Principi iznad emocija



Momci. reći ću vam nešto. Bio sam nesrećan u ljubavi. Za tu nesreću sam krivio sve. Sudbinu, godine, druge muškarce, druge žene, vreme... Svi su bili krivi. Kako sam odrastao, milion puta mi dolazi: "Eh šta bi radio sa ovim mozgom". Zaključak je da bi način mog razmišljanja sada rešio probleme u prošlosti.

Šta to mene vodi sada, a šta me je vodilo tada? Zašto sam drugačiji sada?

Tada sam bio vođen emocijama.

Ljut sam na nekog - Ponašam se na osnovu toga.
Zaljubljen sam u neku - Ponašam se na osnovu toga.
Srećan sam - Ponašam se na jedan način.
Tužan sam -  Ponašam se na drugi način.
Besan sam - Utičem na sve odnose.
Osećam strah - Paralisan sam.

I zašto sam bio nesrećan u ljubavi? Pa lako je. Bio sam vođen emocijama! Ostajao sam sa devojkama zato što sam zaljubljen. Zaljubljivao sam se u vazduh. Nisam imao nikakvu kontrolu.

Sada sam vođen principima! Emocije su tu i laže me onaj ko kaže da ih nema. Svi osećamo ceo spektar emocija. I u čemu je glavna razlika? Sada je ovakvo stanje:

Ljut sam na nekog - Ponašam se po principu.
Zaljubljen sam u neku - Ponašam se po principu.
Srećan sam - Ponašam se po principu.
Tužan sam -  Ponašam se po principu.
Besan sam - Ponašam se po principu.
Osećam strah - Ponašam se po principu.

Sada kada sam vođen principima, moj ljubavni život (između ostalog) je prešao na sledeći nivo. I dalje osećam strah, zaljubljenost, sreću, tugu, bol - ali sada radim stvari uprkos tome! Ukratko, ovladao sam svojim emocijama.

Šta time dobijam? Novi život.

Zabavljao sam se sa jednom od najlepših devojaka u mom životu oko šest meseci. U toku početnog perioda pojavili su se neki manji znakovi, međutim nisam mogao da utvrdim o čemu se radi. Ona je izgledala tako da svaki muškarac koji prođe ne može da je ignoriše. Oči plave kao nebo u proleće, osmeh filmske zvezde. Neću da lažem, inicijalno, bio sam srećan kao malo dete kada mu date igračku. Naravno, to moje uzbuđenje sam vešto krio. Na sastancima je bilo zabavno i sve je teklo kako je treba. Pitala me je za vezu neznajući koliko sam ja bio zaljubljen. Kako je vreme teklo, primetio sam da je na nekim sastancima euforična, dok je na nekim ne tako dobro raspoložna. Tri meseca mi je trebalo da shvatim da je sklona promanama raspoloženja i da su se pojavljivali periodi depresije. Bila je na granicama bipolarnog poremećaja. Ostalo je sve bilo u redu (integritet, fleksibilnost, nesebičnost) tešio sam se. Međutim, stvar je bila ozbiljna. Pogledao sam se u ogledalo jednog dana i rekao sebi:

"Jel želiš da sa njom provedeš 50 godina tvog života?" - Ne
"Jel želiš da ona bude majka tvoje dece?" - Ne

Moja zaljubljenost mi je govorila da postanem njen psihijatar. Da pokušam da je promenim, međutim... Znao sam šta treba da uradim. Jedva, ali jedva sam je ostavio. Tražio sam druge što pre samo da nju zaboravim. Ona mi nije pomagala. Molila je i plakala svakoga dana. Mislim da sam patio više nego ona tog perioda jer sam osećao i moju i njenu bol. Ali vremenom, zaboravio sam je. Pored toga što sam želeo da vam ispričam priču, želim i da dobro pročitate sledeće rečenice.

Princip je da ne ženim devojku promenljivog raspoloženja.
Princip je da devojke mora da me poštuju. (Pročitajte i Poštovanje ispred ljubavi)
Princip je da moraju da imaju integritet, da su fleksibilne i nesebične.
Princip je da nemaju prepun emocionalni kofer.
Princip je da prilazim, iako osećam strah.
Princip je da vozim devojku kući ako hoće da razgovara telefonom sa drugaricom dok je sa mnom na sastanku.
Princip je da mora da me osvoji, iako mi se mnogo dopada (fizički).
Princip je da devojka koja gleda moj novac isped unutrašnjosti moje glave nema šanse kod mene (nek gleda svoj novac).

