Njen otac


U ranom detinjstvu, svi smo mi slabi i svima nama je potrebna protekcija. Ne razumemo kako stvari funkcionisu, ne umemo da komuniciramo efektivno, sve nam je zbunjujuće i sve je van naše kontrole.

U takvim uslovima, potreba za ocem je prirodna. Odrastao muškarac je nama tada čudo prirode, spas i predmet divljenja. Deluju nam kao da znaju sve. Voze nas, govore tečno i dubokim glasom, popravljaju stvari po kući, fizički su jači od ostalih članova porodice, spavaju manje od nas... Kada nas uče da plivamo, možemo im se zakačiti na leđima i uživamo dok plovimo zajedno. Znaju da šutiraju loptu jako, da brzo trče i bacaju nas visoko u vazduh... Oni su fascinantni u našim očima kada imamo četiri-pet godina.

Određeni procenat devojaka (i momaka) koji imaju probleme u ljubavnom životu nisu imale veoma dobrog oca kada su bile male. Možda je bio jaka figura, ali nasilan. Možda nije bio dovoljno zainteresovan za svoje dete. Možda mu je drugo dete bilo mnogo interesantnije. Možda mu je karijera bila bitnija. Možda nije bio prisutan - poslovna putovanja, razvod, smrt. Uloga dobrog oca, nije sprovedena i to će se odraziti na njenu budućnost.

U idealnim uslovima, prve lekcije o muškoženskim odnosima bi učila kroz dobar međusobni tretman oca i majke. Ako majka voli oca, razlozi za njenu ljubav prema njemu bi bili veći i sigurniji. To početno mišljenje o muškarcima bi joj bilo bazirano na pozitivnim emocijama i poštovanju. Od dobrog oca bi saznala kakav je osećaj biti zaštićen i zabavljen. Kako se muškarac razlikuje od žene (otac od majke). Koje su to mane i vrline muškarca. Znala bi da je njen otac nesavršena plemenita figura kojeg dugoročno voli i poštuje. Ona nije stavljena u kavez. Ona je izvedena na put sa jasnom slikom plemenitog muškarca. On joj je u startu pokazao kakvog muškarca treba sebi naći - Nije idealan ali je snažan i dobrog srca.

Dobar otac je jedan od najbitnijih faktora u njenom rasuđivanju muškaraca (nas) u budućnosti. Odnos otac - ćerka je jedan od najčistijih međuljudskih odnosa - Tako bi bar trebalo da bude.

Zapamtite momci, mnogo je lakše sa njenom čistom slikom o nama muškarcima i bez mnogobrojnih demona iz njenog detinjstva. Ovo je dodatna inspiracija da budete poželjan i plemenit momak, muž i otac jer ne radi se samo o vašem životu.

Za vas očeve i buduće očeve - vi ste njena prva ljubav.

Na vašoj sam strani.

Pročitajte i:

Sami, ali srećni
Pomeranje uma

18 коментара :

  1. Анониман29.5.17. 20:49

    Brate da te pitam, jel u redu tetovaze? Volim ali jos nemam ni jednu, pa mislim se kako ce na to da gleda zenski pol ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Samo zbog sebe se tetoviraj, nemoj zbog zena. Previse tetovaza umanjuje njihovu vrednost u to sam siguran. Ja licno nisam fan, ali ako zelis umetnost na tvom telu to je tvoja odluka.

      Избриши
  2. Анониман30.5.17. 10:06

    Prelep tekst, jedan od boljih koje sam citao na ovom blogu. Svaka cast.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман31.5.17. 12:35

    Kako da te nagovorim da češće izbacuješ postove.Željno iščekujem svaki novi.I zanima me kada ćeš pokrenuti Kleopatra blog.Pozdravljam i upućujem sve veće divljenje.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман1.6.17. 18:14

    Bravo,super post. Epa ovako, dokam se ponasao onako fino sa curama nisam iamo nekji uspeh ali kad sam poceo drso-zabavno da se ponasam situacija se promenjila,postao sam zabavniji i imam veci izbor. Ovo je u potpuna suprotnost sa djentlmentsko ponasanje, zasto rezultati bolji?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako smatras da je dzentlmen ulizivac onda jeste suprotnost. Ako smatras kao sto ja smatram da je dzentlmen izbalansirana snazna licnost, onda nije suprotnost.

