Kako biti interesantan devojkama?


Prvi mesec prve godine srednje škole. Moram priznati da sam imao sreće što se tiče pozicije sedenja. Dve devojke ispred, jedna pored i dve pozadi. Svih pet devojaka su poticale iz dobrih porodica, imale su zdrav razum i bile veoma pogodne za druženje. Jednog dana, na času na kome se zahtevala potpuna tišina, izjavio sam nešto (ne sećam se šta) drugarici pored na šta se ona nekontrolisano veoma glasno zakikotala. Ljudi, meni se taj momenat toliko svideo i tada sam rešio da se posvetim zasmejavanju devojaka. Obožavao sam da nasmejem i to traje i dan danas.

Bio sam opšte poznat kao neko ko može da nasmeje i bio sam nagrađen pažnjom (iako realno nisam žudeo za pažnjom) jer širim pozitivnu emociju. Ne samo to. Bio sam pozivan na raznorazna okupljanja, žurke, rođendane... Za te četiri godine sam usavršio humor sa ženama i već u 19 sam se osećao potpuno prirodno u njihovom okruženju.

Ono što sam naučio tada je bilo esencijalno za moj dalji ljubavni život. Pročitajte nekoliko puta rečenicu ispod:

-Devojke ne vole kada mnogo pričate, ali kada odlučite da progovorite, onda recite nešto duhovito.

Ljudi, nemojte da kupujete priče da vas nešto materijalno čini interesantnim. Ništa vas ne čini interesantnijim nego kada umete da nasmejete. Zašto? Zato što pokazujete samopouzdanje i stvarate pozitivnu emociju. Samopouzdanje je jedna od tri glavne muške osobine, a pozitivna emocija koju stvarate (poželjno redovno stvarate) može vrlo lako da se pretvori u zaljubljenost.

Na umeće vašeg humora možete nadograditi i vaš stil oblačenja, miris, talenat, pa čak i novac (pogotovo lično stečen ličnim veštinama). Ako radite na dosta segmenata, interesantan može da bude i "opasan", ali krenite prvo od vašeg humora ako želite biti interesantniji ženama. Takođe, nemojte da se zadovoljite sa "samo" interesantan, ali neka vam to bude prvi korak.

Ono što sam takođe naučio je da one beže od dosade čak i više nego što beže od nasilja. Anti dosada je upravo smeh.

Za kraj, nema potrebe kupovati iphone, markiranu garderobu, dobra kola, ili bilo šta slično. Ako nemate nikakav kapacitet da nasmejete, sve pada u vodu.

Još jedna stvar. Nećete na sve devojke imati isti uticaj. Neke će reagovati na vas pozitivno, neke neutralno. One što negativno reaguju na vas jednostavno izbegavajte. Život je kratak. Dajte vreme onima koje pozitivno reaguju na vas. Ko zna, možda iz jednog osmeha se rodi dugoročna duboka zaljubljenost (ili šta god vi želite).

Na vašoj sam strani.

Pročitajte i moje dosadašnje članke vezane za humor:

Takođe i moje knjige Ključ i Dijamantsko jezgro.


70 коментара :

  1. Анониман2.3.19. 09:38

    Odmah popraviš dan. E sad nevezano za temu.. Da li znaš ko je Smiljan Mori, i šta misliš o njemu? Rekoh možda si bio na seminaru u decembru 2018
    ~Ученик~

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман10.3.19. 22:30

    pozdrav mozes li mi dati savete kako pokazivati afekciju i da li moram uvek novo nesto da smisljam u vezi afekcije? Takodje i za romantiku

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zavisi koliko ste dugo u vezi i kakvo je njeno ponasanje u istoj. Reci mi nesto o tome.

      Избриши
    2. Анониман12.3.19. 18:36

      U vezi sam 10 dana, za sad je odlicno

      Избриши
    3. Jel si usao u vezu po Kljucu?

      Избриши
    4. Анониман18.3.19. 20:33

      Procitao sam knjigu Kljuc 6x tacno od A do Š. Znam je napamet. Ovo mi je prva veza u životu nemam iskustva sa devojkama pa me interesuje kako da znam da sam romantican i da pruzam afekciju? Da li je afekcija ljubljenje u usta , grljenje pruzanje osecanja ali bez govora volim te i tako to ? Mislim da sam dobro naucio..takodje me interesuje kada kazes disciplina koja je deo samokontrole eda li se to odnosi na disciplinu u vezi odnosno radjenje svih ovih stvari uvek ?