Po tome se razlikujem od ostalih momaka koji su pet puta lepši ali pedeset puta gore prolaze. Oni su vođeni emocijama, a ja sam vođen principima.

Principi nisu tu samo da budu napisani. Ključ je pun principa! Principi su tu da se radi po njima.

Jel znate zašto mene devojke poštuju? Ne zato što sam ja Spajdermen, a vi ljudi već znaju da ću da ih ostavim iako umirem za njima. Ima bre da ih ostavim ako ih uhvatim u laži ili prevari pa makar umro posle toga. Zato! Osećaju (ili znaju bez moje najave) da sam vođen principima.

Shvatio sam da samo onaj ko je vođen principima može biti veoma uspešan u bilo kom polju. Ostali su osuđeni na svoje emocije od kojih su one negativne mnogo moćnije od pozitivnih.

Kada sam bio vođen emocijama, bio sam nesrećan i na putu katastrofe. Kada sam vođen principima, srećan sam i ispunjen. Emocije sada služe meni da osećam sreću, a ne ja njima - da robujem.

Da li ćete pokupiti lekciju ili nećete; to ne znam, ali jedno znam...

Na vašoj sam strani.


43 коментара :

  1. Анониман6.6.16. 22:47

    Svaka cast, s ovim si tekstom nadmasio sam sebe!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман7.6.16. 06:39

    Depresija kod devojke ili emocionalni prtljag mnogo mnogo gadna stvar za vezu...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veliki emocionalni prtljag - Nista gore. Crna rupa u dusi. Imao sam i takve slucajeve.

      Избриши
  3. Анониман7.6.16. 17:08

    Teska odluka,bolna ali neophodna.Poput operacije.Odlican tekst.Spartanca i njegovo ucenje u lektire.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dolaze generacije bez iskustva sa devojkama i bez ega. Necu morati da ih ja jurim lektirama. Trazice odgovore na internetu i, nadam se, sapleti se o ovaj sajt.

      Избриши
    2. Spartanac, bas kako kazete, sapleo sam se o ovaj sajt, i mislim da je nesto sto ce mi promeniti zivot. Hvala.

      Избриши
  4. Trebao bi pisati malo i o zenama, u smislu kako one da nadju ljubav hehe. Bas me zanima s obzirom na moje dogodovstine heh. Mozda bi ti imao neku bolju viziju od mene, pa makar spartansku :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imam plan posvetiti se i zenskom polu. Nama muskarcima "gori kuca" kada su u pitanju MZ odnosi, ali i zene ponekad rade protiv svog interesa. Zanimljivost je da mnogo vise pravih stvari rade ne tako lepe devojke zato sto ne mogu da se oslone na svoj izgled. To cu da interpretiram onima koji se previse oslanjaju na svoj izgled (sto je sustinski problem zena) kako bi mogli da imaju vise uspeha u ljubavi. Takodje, zenski pol mora da uci o svojim potrebama kako bi sto bolje odabrala muskarca i potrebama muskog pola kako bi ga zadrzala (pritom ne mislim na seks).

      Избриши
    2. E super sto si odgovorio.Hvala, cijenim to. Mislim da ste vi muskarci blago u zabludi kad je u pitanju to da je zenama lakse. Imam mnogo prijateljica koje su i lijepe i divne osobe, pa opet su same. Svi smo mi manje-vise u istom kosu kad su u pitanju MZ odnosi. No, ne znam njihove "greske" i probleme, mogu samo pricati o sebi. Nakon duze veze, koja nije pocela na klasican nacin, nasla sam se opet u svijetu sastancenja i moj problem nije privuci nekoga, cak ni taj prvi dejt koji se skoro uvijek zavrsi (sto govorim jer je zaista tako, ne pretjerujem) sa hvalospjevima, kako se cini da me oduvijek znaju, i mnogi komplimenti koji se cine zaista iskrenima. A onda se desi nesto izmedju drugog i treceg, treceg i cetvrtog dejta, sto mi nije jasno gdje pogrijesim. Ti bas konkretno govoris muskarcima gdje pogrijese, da li da zovu ili ne, da li ovo ili ono. Cini mi se da mi treba pomoc oko toga, neki kodeks ponasanja, da ne "otjeram" onog ko mi se svidi. (Raspisah se ja. heh) Nakon sto mi se to desilo u vise navrata, identican scenario, bas sam se zapitala, sta ce to otjerati muskarca od zene koju j on pozvao na sastanak, koja mu se i poslije tog sastanka svidjela pricom, koju je opet pozvao,i nakon par sastanaka paf... a da nista nije ucinila radikalno. Koja je to "sitnica"? :) Eh et...

