Tajming (broj telefona)


Hajde da pričamo o vremenu. Uraditi pravu stvar je samo pola posla. Uraditi pravu stvar u pravo vreme je naš cilj. Tajming u ljubavi sam lepo pokrio u Ključu, međutim, nisam baš specifično pokrio u vezi traženja broja telefona (odnosno početka sastančenja) očekujući da ćete se snaći. Pošto mi je došlo nekoliko pitanja na tu temu, hajde da rešimo dileme.

Ranije sam pravio greške kao što su traženje broja telefona prebrzo ili ga nisam uopšte ni tražio kada je trebalo. Propuštao sam prilike kojih nisam ni bio svestan. Osećao sam da negde grešim i da nešto mora da se opegla. Da, to je tajming. Objasniću vam.

Više puta u životu mi se dešavalo da kažem sebi "Ma videću je sigurno još nekoliko puta, potražiću broj sledeći put kada je bolja prilika" i onda je ne vidim više nikad ili posle veoma dugog perioda kada ja u njenom mozgu više ne postojim. Takođe mi se više puta dešavalo da kažem sebi "Ovaj razgovor je na dobrom putu, vreme je da joj potražim broj" i onda saznam da nisam njen tip, ili da ima momka, ili odemo na 1-2 sastanka i ne sviđa mi se i onda mora da je gledam godinama, ili najgore zabavljam se sa njom neki mesec, a radimo zajedno i onda okrene ceo ženski pol protiv mene kada je ostavim (uključujući i pretpostavljene).

Grešio sam u tajmingu. Nisam razmišljao. Radio sam pravu stvar (traženje broja i prelazak na sastančenje) u pogrešno vreme. Onda sam rešio da sebi napravim strategiju koju ću podeliti sa vama sada.

U smislu tajminga, delim devojke u rasponu na one koje su mi totalni neznanci i vidim ih jednom u životu do onih sa kojima provodim najviše vremena (nekad i 8 sati dnevno). Ceo moj plan akcije se bazira na sledećem principu:

Što je naša povezanost manja - to sam brži, direktniji i eksperimentalniji (u mom slučaju).
Tom analogijom:
Što je naša povezanosti veća - to sam sporiji i indirektniji.

Na primer, ako se gledamo u klubu, tada mogu samo da priđem i bukvalno ne kažem ništa samo joj dodam moj telefon sa brojčanikom da upiše broj. I uspevalo mi je. Nisam izgovorio ni reč. Pokušajte i sami. Nadam se da shvatate prvi deo principa. Ovde možete čak i da eksperimentišete sa rečenicama, humorom i stavom. Samo u ovom slučaju (ako je vaša interakcija trajala manje od 20 sekundi) možete prekršiti moje pravilo od 5-9 dana i to samo prilikom prvog poziva. Pozovite ranije ali i dalje izbegavajte zvanje u petak ili subotu. Međutim, ja sam ipak za 5-20 minuta interakcije i dubljeg impakta pre pitanja za broj telefona.

Sledeće su one koje viđam sa vremena na vreme, ali su mi i dalje nepoznate. Ovde ja radim na tome da joj povećam zainteresovanost pre zatvaranja. Tek posle jasnih znakova zainteresovanosti (zaljubljenosti) ja zatvaram pitanjem za broj. U suštini kombinujem indirektan i direktan flert u zavisnosti od situacije u kojoj se nalazimo. Sredina mora da bude takva da ja mogu da je napustim ako ne ide sa tom devojkom(ne moram da je gledam svaki dan ako eventualno raskinemo). U ovom slučaju morate sagledati vašu situaciju i sami doneti odluku kada potražiti broj.

Na kraju, tu su devojke koje su mi poznate i koje viđam često i redovno. Ovde sam apsolutno pasivan ali zavodljiv. Ne samo da radim na tome da joj podignem zainteresovanost (zaljubljenost) već joj procenjujem i karakter. Ono što takođe procenjujem je faktor rizika (da li ona odlučuje o mojoj budućnosti, da li je moj šef ili čovek koji odlučuje o mojoj budućnosti zaljubljen u nju,  šta će biti ako je povredim, itd). Ako mi se sviđa njen karakter, imamo hemije i vredna je rizika - tek tada bi se upustio u nešto romantično sa tom osobom.

Momci, tajming je vrlo bitan. Nadam se da ćete u potpunosti shvatiti i primenjivati ovaj post jer ćete definitivno da poboljšate efektivnost, a na kraju i rezultate.

Pročitajte i Polja zavođenja.

Na vašoj sam strani.

Ako ste zainteresovani za puno puno više od ovoga, odnosno za moju školu ljubavi razmislite o mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.