      Избриши
    5. Анониман20.3.19. 12:46

      Bravo za prvu vezu. Afekcija je kad rečima i delima pokažeš da je voliš, ali da to ne budu reči "Volim te",nago neka indirektna koja nije manipulativna rečenica i koja iz koje ona može da zaključi da je voliš. Isto je tako s delima, uradiš neko delo iz koje ona naslućuje veliku tvoju ljubav a delo koje nije manipulativno tipa pokloni, izlazak u skupoceni fensi restoran, već nešto jeftino ali romantično.

      Избриши
    6. Ne koncentrisi se na svoja osecanja vec na njena. Takodje i na njeno ponasanje. Vise vole kada si stalozen, izbalansiran i zabavan nego kada si romantik prerano. Prati Kljuc samo i Dijamantsko jezgro i to ne samo ono sto ti se svidja vec sve.

      Избриши
    7. Анониман21.3.19. 22:11

      Da li bi ovo takodje bio odgovor na moje poslednje pitanje u clanku "Flert" ?

      Избриши
  3. Novi sam ovdje,imam strah od prilaska devojci,Jel mozes napisati blog na tu temu?i Jel mi mozes u komentaru napisat sta sve ima u tvojoj knjigi da se nauci

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bolje da te okolnosti spoje sa nekom devojkom onda. Na primer kada si u situaciji gde nije toliko cudno da zapocnes razgovor sa nekim. Siguran sam da si se nasao u tim situacijama. Ne trazim ja na ulici da prilazis. Drugo, nece jedna recenica da radi magiju. Tvoj govor tela, miris, garderoba i kako se osecas u tom trenutku rade ogromnu ulogu. Tek posle toga je sta ti izlazi iz usta. Naruci knjige jer ima dosta stvari o tome. Ne mogu u jednom komentaru. Ne mogu ni u 10 komentara.

      Избриши
  4. Анониман18.3.19. 08:57

    Leonida,

    Gledam se sa jednom devojkom evo već 5 nedjelja. Za sad daje dobre znake - pozitivna reakcija na izazov, telefon sama (bez ikakve moje prethodne sugestije) sklanja u torbu kad smo na sastanku, vesela, duhovita, izuzetno kulturna. Pitala me na petom sastanku gde vodi naš odnos, "ne želi da je pogrešno razumem ali neke stvari ukazuju kao da smo u vezi ali opet i nije sigurna, a nismo o tome razgovarali", ja je saslušam sve i po ključu to odradim, i ona pozitivno odreaguje i eto sad smo u vezi..

    Prvo pitanje (djeluje malo glupo ali bolje proveriti): Da li sada prelazimo na gledanje 2 puta nedeljno ili ostajemo na 1 sastanak dok ne dođemo do 60 dana gledanja?

    Drugo pitanje: je li ovo pitanje prerano postavljeno od njene strane? Napominjem da je ona odmjerena i smirena kao osoba, i da nije to pitanje iznijela kao neki pritisak.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Predji na dva do tri puta nedeljno. Poklon?

      Избриши
    2. Анониман19.3.19. 08:44

      što se tiče poklona nisam joj kupio jer se pogodilo da je dan nakon 4. sastanka bio 8 mart. I malo mi je bilo glupo da čestitam pozivom ili porukom, pa sam joj poslao par ruža uz duhovitu poruku. Ne znam da li sam pogriješio. Što se njene reakcije tiče bila je izuzetno pozitivna.

      I sad mi je glupo bilo da za nedelju dana 2 puta nešto poklanjam.

      Što misliš o svemu ovome? Malo sam prilagodio okolnostima.

      Избриши
    3. Zasto si usao u vezu posle 4 sastanka? Jel te je pitala toliko rano?

      Избриши
    4. Анониман22.3.19. 08:33

      Ona me pitala u toku 6. sastanka. A ja sam joj poslao ruže kojima sam joj čestitao dan žena (nisam pominjao osjećanja i sl, samo šaljiva čestitka), nakon 4. sastanka.