      Избриши
    3. Nigde nisam rekao da vam je lakse. Rekao sam da ste generalno pametnije kada su u pitanju MZ odnosi. Da, postoje puno samih i kvalitetnih i tacno je to da mozes pricati samo o sebi jer ipak ne znas sve detalje u vezi njih.
      Evo reci cu ti jedan moj primer kada sam ja izasao sa devojkom da vidis iz mog ugla kako to izgleda (znacice svim devojkama):
      U gradu sam sreo kolegenicu i njenu drugaricu i pozvale su me da stanem pored njih. Uz humor i animiranje, posle par dodira i par licnih pitanja drugarice od kolegenice potrazio sam broj.
      "Ovako odjednom? Odakle znam da nisi kreten?" iako se nasmejala i upisala broj, oznacio sam los znak u glavi.
      Zvao sam posle 6 dana
      "Cao Jagoda, Pera ovde",
      "Koji Pera"
      "Izvini, mora da sam pogresio broj"
      Zove ona mene odmah posle toga i kaze da zna jos jednog Peru i da nije znala koji je od nas dvojice. Ok,moguce, ali jos jedan los znak u glavi. Da je startovao Metju Mekonahi ne bi rekla koji Metju. Procitaj clanak telefon.
      Prihvatila je kafa sastanak, prosao je srednje, nasmejala se par puta. Ona mene ni jednom nasmejala - los znak. dodirnula me jednom, jednu ociglednu salu nije shvatila (mislim da sam pipnuo neki oziljak) - los znak. Nije joj se mnogo svidelo sto nisam odgovarao sa ozbiljnoscu nego sa humorom, posebno u vezi posla - Jos jedan los znak jer mislim da je htela da zna koliko zaradjujem (na kafa sastanku). Na kraju sastanka ponudio sam prevoz do kuce ili do stanice, ona odbila i rekla da hoce autobusom.
      Na zvanican dugi sastanak sam razmisljao da li da je pozovem zbog sebe, ali zbog nekog iskustva jer se bavim ovim uvek prevagnem da zovem da skupljam iskustvo.
      "Cao Jagoda"
      "Cao Pero, mislila sam da si se naljutio pa me ne zoves" (Apsolutno nikakav razlog da se naljutim vec je izazov radio).
      Posle mini caskanja "Jagoda, hajde u utorak vodim te na veceru u piceriji." Doci cu po tebe u 9. Reci mi samo tvoju adresu"
      "Zasto na veceru, ajmo bolje na pice" (ja te zovem na sastanak, a ti mi menjas plan - los znak)
      "Kada me ti zoves, radicemo sta zelis, ovako, hajdemo na veceru.
      Posle blagog otpora"Moze, ali nemoj da dolazis po mene." (Trecina grada zna tvoju adresu, ovo je drugi sastanak nije prvi, nemas poverenje a ja investiram vreme i novac u tebe, nemas poverenje iako imamo zajednickog prijatelja, sramota te je gde zivis - zadnji los znak sta god da je od toga).
      Rekao sam moze ali sam tog dana otkazao sastanak kada sam sabrao lose znakove.

      Situacija za momka koji nema trening: Izasli smo. izlazimo ponovo. Spartanac otkazao si sastanak bezveze.
      Situacija za momka koji ima trening i iskustva sa devojkama koje ne daju lose znake: Mnogo losih znakova, a ne treba biti ni jedan u periodu sastancenja.

      E sad, upoznaces analiticnog momka koji ce da prati tvoje postupke pored zabave koju imate na sastancima. Kada sam otkazao sastanak, bila je zbunjena. Ja nisam zbunjen - meni je kristalno jasno da nesto trulo u drzavi Danskoj.
      Nadam se da sam ti pomogao. Procitaj i ljubavni detektiv.

