
    Devojka me je prevarila
    3 meseca je bila samnom i sa drugim.
    Tesko mi je previse,da sam poceo lekove za smorenje da uzimam.Sta je najbolje uraditi

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moje knjige. Ako mislis da zaradjujem na tvoju bol - Vraticu ti novac.

      Избриши
  10. Spartanac, interesuje me jedna stvar.
    Raskinuo sam sa devojkom sa kojom sam bio 8 meseci u vezi.
    Dosta sam joj pomogao savetima, jer je bila u blagoj depresiji.
    Zavolela me je i jednistavno po mom misljenju probudila se. A takodje su se i kod mene probudile odredjene emocije.
    Naravno posle toga me je ostavila, vremenom je nekako pocela da se hladno ponasa i rekla je da ne moze dalje.
    Kao racionalna osoba slozio sam se sa tim. Prolazilo je neko vreme, nije se javljala, uzivala je isl..
    Danas ima neku odredjenu mrznju prema meni, ne znam iskreno zbog cega inace ja sam osoba koja nikad ne bih uvredio devojku ili bilo sta slicno.
    I retko trazim dodatne savete, ali iskreno me interesuje kako moze neko da mrzi nekoga a do juce si ga zavoleo najvise jer te je izvukao iz depresije i suicida a onda usmerio ka pravim ciljevima i vrednostima.
    Pritom, ponekad mi je tesko i razocaram se u sve devojke, jer sve su nekako u fazonu "top modeli, preterano nalickane, umisljene, materijalisti", a kada se pomene tema "skromnog coveka" onda sve dizu ruku. A podsvest im juri za misicavim, tetoviranim i situiranim momcima.
    Nazalost, po meni je takva vecina devojaka.
    Odlicno mi je da sam sam, ponekad se isplacem i krenem dalje.
    Smatram da svako treba da se isplace, jer tim izbacuje iz sebe deo tuge i negativnosti.
    Hvala Vam. Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман5.3.19. 20:27

      Mozda te mrzi jer je tretiras kao depresivnu osobu. Kad nekome delis savete, to znaci da sa tom osobom nije sve u redu zar ne? Ja generalno mrzim da delim savete jer odmah pocnem da primecujem skrivene poglede drugih ljudi koji porucuju "vidi ga ovaj sto pametuje" ili "ovaj misli da sam ja debil pa me savetuje". Savetovanje posebno mrze muskarci, a pogotovo oni koji su na slicnom nivou (intelektualno, sa znanjem o zenama itd...) kao ti. Ja od sad gledam na ljude kao na gotov proizvod. Ako valja - zelim ga u svom zivotu, ako ne valja - odbacujem ga umesto da se igram psihijatra.

      Избриши
    2. Ti nisi psihijatar niti mozes da budes njoj i partner i psihijatar. Ona mora doci ka tebi zdrava i relativno "cista". Zato i kazem da je izbor partnerke esencijalna stvar i u knjigama se moze videti kako odabrati i kako izbegnuti pogresnu. Ne bi ni usao u ovu pricu da imas moj Kljuc. Mozda bi imao do sada mnogo lepsu pricu.