      Избриши
  5. Анониман20.3.19. 23:28

    Spartanac, da li devojka (sa kojom nisam u vezi) kad se kucka sa mnom preko poruka kad mi kaže "Evo sad ću da perem kosu" u nekom skrivenom značenju želi da mi ustvari kaže da želi seks sa mnom?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To znaci da zeli da prekine dopisivanje (po mojoj proceni). Uostalom ja ne preporuucujem dopisivanje uopste.

      Избриши
  6. Анониман23.3.19. 19:45

    Pozdrav Spartanac.
    Iskren da budem meni nije nikakav problem da započnem neki neformalni razgovor sa devojkom ili da nađem devojku. Razočaran sam u izbor. Kada idem gradom i bacim pogled oko sebe, nekako su mi sve ukalupljenje, ako me razumeš. Isto se oblače, poziraju, isti stilovi, sve na isti fazon. Možda će ti zvučati smešno, ali deluje mi kao da se takmiče između sebe.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kada povecas svoju vrednost u dovoljnoj meri (ne kazem da je nemas), poceces da se kreces u krugovima gde je bolji izbor zena.

      Избриши
  7. Анониман24.3.19. 06:13

    Pozdrav Spartanac.
    Imam viber instaliran na telefonu zbog posla. Znam da si rekao da treba da izbegavamo dopisivanje bilo preko društvenih mreža ili ovakavih aplikacija kao što su whats app i viber. Zanima me da li sam ja sada zbog toga anti-misterija ili nisam?
    Da li ti takođe koristiš neke od ovih aplikacija i kako ti sa tvojom devojkom/ženom održavaš komunikaciju?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kasnije kada si u vezi da. Ali u pocetku nema dopisivanja. Znam da ovo stvara veliku tenziju nekima od vas, ali to cisti situaciju i plus si u startu drugaciji i hrabriji od svih ostalih.

      Избриши
    2. Анониман26.3.19. 17:08

      Mene sada zbunjuje jedna stvar. Ako je dopisivanje anti - izazov, ja se neću dopisivati sa njom na početku u toku sastančenja i to je ok. Zašto onda kasnije u vezi možemo da se dopisujemo i da prekršimo princip, ako je to anti - izazov, a izazov je jedna od "droga" koja je zadržava?
      Meni je to malo kontra - diktorno, nemoj pogrešno da me shvatiš.

      Избриши
    3. Dopisivanje u smislu dogovora. Ne moram da zovem i ne moram da se vidim sa njom kako bi preneo neku informaciju. Dopisivanje u smislu zabave ili zavodjenja ne zelim ni na pocetku niti kasnije. Znas one random poruke koje nemaju svrhu ili pogresnu svrhu? Videces u vezi da ce biti potrebe za brzom komunikacijom i tada viber neces izbegavati naravno. Pravi razgovor ces ostavljati za sastanke. ALI na pocetku nema toga.

      Избриши
  8. Анониман24.3.19. 11:07

    Je li strasno uci u vezu nezainteresovan jer sam dugo bio sam i zelim malo makar mesec dana da izlazim?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije strasno uci u odnos, ali ne u vezu gde se obavezujes. Vidjaj se ali ne obecavaj apsolutno nista. Nek ti se svidja bar nesto. I ne zavlaci beznadezno zaljubljene u tebe.

      Избриши
  9. Анониман24.3.19. 17:26

    Eh spartanac, primenjivao sam tvoje recepte iz knjige i nekako kad uradim ono "Sledeca", ili kad joj dam keca iz lojalnosti ili druge čistke, ni jedna ne ostane i ne prodje tvoj filter, ostadoh sam i šutnuh sve.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moj filter nije zbog mog ega vec zbog dugorocnog zdravog i lepog odnosa. To je prosto nemoguce sa nevernom, nefleksibilnom i onom koja ne daje nista. Svako treba da se slozi sa ovim ili je sam kriv za svoju sudbinu.