      Избриши
    4. Bilo je brdo ovakvih situacija gde prekidam komunikaciju do 3 sastanaka.
      Najcesci losi znakovi su:
      -koriscenje telefona
      -gledanje u druge (ovo mi je iskljuciv fator)
      -ne prihvatanje dzentlmetskog ponasanja "Mogu i sama da otvorim vrata/privucem stolicu/skinem ili obucem kaput" (ovo mi je iskljuciv fator)
      -Otezavanje kod zakazivanja sastanka (ja u zivotu nisam otkazivao sastanke zainteresovan)
      -Psovanje
      -Prazan karakter
      -Ne shvatanje mog humora (obicno ide uz prazan karakter)
      -Neshvatljivo nepoverenje (to ako si pre mene imala 3 maco muskarca koji su te tukli i uhodili meni nije opravdanje za neke ocigledne lose znakove).
      -Preveliko interesovanje za moj novac u odnosu na moj karakter.
      -I naravno glavni i iskljuciv los znak je kada izlazi sa mnom nezainteresovana za mene.

      Ovo su losi znaci u prva 3 sastanka kojih sam se setio.

      Postoje devojke sa kojima je sve lako i sa kojima vreme leti i koje ne daju lose znake i koje su zabavne i sigurne u sebe. Na njih zelim trositi vreme, a na sve ostale sto manje. Ako ti nisam pomogao u prethodnom postu, sad definitivno jesam.

      Избриши
  5. Da je ovako jednostavno, i sama bih imala odgovor... Analizirala sam svoje ponasanje... Taj prvi sa Jagodom razumijem, i meni takvi momci ne stimaju.Ovi losi znakovi, ni u jednom ne nalazim sebe. Govorim iskreno, nemam razlog folirat ak sam vec pitala za savjet. Da li je istina ako pokazes preveliko interesovanje (i sta bi za muskarca bilo preveliko interesovanje) da ce se druga strana ohladiti? Jer nemam problem kad mi je neko samo "okej", tad se obicno zaljube u mene, nego kad mi se neko pravo svidi. Uvijek sam prezirala igrice i toplo-hladno, a sad pocinjem razmisljati da mozda to tako treba u ovim ritualima ljubavi heh. Koliko interesovanja pokazati, sta je pretjerano? Da li apsolutno prepustit muskarcu da vodi rijec oko zakazivanja sastanaka, javljanja i td, ili se to cini kao da je zena nezainteresovana? To su neke stvari koje su meni nejasne, a ne bonton, ponasanje i neka opsta prica, tu sam svoj na svome hehe (salim se malo :)).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Treba pokazati interesovanje ukoliko si zainteresovana. U kojoj meri? To zavisi od njega. Ako mene pitas, koliko god je potrebno. Pa cak i dotle da das broj bez pitanja. Bitno je samo da ne pokazujes interesovanje vise od jednom muskarcu u datom momentu, jer kad ja vidim da se ponasa isto prema svima, to je veliki turnoff. Ponasaj se nekako specijalno prema njemu kada je on u tvom prisustvu (to je prirodno ponasanje zainteresovane zene). Kada je u pitanju zakazivanje, kada on zove, naravno prepusti mu. Ako zelis da ga vidis, nigde nije zabranjeno da ti njega pozoves na sastanak. Jedino sto je bitno da ta komunikacija bude uzivo, a ne elektronska.

      Избриши
    2. Izgleda da ipak moguce da nije do mene, prosto sam naletjela na takve muskarce koji ne znaju sta zele. :) Hvala na ovoj konverzaciji, a svakako bih rado citala clanke namijenjene zenama. Ne kazem da se slazem sa svim ovdje, jako si iskljuciv oko nekih sitnica koje bi te mogle kostati neke divne osobe, no svakako bih uzela u obzir i razmislila. Mada, ako ovo funkcionise i ako si sam pronasao pravu zenu za sebe ovim metodama, onda pozdravljam. Svako dobro, Spartanac :).