      Избриши
  11. Анониман17.3.19. 23:58

    Spartanac, evo ako moze odgovor na ovo pitanje. Sa djevojkom sam skoro 2 godine, veza je na daljinu, islo nam je dobro, dolazila je ona kod mene, isao ja kod nje i td... Samo sto sam ja stavio nju ispred svega a ona mene nije. Inteligentna je strasno djevojka i lijepa, ali stavlja neke svoje ciljeve ispred mene, sto bih i shvatio da ima potrebu za takvim necim. Sve u svemu poslednjih mjesec dana smo se svadjali i raskidali i mirili vise puta, i na kraju je ona presjekla da vise ne ide, da hoce svoj mir da osjeca teret i ostalo, i da hoce da raskine ili da razmisli da bude odredjeni period sama. Pa ce vidjeti sta ce biti sa nama. Kakvo bih ja sad trebao postupiti? Jer sam bas previse zalubljen i ne znam nizakoga drugo osim za nju, i ne mogu da nastavim dalje bez nje cini mi se. Ne mogu da se fokusiram ni na sta, samo mi je ona u glavi. Cak sam joj se i javio skoro prvi, i tu je isto podvukla da nece da se sad pomiri iako ja nista nisam ni inicirao, i evo u ovom momentu bih joj se javio, al znam da je to pogresno skroz. A i ona je zaljubljena bila, nije da nije, uradila je dosta stvari za mene, ali sad kao da ima manjak postovanja ili tako nesto. Ne znam sta bih trebao sad raditi? Zahvaljujem unaprijed!

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман8.4.19. 14:39

    Evo ako mozes da mi pomognes oko mog problema. Sa djevojkom sam proveo nesto vise od 14 mjeseci i prekinuli smo pre 20tak dana. Bilo je divno sve vrijeme. Kao i svaka veza imali smo nesuglasica,jer smo oboje tvrdoglavi. I prije 20tak dana ona i ja smo se posvadjali,kao i svaki put oko gluposti i ona je raskinula. Kad smo se sutradan vidjeli,rekla je da nije problem u meni nego u njoj. Ona vise ne moze da razmislja o stvarima sta ce meni reci kad ne moze da se vidi sa mnom. Jer svadje su obicno nastajale jer se nas dvoje nesto dogovorimo i onda ona uvece kaze kako se dogovorila sa drugaricama da se druze i da ce se sa mnom vidjeti sutra. I ja sam to trpio par puta i presutio,da bi naravno sad pukao iznervirao se i eto to me kostalo veze. Tu djevojku volim vise od ikog na ovom svijetu i sve bi uradio za nju. Poslije toga smo izasli 2 puta. Prvi put sam joj dao jedan poklon koji je rasplakao i uspio sam da je poljubim,ali ne i da je vratim. Drugi put kad smo izasli otisli smo na bilijar i na jos neke gluposti, druzili se i smijali. Bilo nam je bolje nego ikad. Taj put nisam nista pokusao,htio sam da to ostane kao pokazatelj da sve moze da bude normalno sa nama. Kad sam izasao iz auta tad,samo sam joj rekao da mi fali na sta je ona rekla i ti isto. Od tad nismo stupili u kontakt, sreli smo se na jednoj zurci i tu opet plesali i igrali kao i prije,ali kad smo otisli kuci i kad sam trazio da pricamo, ona se opet nadrkala na mene. Sutradan mi je samo poslala poruku da ne zeli da me povrijedi na neki nacin,da trenutno ne zeli da budemo drugovi kao sto smo bili prije nase veze i da dam vremena meni i njoj da sve prodje. I to je to. Sad najveci problem je sto veliki dio mene zeli nju nazad,a dio zeli da nastavi dalje i to mi pravi velike probleme. Za 15 dana idemo zajedno na apsolventsku ekskurziju gdje cemo provesti 10 dana.Za malo vise od mjesec dana imamo apsolventsko vece gdje cemo isto provesti zajedno. Sta god uradio i kako god krenuo,ona je tu. Ne mogu je izbjeci. Ne znam sta da radim,kako da probam,sta da uradim da je vratim ili kako da zaboravim na sve i nastavim dalje,ako je ona tu stalno?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ostavila te je zato sto si mekusac i zato sto bi sve uradio za nju. Radi se sve za zenu za koju znas da je prava, koju si ozenio i rodila ti troje dece. Za ostale si ti svoj i ona svoja i zabavljate se. Kao sto ti njene emocije moras da zaradis, tako mora i ona tvoje. Vidim da si je voleo sta god ona radila. Cak i kada te je ponizavala. Pa ne moze to tako. Naruci moje knjige da te napravim Spartancem i nece ti se ovo desavati vise nikad. Ne brini, nije ona jedina iako sada deluje tako. Ali ja ti garantujem da ce ti se ovo ponoviti ako se ne promenis.