      Избриши
  10. Анониман26.3.19. 15:48

    Pozdrav Spartnac.
    Nešto sam "provalio", a to je da mi se čini kao da su današnje devojke/žene gladne ljubavi i pažnje pravog muškarca koji će ispuniti njihove želje. Isto tako mi se čini da je mnogo njih u današnje vreme usamljeno, i da iz tog razloga mnogo njih traži sreću po sajtovima za upoznavanje i ne znam ni ja sam na koje sve načine. Zato se dosta njih jadaju između sebe kako nemaju nikog, kako im niko ne prilazi, kako nema više pravih muškaraca koji znaju šta hoće i žele. To mi nekako deluje kao najlogičniji odgovor. Šta ti misliš povodom toga?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Te devojke koje si primetio bi trebalo sebe da pitaju zbog cega bi trebao neko da se zaljubi bas u njih, da li same imaju kapacitet da se zaljube i sta u praksi rade povodom svojih problema. Ako se samo zale, sto se mene tice nek ostanu same.

      Избриши
  11. Анониман27.3.19. 17:26

    Pozdrav Spartanac.
    Svako od nas ima "oštre ivice" kako ti kažeš, i svako od nas ih pokazuje u većoj ili manjoj meri. Zanima me šta konkretno misliš pod tim "oštre ivice"?
    Možeš li da daš neki primer?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vidljive su los stil, lose stanje tela i koze, los miris ili zadah. Nevidljive su one karakterne osobine koje pale alarm njima. To su one osobine na koje bi one rekle da si "cudan".

      Избриши
    2. Анониман11.12.19. 16:03

      Na koje to osobine mislis pod"cudan" ?

      Избриши
    3. Ponasanje proizvedeno kada previse brines sta ce ljudi da pomisle, kada ne volis sebe dovoljno (pa zasto bi drugi), kada si previse zatvoren, kada imas manjak empatije, ekstremno nisko samopouzdanje... Sve je ovo izlecivo ali zahteva vreme. Jel imas moje knjige?

      Избриши
    4. Анониман12.12.19. 16:17

      Ma ja sam bas naprotiv maestro ta to da me boli uvo ko ce sta da misli, naravno svako voli da drugi lepo misle o njemu,ali to je njihov problem sta ce da misle..imam odavno, nego pitam ovako , jako sam radoznao po prirodi.
      Imam bas dosta empatije, itd bas kontra od toga volim sebe bas i uvek se sprdam nesto ,skoro da sam narcis hahah..naravno da treba sebe voleti, sto bi ikome bio privlacan ako sam sebe spustas? prirodno....

      Избриши
    5. Анониман13.12.19. 22:43

      A kako se osloboditi brige sta drugi ljudi misle o tebi? Trudim se ali nikako da to ucinim, uvek se javlja ta briga u gotovo svim situacijama, zato se plasim i da preduzmem rizike u vaznim sverama zivota kao sto su ljubav, posao

      Избриши
    6. Kreni u proces (Procitaj Proces). Moras da se pobrines o tvom zivotu jer (posle mame i tate) niko drugi nece. Informisi se i kreni da sprovodis korak po korak. Rim nije napravljen za jedan dan.

      Избриши
  12. Анониман27.3.19. 20:05

    Je li greska juriti sestrine drugarice, takodje ima jedna drugarica i od sestre od strica pa ne znam da li da reagujem?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako ti daje znake, zasto da ne? Taman imas "opravdanje" da udjes u razgovor sa njom.

      Избриши
  13. Анониман31.3.19. 15:34

    Pozdrav sensej Spartnac :)
    Uvek sam zaokupiran nečim bilo poslom ili faksom. Iskren da budem mnogo vremena provodim na poslu i na faksu kako kad tako da sam stalno zauzet i u trci sa vremenom. Ono što sam provalio kod sebe je to da kad'god imam malo lufta vremena krenem da mislim na jednu devojku koju poznajem, ali se vidimo jednom u godinu dana. Nikada mi se to u životu nije desilo. Onda sam sebe nekad pitam da li sam se zaljubio. Stvarno sam zbunjen, jer kao što sam rekao to mi se nikada nije desilo, i stvarno se teško zainteresujem za neku devojku. Šta ti misliš da je u pitanju?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da je tvoj problem sto je sve staticno. Baci se malo u vatru. Upoznaj sto vise ljudi. Nek ti to bude cilj. Mislim da ce ti to resiti problem. Imas knjige, imas clanke. Pisao sam o tome...