      Избриши
    3. Za neke stvari sam iskljuciv, za neke strpljiv dok se ne pokaze niz ili jos losih znakova. Postoji i druga strana - dobri znaci.
      -Jedna je dosla sa visokom temperaturom na treci sastanak.
      -Sa jednom sam se "svadjao" ko ce da placa racune. Jedva sam je ubedio da kad ja zovem ja placam.
      -Vise puta mi se desavalo da otkazuju bitan dogadjaj samo da bi dosle na sastanak.
      -Vise puta mi se desavalo da kazu da izuzetno cene dzentlmensko ponasanje i da im se to u zivotu nije desilo.
      -Vise puta mi se desilo da same krenu da poljube.
      -Vise puta mi se desilo da mi 4 sata prodje kao pola sata.
      -Jedna mi je rekla na pitanje da li voli kinesku hranu "Ma bre nije mi bitno, bitno mi je da sam sa tobom" (mislim da je bio peti ili sesti sastanak).
      Naravucenije - Sa dobrim i zainteresovanim devojkama je lako i zabavno. Da bi moji momci dosli do ovakvih devojaka, oni moraju da prodju kroz mnostvo onih kao sto sam opisao (onih sa losim znakovima) i moraju da oh se oslobadjaju kako bi dosli u priliku da upoznaju devojke kao sto si ti (nadam se). Ja zelim da spojim dobre momke i dobre devojke sto sam vise puta pomenuo.

      Избриши
    4. Tu treba biti majstor pa odabrati sta su bitni losi znakovi i sta su bitni dobri znakovi, a ne pretjerati s tim sitnim znakovima koji ti se ne dopadnu ili dopadnu. Evo, objasnjenje, ja se ne otimam za racun, nekad dobijem priliku da posegnem za njim, da pocastim, vecinom ne a mrzim raspravljanja oko sitnica te prosto prepustim to ak vec zeli platiti. Ionako imam osjecaj da je to vecini muskaraca znak ponosa, da plate bar prvi racun. Dakle, pogrijesio bi kod mene u vezi tog znaka. Dalje, zbog fakulteta i ispita sam znala cesto odgadjati sastanke,i mijenjati termine rekavsi da ne znam kad cu moci (sto je bil istina) ljudima koji su mi se svidjali,a to je los znak po tebi. I ne, vecina to nisu razumjeli i bez citanja tvog bloga hehe. Nedavno srela jednog momka, nakon 5 godina, nakon kratkog razgovora i moje rpice o tom periodu,kaze mi da je mislio da sam ga otkacila, i da mu je sad zao. Pisem cisto zbog neke perspektive, sa druge strane :). eh da, i to da me doveze neko kuci svojim autom, kazes nema potrebe za nepovjerenjem. nijedan mukarac to ne treba smatrati losim znakom, na njemu je da se kao dzentlmen ponudi, ukoliko dama odbije i zahvali se, nek ne navaljuje, postuje njenu odluku i mirne duse je pusti da ide kako zeli kuci. to je njena stvar, njeni razlozi. ovo su neke sitnice koje sam pokupila s bloga :).

      Избриши
    5. Ne mislim tuci se za racun ali ako posle 5-6 sastanka sve ja placam i sve ja planiram- ne raditi nista je los znak i to onaj iskljucivi. Ja zelim davaoca. Uzeo sam ekstreman primer, ali devojka koja je davalac kaze na primer "Dobro, ti plati veceru ali ja placam sladoled posle. Posle nekoliko sastanka (tri do sedam), ona zove i placa sve. Jednostavno davalac je. Drugo, ne kazem ja odlagala sastanke vec OTKAZIVALA (dve potpuno razlicite stvari). Ako zakazemo sastanak, i ti ga otkazes - pogazila si rec i to je kraj. Ako ga odlozis zbog ispita (das alternativni termin i to ne 15 min pre sastanka) - pa naravno da razumem te stvari. Ljudi su ti se svidjali a ti nisi ni pustila poruku ni ponudila drugi termin? Kao dzentlmen koji te vodi na pravi sastanak duzan sam da te pokupim i da te vratim kuci BEZBEDNO. Apsolutno ne postoji razlog nepoverenja osim ako je prvi kafa sastanak (internet ili tako nesto). Naravno da cu da je pustim kuci da ide kako hoce, ali sa nekoliko losih znakova nemam zelju zvati je ponovo na sastanak. Uostalom, ta devojka sto nije htela da dodjem po nju - udala se za bivseg (tada) koji zivi u kuci preko puta nje (saznao slucajno od drugarice).