      Избриши
  13. Jednom prekinuto-ne treba sastavljati. Mislim da spartanac kaze da cete opet raskinuti zbog iste stvari zbog koje ste raskinuli prvi put. To moze je mozda tacno. Moze, a i ne mora bit'. Ona ce lako naci neki drugi razlog za raskid. Kazes raskunuli ste zbog gluposti? Nije tacno. Ta glupost je samo kap koja je prelila casu. Razlog je mnogo dublji. Mozda si neke stvari pogresno uradio, a da toga nisi svestan jer ti ona nije rekla, mozda joj se svidja neko drugi, mozda je shvatila da ti nisi za nju, mozda joj je eto palo na pamet da hoce da bude sama, na kraju nije ni bitno.
    Potpuna suprotnost je raskid zbog nekog trenutnog nesporazuma. Ovde nije u pitanju nesporazum, vec priroda licnosti vas dvoje. Mislim da ste nezrelo zaljubljeni i ili da se plasite da budete usamljeni i da nemate paznju. To su samo neke stvari koje se mogu naslutiti.
    Lako je nama da ti budemo savetnici i da ti kazemo sta mi mislimo i sta bi trebalo da uradis. Da te je neko pitao pre 3 godine, sta da radi u takvoj istoj situaciji kao sto si ti, verovatno bi mu odgovorio nesto slicno kao sto ja tebi sada odgovaram. Pozdrav i slucaj spartanca. Nije lako staviti principe ispred emocija. Ali kada budes shvatio zasto treba da se vodis principima, onda neces dolaziti u takvu situaciju u kakvoj si sada. Sve najbolje.

    ОдговориИзбриши
  14. Pozz.Ako moze pomoc.Upoznao sam se sa jednom djevojkom prije 3 mjeseca,upoznali smo se preko zajednickog prijatelja.Izlazio sam sa njom par puta na kafu i slicno,bili smo kao prijatelji.Medutim ona mi se jako svidjela i tako sam joj predlozio da ovo ljeto ide sa mnom na more sa jos jednim parom.Pristala je i bili smo na moru.Pricala mi je kako petlja sa dva momka ali nije u vezi i kako kaze nista ozbiljno.Bilo nam je lijepo tamo.Kada smo se vratili sa odmora mene je pocelo kopkati to,poceo sam da stvaram sebi drugaciju sliku u glavi i kada smo pisali poceo sam joj pisati..kako ne treba da se nikom daje olako i kako ne smije biti naivna i jos par stvari u slicnom kontekstu.To je nu naljutilo i blokirala me na drustvenim mrezama,imam njen broj nije me tu blokirala i nije zamijenila broj.Volio bih biti sa njom ali sam zabrljo sto se tice zadnjeg sto sam napisao i to mi tesko pada..unaprijed hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Marko Vienna7.8.19. 09:12

      Mislim da je to sad gotovo. Uvredio si je, a i takođe se postavlja pitanje - zašto imaš društvene mreže? Ostavi se pismene komunikacije, treba samo usmeno da komuniciraš (pismeno samo kada je baš neophodno).

      Избриши
  15. Анониман29.10.19. 18:15

    Kazes da devojka ne moze opet se zaljubi u istog muskarca.
    Da li moze muskarac da se zaljubi opet u istu devojku? Hvala na odgovoru

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako se pre toga odljubi - Ne. Ako je ogorcen i nesto se promeni, moze da se popravi veza.

      Избриши
    2. Анониман31.10.19. 15:36

      Da li vazi i za nju tako, npr ogorcena a nesto se promeni kod njega sto obrne celu prespektivu?