      Избриши
    2. Анониман5.4.19. 11:58

      Što je najjače i upoznao sam dosta novih ljudi za relativno kratak period, bez problema započinjem komunikaciju sa bilo kim. Pričam i šalim se sa koleginicama sa faksa primera radi. Isto tako kada naiđe neka pogodna situacija i sa nekom drugom. Ali kao što sam rekao, ovo mi se u životu nije desilo, a upoznao sam brdo lepih devojaka gde mi se neka dopadne, ali ubrzo kada naiđe nova ja zaboravim na ovu prethodnu kao da nije postojala. Kao da je ova bacila neke čini na mene pa je ona jedini izuzetak.
      Možda jedino neka varijanta da više izlazim po klubovima, kafanama pa da na taj način upoznam još više devojaka konkretno, ali to bi se odrazilo na posao i faks tako da ta opcija ne dolazi u obzir.
      U svakom slučaju hvala ti na odgovoru, najbolji si!

      Избриши
    3. Koliko si brojeva telefona potrazio i krenuo u sastancenje po Kljucu? To se racuna, a ne kratki razgovori.

      Избриши
    4. Анониман10.4.19. 18:31

      Imam tvoje knjige tek par meseci, a još uvek učim čitajući blog s tim da sam obe knjige pročitao dva puta. Imam u planu sastančenja i sve, ali imam vrlo malo slobodnog vremena tako da sam se na neki način zarobio. Izašao bih čak i sa nekom nezainteresovanom čisto da bih verifikovao neke stvari.

      Избриши
  14. Анониман15.4.19. 18:35

    Spartanac meni se čini kako se devojke/žene više zanimaju za muško - ženske odnose od muškaraca. Uvek sam se pitao zašto je to tako, jer izabrati pravog partnera za ceo život nije mala stvar pa samim tim to iziskuje vreme, trud. Od svih muškaraca koje ja lično znam (neki su stariji i po 10 godina od mene) većina gleda kako da strpaju u krevet i da posle prepričavaju kako su je*ali. Ja sam alergičan na te priče. Onda me i ne čudi što je ovakvo stanje kada ih ništa osim toga ne zanima.

    ОдговориИзбриши
  15. Анониман17.4.19. 14:10

    Pozdrav Spartanac.
    Mnogo puta sam čuo kako su današnje devojke iste, i da nema te koja ne bi prevarila svog dečka. Onda sam stao i malo razmišljao o tome. Možda većina tih devojaka je nezainteresovano ušlo u vezu, možda nisu više maksimalno zaljubljene čim počnu da gledaju druge muškarce. Kao što si rekao, devojka koja je maksimalno zaljubljena nikada ne bi pogledala drugog + dodajmo na sve ovo neznanje koje današnji momci imaju o ženskom polu. Nije ni čudo što svi pričaju istu priču. Šta ti misliš, da li sam u pravu za ovo?

    ОдговориИзбриши
  16. Анониман20.4.19. 16:33

    Jel planiras da objavljujes nove clanke Spartanac ili je presusio bunar? Ovaj post je bio 1. marta, red bi bio da izbacis neki novi. Kako napreduje nova knjiga, koji je neki krajnji rok?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja se izvinjavam za obecane rokove ali moram da brinem o licnoj egzistenciji. Princip za postove je da pisem nesto sto niste procitali od mene do sada pa makar to bila samo jedna do dve stvari. To je vrlo tesko posle dve knjige i bloga.

      Избриши
    2. Анониман22.4.19. 22:50

      Napiši post o tome kako bi mi mogli da testiramo devojke i još neke primere daj uopšteno o testiranju.

      Избриши
  17. Анониман23.4.19. 15:19

    Pozdrav interesuje me da li je maksimalnu zaljubljenost moguce odrzati bez pruzanja romantike jer nisam bas romantik, a da se ispune ostali uslovi, ljubav,postovanje i humor?

    ОдговориИзбриши
  18. Анониман24.4.19. 19:54

    Upoznao sam jednu djevojku koja je tek izasla iz duge veze. Mislim da sam joj se svidio. Dopisivali smo se, vidjeli par puta, ali mi je jasno stavila do znanja da nije spremna za novu vezu. Sta da uradim povodom toga?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман25.4.19. 18:09

      Ja uvek izbegavam te devojke koje su tek izasle iz duge veze. Nikad nijedna nije bila zainteresovana za mene odmah posto je raskinula. Valjda imaju potrebu da probaju nesto novo, da luduju, da se zabavljaju i tek posle nekog vremena su ponovo spremne da stupe u vezu i posvete se novom partneru.