      Избриши
  6. Анониман14.6.16. 10:01

    Da, da, treba biti pazljiv, ali ako cemo ici na sastanke da bi nas neko analizirao, u startu nam to ne treba. Dobri znaci/losi znaci.. Daaj, pusti ti to , ako ti nesto odgovara negujes to, ako ne, pustis i toliko. Drugo, svako ima probleme, naravno, sigurno ta devojka nije menjala raspolozenje zato sto joj je zanimljivo, nego zato sto ima neki problem. Mozda si trebao da se zainteresujes i pomognes umesto sto si pobegao. No, nebitno, svako svoje sam bira..

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман25.6.16. 08:38

    Spartanac je pogodio u samu srz sa svojim radom. Mislim i sam obozavam odlaziti na sastanke, upoznavati i analizirati ljude i raditi to sve na sarmantan i zabavan nacin. Koliko vidim ocito imamo isti cilj, a to je pronaci zenu svoga zivota u ovim teskim vremenima. Bilo bi super kada bi jos pisao i clanke vezane za prijateljstva, kako odvojiti zito od kukolja i okruziti se kvalitetnim ljudima. I ovi iskljucivi faktori drze vodu 100 %, jer ako imamo dobru osobu, sa odlicnim kucnim odgojom, te konstantnim radom i usavrsavanjem samog sebe, zasto bi ista bila u losoj vezi i trpila parazita samo zato jer je dobra? A s druge pak strane, neke ljude tek kad gadno povrijedis i ostavis, postoji ogromna sansa da ces ih osvijestiti i potaknuti da napokon ukljuce svoje mozdane vijuge i razmisle sto zaista zele od zivota

    ОдговориИзбриши
  8. Sad sam videla ovaj blog, lepo je da su i muskarci poceli raditi na sebi, i da imaju gde procitati ovakve stvari, fali vise osvescenih muskaraca koji znaju sta hoce i koji vide ispod povrsine.

    ОдговориИзбриши
  9. Spartanac odlicni su ti tekstovi. Ja sam trenutno u emotivnom rasulu i valjalo bi mi jedno konsultovanje sa tobom. Drzis li privatne casove?��

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imam jednocasovne razgovore telefonom (ili nekom platformom za razgovore preko interneta). Zakazi na mejl spartanaculjubavi@gmail.com ako si zainteresovan.

      Избриши
  10. Pozdrav Spatranac,šta a nama koji smo napunili 40 godina a još nikad nismo imali seks ? Ja lično imam taj problem,imao sam par kratkih ali neuspješnih veza ali nikada nisam došao do toga da odem u krevet sa nekom ! Na kraju sam i odustao od svih pokušaja jer nisam nešto ni intetresantan ženskom svijetu (bar mim se tako čini),pogtovo jer sam djevac,a to me najviše i sputava da prilazim djevojkama pošto se bojim da neću biti dobar pogotovo kad cura skuži da sam nevim,mnogo me sramota zbog toga !!! Hvala za odgovor

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa obrni perspektivu. Kada dodje do toga, kazi da si se cuvao za nju. Kratke neuspesne veze nemaju toliko veze sa tvojim seksualnim neiskustvom koliko sa ostalim greskama koje sam siguran da pravis. Javi mi se na mejl da te pripremim za teren.

      Избриши
  11. Pozdrav Spartanac i hvala puno na odgovoru ! Pa sigurno da pravim greške,odmah se zaljubim ,mislim da mi je to najveća greška koju pravim ! Ja radim u jednom prodajnom centru,taj centar naravno ima restoran . Prije par mjeseci počela mi se javljati jedna od radnica ,šankerica ! Ja sam sve vrijeme imao osječaj da me zeza pa sam bio i ostao oprezan ! A shvatio sam da je ona u stvari sa jednim kolegom iz istog centra u šemi,tako da mislim da sam joj samo poslužio kao maskota kako bi došla do njega ! Najteže mi je padalo to što mi se u lice smijala a ja nisam znao kako reagovati,jednostavno sam je ignorisao,ali se i sad povremeno javi,ali ja i dalje ignorišem ! Nadam se da nisam bio preopširan,pozdrav i hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tvoja zaljubljenost ce postati sve skuplja i skuplja vremenom zbog ovakvih situacija i zbog tvog rasta kao muskarca. To ce resiti problem lakog zaljubljivanja. Medjutim, tesko zaljubljivanje takodje nije dobro. Nadji balans.