      Избриши
  16. Анониман12.11.19. 09:51

    Evo i ja da se javim, mene je prije mjesec ostavila devojka, preko poruke. Nismo dugo u vezi bili, naravno ja sam na to njeno rekao ok. Tako da od tad nemamo kontakta nikakvog, posto je devojka prezgodna i prelijepa, pa je navikla da vrti momke oko prsta, a ja se nisam dao. Sta uraditi kada mi se ona javi. Jer znam da ce se javiti, ipak joj ja ispadam iz sablona i nisam neko ko ce trcati za njom, na sta je ona navikla. Dosta sam izucavao musko zenske odnose, pa tako da vidim da prave nema jos na vidiku. Ali kontam malo se provesti dok prava naidje �� pozdrav svima i samo cu jedno reci, imajte samopostovanje ��

    ОдговориИзбриши
  17. Анониман30.11.19. 23:15

    ,, Mozda ti buducnost nije bitna sa njom, vec ti fali zenski telo''...Kako pogadjas u centar... Svaka cast.. Upravo to mi se desava

    ОдговориИзбриши
  18. Анониман25.5.20. 10:59

    Pozdrav, bio sam sa djevojkom 7 ipo godina, prekinuli smo prije 2 mjeseca razlog je naravno taj da je pocela da hladi i da nije nikada imala slobodu, posto smo krenuli u vezu kada je ona imala 16 a ja 19 sada ja imam 27 a ona 24. Uzasno se osjecam vec 2.mjeseca neprestano, da budem.iskren smarao sam je pa mi je rekla da nikad vise necemo biti skupa, iako me tako povrijedila ja i dalje imam osjecaj da ovo nije kraj. Nije nasla nekog drugog vec joj je potrebna sloboda iako ja nisam bio tip momka koji ljubomorise i ponasa se ruzno prema djevojci, ona je imala svaku moju paznju i podrsku, koju ce slabo ko moci pruzoti jer je ona djevojka koja je malo teska za izdrzati sa njom ima te neke bubice svoje koje samo ja razumijem. Imate li neki prijedlog

    ОдговориИзбриши
  19. Анониман3.10.20. 14:25

    Sta raditi kada ONA insistira na pomirenju?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako je ostavis a i dalje te voli, vrlo verovatno ce insistirati na pomirenju. To mozes i da ocekujes kada je ostavljas zaljubljenu.

      Избриши
  20. Kako da vratim emocije koje je devojka izgubila prema meni bili smo zajedno 2 godine daljina nas deli bili smo zajedno 2 godine

    ОдговориИзбриши
  21. Анониман9.4.21. 15:48

    Spartanac u cemu je razlika, kad kazes da ako je ostavis vise ti nikada nece verovati i da cete raskinuti iz istih razloga? Ako je jos uvek zaljubljena, moja pretpostavka je da ce se zaljubljenost smanjivati i na kraju ostaviti ona njega.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Definitivno. Ne treba ostavljati i vracati se u nizu jer tako samo otvaras vrata tome da ona tebe ostavi. Ili oprosti ili istraj u odluci. Razlozi ne nestaju u 95% slucajeva.

      Избриши
  22. Анониман22.4.21. 07:38

    Pozdrav. Ostavila me je devojka pre mesec dana preko poruke, 2 i po godine smo bili zajedno i bilo je lepo.Kako je rekla hoće da nastavi sa bivšim. Šta mislite da li joj se javiti posle nekog vremena?

    ОдговориИзбриши
  23. Анониман26.4.22. 09:35

    Pozdrav.Bio sam sa devojkom 6mesec i bilo je savrseno.Ali u poslednjih mesec dana me ignorisala to jest postala je hladna i bez emocija i ljubav koju mi ni malo nije pruzala.Zanima me sta je tu moglo da se desi kod nje!?Aa jednostavno sam sa takvim njenim po asanjem ja odlucio da se povucem jer kada god da sam je pitao u cemu je problem nije mi htela reci i ja sam presekao i otisao od nje!Poslednji put smo se videli u ja uaru i od tada niti se videli nismo niti se culi.Obrisala je drustvene mreze i nestala .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nivo zaljubljenosti klasicna prica. Procitaj sve o tome.