      Избриши
    2. Da se postaras da te devojke zele za vezu, a ne suprotno. Jel imas moje knjige?

      Избриши
  19. Анониман25.4.19. 09:40

    Spartanac šta je sa postovima, znaš da ih svi željno iščekujemo.Takođe si prestao da pričaš i o "projektu" Kleopatra....Vidim da odgovoraš na pitanja...ali misli i na nas druge malo..Šalim se...ali zaista nam fale novi tekstovi...Večiti pratilac u onome što zastupaš....

    ОдговориИзбриши
  20. Анониман5.5.19. 20:35

    spartanac kaži mi šta misliš o onoj knjizi "Muškarac u šaci" i onaj njen blog. Čini mi se da je knjiga postala hit ali kako sam naišao na njen blog mislim da je kontradiktorno sa tvojim stvarima.. ona tamo priča o tome kako postići da muskarac lovi ženu. I kako posmatras to kao konkureciju za tvoju kleopatru? Sad neki laik koji ne pozna tebe bi smatrao da je ona u pravu.. naravno ima nekih dobrih stvari samo previse mi lici na one tvoje feministkinje. Usput imam obe knjige i upravo jezgro zavrsavam 9. put...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sudeci samo po naslovu knjige - Ne svidja mi se. Mene bi rastrgli da je meni ime bloga "Zena u saci". Razmisli o tome. Prava zena nece muskarca u saci vec muskarca da prati svojom voljom.

      Избриши
  21. Анониман6.5.19. 09:10

    Pozdrav Spartanac.
    Ono što sam odavno primetio je da se devojke/žene više zanimaju za ljubavni život od muškaraca. Da li tako što čitaju ljubavne članke, horoskop, ali uvek ih to neminovno interesuje. Evo čak i ovaj blog koji je namenjen muškarcima pa takođe vidim i da devojke postavljaju pitanja u vezi njihovih specifičnih situacija. Ne verujem da bi obrnuto bilo tako da muškarac ode na blog namenjen ženama pa da čita članke o ljubavi. Pitam se da li postoji neki valjani razlog za to?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zavisi od autora clanaka. Ako ima i musku i zensku publiku ja mislim da je to dobar znak.

      Избриши
  22. Анониман10.8.19. 15:49

    Evo cisto jedna ispovest mala...sad nedavno sam bio na moru sa drugarima, i tu su bile jos par drugarica sa nama (nakon par dana su dosle), i pojavila se neka njihova drugarica koja ima kucu tu na moru...da skratimo , uglavnom riba je ajde neka ocena 8,5 , i vecina je muvala spopadala, kao iz sprdnje je "prosili" kao stavljali joj par mojih drugara prsten od Čepa od flaŠe(evo dobre fore momci haha) na prst...grlili je , u izlasku se "lepili" za nju..a ja je kulirao i samo se smejem i malo nesto rezervisano sprdao..i uglavnom sve ih je ispalila a za mene se zalepila strasno, u izlasku sam morao da bezim od nje bukvalno, cak me i "vatala" i poljubila sama :D itd nisam uopste skoro pricao...i mi na plazi i na kraju ona mene jos "zaprosi" iz sprdnje..kaze mi da sam joj cudan,nista ne govorim kaze "samo se smejes ,ne znam sta mislis"..ja joj rekao mislis MIsteriozan kaze ona da...i jos sam joj neke stvari rekao koje znam i kaze da joj je to fascinantno kako se razumem u te stvari...i sama je rekla kao nije zanimljivo kad je lik lak...kaze MI A POSTUJEM sto si tezak tako...a ja samo misterija i sprdnu vrteo...i sve mi vice ljubavi kao itd...,ali sigurno je i izgled moj privukao..eto "ukratko" :D jos dosao taj jedan "drugar" i kao da me spusti pred njom, posto svi trcali oko nje a ja samo na distanci pa ona trci kod mene i kaze on sta ce ti taj(kao za mene) ne valja ti on...kaze mu ona znas-ti sta je on za tebe..i ugasila ga bas bila ,kaze mu kume moj brate.. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман14.9.19. 16:42

      Spartan sta kazes za ovu prethodnu opisanu situaciju , komentar? Jel to ponasanje kakvo treba(inace imam knjige)?