      Избриши
  12. Znaš kako, cijenim tvoje razmišljanje, interesantan si tip. Imala sam vezu 3ipo godine, vjeridba sve divno bajno krasno, rasakinuli smo jer sam bila previse ambiciozna sto sam htjela fakultet da završim pa da se udam... Raskinuli smo, falila mi je pažnja, imala sam svoje principe, držala ih se i bivala sve više nesretna. Ograničavala sam se i zbog onog "šta će narod pričati". Odlučila sam da radim šta želim, bez principa, bez ičega, dakle golo na golo. Samo moja duša, u potrazi za drugom dušom, dok ne nađem nekoga ko će jednostavno kliknuti, s kim će to biti to. Bilo je mnogo promašaja, sexa na jednu noć, zafrkavanja, jednostavno sam pustila da ide. Sexala sam se kad sam htjela, neobavezno, jer mi je došlo, ali nikad nisam ni bježala od nečeg stabilnog. Mnogo povrijeđena sam bila, jedan od bivših me prevario, voljela ga bolesno. ZTad sam bila u fazonu "E NEĆU IZ PRINCIPA" Na kraju sam rekla well fuck this shit.. radila sam šta mi je diuša htjela, uživala, živjela punim plućima. I samoo odjednom niotkuda smo se pogledali, sve je palo u vodu- Sjela sam sa njim i od prvog dana smo počeli ozbiljno iskreno. Broj partnera, izlasci i druženja, posao, horoskop... i jednostavno sve je stalo, desio se klik, nakon nepunih 15 dana veze jedno drugom smo završavali rečenice.... i shvatiš da je ljubav nešto sasvim drugo, nema prostora za ponos i neke jebene principe, kad ljubav dodje, nema nicega da je zaustavi, tad postajemo blesavi i glupi... ali je lijepo. Mora nekad i da zaboli, i samo treba prihvatiti i zagrliti bol, jer je ona dio ljubavi i dio nas, ... da bi naučili da dobro plivamo, moramo se i početi gušiti da bi isplivali i izborili se sa samim sobom... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cekaj, cekaj cekaj...
      Jos uvek nisi uspesna prica. Veruj mi, bliza si katastrofi nego uspesnoj prici. Ne zelim da budem "ubica vatre" ali je velika greska ici prebrzo kada si u vezi sa nekim. Jeste, otpetlja se jezik kada se zaljubite i nemam nista protiv ako je to zabavno. ALI, previse informacija i previse paznje prerano jednostavno ubija vezu brze nego kamion macku na auto putu. Prava ljubav je ona spora i strpljiva. Ona koja se hrani kasicicom. Zaboli zato sto ni ti ni on ne znate da pravilno upravljate vezom i to pukne - iako ste oboje dobre osobe. Ne mozes kupiti cipele od 56000 dinara sa platom od 30000 samo zato sto ti se svidjaju. Ovde je potrebna disciplina ako neces da budes gladna i u dugovima. Isto tako i u ljubavi. Ako neces da boli, moras znati pravilno ponasanje prema muskarcu, pravilno ponasanje u vezi, pravilan ulazak u vezu. Veruj mi, em je bolji osecaj jer ces biti vise i dublje zaljubljenija, em ce veza biti kvalitetnija. Ja ti iskreno preporucujem moje knjige iako si zena. Procitaces tamo mnogo sire od ovog komentara ovde.

      Избриши
  13. Анониман30.11.18. 23:14

    Ja na primer patim od ankcioznog poremcejaa i depresije( muskarac sam) Znaci da nista ne pokusavam sa devojkama jer kad im kazem svaka ce me ostaviti?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne pricaj nista. Pokusaj da budes zabavan kada si sa njima prisutan. Sto se tice depresije, mogu da ti pomognem oko ove periodicne zivotne "depresije". Oko one sto se klasifikuje kao hormonalni poremecaj i sto se prepisuje dugorocna terapija, ne mogu. Studiraj ljude koji su bili u tom stanju i izasli iz njega uspesno. Gugl je cudesna stvar.

      Избриши
  14. Анониман1.7.19. 10:30

    Bravo za tekst, Spartanac! Ovo je bio moj problem u prošlim vezama, a video sam da ljudi koji se vode principima pre emocija imaju dugotrajne stabilne veze sa ženama koje su stvarno izuzetne osobe. Za tako nešto se vredi potruditi.

