Da li je došao vaš red?

Sigurno se ponekad pitate "Da li sam konačno došao na red?"
Da li treba ovako da gledate na stvari?

Ja verujem da je loše po vašu motivaciju imati "Kada će doći mojih pet minuta" mentalitet kada je u pitanju upoznavanje Prave. Zašto? Zato što se bavite stvarima koje ne možete da kontrolišete. Niko ne zna kada ćete je upoznati. Taj mentalitet vam sklanja fokus sa onoga što možete da kontrolišete - vas. To ne utiče loše samo po vašu motivaciju, već je i gubljenje dragocenog vremena.

Da ilustrujem: možda ste imali odličnu nedelju na poslu, vežbali pet dana u teretani te nedelje, pročitali jednu knjigu o samopomoći i vi onako "napumpani" krećete u vikend. U petak, vidite da su barovi puni "srećnih" parova i, pošto ste čovek, dolazi vam crna misao "Šta sam sve uradio ove nedelje (nedelja je samo primer vremenskog perioda), i opet ne mogu da upoznam nijednu (dobru). Kada ću doći ja na red?"

Zvuči poznato? Primer odozgo se dešava svima ponekad i može imati negativan uticaj na vas. Zašto? Zato što se vi poboljšavate zbog poboljšanja, a ne zbog toga šta vam poboljšanje može doneti.

Fokusirajte se na put, a ne na instant rezultate. Kome je dosadno na časovima plesa, ili kada ste na odličnom seminaru, ili kada ste sa raspoložnim društvom u klubu, ili kada čitate moju knjigu? Da li se osećate dobro kada postajete bolja osoba, bolji na poslu, bolji u izgledu i stajlingu, bolji u kondiciji, bolji u znanju? Da li osećate taj karakterističan ponos u sebi dok radite na sebi svakodnevno? Onaj depresivni i buckasti momak koji jedva čeka da se navrši radna nedelja postaje onaj koji zna da može da učini sve ukoliko uloži trud i rad - i ulaže trud i rad, ne zbog nje - zbog sebe. Ona će to nagraditi.

Ponoviću - Niko ne zna kada ćete je upoznati, ali vaš život mora biti ispunjavajuć bez obzira na ono što vam se dešava spolja. Ne interesuje me iako ste izašli 56 nedelja uzastopno i samo gledali "srećne" parove (baš bih voleo da budem muva na njihovom zidu), vi ćete ostati na pravom putu zato što je taj put dobar po vas. Možda je upoznate u nedelji 57, ali to ćete moći samo ako ne odustanete ili ako ne prestanete da se pobojlšavate.

Ako vam je potreban neko (Prava) da biste počeli da živite, onda vi niste spremni za nju! Naučite da vaša sreća ne zavisi od spoljnih faktora već unutrašnjih.

Ne kažem da vaš život neće biti fenomenalan ako upoznate i zadržite Pravu, ali vam Prava nije "obavezni sastojak" sreće.

Za vas koji imate Pravu - nadam se da upotrebljavate "Ključ" da je zadržite. Bolje bi vam bilo!

Zapamtite momci, niste došli na red. Niko nije došao na red. Ključ je da radite to što radite najbolje što možete i da nikad ne odustanete. Niste gubitnik kada padnete već ako ostanete dole na zemlji.


Načinite da vam ostatak života bude najbolji deo života.

Na vašoj sam strani.

Ako vam je ovo logično i zainteresovani ste da radite ispravne stvari kada dođe vaš red, razmislite o mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.



6 коментара :

  1. Анониман31.3.14. 07:11

    Olično, Spratanac. Samo tako nastavi i mi smo na tvojoj strani.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман19.4.14. 00:46

    spartanacccccc sreo sam devojku na zurci VRH VRH ZNAS KAKO JE LEPA ODLEPIO SAMMM,ali nisam stigao da je muvam jer je izbila tucaa,znas kako je lepa sva ito muva je pola sveta i mislim da bas zbog toga nemam sanse kod nje jer je preelepa a ja msm da sam ruzan za nju sta da radim? kako da je muvam? pomoccc

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Prvo, otrezni se. Drugo, jel zna da postojis?
      Radi na samopouzdanju posto ti je na niskom nivou.

      Избриши
  3. Анониман21.4.14. 00:39

    pa zna da postojimm,kako mislis da se otreznim?ma znam nikad nisam imao samopouzdanja

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa dobro onda, pridji i budi duhovit. Prozovi je kako je izazvala tucu, zafrkavaj je... Otrezni se u smislu, smanji uticaj njene lepote na tebe. Znanje o zenskom polu daje samopouzdanje. Razmisli i sam. Uci ovo kao za fakultet, i imaces samopouzdanje.

      Избриши