      Избриши
    2. Анониман10.5.22. 09:10

      Zdravo Spartanac. Sa devojkom sam bio 4g u vezi. Nakon raskida ziveli zajedno
      Tri meseca. Za tih 4g nikada nismo imali svadju, osim kada sam ja imao izliv Ljubomore. Bas sam znao nekad da je verbalno maltretiram ni oko cega. Uzrok raskida sam ja, i samo ja. Zbog mojih poroka prema kladionici i kockarskih dugova. Poslednjih godinu dana nije bila samnom srecna. Znam da se tokom nase veze nije dop sa drugim. Ali je pokazala interesovanje za druge. I ja nisam zeleo da dam sebi za pravo da se ljutim, kad znam da sam ja uzrok, ja sam kriv.E sad, mi smo ostali u kontakt. Skoro svaki dan. I sad pocela da izlazi sto je nornalno. Upoznaje druge ljude i tako to. Pre pola god dodala nekog na Insagram i na njega se primila. Video sam da je gorela od zelje da stupi sa njim u dopisivanje. Pre toga su razmenili par poruka. Jednom kad je poslao zahtev i drugi put za 8.mart tada sam je ispalio. Pre par noci ona mu pisala(ne zna da ja znam) i on bio nezainteresovan iskulirao. Posle 5min se javila meni. Pati zamnom, patimo oboje. Znam da je zaljubljena jos uvek. Sta da radim? Hvala.

      Избриши
  24. Анониман10.5.22. 15:00

    Pozdrav Spartanac,
    Bio sam sa devojkom 3 godine, bila je to velika ljubav, i sve je to zavrseno jer je ona bila ljubomorna na moju drugaricu. Otisla je bez pozdrava, zakljucka, bez ikakvog odgovora da ne zeli.Posle 6 meseci mi se javila da se vidimo i kaze mi da ima novog decka, da ga voli i da ne zna sto joj je trebalo toliko vreme da mu to kaze, naravno sva uplakana.Ja sam nastavio dalje, putovao, radio, gradio sebe, da bi mi se ona opet javila da dodje posle raskida sa tim deckom. Naravno svestan sam toga opet sta radi, da bi opet otisla od mene da nadje novog decka itd...Prosle su 6 godine, njoj propadne i brak, ona se opet javlja meni.Opet mi se vraca u zivot i mene to koci. Sta da radim? Zivimo u istom gradu, mali su krugovi itd.