    ОдговориИзбриши
  15. Анониман22.7.19. 18:57

    Svaka cast Spartanac...principi (kod svakog su drugaciji) i 2 pomenuta pitanja koja sam ja poceo sebi da postavljam nakon odredjenog vremena provedenog sa nekom devojkom...to je to, postovanje brate!S tim da...u svetu u kakvom zivimo, imam uverenje da je premalo cura koje ce ceniti STAV...barem one sa ovih prostora. A evo jedno pitanje - obzirom da nalecem precesto na histericne ribe (emocionalne neuravnotezene mi je draze da kazem)...sta raditi tu?Ovde ne govorim o fazama (pms, stres na poslu, itd), vec kada u duzem vremenskom periodu riba ima promene raspolozenja?Znas ono, ko da hodas po iglama kad si s njom...traziti nesto s takvom ili ne?Meni princip kaze da je oteram zbog prenosenja nemira, IAKO ima mnoge kvalitete, no...imas li ti mozda neki savet kako to ishendlati?

    ОдговориИзбриши
  16. Анониман31.8.19. 12:18

    Spartanac, hvala ti za sve tekstove, ali posebno za ovaj. Radiš super stvar. Pronašao sam se u osobi koja do sad nije poštovala principe, već se vodila emocijama. Devojke sa kojima sam bio u vezama su mi bile privlačne, ali su imale dosta nepoželjnih osobina sa liste koju si naveo, npr., negativno raspoloženje (emocionalni prtljag), nepoverenje, nefleksibilnost. A poslednja je imala stav kako ja treba da rešavam sve njene probleme umesto nje, jer "ti si muško", dok ja nisam imao njenu podršku u stvarima koje su bitne za mene. Ne kažem, imam i ja mana, ali sam u svaku vezu ulazio "čist" jer mislim da žene to zaslužuju. Sa druge strane, moji prijatelji koji su se vodili principima, su uglavnom u stabilnim, dugim, i koliko mogu da ocenim, ispunjenim i srećnim vezama, sa kvalitetnim zenama. Obe tvoje knjige su mi prve na spisku za kupovinu.

    ОдговориИзбриши
  17. Pozdrav Spartanac, dakle muci me pitanje u vezi jedne cure, inace radi u kaficu gde stalno izlazim. Skoro posle par meseci poznanstva pozvao sam je da izadjemo, medjutim ona je odbila rekavsi tipa da nije zainteresovana za vezu samnom i da me gleda samo kao poznanika, gde ja nisam ni spominjao nista o vezi, nego tipa kafica i setnja. Inace svidja mi se, ali me isto tako i buni, sta je ona zapravo ocikivala od mn, i da jako bitna stvar u svemu ovome, sto je moje neko zapazanje ima promenu raspoloženja, na kraju kr je s hteo sam da pitam, da li je najbolje ici polako prijateljski pa veza ili prosto, zanemariti sve to. Jos jednom srdacan pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  18. Postovanje, spomenuli ste da ne zelite da robujete emocijama. To je predivno. Jer covjek i zena i nisu stvoreni da robuju jedno drugom. Sjajno, ta istina je vrh svega. Treba o tome razmisliti. To je kljuc. To robovanje je zapravo obožavanje. Obozavati se moze samo Bog (od te rijeci poriče riječ obožavati). A robovanje bi onda bilo po tome svjesno i dobrovoljno predavanje nekom ili nečemu. Sta je bolesna ljubav nego poklanjanje svog srca u obožavanju i robovanju nekom ko to ne zasluzuje, nekom ko nije Gopodar i vlasnik srca. Odakle taj bol i poniženje. Ponizenje je da bilo ko, musko ili zensko voli u prevelikoj mjeri tj. obozava ili dobrovoljno robuje bilo kome ili cemu izuzev Onoga ko je istinski Gospodar srca, nihov Stvoritelj. Da li On ima principe za one koji svoje srce okrenu od njega. Ima.Pa neka onda boli. Samo On je Milostiv dovoljno da ne zatvori vrata oprosta zbog prkrsenih principa - milion puta od strane nas-. Dakle nije kao mi. Ko voli nekoga vise nego Njega pa to sto osjeca bol nestaće brzo jer On voli one koji mu se pokajnički vraćaju.

    ОдговориИзбриши
  19. Анониман4.4.22. 16:28

    Kao iz filma transporter, pravila, pravila. samo napred

    ОдговориИзбриши