      Избриши
    2. Lepo. To je samo pocetak doduse.

      Избриши
  23. Анониман16.9.19. 12:59

    Moja devojka konstantno insistira na tome da treba da verbalizujem svoja osecanja i da joj govorim koliko mi nedostaje, koliko mi znaci itd. Ja sam vec tri puta obrazlagao da je vaznije sta muskarac radi i kako tretira devojku, nego sta kaze, ali ona opet vrti istu plocu i vec pocinje malo da mi bude naporno. Da li postoji tu nesto sto bi mogao da uradim/kazem, ili jednostavno da se pomirim sa tim ili sta?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман18.9.19. 17:51

      ne bi trebalo da obrazlazes bilo sta toga tipa, nema ti njoj sta da govoris i opisujes na primjer kako izazov funkiconise, ne vec treba da jednostavno budes izazov.. Neke stvari ne treba da joj govoris kako funkcionisu, jer ona ponekad samo voli da kotrlja taj problem, jer eto zena je. :) Ne objasnjavaj nista.. samo pokusavaj da se izvuces nekim humorom.

      Избриши
  24. Анониман18.9.19. 00:56

    "Baci joj kosku sa vremena na vreme" - tipa, pusti joj poruku jednom nedeljno, da ti nedostaje, ali si zauzet sa poslom, i nemas vremena da se vidite. Znaci kazes joj da ti nedostaje, ali je ne zoves te nedelje da se vidite uopste (tvoje reci se ne podudaraju sa tvojim postupcima). Za mene ovo radi, jer sam se predstavio da sam mnogo vise zauzet poslom i radom nego sto jesam, te da je moje vreme dragoceno.
    - ovo radis s vremena na vreme, mozes upotrebiti na razne nacine, u zavisnosti kako si se sa njom postavio od pocetka i koliko se cesto vidjate. Ja vidjanje praktikujem jednom nedeljno, max dva puta (ako ona insistira), i svake trece nedelje se ne vidjam uopste.
    Ako se budes ponasao kako ona zeli (tj misli da zeli) postoji sansa da je smoris jer zna da si joj "sigurica", te ti je pametnije da joj bacas "koske" s vremena na vreme - kazes jedno, radis drugo itd.
    Svaki put kad ti je naporna, povuci se, smanji komunikaciju i vidjanje. Iniciraj kontakt jednom nedeljno.
    Ovim ces izgubiti neke devojke tipa feministkinje i slicno, ali cilj ti je da te postuju i da znaju da si visoke vrednosti, i da nemas vremena za njihova s oprostenjem "sranja".

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман24.9.19. 15:07

      Mislim da ovo nije u potpunosti u skladu sa Spartančevim principima, zato što se tvoje reči ne podudaraju sa tvojim postupcima (nedostatak integriteta). Ako Spartanac tvrdi da njene reči i postupci treba da se podudaraju, zašto bismo mi onda radili drugačije??

      Избриши
  25. Анониман29.12.19. 21:27

    Dobar sajt.. e ovako dugo sam trazio po internetu ljubavni savet ali nista konkretno nisam dobio..moja situacija je sledeca: imam 22 godine, uvek sam i tokom osnovne i srednje skole bio smeker, uvek sam se lepo oblacio,bio sam omiljen u drustvu... dosta devojaka je bilo zaljubljeno u mene(em sto su mi one priznale, em sto sam saznao od njenih drugarica) medjutim ja sam uvek izbegavao VEZIVANJE. Citao sam Vase clanke Nivo zaljubljenosti, maksimalna zaljubljenost, izazov...i video sam da sam radio sve ispravno ali bukvalno jer sam bio nezainteresovan...svaka kojoj sam se svideo je ludela za mnom i jurile me...cak i na okupljanjima su me nekolike startovale ali ja bih tu sa njima plesao i na tome uvek ostajao.. Mogao sam da budem sa velikim brojem devojaka ali NISAM. Sad se osecam mnogo glupo ali tada mi nije bilo previse vazno, samo drustvo, zezanje..itd.. MEDJUTIM sad bih zelio to da promenim zelim da se aktiviram povodom ljubavnog zivota. Da li se ove seme za noc racunaju u veze? i zelim napokon da se aktiviram i mislim da je vreme da pocnem, nije sramota? pozzz

    ОдговориИзбриши