19 коментара :

  1. Анониман27.12.16. 20:16

    Odlicno,samo bih dodao da vodimo racuna i svakoj devojci,da je ne povredimo,nebitno da li nam je sef ili smo mi njoj nadredjeni. :) Mada si ti to mentore u ranijim postovima naglasavao.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bilo bi arogantno da kazem da ne treba da imate ljude koji ce odlucivati o vasoj buducnosti ali tome definitivno treba da tezite. Neminovno cete povredjivati devojke, ali prebolece vas. Takav je zivot. Ko kaze da morate da se zalepite za prvu samo da je ne bi povredili?

      Избриши
  2. Marko Vienna27.12.16. 20:17

    Mislim da bi ovde trebalo nešto reći i o najboljem mogućem trenutku u toku dana kada je treba zvati na prvi sastanak, a to je po mom mišljenju između 7 i 9 uveče. To mi nekako deluje najoptimalnije po mom iskustvu. Mislim da to nije spomenuto nigde na blogu niti u knjizi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slazem se. Ako vas hvata velika nervoza, pustite tiho muziku u pozadini.

      Избриши
  3. Анониман28.12.16. 01:11

    Spartanac primetio sam da bas mnogo devojaka voli kad muskarci imaju neku lepu tetovazu. Sta ti mislis da li je dobro ili lose imati tetovazu?

    ОдговориИзбриши
  4. tyler durden28.12.16. 01:20

    istetoviraj se ako to želiš zbog sebe...

    ОдговориИзбриши
  5. A sta ako devojka koja mi se svidja radi u kladionici i vidjam je skoro svaki dan, i cini mi se da sam joj simpatican ( mozda gresim). Ne mogu tu da razgovaram s njom,ali bih svakako zeleo da joj uzmem broj. Ima li nacina?

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман29.12.16. 18:59

    Spartanče, zanima me šta misliš o devojkama koje su samo seks kombinacija? Da li si je imao nekada?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Definisi seks kombinaciju (po tebi).

      Избриши
    2. Анониман31.12.16. 00:30

      Devojke koje ti služe samo za seks. S njom si ok, niko ne zna za vas, vidjate se u odredjeno vreme, "iskoristite se", poljubac u obraz, zahvalis za seks i platiš taksi.

      Избриши
    3. Анониман31.12.16. 14:23

      Po meni tu nema neke perspektive,isprazan odnos,bez neke perspektive koji i muskarca i zenu moze povrediti,jer se ipak u tom odnosu javljaju emocije,koje se potiskuju,razna nerealna ocekivanja.Potom moze doci do nezeljene trudnoce,abortusa koji je brutalno ubistvo sa nesagledivim posledicama i na kraju velika verovatnoca zaraze polnim bolestima.

      Избриши
    4. Ako je win win situacija, onda je ok. Ali je vrlo cesto win - lose ili lose - lose situacija. Jel me razumes? Sa nekim stavkama bih se slozio i sa drugim komentarom.

      Избриши
  7. Анониман30.12.16. 21:10

    Da li da uvjek cekamo da nas cure pitaju za pocetak veze?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uvek. Ali ona nece reci to na taj nacin. Ako se pitas na koji nacin, znaces kada procitas Kljuc.

      Избриши
  8. S obzirom da ja uglvnom imam situacije da uzimam br od do tad nepoznatih devojaka posle kraće konverzacije, kada je u tom slučaju optimalno vreme za poziv na prvi sastanak?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pet do devet dana. Zasto toliko je objasnjeno u Kljucu, a kako bi ostvario dublju konekciju u tom kratkom razgovoru je objasnjeno i u Kljucu i u (posebno u) Dijamantskom jezgru. Ako je zainteresovana, NECE te zaboraviti za to vreme POD USLOVOM da tu zainteresovanost nisi smanjio tim inicijalnim razgovorom sto se cesto desava. Ja uvek idem na humor i flert (sve sto je intrigira) i nikad ne pogresim.

      Избриши
  9. Анониман28.6.18. 13:38

    Pozdrav Spartanac moja situacija je sledeca..upoznali smo se na jednoj zurci u februaru mesecu, tu smo se odlicno proveli, dobro smo komunicirali, osecao se se odlicno, ona se smejala, stalno stajala pored mene...medjutim i njena drugarica se zalepila bila za mene i poceli da nas povezuju..razmenili smo instagrame, pratimo se, lajkujemo ali joj jos nisam slao poruku niti joj se javljao ali afekcija itekako postoji...da li je kasno sad posle toliko vremena da je pozovem da izadjemo i ima li kakve veze sto su me povezivali sa njenom drugaricom iako nista izmedju nas nije bilo? Pozdrav

    ОдговориИзбриши