    ОдговориИзбриши
  25. Анониман13.7.22. 12:04

    Pozdrav
    Imam jedan slucaj koji je za mene nov iako imam solidno i godina i broj devojaka iza sebe(ne puno,ali mislim da je taman)
    Preselim se iz Beograda u jedno naselje oko beograda
    Tu prvo preko drustvene mreze upoznam jednu devojku za koju se kasnije ispostavi da su nam majke lezale u istoj sobi u porodilistu i da je ona starija samo dva dana od mene.
    Mene to nekako privuce da ostanem u kontaktu sa njom i da pocnemo da se druzimo,fazon bata-seka.
    I tako i pocne mada je ona odmah htela vezu i posle par dana iako nisam hteo pocnemo vezu.i u principu je ok bilo sa tim sto ke ona meni prebacivala i napadala me za neke stvari koje nemaju veze samnom,ali ajde...
    A ja sam je i dalje gledao kao prijatelja vise nego kao devojku,ali sam dao sve od sebe i mislim da sam je sa moje strane max ispostovao.
    Sex sam izbegavao negde oko mesec dana jer nisam hteo dok ne budem siguran da nam veza ide u pravom smeru,da ako nam ne uspe bar ostanemo prijatelji,sto sam i njoj tako rekao.
    Ali jedan dan je doslo i do toga
    Pitao sam je dali ke sigurna rekla je da da i da smo prw svega prijatelji pa par.
    I na kraju se desi i taj sex i recicu vam samo da je primetno uzivala i rekla mi je da sam do sada bio najbolji i kedini koji joj se toliko posvetio.
    I sve u svemu zavrsi se to sretni,nasmejani....odvezem je na stanicu gde me ona u kolima zagrli,poljubi i kaze bio si mi najbolji,volim te.
    Na sta joj kazem polako sa Volim te
    Gde mi ona kaze ti si strasno dobar i tebe je lako zavoleti....
    Usla je u autobus i to je bio poslednji put da sam ke video ili cuo....
    Ne javlja se,na poruke ne odgovara....prvo su poruke na drustvenim mrezama pokazivale da su ne procitate...kasnije me je blokirala svuda...
    Jednostavno sam zeleo samo odgovor zasto je to uradila.evo mesec dana posle isto je i dalje,a meni je sve gore i gore svakim danom se sve losije osecam jer ne znam odgovor zasto ke tako bez reci otisla....svi mi kazu i ne treba ti takva osoba,nastavi dalje...ali kednostavno ne mogu.
    Nisam ni bio toliko zaljubljen jer sam je vise gledao kao prijatelja
    Znam kako je kada si zaljubljen ovo nije tako,ovo je mnogo gore,mnogo gori osecaj....
    Malo ke duze,ali pokusao sam da lepo objasnim sve
    Hvala i pozzz
    Sasa

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман15.7.22. 10:20

      Sta mislite zasto je to tako uradila?
      I dali vredi pokusavati i dalje i boriti se za nju?
      Ja sam hteo bar da se pomirimo prijatelji da budemo,ali nemoguc je bilo kakav razgovor i kontakt
      Hvalla

      Избриши
    2. Klasican primer zeninih reci protiv zeninih dela. Procitaj clanak Reci sapucu - dela vriste.

      Избриши
  26. Анониман21.11.22. 07:13

    Pozdrav Spartanac, bio sam u vezi dug period, više od 5 godina, međutim stalno smo se svađali zbog naše tvrdoglavosti, raskinuli smo pre godinu dana, tj ona nije htela da trpi moju neozbiljnost zbog braka, iako sam složio kocke na poslovnom planu, te sam čekao trenutak da je zaprosim. Pomirili smo se na kratko pre 6 meseci, ali to je opet nekako u nerazumevanju nestalo, sa obe strane. Međutim, ja sam lagao sebe da mene to prolazi, ali me dokusurilo kada sam je video sa novim dečkom, koji je suprotnost od mene, ima dete, bivšu ženu... Ja danima nisam živ, usamljenost me obuzima, sve ide loše.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa zato sto ti je sigurna luka bila u glavi i osoba koja te je zadnja volela do sada. Isprati clanak do slova.

      Избриши
  27. Анониман22.6.23. 17:11

    Spartanac treba mi pomoc, bio sam sa devojkom godinu ipo dana, i ona je pocela polako da se hladi i gubi emocije i u medju vremenu joj se svideo jedan drugi momak al nije imala nista sa njim niti ista slicno, uzeli smo bili pauzu i ona kaze da ne zeli da me ostavi i da ako ode sa njim verovatno ce biti krato i da zeli da mi se vrati i da joj je idalje stalo do mene. Idalje se vidjam sa njom i dopisujem, ali mi je rekla da razmislim da li zelim da se vidjamo i dopisujemo i da joj kazem, ona idalje nije sa njim al razlog sto joj se svidja je jer joj pruza kao vise paznje od mene al. Al kad mi je bila rekla to da odlucim pocela je da place. Devojka ne zna da laze i u to sam se uverio 100 puta i govori sve iskreno. Ne znam sta da uradim pa ako moze pomoc, hvala ti!

    ОдговориИзбриши