      Избриши
  5. Анониман4.6.17. 19:18

    Brate ja mislim da i zene imaju potrebu da znaju kako sa muskarcima. I ne slazem se da oni imaju to rpriodno da znaju kako da se ophodme u musko-zenskih odnosa... Ne, ne znaju, imaju grudi i vagina i to je dovoljno da privuku msukarcu ali ne i da ga zadrze i da budu srecni. Svedoci smo da mnoge devojke su nesrecne u ljubavi i su igracaka u ruke muskararaca. Isto ko i muskarce i zene imaju potrebe da znaju kako da se ponasaju na dalje,i da poboljsaju sanse da budu srecne u ljubavi. Jer oni mozda imaju to prirodno da lesno dojdu do muskarca ali ne i da ostanu sa njega koje vole. Mnogo zena fali ponasanje dame! Pozz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U pravu si. Ranije su imale prirodno, ali nove generacije me brinu. Da su zrelije, zrelije su, ali opet postoji problem sa zadrzavanjem.

      Избриши
  6. Анониман25.7.18. 16:33

    Spartanac zanima me tvoje razmišljanje o vezama gde je razlika u godinama veća...15 godina pa naviše...u korist muškarca.U pitanju su zrele...samosvesne osobe...materijalna korist isključena.Znam da je moguća....ali i pored toga želim čuti tvoj sud.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zavisi od njenih godina. Ako ona ima 18, a ti 35, smatram da se zabavljas sa detetom i da ce to da se oseti kasnije. Ako ona ima 25 a ti 40, to je vec druga prica. Generalno drugi faktori su meni bitni, a ne same godine.

      Избриши
  7. Koliko je devojkama bitno da je njen decko fizicki podseca na oca? Ako je otac krupan i celav naprimer, jel igra neki faktor da i decko bude krupan i celav?

    ОдговориИзбриши
  8. Cao Spartanac, procitao sam tvoje knjige i vecinu tvojih postova. imamo jako slicnu pricu, i mene je ostavila devojka koju sam jako voleo jer joj se svideo neki drugi tip a drugu devojku koju takodje jako volim ja moram da ostavim a nije mi to lako da uradim.
    Sa devojkom sam godinu dana. Devojka je jako lepa i privlacna, razumna, duhovita, najvaznije mirna i postena. jako se dobro slazemo, medjutim kada smo poceli temu braka i zajednickog zivota tu se nismo poklopili pre svega zbog njenih roditelja. mama joj pobegla od kuce sa 18, udala se dobila dete pa razvela, a nju ima sa drugim covekom i ona nije nastala iz ljubavi. Tata nikada nije bio uz nju, nije joj pokazivao ljubav ni najmanje. Ni moj otac nije sjajan, previse je strog pa ni u mom slucaju ocinska figura nije bas dobra.
    sta mislis o tetovazi?
    Ubijam se vec danima sta da radim da li da je ostavim ili ne, kako od takvih roditelja tako divna osoba, nemozes da zamislis koliko se salzemo koliko dobro razmislja, da li ce njeni demoni iz proslosti da se sruče na mene u braku ili je lazan alarm.
    Glava ce mi puci od razmisljanja, ozbiljno me ovo opterecuje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Prerano pricate o braku. Zabavljajte se 2 god minimum i za to vreme proceni kakva ce biti majka i supruga. Ako smatras da nece ici dobro, ostavi je.

      Избриши
  9. Devojka je druge veroispovesti, priča kako joj to nista ne znaci, ne voli da provodi vreme sa tatom zapravo nemaju nikakav odnos a kad pomenem decu jednog dana, planira da ih cesto vodi u devojacku kucu kod tate i mame sa kojom je mnogo povezana

    ОдговориИзбриши